Şimdi Ara

Hapkido

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
3.311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mehabalar, 5 aylık aikidocuyum, tekniklerin sokağa uygunluğunu sorgular oldum çünkü antreman esnasında yavaşlık ve resmiyetlik söz konusu ve yeterince sert değil özellikle tsuki(yumruk) vuruşları hiçbir kickbox cu falan öyle yumruk atmaz, kaldı ki biraz dövüşmeyi bilen birinin yumruklarını yakalayıp tekniğe girmek gerçekten sıkıntı bir durum, daha önce hiç spor altyapım yok 5 ay fitnessa gittim 20 yaşındayım 1.80 boyunda 70 kiloyum atletik bir vücut yapım var ömrüm sahil kentlerinde geçtiği için fena yüzerim :) tekvadoya almadılar yaşım geçti diye biraz araştırıp aikidoya yazıldım, çalıştığım süre içinde çoğu tekniğe hakim oldum, kılıç ve sopa kullanmayı öğrendim, ama gel gelelim gösterilen tekniklerin %30 u kısmen sokakta işe yarar diğer kalanlar ise elimizde kılıç varmış gibi olduğu için bıçaklı sopalı saldırılar dışında pek bir anlam ifade etmiyor, ve genç olduğum için sert hızlı ve etkili teknikleri yapmayı çok seviyorum ama aikido da bu çok fazla mümkün olmuyor.
    Hapkido yu gördüm araştırdım ve gerçekten beğendim, taekwando karate ninjitsu aikido judo ve birçok savaş savunma dövüş sporunun karışımı bir spor, savunma + saldırı olması beni cezbetti, aikidodaki sokakta işe yarayan tekniklerin tekme ve yumruk kombinasyonlarıyla daha da sertleştirilmiş olduğunu gördüm, ayrıyetten kılıç ve çeşitli silahların kullanımını öğrenmek ve bunlara karşı savunma da mevcut, benim anladığım aikido nun tüm eksikleri kapatılıp üstüne fazlasıyla artı ilave edilmiş MMA nın uzakdoğu versiyonu bir spor. Ankara'da tek bir yer bu eğitimi veriyor sanırım, Ankara daki Hapkido salonu hakkında bilgisi olan var mı hocası 6. dan mış. Wing Tsun a da başlamayı düşünüyorum kısacası kararsız kaldım. Ve ilaveten Muay Thai, Kick Box, MMA gibi sert sporlara gitmeyi düşünmüyorum, ama Hapkido ve Wing Tsun un bu sporlara karşı üstünlüğünü bilmek istiyorum, başka önerisi olan varsa söyleyebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Avorlair -- 25 Ocak 2013; 2:04:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Avorlair

Mehabalar, 5 aylık aikidocuyum, tekniklerin sokağa uygunluğunu sorgular oldum çünkü antreman esnasında yavaşlık ve resmiyetlik söz konusu ve yeterince sert değil özellikle tsuki(yumruk) vuruşları hiçbir kickbox cu falan öyle yumruk atmaz, kaldı ki biraz dövüşmeyi bilen birinin yumruklarını yakalayıp tekniğe girmek gerçekten sıkıntı bir durum, daha önce hiç spor altyapım yok 5 ay fitnessa gittim 20 yaşındayım 1.80 boyunda 70 kiloyum atletik bir vücut yapım var ömrüm sahil kentlerinde geçtiği için fena yüzerim :) tekvadoya almadılar yaşım geçti diye biraz araştırıp aikidoya yazıldım, çalıştığım süre içinde çoğu tekniğe hakim oldum, kılıç ve sopa kullanmayı öğrendim, ama gel gelelim gösterilen tekniklerin %30 u kısmen sokakta işe yarar diğer kalanlar ise elimizde kılıç varmış gibi olduğu için bıçaklı sopalı saldırılar dışında pek bir anlam ifade etmiyor, ve genç olduğum için sert hızlı ve etkili teknikleri yapmayı çok seviyorum ama aikido da bu çok fazla mümkün olmuyor.
    Hapkido yu gördüm araştırdım ve gerçekten beğendim, taekwando karate ninjitsu aikido judo ve birçok savaş savunma dövüş sporunun karışımı bir spor, savunma + saldırı olması beni cezbetti, aikidodaki sokakta işe yarayan tekniklerin tekme ve yumruk kombinasyonlarıyla daha da sertleştirilmiş olduğunu gördüm, ayrıyetten kılıç ve çeşitli silahların kullanımını öğrenmek ve bunlara karşı savunma da mevcut, benim anladığım aikido nun tüm eksikleri kapatılıp üstüne fazlasıyla artı ilave edilmiş MMA nın uzakdoğu versiyonu bir spor. Ankara'da tek bir yer bu eğitimi veriyor sanırım, Ankara daki Hapkido salonu hakkında bilgisi olan var mı hocası 6. dan mış. Wing Tsun a da başlamayı düşünüyorum kısacası kararsız kaldım. Ve ilaveten Muay Thai, Kick Box, MMA gibi sert sporlara gitmeyi düşünmüyorum, ama Hapkido ve Wing Tsun un bu sporlara karşı üstünlüğünü bilmek istiyorum, başka önerisi olan varsa söyleyebilir.
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Avorlair -- 25 Ocak 2013; 2:05:41 >

