Şimdi Ara

Hangisi tercihinizdir ? Akustik & Klasik ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar benim cortx6 modelinde elektro gitarım var fakat ben klasik veya akustik almayı istiyorum hangisi daha iyi hangisini önerirsiniz

Müzik bölümünde gitara dair herhangi birşey göremediğim için buraya açtım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogzcnylN -- 27 Ocak 2008; 20:12:45 >

• elektroya devam...bas gitara da geçebilirsin sesini çok seviyorum...bambambam edişi beni kendimden geçiriyo
  • İyi derken ? Ne tarzdan hoşlanıyorsan o iyidir.Ama elektroya devam et
  • Elektro tam gaz devam ama bir ikincisini istiyorum , kardeşimle ortak kullanıyoruz bu yüzden sorun felan oluyor : = ( markada önerebilirseniz sevinirim )
  • İyi derken hangisinde parça seçeneği daha fazla ses bakımı vs : ) .
  • En kısa zamanda almayı düşünüyorum da biraz yardımcı olursanız .: )
  • Neden alıcaksın? Bende aynı gitar var ve 4 yıldır çalıyorum? Sebebini ve tarzını söyle yardımcı olmaya çalışıyım...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sebep : Elektro gitar çok güzel fakat dediğim gibi kardeşimle kullanırken sorunlar çıkıyor ve x6'yı kardeşime verip daha değişik bir alet almayı planlıyorum : ) .

Yani zevk olarak daha çok : rock , punk olarak
  • Ben de yarın başlıyorum kursa gitar elimde moralim 0 yaa nasıl öğrencem bu kadar şeyi diye
  • Rock ve Punk yazmışsın!!! Acustik ile bunları yapman pek mümkün gözükmüyor aslına bakarsan. Bana kalırsa bir elektro daha al. Onlardan sonrada ton zenginliğine yönelirsin. AMPli ve Gitar dan başka PEdal setupına girersin. Unutma bu işin sonu yok ve ne yaparsan iddialı olduğun tarz için yap. Yoksa boşakürek çekersin...
  • akustik
  • quote:

Orjinalden alıntı: burockh

elektroya devam...bas gitara da geçebilirsin sesini çok seviyorum...bambambam edişi beni kendimden geçiriyo

Ne alaka şimdi soruya.

Bana kalsa akustik alırım kesin
  • Evet yolum galiba bir elektro daha : ) gözüküyor.Yani akustik hiç çalmadım açıkcası neler çalındığını bilmiyorum bu yüzden bu konuyu açtım yani akustik ne tür parçalar çalar klasik nasıl ..
  • electroya devam tabi bence de. yanlız bi acoustic de alabilirsin yamaha olabilir
  • Akıcı gitar çalmayı ne kadar sürede öğrendiniz?
  • iyisi kötüsü yok her farklı gitar tipinde farklı mzk yaparsın
  • quote:

Orjinalden alıntı: Thunderfury

Akıcı gitar çalmayı ne kadar sürede öğrendiniz?

bir ay ama o süreç belirlediğin ve çalıştığın parçalar için geçerli olan akıcılık.
  • quote:

Akıcı gitar çalmayı ne kadar sürede öğrendiniz?

Ben kursa gitmeden programlar olsun , youtube olsun vs 'den yaklaşık 1,5 ayda öğrendim fakat her öğrendiğimi hemen çalamıyorum önce bakıyorsun bir 15 dk uğraşıyorsun yavaş yavaş ritimleri çıkarıyorum.Kursla nasıl olur hiç bilemem.
  • Kursda şöyle olur;

Profesyonel yardım aldığın için müzik alt yapın olur.
    Yapılanları çalmak yerine, çalınanları yapan olusun.
    Başkalarının yürüyerek katettiği mesafeyi koşarsın.
    O andan itibaren müzikal açıdan teorik ve pratik anlamda ilerleme artık daha kolay olur.

Ama bunların hepsi çalışma ve pratikle mümkündür. Yoksa herhangi bir kursun size pek yararı dokunmaz. Ayrıca sağlam bir çalışma programıyla kursa gitmeden de birşeyler yapmak tabiki mümkündür. Fakat hızlı bir şekilde ve doğru öğenimde pek yadsınıcak birşey değildir.

Soruna gelirsek, bahsettiğin tarzlar için daha öncede bahsettiğim gibi bir elektro alman daha mantıklı. Ama seni daha tarzını oturtmuş biri olarak göremiyorum. İlk iş olarak ne yapman istediğine karar ver. Bize anlattıklarından çıkardığım sonuçla bir elektro alman en doğrusu. Unutma gitar belkide en önemli seçimdir. Neyi alıcağına, neyi çalmak istediğinin yanıtıyla cevap ver. Yani;

Blues mu çalıcaksın git bir tane "Fender Strat" al. Yakışır ve uygundur.

Ama sadece "Strat" olduğu için bu gitarı alıpta, "Death Metal" yapmaya kalkarsan işte o zaman işler karışır.

İyi bir araştırmadan sonra elindeki para ile en iyi gitarı almaya çalış. Ben zamanında kendi gitarımı alırken borç alarak almıştım. Pişmanmıyım? Evet pişmanım. Çünkü şu an görüyorumda biraz daha borç almalıymışım.

Kolay gelsin...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.