Şimdi Ara

Hangi Saç Kesme Makinesi? (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.749
Cevap
51
Favori
516.454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: barsoy

ERG-C50 ile dün akşam traş oldum.

Her kullanımdan önce ve sonra yağ damlatın diyor ama her defasında yıkayıp yağlamak sıkıcı olacak. Suda yıkanabilse de bu kılları iyice yapıştırmaktan başka bir işe yaramıyor. Fırçayla temizlik en iyisi. Daha önceki şikayetlerde okuduğum gibi kıllar hem tarakta hem bıçak altında birikiyor ve sık sık temizlemek gerekiyor.

Makinenin dış görüntüsü güzel. Kadranı oldukça havalı.

Hem kablolu hem kablosuz kullanılabiliyor. Ancak pillerin NiMH olması canımı sıktı. Bildiğiniz gibi NiMH piller lityum piller kadar dayanıklı değil ve kullanılmadığında çabuk deşarj olur. O yüzden eğer kablosuz kullanılacaksa traştan bir gün önce şarj etmekte fayda var.

Temizlikle ilgili diğer bir sıkıntı da makinenin bıçak kısımlarının oturduğu (ben buraya alt çene diyorum) kısmın çıkarılıp takılması. Benim Remingtonda burası tamamen çıkmıyor, düğmeye basınca aşağı açılıyordu. Panasonic ERG-C50'de ise elinizle itip çıkarıyor ve gene elinizle biraz zorlayarak takıyorsunuz ve bu yüzden kıracakmış korkusu yaşıyorsunuz.

Devam edecek..

Devam:

paketten 2 tarak çıkıyor. Zannedersem ERG-C70 ile arasındaki tek fark bu. 2.5 cm'den uzun kesimler için C70'de 3. tarak çıkıyor. C50 sadece 2.5 cm 'e kadar traş ediyor. Kafa karışıklığını azaltmak için tarakları A ve B diye isimlendirmişler. A tarağı 6 mm'ye kadar, B tarağı ise 7-25 mm arası traş ediyor. B tarağını kaldırdım çünkü 3mm'den daha uzun traş olmam. Hatta tercihim taraksız 0.5mm traş olmak.

Bütün aksesurları derleyip toplayacak bir stand ya da çanta yok. O yüzden şarj kablosunu, tarağı ya da yağı kaybedebilirsiniz.

Bütün bunların dışında ürün sağlam hissi veriyor. Ama piyasadaki ucuz muadillerine göre daha iyi bir iş çıkarıyor mu zaman gösterecek. Bu arada ilk kullanımda 16 saat şarjda bırakmak gerekiyormuş; o sayfayı atladığım için ilk traşımda şarj bitti, kablolu kullandım

Ha bir de şarj göstergesi kırmızı bir led var. Ancak sadece cihazın prize takılı olduğunu gösteriyor. Şarjı bitti ya da doldu gibi bir uyarı yok. Yani led olmasa da olurmuş. Cihazın prizde olduğunu zaten görebiliyoruz

• quote:

Orijinalden alıntı: Alejàndro

quote:

Orijinalden alıntı: tubul

quote:

Orijinalden alıntı: Alejàndro

Rowenta'ya öyle çok güvenmeyin, 5-6 tıraştan sonra benim makine artık kesmemeye başlamıştı, ıslak kuru olan modeli, 56 liraya almıştım. Gittim ardından Panasonic er gc70 (böyleydi galiba model) aldım. Memnunum.

Bendeki moser 1400 modeli, 2 yıl oldu sorun yok,tavsiye edilir.

Moserler iyi ama kesim aralığı olarak daha dar seçenek sunuyor Panasonic'e göre, yoksa bende onu tercih ederdim, çok dayanıklı oluyorlar çünkü. Bu Panasonicin kullanım klavuzunda bıçakların ömrü 2 yıldır, demiş. Şaşırttı beni, bi 5 sene kullanmayı ümit ediyodum.