• Merhaba Aikidoyu bir buçuk sene denemiş birisi olarak tespitlerine katılıyorum. Aikido küçük yaşta başlanacak ve insanın ruhuna hitap edecek bir şey.
    Ben mutluluğu ve farkı sonrasında boks'te buldum. Sana tavsiyem bu yöndedir. Şu an ankarada boks yepecek yer arıyorum. Esasında var bir yer ama lojistik sıkıntılı. Neyse.

Wing chun dersen bilemem. Hapkidoyu da aikido yaparken ne olacak bu halim diye youtubeda araştırıken görmüştüm. Ben 28 yaşındayım ve şahsi tecrübem (senin yaşını da düşünerek)
    daha temel ve pratik sporlara (özellikle kuşak vs. olmayan şeylere) yönelin derim saygılar....
  • quote:

Orijinalden alıntı: kuros

Merhaba Aikidoyu bir buçuk sene denemiş birisi olarak tespitlerine katılıyorum. Aikido küçük yaşta başlanacak ve insanın ruhuna hitap edecek bir şey.
    Ben mutluluğu ve farkı sonrasında boks'te buldum. Sana tavsiyem bu yöndedir. Şu an ankarada boks yepecek yer arıyorum. Esasında var bir yer ama lojistik sıkıntılı. Neyse.

Wing chun dersen bilemem. Hapkidoyu da aikido yaparken ne olacak bu halim diye youtubeda araştırıken görmüştüm. Ben 28 yaşındayım ve şahsi tecrübem (senin yaşını da düşünerek)
    daha temel ve pratik sporlara (özellikle kuşak vs. olmayan şeylere) yönelin derim saygılar....

Aikido aslında sokakta etkili olabiliyor ama öğreten yer önemli, aikido dojoları sokağa karşı eğitim vermiyor daha çok sportif bir faaliyet gibi gösteri sporu gibi eğitim veriliyor, sokakta işe yaramasını siteyenlerin gitmesi gereken yer aikido dojoları değil, hapkido bu yüzden hoşuma gitti. Yaşım daha fazla geçmeden esnekliğimi kazanmak ve tekmelerimin etkili olabilmesi için tekvandoya baya bi merak saldım haokiodya gitmek istememdeki temel amaçlardan birisi de bu zaten saldırı tekniklerini öğrenmem. Box tarzı sert sporları yapmayı pek istemiyorum ipini koparan box, kick box, muay thai yapıyor ve bu durum bende biraz antipati oluşturdu, daha estetik birşeyler öğrenmek istiyorum, hapkidoda tekmelerimin yumruklarımın ve reflekslerimin oturmasıyla birlikte belki ileride kick box tarzı daha da sert bir spora başlayabilirim ama önce saldırı sporlarında altyapımı oluşturup esneklik ve refleks kazanmam lazım.

edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Avorlair -- 25 Ocak 2013; 14:06:37 >

• Değerli arkadaşım,
    Ne istediğini biliyorsun gibi gözüküyorsun. 28 yaşında bir ağabeyin olarak sana vereceğim en iyi öğüt şu olacaktır. Sanırım üniversite öğrencisisin. Ne okuduğunu ve nerede okuduğunu merak ettim.

