Şimdi Ara

Hangi Notebook'u Almalı? Görüşler - Tavsiyeler - Fikirler (194. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.972
Cevap
10
Favori
374.227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 192193194195196
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Oyun oynayacaksan tabiki 9600 GT. HD 3650 kötü bir kart değil ama oyuncu seçimi için ilk tercih 9600 GT olmalı...
  • quote:

Orjinalden alıntı: visceroid

Oyun oynayacaksan tabiki 9600 GT. HD 3650 kötü bir kart değil ama oyuncu seçimi için ilk tercih 9600 GT olmalı...

bır sey sorucam pekı bırının 17 ınc bırının 15 ınc oluşu ve markalar hakkında ne dusunuyorsunuz?
    bı tarafta toshıba var bı tarafta hp...
    1.amacım oyun degıl...günlük kullanım ve hd movie ler...

tesekkurler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doubtful1 -- 23 Ağustos 2008; 18:35:07 >
  • Ayrı bir konu açmıştım tavsiye için üç tane tavsiye gelmişti, konu kurallara aykırıymış kilitlendi ben de buraya tekrar yazıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Üniversiteye gidecek bir arkadaşım benden 1000-1500 YTL arası fiyatlarda bir laptop tavsiyesi istedi. Açıkcası laptop işinden pek çakmam yardıma ihtiyacım var. İlk başta da yazdığım gibi 1000-1500 YTL arası oyun performası ortalama veya iyi olan laptop tavsiyesine ihtiyacım. Aslında PES 2008 çalışsa bile yeter arakadaşımın demesine göre. : )

15.4" ekranlı laptop tavsiye ederseniz olursa daha iyi olur.

Tavsiyelerinizi bekliyorum. Şimdiden Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tty0 -- 23 Ağustos 2008; 19:03:49 >
  • Asus M50Vvm mi HP Pavilion dv5t
    Hangisini tavsiye edersiniz_

ASUS M50VM
    P8400 2.26 1066 MHZ işlemci 3 MB CACHE
    4 GB 800 MHZ Ram
    320 GB 5400 rpm HDD
    9600M GS 1 GB ekran kartı
    15.4 WXGA+ (1440x900) ekran
    Bluetooth
    Parmak İzi Okuyucu
    1700 YTL

HP PAVİLİON DV5T -1.konfigürasyon
    P8600 2.40 1066 MHZ işlemci 3 MB CACHE
    4 GB 667 MHZ Ram
    250 GB 5400 rpm HDD
    9600M GT 512 MB ekran kartı
    15.4 WSXGA (1680x1050) ekran
    Bluetooth
    Parmak İzi Okuyucu YOK
    1600 YTL

HP PAVİLİON DV5T -2.konfigürasyon
    T9400 2.53 1066 MHZ işlemci 6MB CACHE
    4 GB 667 MHZ Ram
    250 GB 5400 rpm HDD
    9600M GT 512 MB ekran kartı
    15.4 WSXGA (1280x800) ekran
    Bluetooth YOK
    Parmak İzi Okuyucu YOK
    1625 YTL

RAM MHZ, CPU MHZ, EKRAN ÇÖZ VE BLUETOOTH özelliklerine dikkat ederseniz sevinirim...
  • quote:

Orjinalden alıntı: doubtful1

quote:

Oyun oynayacaksan tabiki 9600 GT. HD 3650 kötü bir kart değil ama oyuncu seçimi için ilk tercih 9600 GT olmalı...

bır sey sorucam pekı bırının 17 ınc bırının 15 ınc oluşu ve markalar hakkında ne dusunuyorsunuz?
    bı tarafta toshıba var bı tarafta hp...
    1.amacım oyun degıl...günlük kullanım ve hd movie ler...

tesekkurler

Günlük kullanım ve HD movieler ise 17 inc tercih etmeni öneririm. Zira HD movieler daha çok işlemciyi yoran elementlerdir...
  • quote:

Orjinalden alıntı: IP-v6

Ayrı bir konu açmıştım tavsiye için üç tane tavsiye gelmişti, konu kurallara aykırıymış kilitlendi ben de buraya tekrar yazıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Üniversiteye gidecek bir arkadaşım benden 1000-1500 YTL arası fiyatlarda bir laptop tavsiyesi istedi. Açıkcası laptop işinden pek çakmam yardıma ihtiyacım var. İlk başta da yazdığım gibi 1000-1500 YTL arası oyun performası ortalama veya iyi olan laptop tavsiyesine ihtiyacım. Aslında PES 2008 çalışsa bile yeter arakadaşımın demesine göre. : )

8600 Gs ve T7300 işlemci gibi bir konfigürasyon işini görecektir. Aklıma gelen modeller şunlar,

http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=2701
    http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=3244
    http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=3136

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: »LosTSouL«

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: »LosTSouL«

@ visceroid

Birde Bana Yardımcı Olsan :)

BeniM Aradığım Laptop da İyi Bir Ekran Kartı Olmasını İstiyorum CRYSIS Gibi Veya Daha BüyüK oyunları Kaldırabilecek Bir Kapasitede Olsun Ayrıca Hızlıda Olmasını İstiyorum . Önerebileceğin Bir Laptop Varmı Acaba?

9500 Gs ve üzeri kartı modellere bakmanı öneririm ekran kartı olarak . İşlemci olan T9*** serisi ve yeni seri Montevina işlemciler düşünebilirsin...

Marka ve Model Önerisi Yapamazmısın ?

Asus M51 - Hp pavilion DV5T gibi modelleri önerebilirim...

Öncelikle Yardımların İçin Çok Teşekkür Ederim . Kafam Takılan Bir İşlemci Var.

Daha önceki Mesajınızda Demiştinizki Montevina İşlemcileri Tercih Ediniz.

Sizce İntel centrino 2 işlemciler Nasıl ?

• Elbette eğer imkan var ise yeni nesil centrino 2 işlemciler yani montevinaları tercih edilmeli..Fakat ısınma sorunu görünüyor şu an için özellikle HP modellerinde..
  • Arkadaşlar,o Casper'lardan vazgeçtim.Yarın(Pazar) babam ile VatanComputer'a gideceğiz.Hadi hayırlısı.İnşallah aradığım tarzda modeli orda bulabilirim...

(Yüksek sistem(En az 2.2 gb,1033 Mhz),En az 3 gb Ram,Yüksek performanslı ekran kartı(ATI yada Nvdia),En az 300 Gb Harddisk...)Bu tarzlarda aradığım pc.

Dediğim gibi aradığım notebook yüksek sistemli olucak. Varmı acaba bu tarzlarda önereceğeniz Laptop modelleri ?
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: asakirullah

laptob almayı düşünüyorum fiyat , fonksiyon, estetik olarak elemeler yaptım ve 2 tane laptop arasında kararsızım hangisi daha avantajlı

birincisi asus
     Hangi Notebook'u Almalı? Görüşler - Tavsiyeler - Fikirler

İşlemci : Intel Core 2 Duo Processor 2.4 GHz T8300
    Bellek (Mb) : 2GB
    Ekran Kartı : nVidia 9300M G 256 MB EKRAN KARTI
    Ses Kartı : Bütünleşik Intel® High Definition Audio ( Azalia ) uyumlu ses yongası, 3D efektler & full duplex
    Faks Modem : 56K
    Ağ Kartı : 10/100
    Pcmcia : -
    Sabit Disk (Gb) : 250 GB
    Optik Sürücü : 8x DVD - SUPER MULTI
    Pil Tipi/Ömrü : Li-Ion 6 cell
    Ekran Boyu/Çözünürlük : 15.4 WXGA GLARE EKRAN
    İşletim Sistemi : Microsoft Windows Vista Premium
    Boyutlar : 354mm x 284mm x 35.2 mm
    Geliştirilmiş Portlar : 1 x IEEE1394, 4x USB 2.0,
    Wireless : Intel Pro/wireless 4965ABGN (802.11a/b/g/N)
    Webcam : KAMERA
    Bluetooth : BLUETOOTH
    Aksesuarlar : Taşıma Çantası ,Asus Mouse
    Diğer Özellikler :
    Ağırlık : 2.95Kg
    Garanti : 24 ay