Geçen 25 mm ile kestim, saçlar baya sert olduğundan gayet düzgün şekilde aldı makine. Uzasın 30 mm denicem :D sonuçları yazarım.

Moserin 4 tarağı var ve ancak yandaki kolu sayesinde ince ayar verilebiliyor.Yani taraklar arası gezinme yapabiliyorsunuz.

Panasonic'in bu konuda öne çıkan tarafı o anki ayarı net görebilmeniz.Mosere de alışınca ne uzunlukta keseceğini anlıyorsunuz.

Herkesin makinasından memnun olması güzel

• quote:

Orijinalden alıntı: sagyurek

arkadaşlar BABYLISS E 836XE ve PHILIPS QG 3270 MULTIGROOM BAKIM SETİ ıkısınden bırını muhakkak alacam kullanan veya bılen varsa yardımcı olursa sevınırım hangısını almam konusunda şimdiden teşekkür ederim bu arada kullanma amacım daha çok sakal şekillendirme ve ense alma olacak saç kesme olayına hiç girmiycem

yardımcı olacak bir arkadaş yokmu bu konuda bana
  • Bu makinalar ile kesmesi zor mu?Daha ilk kesişte berbere gitmek zorunda kalmayalım. Ben saçımı hep aynı uzunlukta tutmak istiyorum, konuyu yeni farkettim biraz okumam lazım. Ancak şu soruyu da sormak istiyorum bu yaz Amerika'da bulunacağım bu makinaların yurtdışı kalite/piyasası nasıldır

güneş ve rüzgar oyuncak işi bebelere yönelik yani sana.ben lafımı çaktım o zaman ben tartışmam yazabilirsin ancak. -em2018
  • panasonic ergc50 modelini arastırıyorum bende fakat internette dogru duzgun videosunu da bulamadım ya kendi gozlerimle gorucem yada videosunu izlicem ancak oyle alırım
  • bugün vatanbilgisayardan %25 indirimle PHILIPS QG 3270 MULTIGROOM BAKIM SETİ aldım gerçekten çok şık bir ürün bir sürü aparatı var çok sağlam bir kasa yapısı var kesimide gerçekten çok iyi sıfıra yakın traş yapıyo alacaklara tavsiye ederim
  • REMINGTON PG400 ve Moser 1400 kullanmış biri olarak söyleyebilirim ki moser 1400 çok daha güçlü bir makina. özellikle sakallarımı kısaltmak için kullanıyordum. remington sakallarımı yolarak tıraş ediyordu. 15dk da banyodan çıkamıyordum. moser aldıktan sonra rahatlık neymiş anladım. 5dk sürmüyor :)

REMINGTON PG400 Tıraş Makinesi
     Hangi Saç Kesme Makinesi?

Moser 1400

• arkadaşlar merhaba bende saçlarımın üst kısmı nerdeyse tamamen dökülmüş biri olarak modelsiz çok basit bi saç traşı olmak için artık berbere gidip 10 lira vermekten bıktım usandım hijyenik konularda cabası neyse bende bi makina almak istiyorum ama karar veremedim saçımı iki haftada bir kestiririm ben daha fresh gözüktügünü düşünüyorum ve berberim keserken makinaya tarak filan takmaz çok kısa yaptırıyorum yani acaba diyorum taraksız kullanabilecegim bir makina var mı 3 numara ve aşşagısı arasında oynama yapabilen anladıgım kadarıyla makineler en küçük tarak 3 numara taraksızda sıfır alıyor kablosuz bi makina düşünüyorum Panasonic ER1420'nin bu söyledigim özelliği var mı bilmiyorum panasonic hoşuma gitti ama çok pahalı bana tavsiye edebileceginiz bi ürün var mı şimdiden teşekkürler

