Şimdi Ara

Hangisinin teknolojileri daha verimli ? / MSI X99S GAMING 9 ACK DDR4 vs ASUS X99 Intel X99 SoketDDR4

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • http://www.vatanbilgisayar.com/msi-x99s-gaming-9-ack-intel-x99-soket-2011v3-ddr4-3333mhz-oc-anakart.html?srt=PU
    http://www.vatanbilgisayar.com/asus-x99-a-intel-x99-soket-2011v3-ddr4-3200mhz-oc-anakart.html

Yeni sistem toplayacağım ama anakart konusunda sıkıntım hangi markanın neye göre kime göre hangi teknolojilerine göre bir adım önde olduğu , lütfen bu iki karttan birini seçin ve nedenlerini çok detaylı şekilde açıklayın. Yardımlarınızı bekliyorum.

EDİT

Arkadaşlar konuyu hortlatmışsınız. Ben bu konuda baktım forumda kimse bilgili değil kendim araştırıyim dedim. Uzun bir araştırmayı geride bırakarak şunu diyebilirim. Asus başka teknolojiler sunuyor , MSI başka teknolojiler sunuyor. Fiyatları zaten çok yakın bunu söylemeye gerek bile yok. Öncelikle böyle ciddi ürünleri vatandan almamanız taraftarıyım kendi şahsım adına fikrimdir. Forumdaki deneyimler bol bol mevcut neden kullanmamanız gerektiği hakkında. diğer konuya gelirsek şimdi alt alta sıralıycam özelliklerini siz karar verin hangisi daha iyi

X99A GODLIKE GAMING
    http://tr.msi.com/product/motherboard/X99A-GODLIKE-GAMING.html#hero-overview
    Supports New Intel® Core™ i7 processors Extreme Edition in LGA 2011-3 socket YENİ NESİL İŞLEMCİ YENİ GÜÇ (İ5 2500K 4.0 KULLANIYORUM)
    Supports Quad Channel DDR4-3400+(OC) Memory 1600 HZ ŞU AN BENİM.ONUN YERİNE 3400+ HZ
    Mystic Light: Style your favorite color from now on KASAM VE EKRAN KARTIM BOL IŞIKLI ANAKARTIM DA GÜZEL GÖZÜKSÜN
    2X Faster USB 3.1: Delivering speeds up to 10Gb/s, USB 3.1 offers performance twice as fast as a regular USB 3.0 connection. USB 3.1 BORU DEĞİL BAK 3.0 DEMİYORUM 3.1 DİYORUM
    DoubleShot-X3 PRO: Use Killer DoubleShot-X3 Pro to combine Killer WIFI with two Killer LANs for the best online gaming experience BENİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ 1MS ÇOK ŞEY DEĞİŞTİRİR. ÇOK İYİ PİNG SÜRELERİ VERİYOR
    Turbo U.2 SSD Solution: Take advantage from the whole new storage solution up to 2.4GB/s read speed BU İKİSİNİ BOŞ BIRAKIYORUM BUNLAR YENİ TEKNOLOJİ VE BAYA CEP YAKIYOR
    Turbo M.2 : Delivering next generation M.2 Gen3 x4 performance with transfer speeds up to 32 Gb/s BU İKİSİNİ BOŞ BIRAKIYORUM BUNLAR YENİ TEKNOLOJİ VE BAYA CEP YAKIYOR
    SATA Express + USB 3.1 + SATA 6Gb/s SSD VE HDD BAĞLAMAK İÇİN BİLDİĞİM KADARIYLA ESKİSİNDEN DAHA İYİ SONUÇLAR VERİYOR.
    Multi-GPU: 4-Way NVIDIA SLI & AMD CrossFire Support SLI VE CROSSFİRE (BİR KAÇ EKRAN KARTI OLAN İÇİN AVANTAJLI)
    OC Engine: Reach higher overclocking results with more flexible BCLK adjustments at 100/125/167MHz. İŞLEMCİNİN BİR BASE CLOCK'U VARDIR BİR DE ÇARPANI. BU BASE CLOCK AYARI VE NORMALDE 100-120 ARASINDA ÇALIŞIR ÇOK ARTTIRAMAZSIN.167 DİYOR ADAM.
    Audio Boost 3 RPO: Hear the sound from the heaven with 6.3mm audio jack and ESS audio DAC BENİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ , PROFESYONEL SES KARTI VE PROFESYONEL MİKROFON KULLANIYORUM. BİRAZ KARIŞIK BİR ANAKART , MÜZİK SEVER VE OYUN YAYINCILARINI DÜŞÜNMÜŞLER
    USB Audio Power: Serve Stable 5V Power & Better Signal Transmission over USB SABİT 5V GÜÇ ÖNEMLİDİR SES İÇİN
    XSplit Gamecaster: Show off you skills to the world with a 1 year premium license for this popular streaming software BENİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ YAYIN YAPIYORUM VE GAMECASTER HARİKA. NORMALDE 60 DOLARA GELİCEK ŞEYİ BEDAVA VERİYORLAR
    Guard-Pro: Improved Protection and Power Efficiency BENİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ. STATİK KORUMA.
    OC Genie 4: Overclock in 1 Second TEK TUŞ OVERCLOCK
    Gaming App: Boost your framerate SİSTEMİ OYUNLARA GÖRE AYARLIYOR. ARABALARIN SPOR MODU GİBİ ÇALIŞIYOR.
    Click BIOS 4: Easily Fine-tune Your System WİNDOWS ARAYÜZÜNDEN BİOS KONTROLÜ. MSI KULLANAN BİRİ OLARAK HARİKA ÇALIŞIYOR DİYEBİLİRİM.
    Nahimic Audio Enhacer: Enjoy sound that pushes the limits of reality. GERÇEKÇİLİK DİYORLAR BİLMİYORUM DOĞRU MUDUR DENEMEK LAZIM.
    Gaming Device Port: Optimized with Triple Gold-plating for High Polling Rate Gaming Devices BENİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ 1MS ÇOK ŞEY DEĞİŞTİRİR. ALTIN UÇLU USB GİRİŞLERİ. NE KADAR ALTIN O KADAR İLETKEN. O KADAR LAGI AZ MOUSE VE KLAVYE.