ikincisi acer

Hangi Notebook'u Almalı? Görüşler - Tavsiyeler - Fikirler

Gemstone Blue
    AS6920G-603G25MN / 16.0" WXGA CB / C2DT7500 / NVidia GeForce 9500M-GS 512MB / 1x2GB + 1x1GB / 1x250GB / BluRay Drive / 802.11N / 6 cells / 0.3DV CrystalEye / BT / FP / Gemstone + / Vista Home Premium
    Giriş/Çıkış Arabirimi
    1x ExpressCard#/54 girişi
    6-in-1 kart okuyucu (SD#, MMC, MMCplus#, MS, MS PRO, xD)
    4x USB 2.0 yuva
    1x HDMI# yuvası, HDCP desteği ile
    1x Consumer infrared (CIR) girişi
    1x harici ekran (VGA) girişi
    1 x RF-in jack
    (sadece TV Tuner bulunan modellerde!)
    1x kulaklık/hoparlör/line-out jakı, S/PDIF desteği ile
    1x Mikrofon giriş jakı
    1x Line-in jakı
    1x Modem (RJ-11) girişi
    1x Ethernet (RJ-45) girişi
    1x DC-in jakı, AC adaptör için

acil yaıt gerekiyor bu gün almayı düşünüyorum

Daha iyi kasa daha iyi ekran kartı, HDMI bağlantı gibi sebeplerden dolayı

Acer Gemstone

acer 1800 ytl asus 1500 sen acer daha iyi diyorsun peki 1800 ytl ye acerden daha iyi birşey alabilirmiyim önerin varmı

• quote:

Orjinalden alıntı: Polemik

İyi günler.

3 yılı aşkın bir süredir Fujitsu Siemens Amilo serisi bir laptopum var. Artık makinem iyice eskidi. Yeni bir laptop almak istiyorum.

Kendi makinem 15 inç ve oldukça ağır olduğundan kolay olmuyor. Marka olarak da Fujitsu Siemens'ten memnun değilim. Bu yüzden laptopumu değiştireceğim

İyi bir marka satın almak istiyorum. Sony, HP, Toshiba, Apple gibi.

Küçük laptoplar da çok hoşuma gidiyor. Ama hiç küçk bir laptop kullanmadım. Artıları eksileri nelerdir bilmiyorum. Kafamda öncelikle Vaio'nun küçük modelleri var. Bir de bilgisayarda oyun oynamıyorum. Yani aşmış özellikli bir makineye ihtiyacım yok.

Baktığım zaman 11, 12 ve 13 inçlik laptoplar var. Marka ve model ne önerirsiniz? Şimdilik fiyat sınırım yok, ama fiyatta da bir sınırım olursa tekrar birlikte değerlendiririz.

Bir de konuya cevap yazma inceliğini gösteren arkadaşlardan bir ricam olacak: lütfen sadece marka ve modeli yazıp yanına da gülücüğünü koymayın. Bilgisayardan fazla anlamam ve bilgiye ihtiyacım var.

Özellikle küçük ekranlı laptop kullanan arkadaşlar deneyim ve bilgilerini paylaşırlarsa çok sevinirim.

İyi forumlar.

• quote:

Orjinalden alıntı: Nihlathak

Merhaba. Bu sene üniversiteye başlıyorum. Ve bir laptop arıyorum birkaç sorum var.