Orijinalden alıntı: lebovvski

arkadaşlar merhaba bende saçlarımın üst kısmı nerdeyse tamamen dökülmüş biri olarak modelsiz çok basit bi saç traşı olmak için artık berbere gidip 10 lira vermekten bıktım usandım hijyenik konularda cabası neyse bende bi makina almak istiyorum ama karar veremedim saçımı iki haftada bir kestiririm ben daha fresh gözüktügünü düşünüyorum ve berberim keserken makinaya tarak filan takmaz çok kısa yaptırıyorum yani acaba diyorum taraksız kullanabilecegim bir makina var mı 3 numara ve aşşagısı arasında oynama yapabilen anladıgım kadarıyla makineler en küçük tarak 3 numara taraksızda sıfır alıyor kablosuz bi makina düşünüyorum Panasonic ER1420'nin bu söyledigim özelliği var mı bilmiyorum panasonic hoşuma gitti ama çok pahalı bana tavsiye edebileceginiz bi ürün var mı şimdiden teşekkürler

Şahsen sana önerebileceğim BABYLISS E 836XE modeli çok süper bi makina resimlerde kaba duruyo ama ben görünce bayıldım vatanda hafta sonu indirimleri oluyo yararlanabilirsin çok amaçlı kullanabilirsin hem vücut bakım kitide var bi araştır istersen

• benim bu sakal kesme makine'lerinden yana hiç şansın gülmedi, yaklaşık 20 senedir bu tür makine'leri kullanırım 10-15 arası makine almışımdır en iyisi markasını hatırlamadığım 17-18 yıl önce tahtakale'den aldığım pilli makineydi 3-5 yıl kullanmıştım onu.
    bu övdüğünüz moser markayı yıllar önce almıştım 1 sefer bile kullanamamıştım o yüzden nerde en ucuzu var onu alıyorum yıllardır en son aldığım makine tasko diye bir marka oda artık teklemeye başladı sonuçta 10 yada 12 liraya almışımdır,şimdi bulamıyorum aynı makine'den birde bu makinelerle verilen yağlar dökülüyor bir süre sonra yağsızda makine kesmekte zorlanıyor haliyle.bakalım bu sefer en ucuz hangi marka bulabileceğim 15-20 lira arası bi makine bulmam lazım.

ürün Dingling 608

Orijinalden alıntı: bosmann

Tahtakale de zaza handan 40 tl güzel bir makina aldım,sitesine girip bakabilirsiniz,

Bencede iyi karar öyle tonlarca para vermeye hiç gerek yok sadece saç kesimi için kullanacaksınız.benimde fönsan ın başka modeli 2 sene oldu hala sorunsuz saçlarımı kesiyorum.he bide ara numara uçlar olsa daha iyi olacaktı alt tarafı basit bir plastik esasında.