Eğer bir işten fayda bekliyorsan ve o işi devamlı yapmak istiyorsan en pratik en verimli yöntemi kullanmalısın. Maalesef ülkemizdeki imkanlar sınırlı, ortamlar belli. Boks/kickboks konunda ipin ucunu koparan geliyor kısmı doğru. Ama bir de şu yönden düşün. Bu işsiz güçsüz çakallar boş insanlar olsa da faydasız iş yapmayı sevmezler. Her zaman garantici olmayı isterler. Bu yüzden niye bu adamlar aikidoya gelmiyor da kickbox yapıyorlar diye düşünüyorum. Ankara’da bu sporları iyi yapan yerler mutlaka mevcuttur (en azından hapkido yapan yer sayısından daha fazla) Ki bu da işin diğer bir boyutu hapkido yapacak yer bulma. Taşındın, okul bitti, işe başladın, evlendin vs. vs. Çok özel bir durum olup da bu işten hayatımı kazanacağım demediğin sürece. Bu işi pratik olarak (sadece teknik yani dövüş stili pratikliği değil sporun da endüstri mühendisliği gibi düşün) devam ettirebilirliği ne olacak.

Birkaç sene önce (2006 gibi ) Ankara’da Wing Chun Tszun Tsun Tosun (herkes kendi adını veriyor her ne ise işte) yapan yer iki – üç adetti. Ve şehrin bir yerinden oraya gitmek ölümdü.
    Şimdi görüyorum her yerde var. Ben pratik olarak kickboxa başlayana kadar (ya da boksa) hapkido yapacağıma önce bu sporları yapar temeli oturtur. Daha sonra hapkido oturup ak olan kara olan ortaya çıkınca (4-5 sene sonra) tercih yapardım. Yani boya badana işi için resim kursuna gitmek yerine önce boya badanacılık yapar ince işe sonra başlardım.

Nacizane görüşlerim. Saygılarımla….

• quote:

Orijinalden alıntı: kuros

Değerli arkadaşım,
    Ne istediğini biliyorsun gibi gözüküyorsun. 28 yaşında bir ağabeyin olarak sana vereceğim en iyi öğüt şu olacaktır. Sanırım üniversite öğrencisisin. Ne okuduğunu ve nerede okuduğunu merak ettim.

Eğer bir işten fayda bekliyorsan ve o işi devamlı yapmak istiyorsan en pratik en verimli yöntemi kullanmalısın. Maalesef ülkemizdeki imkanlar sınırlı, ortamlar belli. Boks/kickboks konunda ipin ucunu koparan geliyor kısmı doğru. Ama bir de şu yönden düşün. Bu işsiz güçsüz çakallar boş insanlar olsa da faydasız iş yapmayı sevmezler. Her zaman garantici olmayı isterler. Bu yüzden niye bu adamlar aikidoya gelmiyor da kickbox yapıyorlar diye düşünüyorum. Ankara’da bu sporları iyi yapan yerler mutlaka mevcuttur (en azından hapkido yapan yer sayısından daha fazla) Ki bu da işin diğer bir boyutu hapkido yapacak yer bulma. Taşındın, okul bitti, işe başladın, evlendin vs. vs. Çok özel bir durum olup da bu işten hayatımı kazanacağım demediğin sürece. Bu işi pratik olarak (sadece teknik yani dövüş stili pratikliği değil sporun da endüstri mühendisliği gibi düşün) devam ettirebilirliği ne olacak.

Birkaç sene önce (2006 gibi ) Ankara’da Wing Chun Tszun Tsun Tosun (herkes kendi adını veriyor her ne ise işte) yapan yer iki – üç adetti. Ve şehrin bir yerinden oraya gitmek ölümdü.
    Şimdi görüyorum her yerde var. Ben pratik olarak kickboxa başlayana kadar (ya da boksa) hapkido yapacağıma önce bu sporları yapar temeli oturtur. Daha sonra hapkido oturup ak olan kara olan ortaya çıkınca (4-5 sene sonra) tercih yapardım. Yani boya badana işi için resim kursuna gitmek yerine önce boya badanacılık yapar ince işe sonra başlardım.

