Şimdi Ara

Hangi seviyede kitap okumalısın ? testlere buyrun..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
6
Favori
2.149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar belki bir çoğunun haberi yoktur diye bu konuyu açma gereği duydum..

Hikaye kitabı okurken seviyeni fazla aşarsa biliyorsunuz ki sıkıcı ve motivasyon bozucu olacaktır, çok kolay ise size extra bie şey katması az olsacaktır,
    Onun için hangi yayın evinin kitabını tercih edecekseniz onun testlerini çözmeye çalışarak daha sağlıklı karar verebilirsiniz....

Ayrıca yayın evlerinin aynı seviyesindeki kitapların farklılık derecelerini de görürsünüz, ve beğendiğinize yönelebilirsiniz, bazı testler daha kapsamı bu arada, karar sizin, deneyin görün..çoğu site üzerinden yapılıyor..

http://www.penguinreaders.com/pr/students/the-right-reader.html Penguin readers..

http://elt.oup.com/student/bookwormsleveltest/;jsessionid=A25478C6EEB6951D9339BEC980F426D5?cc=tr&selLanguage=en Oxford Bookworms

http://cdextras.cambridge.org/Readers/RPT_last.swf Cambridge

http://www.blackcatreaders.com/leveltextindex Black cat

http://www.macmillanreaders.com/tests/level-test macmillan

NOT; HABERLER;

Yeni nesil hikaye kitapları çıkmaya başlamış, tesadüfen gördüm, sadece CD olarak ancak çok kaliteli, testleri olsun, kelime sözlüğü, telafuz vs bayağı kapsamlı, artık gelecekte sanırım ebook reader, cep telefonu vb konulara daha çok yatırım yapılacak gibi görünüyor..bekleyip göreceğiz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okaaaaaan -- 22 Ağustos 2013; 17:42:13 >

• Gerçekten güzel ve gerekli bir konu. Şahsen ben bir ara düşündüm kitap okumayı ama, bu defa öğrenme sürecimden geri kalırım diye, setim nasıl giderse onu takip edeyim diye vazgeçtim. Ama eminim yararlanan çok kişi olacaktır.
  • HerhangiBiriyim H kullanıcısına yanıt
    Sağolun..

Lakin kendine çok aşırı işkence etme kitap okumak istiyorsan oku bence, şunu düşünebilirsin; ''bilmediğim kelimeler çıkarsa şimdi moralim bozulmasın'', ancak umursama sen sadece bildiğin kelimeleri tekrar etmiş olsan bile faydalı olur, yani mükemmeliyetçilerde şu olur; şimdi bir hikaye kitabı okursam adam gibi çalışmam lazım, yoksa hiç başlamayayım, şimdi bir seanta ona mı açayım, bilmediğim kelime kalıp çıkarsa görmezden mi geleyim, öğrenmeden duramam, not almam lazım vs :) Ancak düşünme bunları, sen kendi setini zaten çalışıyorsun, onda mükemmeliyetçi ol evet olmanda lazım, ancak ders dışı bir geliştirici faydalı bir aktiviteyi kafaya fazla takma derim, keyif al geç gitsin...tabi tavsiye en iyisini sen bilirsin elbette..
  • Okuyabildiğim en yüksek stage 6 idi.Bakalım ne çıkacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: okaaaaaan

Bir yandan haklısınız da, bu son çalıştığım CD'nin son kısmına çok fazla, tek sayfalık okuma parçaları koymuşlardı. Gerçekten çok fazlaydı. Her bir sayfada da epey yeni kelime ile karşılaşınca zihnen çok çok yoruldum. Beni yoran bir şey de, henüz görmediğimiz ve öğrenmediğimiz pey gramer içeren cümleler koymalarıydı. Üzerilerinde düşünmek, internetten, kitaptan filan araştırıp öğrenmeye, anlamaya çalışmak hem yorucu oldu hem de zaman aldı. Bir yandan iyi yapıyorlar, çünkü doğrudan gramer olrak o konulara geçmeden önce, biraz bilgi sahibi olmuş ve hazırlanmış oluyorsunuz ve o konuya geldiğinizde pek yabancılık çekmiyorsunuz. Ama çok zaman alıyor ve yoruyor. Az önce nihayet bu CD'de bitti.
    Evet, öğrendiklerimin tadını çıkarmak için birkaç minik hikaye okumak güzel olabilirdi ama zaten yeterince okuma parçası ile karşılaşıp okudum. Büyük kısmı Amerika tarihi, Amerika şehirleri, Amerika müzeleri, eğlence yerleri, Amerika'daki önemli anıtlar ve kişiler üzerineydi. Sadece arada bir eğlence olsun diye konulmuş uydurma kişilikler ve komik şeyler vardı.
    Emin olun, bu CD beni çok yorduğu için, başlangıç setinin son CD'si beni korkutmaya başladı. Umarım bu kadar yorucu olmaz ve zaman almaz. En azından epey ön hazırlık yaptığım için biraz daha iyi gidebileceğimi düşünüyorum. Belki bir gün dinlenirim ya da yarın ona başlarım. Tahmin ediyorum en az bir buçuk ay sürecek o da gerçekten geceli gündüzlü çalıştığım halde.
    Ondan sonra da üç tane intermediate CD'si var. Ondan sonrakiler bende yok da gerekirse bulur alırım.

