Şimdi Ara

Hangi moleküller difüzyonla alınır beyler?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Glikoz ve mineraller alınabiliyor bunu biliyorum ama bir soruda geldi protein yağ kh difüzyonla alınamıyor mu illa endositoz mu lazım aydınlatır misiniz arkadaşlar
    Teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Manomerler difüzyon ile alınabilir.Çünkü difuzyon ile alınabilmesi için hücre zarındaki porlardan geçebilmesi gerekir. Ama illa porlardan geçecek diye bi şey yok. Mesela yağ asiti monomerleri hücre zarının yağ tabakasından çözünerek difüzyon ile geçebilir.
  • konuyu unuttum sadece mantıksal konuşuyorum yağda eriyen vitaminlerinde geçebime ihtimali var lipit tabakasından
  • Usteki arkadasin dedigi gibi monomer olmasi lazim yani en kucuk parcacik hali

• Soru şuydu arkadaşlar bir açıklayabilir misiniz cevabı?
     Hangi moleküller difüzyonla alınır beyler?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jorah Mormont -- 24 Ağustos 2015; 22:58:28 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Protein ve yağ büyük moleküllü olduğu için hücre içine alınması için HER ZAMAN enerji gerekir..
    Ama glikoz ve na+ miktarına göre değişir eğer hücre dışında az miktarda ise endositoz için enerji gerekebilir.

Böyle düşündüm ben

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3626416A3 -- 24 Ağustos 2015; 23:01:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: imparatorice

Protein ve yağ büyük moleküllü olduğu için hücre içine alınması için HER ZAMAN enerji gerekir..
    Ama glikoz ve na+ miktarına göre değişir eğer hücre dışında az miktarda ise endositoz için enerji gerekebilir.

Böyle düşündüm ben

Aynen hocam dediğin şekilde olmalı herhalde
    Tesekkurler

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kreatin nasıl kullanılır ?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Düzeltme yapayım ben de.
    Glikoz ve sodyumun hücre dışında derişimi daha azsa AKTİF TAŞIMA ile alınır.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.