Şimdi Ara

Hangi mühendislikler yazılabilir? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
87
Cevap
1
Favori
4.220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 100kdan bi mühendislik yazacaksa kaliteli üniversitede popüler olmayan bir mühendislik yazması daha iyi olur, itü petrol, jeoloji, jeofizik, maden müh ytü harita, çevre müh gibi. gaziantepde ee boluda bilgisayar okumaktan iyidir. Ya da mezuna kalsın en kötü 50k falan yapsın
  • Wilter kullanıcısına yanıt
    Balıkesir ya da Cbü endüstri nasıl hocam sizce? Büyük şehirlerde yurtlar pahalı oluyor diye gitmek istemiyorum pek zaten sonra değiştirme durumum olabilir yani.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: doctorwillbe

Benzer durumlardayız zaten sorun yok
    Sen daha iyi bilirsin. Gördüğüm kadarıyla öneriye açık değilsin, başarılar diliyorum sana.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Time Lord kullanıcısına yanıt
    Fazlasıyla önerilere açığım. Önerilere açık olmasam burdaki insanlara fikir danışmam zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: Wilter

100kdan bi mühendislik yazacaksa kaliteli üniversitede popüler olmayan bir mühendislik yazması daha iyi olur, itü petrol, jeoloji, jeofizik, maden müh ytü harita, çevre müh gibi. gaziantepde ee boluda bilgisayar okumaktan iyidir. Ya da mezuna kalsın en kötü 50k falan yapsın
    Bunun tek artisi okulunu soylerken cekinmeden soylemen olur. is bulmanin zor oldugu bolumler bence ozellikle istenmiyorsa uzak durulmali.

100bin kotu bir siralama degil. yapan kisinin az kotu temeli vardir. ilk sinava girisiyse bir sene daha hazirlanip adam akilli bir yere girmesi mantikli olur bu kisinin. iyi bir calismayla 20-30bin yapmak imkansiz degil. Aslinda 100binle girilen yerlerden de cok iyi yerlere gelinebilir fakat olasilik cok dusuk ve riske atmaya degmez. forumda shadow_shooter diye bir arkadas vardi mesela 200binle ozel bir universiteye burssuz girip uclaya yuksege gidip sonra da silikon vadisinde ise giren. fakat bunlar 200 kisiden 1 kisiye anca oluyordur. gercekci olmak lazim. 1 sene hazirlanip duzgun bir yere girmek en temizi.

• Hocam haklısınız ben zaten normal şartlarda dediğiniz gibi yapardım kesinlikle. Fakat ailem çok baskıcı okulu dondurmama tekrar hazırlanmama asla ve asla izin vermeyeceklerdir o yüzden mecbur şehir dışına gidip orda tekrar hazırlanmalıyım. Bu yüzden de bir geçiş durumu olmak zorunda başka türlü yurt parasını falan ödemezler ve yurda göndermezler.

• Şehmistan kullanıcısına yanıt
    Hhhshshhshhshwbeh

• quote:

Hocam tıp ve hemşireliğin inanılmaz farklı olduğunu biliyorsunuzdur herhalde? Asıl tıp isteyen biri hemşirelik yazmamalı. Bir doktorun gölgesinde olmak çok kötü bir şey.

Hayvanları sevmiyor.

Merkezi geçiş olacağı için obp kırılmayacak
    Yazdıklarınızın tutarsız olduğunun farkında mısınız ?
    şuan bir üniversite bölümüne kayıtlıyım demişsin.
    konuda 100k ile hangi mühendislik yazılır diyor??
    100k ile yatay geçişle tıp a geçemezsin.
    şuanki bölümün istediğin bölümden 12 puan yüksekle girdiysen niye şuanki bölümünden direk yataş geçiş yapmıyorsun?
    o senedeki senin puanın ile o senedeki üniversitenin puanını karşılaştırıyorlar biliyorsun değil mi ?
    sınava odaklanıcam demişsin ne sınavı ? dgs sınavına mı girecen onda tıp'a geçemiyorsun.
    tyt ye gireceksen onda obp kırılacak başka ne sınavı var ?

konuda 100k'yım tekrar tıp'a hazırlanıcam hangi bölüme gideyim demişsin bende hemşireliğe git dedim.
    sana hemşire ol demedim!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 07kubi07 -- 6 Temmuz 2019; 22:42:20 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Selamlar, yeni mezun inşaat mühendisi olarak soyleyebilirim ki inşaat mühendisliği şu an icin yazılmaz. Aşırı mezun veren bir bölüm ve sektör durmuş vaziyette. Şu an yazılmaz dememin sebebi 4 yıl once bu bölümü yazdığımda sektör altın döneminde olmasa da iyiydi, 4 yıl sonra ne olur belli degil. 100bin siralama şu an için nasıl bir siralama bilmiyorum ama çevre yoksa muhendislik icin iyi bir sıralama olduğunu düşünmüyorum. İlla yazacaksanız bilgisayar ve yazılım üzerine bir bölüm düşünmenizi tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raz3rs -- 6 Temmuz 2019; 22:42:34 >
  • Onlarca mühendislik alanı var. Bu ilgi ve yeteneğine göre değişir. Masa başı sevmeyen bilgisayarı sadece sosyal medya için kullanan birine bilgisayar / yazılım mühendisliği yazdırmak tamamen manyaklık
    Elektrik elektronik her zaman önü açık olan ama kendini geliiştirmedikten sonra 2.5-3 arasında maaaş alınan meslek.
    Birde siz niye karışıyorsun bu kız 18 yaşında kendi aklını kullanabilecek biri. Bu saatten sonra yolunu kendi çizmeli böyle baskıcı sistemler kişinin hayatını karartır.
    Belki psikoloji istiyor yada diyetisyenlik illa etrafta mühendis kızım var diye hava atmak için mühendislik yazdırmayın