• PHILIPS QG 3270 hakkında ne düşünüyorsunuz arkadaşlar, internet sitelerinde panasonic bulamıyorum aradığım gibi, bu ürünün kalitesi nasıl iyi midir önerir misiniz ? bataryası b1-2 yıla ölse bile sadece kablolu olarak da kullanılabilir mi ?
  • Arkadaşlar konu hortlamışa benziyor ama bende iki üç şey yazayım da tarikat üyeleri:) faydalansın.Bimekse gidip king k-066 saç kesme makinesini incelemiş birisi olarak ,yani taraklarını söküp çıkarmış birisi olarak şunu söylerim:O tarakları ,makineyi aldığım gün yanlışlıkla darmadağın kırmazsam ne oluyum.Çok dayanıksız ve uzun keserken tarak birden düşer ,40 mmden en düşük numaraya.Uğraşmaya da gerek yok.Kendi kendine sizi skinoskiye çevirir o makine.Demedi demeyin.O makineyi parayı sokakta bulan alır.King ve philipsten uzak durun.Philips dvd konusunda da saç kesme makinesi konusunda da bir işe yaramaz.Yeni ve kaliteliyi yapma mantığı yerine,argesiz parasına para katma derdinde.Konyadaysanız,ya da gold bilgisayarın olduğu bir yerdeyseniz size fakir boss saç kesme makinesini tavsiye ederim.Konyadaysanız eğer ,tınmazda 65 tl.
    Bana kısa saç yakışmıyor ve berbere her gitmemde berberin ,beni iş bilmeyen kalfa ve çıraklara tıraş ettirmesi sinir etti beni.Beklemekte cabası.Artık koca Konyada traş olunacak berberin kalmadığına inanıyorum.Hakaret olarak anlaşılmasın ,ama kalfa kuşa çevirip yolluyor resmen.Evimde moser marka snomask nickli kardeşin resmini koyduğu emektar makineliden var.Ve hala kullanıyorum,ama onla sakal tıraşı olmak en mantıklısı.Bana kısa tıraş asla yakışmıyor.
    Harçlığımla nasipse şu 3 şıktan birisini seçeceğim:
    http://www.gold.com.tr/U192709/Raks-Rk-069-sarjli-Sac-Ve-Sakal-Kesme-Makinesi
    http://www.gold.com.tr/U193181/Acura-Ac-86-sarjli-Sac-Ve-Sakal-Kesme-Makinasi
    Arkadaşlar üstteki iki makine aynıya benziyor ama ikiside 30 mmye kadar saç keser mi ki?Fikri olan?
    http://www.gold.com.tr/U192708/Raks-Rk-068-Profesyonel-Kablolu-kablosuz-Sac-Kesme-Makinesi
    Ve arkadaşlar babasına ayarı verecek ,işini bilenler için şu iki şık var:
    http://www.gold.com.tr/U192224/Fakir-Boss-Hassas-Ciltler-Icin-sarjli-Nano-Sac-Kesme-Makinesi
    http://beta.boyner.com.tr/ProductDetail.aspx?ProductId=454950&ProductCode=516427939&ProductCategoryId=628&ProductCategoryId1=628
    Arkadaşlar isteyen shoppingtv,dshopping,sahibinden,vatan computer,bimeks,metro cash-cary,real,kipa, gibi yerlerden alabilir.Konyadakiler fakir boss tınmazda var.65 kaymeniz varsa kaçırmayın derim.Ve lütfen arkadaşlar bana 3 şıktan hangisini tercih etmem konusunda yardım edin.En önemliside golda güvenebilir ,mağazasından güvenle alışveriş yapabilir miyim?
    Ha not olarak şunu yazayım şikayetvarda olsun başka sitelerde olsun,gold bilgisayarın sorumsuzluğu anlatıla anlatıla bitirilemiyor.Gereksiz insanlar var demek ki başında golden towers bilgisayarın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ashouf eneky -- 28 Nisan 2012; 18:55:05 >

