Şimdi Ara

Hangi program dilini seçmeliyim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar yaşım 17 erkenken programlama dilini öğrenip ileride hayatımı yaşamak istiyorum zaten artık teknoloji konuşuyor şimdi benim hedefim Microsoft,Apple,Facebook,Twitter,Youtube,Google gibi şirketlerde çalışmak istiyorum hangi program dilini öğrenmeliyim ? ve ileride proje yapacağım o program diline göre şimdi 2 saattır araştırma yapıyorum kafam cok karıştı java,c++,c# sabah pyhton diline başladım sonra araştırma yaptım ve phyton diline başlamayın gibi bir yazılar gördüm geri bıraktım yani ne yapmalıyım geleceğin işini elde etmem için ?

Sadece bilgisi olan yazsın daha fazla kafa karışıklığı istemiyorum

• Oberon
  • Tek bir programlama diliyle olmaz.Birbiriyle uyumlu birkaç programlama dili,algoritma,kütüphaneler,yeni teknolojiler,yabancı dil gibi birçok şey öğrenmen lazım.Bunlardan hiçbirisi de bir ömür isteyen şeyler değil,öğrenirsin.Büyük şirketlerde kullanılan belki 20-30 tane programlama dili var ve hala yenileri çıkıyor.Muhtemelen bunlardan 5-10 tanesi sana lazım olur sana gelecek 5-10 yıl içinde,eğer bu yolda gidersen.Şimdilik yapman gereken sadece bir programlama diline başlamak.Python öğrenmesi en kolay dillerdendir.Eğer bir tane dille iş kapabilecek olsaydın bu dil çok büyük ihtimalle Java olurdu.C/C++ bilgisayarın çalışma mantığını anlayarak sağlam bir temel oturtmak için gayet iyi.C# windows programları yazmak için diğer dillerden daha iyi.Oyun motorları geliştirme konusunda C++ daha çok kullanılıyor.PHP web siteleri programlamada çok kullanılıyor ama Node.JS kullananların sayısı da hızla artmakta.Sana önerim Python ile programlamayı öğrenip(1hafta-6ay arası sürer) sonra birkaç yılını Java ile haşir neşir olarak geçirmen.Tabi bu arada algoritma ve veri yapıları dersleri alman ve İngilizce öğrenmen gerekecek.Bilgisayar mühendisliği okursan bu da bir artı.Ama tabi amaç ileride hayatını yaşamaksa Türk gençleri için iyi bir programcı olup büyük teknoloji şirketlerine girmeye çalışmaktan daha mantıklı yollar vardır.Mesela web girişimcisi olmak...
    Soruların olursa özel mesajla sorabilirsin.

• Programlama temeli için c++ ve c# şart. Bunlardan sonra java ve java script gelistirmeni öneririm. python kolay olduğu kadar da yeni. Bu yüzden henüz gelişmiş bir dokümantasyon sistemi ya da kutuphanesi oluşmadı. Bu temeller üzerine ekleme yaparsan zorluk çekmezsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.