Şu anki desktop bilgisayarımın özellikleri

128 mb ekran kartı radeon 9600se
    pentium 4 2.8 intel işlemci
    512mb + 1gb ram

Laptop ile yapmak istediklerim : wow, cod4,crysis oynamak
    Bilgisayarda yavaşlık olmaması.

Aynı zamanda bilgisayar mühendisliği okuyacağım için programlarla işim çok olacak hız bu yüzden de çok önemli

1500-2300 ytl arası güzel bir laptop almak istiyorum. bu laptop istediğim şeyleri sorunsuz yapabilir mi?

Şu anki desktop bilgisayarım isteklerimi sorunsuz karşılıyor, ama bi aralar laptoplar masaüstünden iyi özellikte olsa bile özellikle oyunlarda o performansı vermiyordu. Bugün de bu sorunla karşılaşır mıyım? Yoksa bilgisayarım çok dandik olduğu için bu fiyatta bir laptop makinamdan asla kötü olamaz mı?

Teşekkürler şimdiden

• arkadaşlar bir laptop alacağım sizlerinde fikirlerinizi alayım dedim. öncelikle nasıl bir kullanıcı olduğuöu söyleyeyim.
    -aynı anda birden fazla program çalıştırıyorum(internet-msn-winamp-...),

-iş icabı kullandığım bir program var ve maus ile sürekli bu program üzerinde çalışıyorum, bu program için ekran kartı önemli çünkü şu an kullandığım 128 mb masaüstü ekran kartında bazen donmalar oluyor.

-elektrik kesintilerinde kullanabilmem için uzun pil zamanına ihtiyacım var.

-internetin maksimum hızlı olması lazım, bunun için bağlantı hızı dışındaki donanımla ilgili parçaların en iyi olanları olmalı.

-ekran boyutu çok önemli değil 15 inch yeterli olur.

-işlemci hızlı olsun istiyorum.

-birde arkadaşlar core2 duo ve centrino işlemcilerden hangisi seçilmelidir bunların farkı nedir acaba. yukarda kısmen anlattığım kötü bir kullanıcıya hangi işlemciyi önerirsiniz.
    bikaç model araştırdım sizce hangisi uygundur, sizin önereceğiniz bir model varmı. şimdiden yardımlarını esirgemeyen tüm dostlara teşekkür ederim.

asus-
    X52SA CORE2 DUO T9300 2.5GHZ-3072MB-250GB-15.4" 512MB HD2600-DVDRW-WVPRE 2050-2250 ytl
    link:http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=32470

hp
    -PAV.DV5-1040ET CORE2DUO P8600 2.4GHZ-3GB-320GB-512MB 9600 GS-15.4''-DVDRW/BR-WPR 2000-2150 ytl
    link:http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=34300

-PAV.DV6760ET CORE2DUO T9300 2.5GHZ-2GB-250GB-256MB 8400 GS-15.4''-DVDRW-WPRE 1950-2150 ytl
    link:http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=32450

toshiba-P300-133-CORE2 DUO T8300 2.4GHZ-3072MB-320GB-DVDRW-512MB HD3650-CAM-17"-WVPRE 2100-2300 ytl
    link:http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=33811

not: LG ninde vardı bunlara yakın ama bulamadım.

• quote:

Orjinalden alıntı: EagleForever

Arkadaşlar,o Casper'lardan vazgeçtim.Yarın(Pazar) babam ile VatanComputer'a gideceğiz.Hadi hayırlısı.İnşallah aradığım tarzda modeli orda bulabilirim...

(Yüksek sistem(En az 2.2 gb,1033 Mhz),En az 3 gb Ram,Yüksek performanslı ekran kartı(ATI yada Nvdia),En az 300 Gb Harddisk...)Bu tarzlarda aradığım pc.

Dediğim gibi aradığım notebook yüksek sistemli olucak. Varmı acaba bu tarzlarda önereceğeniz Laptop modelleri ?

Centrino 2 yani Montevinalı cihazlara bakacaksın. Hp, Samsung ve Asus'un gördüm şu ana kadar...
  • quote:

quote:

İyi günler.