bu anakartta bir ACK 9'A GÖRE EKSİĞİ KESİNLİKLE KABLOSUZ GÖRÜNTÜDÜR. BELKİ DE VARDIR AMA BİR ÖNCEKİ MODELİNDE NET TANITIMI VARDI BUNDA VAR MIDIR BİLMİYORUM. BELKİ ACKNIN İÇİNDE VAR OLAN ÖZELLİKTİR. BEN AYRICA BİR İSMİ OLDUĞUNA EMİNDİM
    BİR DE Streaming Engine: CPU performansını etkilemeden 60 Mbps hızında inanılmaz Full HD donanımsal akış DİYE BİR ÖZELLİK VAR BUNDA DA TANITILMAMIŞ. bu özellik yayın yapan elamanlar için CPU'dan yeterli ve sabit 60 fps 1080P görüntü almanızı sağlıyor. Normalde CPU'dan değil bu kalite sadece ekran kartından yakalanır. Güzel bir özellik yani.

Şimde gelelim asus cephesine

RAMPAGE V EXTREME
    https://www.asus.com/tr/Motherboards/RAMPAGE_V_EXTREME/
    Intel® Core™ i7 işlemciler ile LGA 2011-v3 soket
    Intel X99 Express çipşet
    OC Soket, OC Panel, Safe Boot veReTry düğmeleri ile Rekorları Kırın
    Extreme Engine Digi+ IV – Primo components for rock-steady power
    DirectCU, X-Soket II, çoklu termal sensörleri ve Fan Xpert 3 ile daha serin kalın
    PCI Express 3.0 x4 M.2, dual SATA Express, 3T3R 802.11ac Wi-Fi – Rakipsiz bağlanılabilirlik performansı
    SupremeFX 2014, Sonic Radar II, Intel Ethernet, LANGuard, GameFirst III, KeyBot, RAMDisk – Oyun kontrolünü eline al!