• slyman_b nickli yarbay nişanlı,bol madalyalı kardeş.Sana tavsiyem philipsten uzak durman yönünde.Ben babamı bundan 6-7 ay önce,30-40 mm arası saç kesme makinesi almaya ikna ettim.Pederin arabaya atladık.Metroda dahil,kule site,kipa,real her yere gittik.Zaten Konyalıysan bilirsin teknosa,bimeks,adese kule sitede.Vatan bilgisayarda hemen 15 metre kule siteye yani karşısında deyim ben.Kipada darty olsun,tekzen olsun gezdik.Hatta vatan computerda babam 25.mmye kadar kesen philipsi alacaktı.zor caydırdım.Tarağını başkasını bilmem ama ben traş olurken mutlaka kırarım.Çünkü çok kalitesiz.Ha king k-066 nın tarağı,ha o philipsin tarağı.inceledim,hafif bir şey gerçekten.Ama ben dediğim gibi tarağının kırılacağına kesin gözüyle baktığım ürünü almam.philips zaten ar-geye önem vermiyor diye düşünüyorum.Ben arşivciliğe başladım ve ilk çaktığım şey,verbatimin azo teknolojili dvd satması,üretmesi,ama philipsin ne azo ne başka bir teknolojiye daha geçemediği oldu.Metro cashcarry organizeye giderken,yani Ankara yolunda.Orada uzun kesen makineler vardı ama,orada elektroniğin başında duran abiye kaliteli mi değil mi diye sorduğumda,bana parasına aldanma dedi.Satın alanların çoğu ,arıza yüzünden tamire gönderiyor dedi.Adam eski ,ucuzları al ama philipsten uzak dur dedi.Ben görevlinin yalancısıyım ki zaten içime sinmeyen makinelerdi.peki ne oldu biliyor musun?Hakkımı kaybettim,çünkü gold bilgisayardan haberim yoktu.Şu an paramı verbatim azo dvdye yatırdım ve 100e yakın dvd çektim 3 ayda.Harçlıklarımla yukarıdaki yorumda belirttiğim 3 şıkdan birini seçeceğim.Lebovsski nickli kardeşime tavsiyem,gitsin ntye yada ne bileyim spotçuda olur.Ama arabası varsa büyük yerlerden alışveriş çok karlı ve 2 yıl garantili.Ya da atlasın dolmuşa.Gitsin electroworlde falan.Konyada olduğum için yaşadığı yer nereyse artık pek bir şey diyemiycem.Ya da shopping tv,tuna shopping,dshopping,vatan,teknosa,tekzen,darty gibi mağazaları olan sitelerden alışveriş yapsın.Vimjonun kapıda ödemesi var ama adam Thebekirle çalışıyordu.Vimjo hakkında kötü şeyler söylenmiyor ama ,sahibi hakkında iyi haberler yok medyada.

• 4-5 farklı marka denedim. Panasonic bu işin bir numarasıdır hiç başka markalara bakmaya gerek yok.
    Braun'u Philips'i hikaye bir iki senede bozuluyorlar performansı panasonic'in yanına yaklaşamaz.

Panasonic 3 farklı modeli denedim ve şundan memnun değilim diyelebileceğim yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Snd

4-5 farklı marka denedim. Panasonic bu işin bir numarasıdır hiç başka markalara bakmaya gerek yok.
    Braun'u Philips'i hikaye bir iki senede bozuluyorlar performansı panasonic'in yanına yaklaşamaz.

philips ten falan vazgeçtim ben de panasonic ergc50 yi önerir misin ? ergc70 ten tek farkı 45mm yerine en fazla 25mm uzunluğunda kesmesi bi de kablolusu var ergc20 o da aynısı gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: slyman_b

quote:

Orijinalden alıntı: Snd

4-5 farklı marka denedim. Panasonic bu işin bir numarasıdır hiç başka markalara bakmaya gerek yok.

philips ten falan vazgeçtim ben de panasonic ergc50 yi önerir misin ? ergc70 ten tek farkı 45mm yerine en fazla 25mm uzunluğunda kesmesi bi de kablolusu var ergc20 o da aynısı gibi

Sanıyorum GC50 ve GC70 arasından saç kesim uzunluu ve aparatlar harici fazla fark yok.
    Panasonic makinalarda motor çok kuvvetlidir. Kafada yağ gibi kayıp gider.

Philips'in iki farklı modelini denedim özellikle uzun saçlarda zorlanıyor saçları kopardığı için acı veriyor.
    Philip'sin adı ve kazık fiyatları dışında çin mallarından çok fazla artısı yok yani genel ürün yalpazesi için söylüyorum.

Önerdiğiniz modelin saç kesimi için fazlasıyla yeterli olacağını düşünüyorum.

• 2.5 yil once fakir senor aldim her trasdan sonra makineyi suyun altina tutup yikadim bu zamana kadar bicakda korelme olmadi makine ilk gunku gibi keskinlikde sac kesiyor
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.