Ama tahmin ediyorum, olur da Intermediate serisini de bitirebilirsem, bayağı iyi derecede İngilizce öğrenmiş olacağım.

Bir de size bir şey sormak istiyorum. Ingilizce ve benim seviyeye uygun düşecek şekilde gramer kitabı olarak ne tavsiye edersiniz?

Şimdiden çok teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: HerhangiBiriyim

quote:

Orijinalden alıntı: okaaaaaan

Bir yandan haklısınız da, bu son çalıştığım CD'nin son kısmına çok fazla, tek sayfalık okuma parçaları koymuşlardı. Gerçekten çok fazlaydı. Her bir sayfada da epey yeni kelime ile karşılaşınca zihnen çok çok yoruldum. Beni yoran bir şey de, henüz görmediğimiz ve öğrenmediğimiz pey gramer içeren cümleler koymalarıydı. Üzerilerinde düşünmek, internetten, kitaptan filan araştırıp öğrenmeye, anlamaya çalışmak hem yorucu oldu hem de zaman aldı. Bir yandan iyi yapıyorlar, çünkü doğrudan gramer olrak o konulara geçmeden önce, biraz bilgi sahibi olmuş ve hazırlanmış oluyorsunuz ve o konuya geldiğinizde pek yabancılık çekmiyorsunuz. Ama çok zaman alıyor ve yoruyor. Az önce nihayet bu CD'de bitti.
    Evet, öğrendiklerimin tadını çıkarmak için birkaç minik hikaye okumak güzel olabilirdi ama zaten yeterince okuma parçası ile karşılaşıp okudum. Büyük kısmı Amerika tarihi, Amerika şehirleri, Amerika müzeleri, eğlence yerleri, Amerika'daki önemli anıtlar ve kişiler üzerineydi. Sadece arada bir eğlence olsun diye konulmuş uydurma kişilikler ve komik şeyler vardı.
    Emin olun, bu CD beni çok yorduğu için, başlangıç setinin son CD'si beni korkutmaya başladı. Umarım bu kadar yorucu olmaz ve zaman almaz. En azından epey ön hazırlık yaptığım için biraz daha iyi gidebileceğimi düşünüyorum. Belki bir gün dinlenirim ya da yarın ona başlarım. Tahmin ediyorum en az bir buçuk ay sürecek o da gerçekten geceli gündüzlü çalıştığım halde.
    Ondan sonra da üç tane intermediate CD'si var. Ondan sonrakiler bende yok da gerekirse bulur alırım.

Ama tahmin ediyorum, olur da Intermediate serisini de bitirebilirsem, bayağı iyi derecede İngilizce öğrenmiş olacağım.

Bir de size bir şey sormak istiyorum. Ingilizce ve benim seviyeye uygun düşecek şekilde gramer kitabı olarak ne tavsiye edersiniz?

Şimdiden çok teşekkür ederim.

Anladım dostum haklısın...

Gramer meselesi için konu açıldı ; göz atabilirsin...

http://forum.donanimhaber.com/m_79771107/tm.htm

• Bilgi için teşekkürler. Benim de şöyle bir sıkıntım var.

Benim reading level en azından 4
    listening level ise 0-1

Listening meselesinde iyi işitmediğimden fazla hızlı gidemiyorum.

Bura forumda bazen şikayet eden arkadaşları kıskanıyorum. Ben napayım eğer sağlam insanlar böyleyse?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    en iyi bulmaca hangi gazetede
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Guzel konu olmus.
  • güncel
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.