Şimdilik eyyorum bu kadar. Daha sonra güncelliycem. MSI alın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selamdeep -- 18 Ağustos 2015; 18:39:03 >

• Asus al geç.. Federasyonu ayağa kaldırmaya gerek yok asus daha üstün..
  • İkisininde servisi boh gibi diyebiliriz.Zaten Türkiye deki cogu servis öyle ama neyse

Ben olsam msi alırdım o dragon resmini hiçbir anakarta değişmem :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevabınız için çok teşekkür ederim. Ama "asus daha üstün" diyerek hangi yönünün daha üstün olduğunu açıklamadığınız için asus ile ilgili hiçbir fark olmadı kafamda
  • Evga gibi uluslar arası bir firmanın bile , Türkiye düstirübitörünün yaptığı olay " Sayın evga yetkileleri sizin sattığınız ve ülkemize ihracatını yaptığınız ürünler yüzünden biz kendimiz ürün satamıyoruz burada , bu uygulamaya son verin" dediler ve ekran kartları yüzde 25 daha pahalıya satılmaya başlandı ülkemize ihracat yapıldığında.

Değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim ama

benim msi tercih etme sabeplerim arasında
    Dragon Resmi
    Gaming Device Port: Üst sınıf oyun cihazları için optimizasyon ve 3 kat altın kaplama
    Click BIOS 4: Sisteminize kolay ince ayar
    OC Genie 4: 1 saniyede hızaşırtma
    USB Audio Power: USB üzerinden süper kararlı 5V güç ve daha iyi sinyal iletimi
    ACK: Killer DoubleShot Pro ile Killer Wifi ve Killer LAN özelliklerini birlikte kullanarak en iyi Online Oyun deneyimi

Asus Tercih etme sebeplerim
    Dual Intelligent Processors 5 ile 5-Yönlü Optimizasyon – Tek tıklama ile hız aşırtma ve ekstra soğutma!
    Ünlü UEFI BIOS
    Turbo LAN
    Intel® Gigabit Ethernet — oyunlar için işlemciniz ile daha da hızlanan en iyi seçim

Ön plana çıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selamdeep -- 15 Şubat 2015; 18:24:05 >

• 1500 tl ye anakart alacağıma sistem toplarım.Ülkede ne zenginler varmış.
  • X99 oyun için toplicaksan para yazık hocam hiç alma bile oyun için. İsraf yapmıs olursun tabi karar senin ama i7-4790k ve sli yaparsın olur biter rame anakarta vericeğim farkla kral ddr3 gaming toplarsın . Ama ben yok sadece oyun değil render falan yapıcam diyosan bişi diyemem . Oyun içinse ama bulaşma . Şimdiden hayırlı olsun alcağın sistem

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • X99 oyun için toplicaksan para yazık hocam hiç alma bile oyun için. İsraf yapmıs olursun tabi karar senin ama i7-4790k ve sli yaparsın olur biter rame anakarta vericeğim farkla kral ddr3 gaming toplarsın . Ama ben yok sadece oyun değil render falan yapıcam diyosan bişi diyemem . Oyun içinse ama bulaşma . Şimdiden hayırlı olsun alcağın sistem

• quote:

Orijinalden alıntı: nothingtodeclare

X99 oyun için toplicaksan para yazık hocam hiç alma bile oyun için. İsraf yapmıs olursun tabi karar senin ama i7-4790k ve sli yaparsın olur biter rame anakarta vericeğim farkla kral ddr3 gaming toplarsın . Ama ben yok sadece oyun değil render falan yapıcam diyosan bişi diyemem . Oyun içinse ama bulaşma . Şimdiden hayırlı olsun alcağın sistem