Nacizane görüşlerim. Saygılarımla….

ilgin için teşekkürler gazi üni. iktisat okuyorum, demetevlerde oturuyorum ve ankarada hapkido salonu 1 tane var sanırsam o da dolmuşla evime 20-30dk mesafede, aslında dediklerin doğru ne yapsam bilemedim içimdeki o antipatiyi yenersem direk kick box düşünebilirim ama biyandan da taekwando hevesim var işte

• bir de ankarada krav maga salonu buldum, büyük ihtimal hapkido yerine oraya giderim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Boks teknikleri
    3 yıl önce açıldı
    Muay Thai hakkında sorular
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • seni anlıyorum dostum ama senin niyetin spor yapmak değil posta koymak adam dövmek? Aksi olsa idi tekme vuruş gücüne bakmazdin. Spor sanatları özellikle savunma olanlar etkisiz hale getirmek saldırıyı anlık def etmek amaçlıdr ve hiçbir spor dalı adam öldürme yaralama yada kavga amaçlı kurulmamıştır.o sonradan adını duyduğumuz sayokan winçu vs vs hapkido dediğin gibi karma spor dallarini içeren spor stil yada dallaridr. sunu unutma bicaga karşı savunma yoktur ve sporcu adam gücünden korkar zarar vermemek için uyarır oradan uzaklaşır kendisine saldırı olmadığ sürece de kavga etmez.bicaga karşı savunma değil saldırı ile bıçağı düşürme vardr onda bile ters bir hareket düşürmeye yönelik olsa dahi ufak yaralanmana sebep olabilir.tavsiye istiyorsan atletik yapın ve güçlenmen açısından kickboxu önerirm devamında ise savunma amaçlı olan etkili bi sanat wushu tavsiye ederim. Box ve kungfu dalları sana yetecektir.. Bunlar üç bes ayda kabiliyet kazanabileceğin yada kendini geliştirebileceğin dallar değildr ve öngörü zeka gerektirir .Kim ne derse desn erkekliğn onda 9 u kaçmaktir bulaşmamaktr...

• neden kaç diyorum onu da sorarsan boksör olmuş olsan adami sakat bıraksn(lisansin var olacağı için) kasten yaralama yada adami öldürmeye teşebbüsden yargılanırsn ama lisansı olmayan yada spor dalına sahip olmayan birisi yapmis olsa bunu niyetim onu def etmekti bi kaza oldu der ve taksirle yaralamadan ceza alır.çünkü spor dalı bi silahdr hukuk için spor dalına sahip birisi rakibi alt edebilir yaralamadan halledebilir ...Dünyadaki herkesi dövemezsn insaniz o minicik kurşuna bakar hayatımız..!
  • quote:

Orijinalden alıntı: ak14

seni anlıyorum dostum ama senin niyetin spor yapmak değil posta koymak adam dövmek? Aksi olsa idi tekme vuruş gücüne bakmazdin. Spor sanatları özellikle savunma olanlar etkisiz hale getirmek saldırıyı anlık def etmek amaçlıdr ve hiçbir spor dalı adam öldürme yaralama yada kavga amaçlı kurulmamıştır.o sonradan adını duyduğumuz sayokan winçu vs vs hapkido dediğin gibi karma spor dallarini içeren spor stil yada dallaridr. sunu unutma bicaga karşı savunma yoktur ve sporcu adam gücünden korkar zarar vermemek için uyarır oradan uzaklaşır kendisine saldırı olmadığ sürece de kavga etmez.bicaga karşı savunma değil saldırı ile bıçağı düşürme vardr onda bile ters bir hareket düşürmeye yönelik olsa dahi ufak yaralanmana sebep olabilir.tavsiye istiyorsan atletik yapın ve güçlenmen açısından kickboxu önerirm devamında ise savunma amaçlı olan etkili bi sanat wushu tavsiye ederim. Box ve kungfu dalları sana yetecektir.. Bunlar üç bes ayda kabiliyet kazanabileceğin yada kendini geliştirebileceğin dallar değildr ve öngörü zeka gerektirir .Kim ne derse desn erkekliğn onda 9 u kaçmaktir bulaşmamaktr...