• Üniversitenin bursuz değil burslu sıralaması önemli hoca kalitesi önemli ve çankaya onun zamanında bile 40k civarı sıralamalı bir okuldu yani çok çok kötü bir okul değildi 200k dan öğrenci alıyordu ama 200k lık bir okuldan kat kat daha iyidi ve o arkadaş mastera burslu kabul almadı paralı aldı ve bursu daha sonra başka bir yerden buldu(bu da bir başarı tabii kimse boş gördüğü bir insana burs vermez) yani 200k lık okullardan tam burslu olarak gitmek imkansız gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2BA6261ED -- 6 Temmuz 2019; 23:5:53 >
  • 07kubi07 kullanıcısına yanıt
    Yazdıklarım tutarsız değil, siz anlayamamışsınız. Obp kırılmayacak. Teşekkürler yine de.

• Raz3rs kullanıcısına yanıt
    Hocam çevre varsa ne önerirsiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: Mimar SaNAN

2500₺ maaşla çalışıyor çoğu mühendis birini seçsin işte.
    Sordun mu hepsine?

• Vay be üzüldüm gençler ,biz sizin yaşlarınizda mühendis olunca kesin bir yerlerde iş bulunur diye düşünürdük,hiç bu kadar ince dusunmek zorunda kalmamıştik.....

Ben 2000 ÖSS ile üniversiteye yerleştim...o yıllar mühendisliklerin kral yıllarıydı dereceye girenler kesin mühendislik yazardı...

Tıp furyası bu derece yoktu. Mühendislik ve tıp puanları eşitti ki iyi üniversitelerin mühendislikleri tıbbın oldukça önündeydi...

Umudumuz vardı.iyimserdik...
    Gelinen noktada heryerde üniversite mühendislik herşeyin içi boşaltıldı... umutlar tükendi , karamsarlık almış başını gidiyor.

• bu kafada olanlar mümkünse herhangi bir bölüm yazmasın. kısa yoldan para kazanmak istiyoersa hırsızlık, dolandırıcık vs. yapması daha uygun olacaktır. böyle meslekmi seçilir arkadaş...
  • Çevremdeki çalışanlara bakarak endüstri mühendisliğini kesinlikle tavsiye ederim.

• quote:

Up, forumda mühendisler vardır ya bence
    Bende mühendisim de puanları bilmiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-2BA6261ED

Üniversitenin bursuz değil burslu sıralaması önemli hoca kalitesi önemli ve çankaya onun zamanında bile 40k civarı sıralamalı bir okuldu yani çok çok kötü bir okul değildi 200k dan öğrenci alıyordu ama 200k lık bir okuldan kat kat daha iyidi ve o arkadaş mastera burslu kabul almadı paralı aldı ve bursu daha sonra başka bir yerden buldu(bu da bir başarı tabii kimse boş gördüğü bir insana burs vermez) yani 200k lık okullardan tam burslu olarak gitmek imkansız gibi
    Cok cok kotu bir okul degil ama kotu bir okul. Acik acik adini yazmamistim ama siz yazmissiniz. Aslinda eskiden isim olarak simdikinden iyiydi. Atilim'a burun kivirip Cankaya'ya giren bir suru tanidigim var. Fakat Atilim profilini duzeltip one gecti ve suan tam tersi oluyor. Dedigim gibi cok kotu bir okul degil ama malum Ankara'nin universitelerine kiyasla kotu gozukuyor. Odtu, Bilkent Tobb gibi cok ust duzey okullar var(ulkemize gore konusuyorum). Ben de yari burslu makine okudum Cankaya'da. 130binle girmistim seneler once. Cogu arkadasim da 100bin siralamayla girmis kisilerdi, tek tuk tam burslu 40bin siralama yapmislar da vardi. Tam parali okuyan 3-4 kisi filan vardi. Iyi kotu imkanlari vardi okulun ama okul adi sanilandan daha da onemli. Aslinda bizim bolumden mezun cok iyi yerlere girebilmis kisiler biliyorum ama cogunda 3+ ortalama vardi. Ha bu ortalamayi yapmak odtudeki gibi zor degil ama her 3u gecenin de iyi bir yerde calisacaginin garantisi yok. Zaten bu dediklerim azinlik. Cogu kisi orta/kucuk buyuklukte yerlerde ise giriyor.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.