Şimdi Ara

HANGİSİ?? nikon d610 ya da canon 6D

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    nikon d610 & 24-85 VR YA DA Canon 6D & 24-105 mm
    fiyatlar hemen hemen aynı
    sizce hangisini almalıyım?

yoksa hazır değiştirmişken , çıtayı daha da yükseltip
    nikon d800&24-85 VR ya da Canon EOS 5D Mark III 24-105mm Kit mi?

yarı amatör olduğumu varsayarsak bunlar çok mu ağır gelir bilemiyorum.

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

• Bütçe sorunu yoksa 5D Mark III

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lense yatırım yaptıysanız nikon'dan devam etmeniz daha mantıklı.

yapmadıysanız ve bütçe varsa bence de 5d mark iii en iyi opsiyon. 6d ile d610 arasında da kalite açısından bi fark olduğunu düşünmüyorum, d610 biraz daha profesyonel bi model ama gidin inceleyin hangisi hoşunuza giderse onu seçin.
  • Bence D800 yada Mark III arasında bir seçim yapın,pişman olmazsınız.Ben de fotoğrafçılığa ilk başladığımda giriş seviyesi bir makina (d5000) başlayıp sonrasında FF'e geçiş yapmak istediğimde çevremdeki herkes bu kadar para verilir mi diyerek muhalefet yapmışlardı.Ama gelin görün şimdi hepsi FF'e geçiş yapmak istiyor.

Eğer fotoğraf merak olmaktan çıkıp, profesyonelliğe doğru kayıyorsa önünüzde 2 seçenek var; yada lens yada body yatırımı yapmak.Ben öncelikle body alıp,sonra yavaş yavaş lensleri tamamlayarak FF geçiş işini halletmiştim...
  • Nikon'dan girdiyseniz Nikon'dan devam edin. D90'ın arkasından D610'u kullanmak oldukça kolay gelir, hem de çılgın bir harcama yapmamış olursunuz.

Kit lensler sistemlerin hakkını tamamen vermez, bu da aklınızda bulunsun. 24-85mm optik kalite olarak ortalamanın biraz üzerindedir, asıl özelliği esnek bir açı aralığı sağlaması. Zoom kullanmak rahat geliyorsa 24-85'i alın ama yanında mutlaka en azından bir 50mm 1.8 G alın. Kit lensle makine eskitmek makineye hakaret olur :)

Hayırlı olsun şimdiden.
  • Bence D800'u elinize alinca pisman olabilirsiniz bana oyle olmustu Canon 60D sonrasi. Matematiksel olarak devasa bir fark olmasada makinenin kendisi kocaman. 36mp ile elde cekim yapip tam netlik elde etmek bayagi zor. D610 ve ya 6D daha mantikli ve kullanisli bir secim olur hobi icin. Bu arada 24-85 iyi bir secim degil 50mm 1.8g alsaniz daha iyi. Canon Nikon arasi tercih renkleri begenmenize kalir, bence Nikon lensler keskinlik olarak daha iyi Canon'a gore.
  • dentra77 D kullanıcısına yanıt
    Eğer amatör kullanacaksan iş amaçlı vs değilse mk3 ve d800 e girme bence. D90 a yatırdığın lensler de610 da iyi performans vermeyebilir bunu da göz önünde bulundur bence.

Bir de 6D bu dörtlü arasında en iyi İSO başarımına sahip cihaz, ben yüksek iso larda gece çekimini çok denedim mükemmel diyebilirim. Ayrıca Wifi ve GPS çok iyi artılar 6D için ergonomisi de bence mükemmel gövde kalitesi vs çok yeterli.
    d610 AF noktası konusunda biraz daha önde gibi yani daha esnek kullanımıa uygun ve AF hızı olarak biraz daha iyi. 6D gece yine iyi netlik yapabiliyor, merkez noktasında iyi netlik alabiliyor -3ev ye kadar bu da makineyi zorlayan durumlarda işe yarıyor.

Açıkçası d800 ve mk3 gibi gövdelere girmeni önermem çünkü 6d veya d610 kit fiyatlarına ancak d800 veya mk3 gövde alırsın. Sonuçta Giriş seviyesi gibi gözükse de 6D ve D610 FF gövdeler yani 70D veya d7100 gibi gövdelerle veya benzetme yapılacak olursa 700d ve d5300 gibi gövdeler değiller asla, bunlarla karşılaştırmak hata olur.

Ayrıca yaklaşık 1 aydır aynasız makine kullanıyorum bende imzamdaki set var yavaştan elden çıkarıyorum 70-200'ü sattım 24-70 i de satacağım kısa zamanda şu an X-t1 ve X100s le devam ediyorum. Normal profesyonel işler için elimde tutmayı planlıyordum ama gerek yok gibi. Yaza doğru 24mm ts-e dışında muhtemelen tüm seti satacağım. Br çok arkadaşım var yava şyavaş aynasız cihazları kullanıyorlar işlerinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carmelo_Anthony -- 12 Mart 2014; 9:18:22 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.