3 yılı aşkın bir süredir Fujitsu Siemens Amilo serisi bir laptopum var. Artık makinem iyice eskidi. Yeni bir laptop almak istiyorum.

Kendi makinem 15 inç ve oldukça ağır olduğundan kolay olmuyor. Marka olarak da Fujitsu Siemens'ten memnun değilim. Bu yüzden laptopumu değiştireceğim

İyi bir marka satın almak istiyorum. Sony, HP, Toshiba, Apple gibi.

Küçük laptoplar da çok hoşuma gidiyor. Ama hiç küçk bir laptop kullanmadım. Artıları eksileri nelerdir bilmiyorum. Kafamda öncelikle Vaio'nun küçük modelleri var. Bir de bilgisayarda oyun oynamıyorum. Yani aşmış özellikli bir makineye ihtiyacım yok.

Baktığım zaman 11, 12 ve 13 inçlik laptoplar var. Marka ve model ne önerirsiniz? Şimdilik fiyat sınırım yok, ama fiyatta da bir sınırım olursa tekrar birlikte değerlendiririz.

Bir de konuya cevap yazma inceliğini gösteren arkadaşlardan bir ricam olacak: lütfen sadece marka ve modeli yazıp yanına da gülücüğünü koymayın. Bilgisayardan fazla anlamam ve bilgiye ihtiyacım var.

Özellikle küçük ekranlı laptop kullanan arkadaşlar deneyim ve bilgilerini paylaşırlarsa çok sevinirim.

İyi forumlar.

LG P300 önerebilirim küçük olarak. 13.3 lik bir model. T7500 2.2 GHZ işlemci ve 8600 GT gibi güçlü bir konfigürasyona sahip fakat DVDRW harici olarak geliyor bu cihazda...

• quote:

quote:

Merhaba. Bu sene üniversiteye başlıyorum. Ve bir laptop arıyorum birkaç sorum var.

Şu anki desktop bilgisayarımın özellikleri

128 mb ekran kartı radeon 9600se
    pentium 4 2.8 intel işlemci
    512mb + 1gb ram

Laptop ile yapmak istediklerim : wow, cod4,crysis oynamak
    Bilgisayarda yavaşlık olmaması.

Aynı zamanda bilgisayar mühendisliği okuyacağım için programlarla işim çok olacak hız bu yüzden de çok önemli

1500-2300 ytl arası güzel bir laptop almak istiyorum. bu laptop istediğim şeyleri sorunsuz yapabilir mi?

Şu anki desktop bilgisayarım isteklerimi sorunsuz karşılıyor, ama bi aralar laptoplar masaüstünden iyi özellikte olsa bile özellikle oyunlarda o performansı vermiyordu. Bugün de bu sorunla karşılaşır mıyım? Yoksa bilgisayarım çok dandik olduğu için bu fiyatta bir laptop makinamdan asla kötü olamaz mı?

Teşekkürler şimdiden

Bu fiyata bir laptop asla makinenden kötü olamaz...

Yeni nesil Montevinalara bakmanı öneririm. Mesela HP Pavilion DV5T ve DV7T modellerine bakabilirsin..

• quote:

Orjinalden alıntı: ertanislek

arkadaşlar bir laptop alacağım sizlerinde fikirlerinizi alayım dedim. öncelikle nasıl bir kullanıcı olduğuöu söyleyeyim.

-iş icabı kullandığım bir program var ve maus ile sürekli bu program üzerinde çalışıyorum, bu program için ekran kartı önemli çünkü şu an kullandığım 128 mb masaüstü ekran kartında bazen donmalar oluyor.

-internetin maksimum hızlı olması lazım, bunun için bağlantı hızı dışındaki donanımla ilgili parçaların en iyi olanları olmalı.