Bende aynı fikirdeyim i7 4790k yeterde artar ekran kartına esas yatırımı yap.cinebenchlerde ve renderlarda aradaki fark fazla ama oyun içinse eğer gereği yok fazlasına
  • selamdeep kullanıcısına yanıt
    yurtdışından EVGA sitesinden x99 anakart sipariş ver çünkü x99 da en iyi anakartlar evganınkiler ve aynı siteden psu+ekran kartı da sipariş ver derim bu 3 parçayı daha ucuza alırsın ve garantisi direk evga olur onlara gönderirsin mail olarakta onlardan aldığın faturayı mail de gösterirsin ve sorununu yazar hemen cevap alırsın hiç uğraşmazsın onun için kesinlikle evga al.
  • quote:

Orijinalden alıntı: selamdeep

http://www.vatanbilgisayar.com/msi-x99s-gaming-9-ack-intel-x99-soket-2011v3-ddr4-3333mhz-oc-anakart.html?srt=PU
    http://www.vatanbilgisayar.com/asus-x99-a-intel-x99-soket-2011v3-ddr4-3200mhz-oc-anakart.html

Yeni sistem toplayacağım ama anakart konusunda sıkıntım hangi markanın neye göre kime göre hangi teknolojilerine göre bir adım önde olduğu , lütfen bu iki karttan birini seçin ve nedenlerini çok detaylı şekilde açıklayın. Yardımlarınızı bekliyorum.

X99S GAMING 9 ACK tavsiye ederim. Standart X99 özellikleri yanında:

- ACK: Killer DoubleShot Pro + Killer Wifi ve Killer LAN özellikleri birlştiren teknloji. Online oyunlarda LAG'ı engelliyor.

- Turbo M.2: kısa süre sonra yaygınlaşınca faydasını görürsün.

- Streaming Engine: CPU performansını etkilemeden 60 Mbps hızında Full HD donanımsal akışı.

- 4-Way NVIDIA SLI - AMD CrossFire desteği

- OC Genie 4: kolay ve sorunsuz OC

- Audio Boost 2 ses teknolojisi

- Guard-Pro: Güç koruma ve verimliliği.

Her ne kadar forumda ufak tefek şikayetler olsa da, MSI'ın teknik servisi Asus ve Gigabyte'dan daha iyi.

• quote:

Evga gibi uluslar arası bir firmanın bile , Türkiye düstirübitörünün yaptığı olay " Sayın evga yetkileleri sizin sattığınız ve ülkemize ihracatını yaptığınız ürünler yüzünden biz kendimiz ürün satamıyoruz burada , bu uygulamaya son verin" dediler ve ekran kartları yüzde 25 daha pahalıya satılmaya başlandı ülkemize ihracat yapıldığında.

Değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim ama

benim msi tercih etme sabeplerim arasında
    Dragon Resmi
    Gaming Device Port: Üst sınıf oyun cihazları için optimizasyon ve 3 kat altın kaplama
    Click BIOS 4: Sisteminize kolay ince ayar
    OC Genie 4: 1 saniyede hızaşırtma
    USB Audio Power: USB üzerinden süper kararlı 5V güç ve daha iyi sinyal iletimi
    ACK: Killer DoubleShot Pro ile Killer Wifi ve Killer LAN özelliklerini birlikte kullanarak en iyi Online Oyun deneyimi

Asus Tercih etme sebeplerim
    Dual Intelligent Processors 5 ile 5-Yönlü Optimizasyon – Tek tıklama ile hız aşırtma ve ekstra soğutma!
    Ünlü UEFI BIOS
    Turbo LAN
    Intel® Gigabit Ethernet — oyunlar için işlemciniz ile daha da hızlanan en iyi seçim

Ön plana çıkıyor.

Hocam yanlis anlamayin ama ihracat degil ithalat

• Duos_X D kullanıcısına yanıt
    Uyarı için teşekkürler ama evga bize ihrac etmiş oluyor " Sayın evga yetkileleri 'sizin sattığınız ve ülkemize ihracatını' yaptığınız" umarum dikkat çekebilmişimdir
  • nothingtodeclare kullanıcısına yanıt
    Hocam benim bilgisayarlar bir bakıma hobim gibi birşey , Sadece zevk olsun diye alıyorum , yoksa her işi yapıyorum desem de hiçbir işi de yapmamış oluyorum.