yani savunma sporu yapıyorum bare işe yarasın vakit kaybı olmasın derdindeyim yoksa bin tane spor var niye savunmaya gideyim. Şu an aklım krav maga, wing tsun ve kick box arasında gidip geliyor, kick box a gitmek pek istemiyorum müsabakaya hazırlanmak istemiyorum yani içimdeki vahşet ortaya çıkmasın :) sadece spor yapayım vakit geçireyim eğleneyim ve yanında da sokakta işe yarar şekilde kendimi savunmayı öğreneyim amacım bu. büyük ihtimalle krav maga ya başlıcam ama araştırıyorum daha

• Anlıyorum ben öğreneyim işime yarasn müsabaka vs gitmeyim diyorsun kickbox gitmez sana başarılı olursan hemen müsabaka lisans vs hop ringdesn:) antremanları da karate ve kickbox en ağırlari arasındadr hatta. Bahse konu spor dalını pek bilmiyorum ama ankarada camekanlar arasında bi dövüş daha vardi sanırım adı wincu idi adam kemik kırmaya yönelik olduğu için illegaldi zamanla yasal oldu. Tam senin aradığın şey sanırım:) giden arkadasm kemiklerini fena geliştirmişti mermere yumruk atarak eğitim yapıyoruz demişti
  • kravmaga şu ısrail saldırısı evet hatırladım iki hafta önce incelemistim açıkları yada yetersizliğinden bahsediliyordu bi araştır derm. Diğeri ise kungfu dalıdr tahminmce. Bak sen basit yöntem ile adam alt etmek istiyorsun sanırım hani ağır bi dal olmasın çok güç gerektirmesn gibi ? Ve savunma değil saldırı olsun diyorsun bu özellikler zor ama imrenerek baktığım ve insanı zinde tutan bi dal dersen wushu derm... Yine bu konuda on yılını vermiş bi arkadaşım sadece parmakları ile ayar etmişti beni:) dayak yesm o kadar koymazdi:)

http://www.youtube.com/watch?v=mLO0gvt5_1k İzle sunu adam o kaar hızlı olan yumrukları tutabılıyor sonunda da kas sıkıstırması yapıyor.Film bu dıyebılırsın ama gercege uzak degıl dostum
    kravmaga pek sarmadı acıkcası vıdeoları :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ak14 -- 8 Şubat 2013; 1:02:42 >

• evet hocam aynen öyle :) krav maga ya başlıcam ya silah eğitimi falan da var modern ve gelişime açık bi sisteme başlamak daha yararlı olur kanısındayım :)
  • Değerli Avorlair...

Krav maga sanırım asi şehir Ankara'mızda tek yerde var...

hala öyle mi diye merak ettim?
  • evet hocam kızılayda
  • iyi bakalım hayırlı olsun...
    toplumj bilinci dahilinde mekan ve branş ile ilgili tecrübelerini paylaşman dileğiyle...
  • hocam krav maga antremanını izledim o videolardaki gibi değil pek sarmadı beklentimi karşılamadı, kick boxa gitmeye karar verdim ankarada bildiğiniz iyi bir salon var mıdır? Korkmaz Şimşek spor salonunda kick box vardı bakmıştım ferah bir mekandı orası nasıldır?
  • valla benim kick boks ile pek bir ilgim yok.
    o yüzden forumdan yorum gelmesini bekle bence...

bu arada sadece kick boks olarak düşünme bence...muay thai de olabilir yani...
  • arkadaşım aikido yumuşak bir spor haklısın ama hapkidoyu önermem şahsen. wing tsun en iyisi hem de sokakta işe yarar ayrıca aikidoya paralel bir spor :) hadi bu kıyağımı da unutmayın :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kung fu fighter -- 28 Mayıs 2013; 23:05:13 >
  • 4 ay önce kick boksa gitmeye karar verdim ve hala devam ediyorum usta :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.