-birde arkadaşlar core2 duo ve centrino işlemcilerden hangisi seçilmelidir bunların farkı nedir acaba. yukarda kısmen anlattığım kötü bir kullanıcıya hangi işlemciyi önerirsiniz.
    bikaç model araştırdım sizce hangisi uygundur, sizin önereceğiniz bir model varmı. şimdiden yardımlarını esirgemeyen tüm dostlara teşekkür ederim.

asus-
    X52SA CORE2 DUO T9300 2.5GHZ-3072MB-250GB-15.4" 512MB HD2600-DVDRW-WVPRE 2050-2250 ytl

hp
    -PAV.DV5-1040ET CORE2DUO P8600 2.4GHZ-3GB-320GB-512MB 9600 GS-15.4''-DVDRW/BR-WPR 2000-2150 ytl

-PAV.DV6760ET CORE2DUO T9300 2.5GHZ-2GB-250GB-256MB 8400 GS-15.4''-DVDRW-WPRE 1950-2150 ytl

toshiba-P300-133-CORE2 DUO T8300 2.4GHZ-3072MB-320GB-DVDRW-512MB HD3650-CAM-17"-WVPRE 2100-2300 ytl

Verdiğiniz bütün modeller işini rahatlıkla karşılayacak olan güçlü sistemler. Sadece DV5 hp için ısınma sorunu olduğunu konuşuluyor.

Core 2 Duo Santa Rosa veya Montevina işlemciler + 8600 GS ve üzeri + 2 GB Ram + 160 veya 250 GB'lik bir sistem işinizi görecektir...

• Arkadaşlar merhaba.Kendime Core 2 işlemcili(işlemci gücüne sıklıkla ihtiyaç duyuyorum.Video çevirme,Photoshop,FM08...) anakart çipseti çok ta eski olmayan rami 4gb'a kadar çıkarılabilen 1100ytl altında bir notebook bakıyorum.Pili de 6 hücreli olsun.OYun ile işim yok bu arada.Hard disk 40gb bile olsa olur.Rami zaten direk 4gba çıkaracağım için ram olmasa bile olur.Üzerinde 1 varsa 3 yaparım.Ekran 15.4 olabilir ama daha küçüğü makbüldür.Önemli kriterlerden biri de fan sesinin olmaması ve tehlike yaratacak kadar ısınmamasıdır.

http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?Categoryid=98&Productid=bd71679

Bu ürünü buldum.13.3 inç fakat rengi beyaz.Sizce bu alınır mı?Bayan işi mi?

Sizin tavsiye edeceğiniz başka bir bilgisayar var mı?

Not:Datron ve Fujitsu markalarına allerjim var.Zamanı geldiğinde elden çıkartmak zor oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecay -- 24 Ağustos 2008; 11:22:12 >

• quote:

Orjinalden alıntı: ertanislek

arkadaşlar bir laptop alacağım sizlerinde fikirlerinizi alayım dedim. öncelikle nasıl bir kullanıcı olduğuöu söyleyeyim.

asus-

hp

http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=119984205&CS_Category=_SBA_63_1078_438_5049&CS_Catalog=_BILGISAYAR&T_Category=_NOTEBOOK63

Bundan iyisi yok hocam.İşlemci biraz zayıf kalsa da her işin altından kalkar.9600mGT ile de grafikte uçarsın.Üstelik HP.Fiyatında göre muhteşem bir makina.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: IP-v6

Ayrı bir konu açmıştım tavsiye için üç tane tavsiye gelmişti, konu kurallara aykırıymış kilitlendi ben de buraya tekrar yazıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

8600 Gs ve T7300 işlemci gibi bir konfigürasyon işini görecektir. Aklıma gelen modeller şunlar,

http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=2701
    http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=3244
    http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=3136

Üç bilgisayarda gayet güzel peki siz olsanız hangisini alırdınız desem ? Gerçi gelcek cevabı az çok biliyorum ama yine de sorayım.

• 
Sayfa: önceki 192193194195196
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.