Youtube , video düzenleme , ses düzenleme , oyun , Resim düzenleme derken ohoooo derim ama işte kime göre neye göre

Amacım şöyle ki kafayı birazcık extreme ile bozdum, o yüzden gözümü yükseklere diktim. Artık Elimde bulunan sistem bana zevk vermiyor , daha değişik birşeyler deniyim , bütün teknolojilerden yararlaniyim istiyorum. lamborghini'e modifiye yapmak hayalim diyebilirim tabi bilgisayara uyarlayın. Sli yapıcam ama düşüncem iki tane 980 yerine farklı kartların birleşimi olucak inşallah. Sli farklı kartlarla olmaz demeyin , biliyorum , ama fikrim başka. Ayrıca ddr3 gaming ne biliyim artık kesmiyor sanırım. DDR4 zamanı gelmiştir diyorum Zaten sadece işlemci ve anakart birde ram değişimi yapıcam bana 1.500'e falan mal olucağını düşünüyorum dolar düşerse , yurtdışından gelicek tabi ürünler onun da etkisi var dolar düşşün diye bekliyor gönül .

Keşke herkes sizin gibi güzel yorumlar yapsa da size dediğim gibi "teşekkürler hocam tavsiyenizi kesinlikle dikkate alacağım diyebilsem

• FeDeX_114 F kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam güzel yorumunuz için Ekran kartına yatırım yapıcaksam neden bi 970 daha olmasın ki derim Ama dediğim gibi ekran kartı iyi ya , diğer parçalar şu an bana batıyor ve en kısa sürede sistemimi bi üst lige taşımak istiyorum
  • Oyun canavarı derken?

Sadece anakartla bitiyor mu iş, daha bu anakarta en ucuzu 1200 küsür lira olan işlemci alacaksın, en kazığından ddr4 ram alacaksın 2 anakart parası kadar para vereceksin.
  • donanımcı123 kullanıcısına yanıt
    Bakalım inşallah hocam ,dolar düşsün belki daha ucuza gelir diye düşünüyorum tabi ki yurtdışından
  • moonquad kullanıcısına yanıt
    Hocam bilemiyorum ki , evgadan ekran kartını getirttikte vektron'un bize nasıl yaklaştığını siz de biliyorsunuzdur. Adamın bir tanesine arızalı z97 gönderdiler ve iade kabul etmediler. Forumda hala konusu var adamın , yazıp duruyor , bildiğin arızalı anakart gönderdiler adama ya. Benim gözümde evga bitmiştir yavaştan. Artık Msi ve Asus'a doğru kayıyorum. Ki gerçekten koyu evgacıydım. Artık zerre güvenim yok. Ama teşekkür ederim değerli yorumunuz ve verdiğiniz güzel bilgi için. +80 psuları da çok iyiydi ya. O kargo fiyatı binmeseydi arkadaşıma aldığım gibi bi tane de kendime psu çekicektim. Modüler der susarım artık psularda.

Gerçekten evga artık garanti olarak özellikle ülkemizde bitmiştir. En azından benim gözümde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selamdeep -- 18 Şubat 2015; 15:37:06 >
  • quote:

Siz öyle bir işlemciye ne önerirdiniz peki anakart hakkında bilgi sahibi olan biri olarak Benim gibi cahil birini lütfen aydınlatın

işlemci lga 1150 olduğun için lga 1150 bir anakart olabilir mi acaba bide millete para ile hava atıyorsun. hobi olarak pahalı sistem topluyorum diyorsun.bence sadece trollden başka birşey değilsin.bu işlerden gerçekten anlasaydın lga 1150 bir işlemciye lga 2011v3 chipset bir anakart önermezdin.

• Alla alla benim yorum niye silindi ki? kötü birşey mi dedim, arkadaşın açtığı konu tamamen trol, ne tür bir yorum bekliyor yöneticiler anlamış değilim
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.