Bildirim
Hangi Marka ve Nasıl Bir Kombi Almalıyım?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Daha önceki kombinize kış boyunca en fazla 55c kazan sıcaklığında ısındıysanız premix yoğuşmalı kombi alın
Şu anda piyasada fiyat/performans olarak en rasyonel tercihler:1450lira - 1600lira
Ariston clas premium
Baymak duo tec veya baymak falke condens
Eca confeo premix
Airfel digifel premix
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
Marka olarak illaki bu veya şu kombiyi alın tavisyede bulunmak yanlış olur. İlk önce almanız gereken kombi kesinlilke Premix Yoğuşmalı olmalı, ardından bulunduğunuz bölgedeki sevislerin durumunu inceleyin, mesela önceki kombiniz Baymak, eğer servisinden memnun kaldıysanız tekrar Baymak almanızı tavsiye ederim. Yok memnun değilim derseniz başka bir marka olabilir. Genel olarak tavsiye edeceğim kombiler listesi:
Alt segment 2.000 TL'ye kadar:
1.Ariston Clas Premium EVO ve Ariston Genus Premium EVO
2. Baymak Falke Condens, Baymak DUO TEC ve Baymak Novadens Extra (Sökülebilir Paneli var Oda Termostatı olarak kullanabilirsiniz.)
3. Airfel Digifel Premix
4. DD Nitromix
5. Ariston Clas Premium ve Ariston Genus Premium
6. ECA Confeo Premix
Üst segment 2.000 TL üzeri:
1. Ferroli Econcept
2. Buderus 072
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebza -- 12 Aralık 2012; 13:15:22 > -
SELAM!!!!
ECA Confeo Premix-S 24kw 20640 kcal/h Yoğuşmalı Kombi kullanmaktayım bu kombide openterm özelliği varmıdır. ECA teknik servise sordum var ama takamazsın bizim sitede yoksa cihaz garanti dışı kalır arzalanırsa diyor.
kaplosuz haftalık proğramlı modülasyonlu oda termostatı almak istiyorum tam uyumlu olanı nedir. Önerilerizi için şimdiden teşekkürler. -
quote:
Orijinalden alıntı: iboben
SELAM!!!!
ECA Confeo Premix-S 24kw 20640 kcal/h Yoğuşmalı Kombi kullanmaktayım bu kombide openterm özelliği varmıdır. ECA teknik servise sordum var ama takamazsın bizim sitede yoksa cihaz garanti dışı kalır arzalanırsa diyor.
kaplosuz haftalık proğramlı modülasyonlu oda termostatı almak istiyorum tam uyumlu olanı nedir. Önerilerizi için şimdiden teşekkürler.
Lago FB OT modülasyonlu programlı üstelik 0,1 hassasiyetle çalışabilen bir termostat forumda bir çok kişi kullanıyor ve ECA resmi olarak bu ürünü onaylıyor. -
Orijinalden alıntı: iboben
SELAM!!!!
ECA Confeo Premix-S 24kw 20640 kcal/h Yoğuşmalı Kombi kullanmaktayım bu kombide openterm özelliği varmıdır. ECA teknik servise sordum var ama takamazsın bizim sitede yoksa cihaz garanti dışı kalır arzalanırsa diyor. Garantiye çokta kafa yormuyorum
kaplosuz haftalık proğramlı modülasyonlu oda termostatı almak istiyorum tam uyumlu olanı nedir.
Lago FB OT modülasyonlu programlı Önermişsiniz çok Teşekür ederim
sayın intererdem
kablosuz haftalık proğramlı modülasyonlu oda termostatı almak istiyorum bu konuda biraz daha yardım lütfen -
Kablosuz programlı honeywel var ancak modülasyonlu değil ve hassasiyeti 0,5 ve pahalı bence değmez tabi size kalmış sonra kablosuz kullananlar zaman zaman iletişim sorunu yaşıyorlarmış.
Önceki yazdığım Lago FB mükemmel bir termostat hem hassas hem programlı ve bütün ayarları yapabiliyorsunuz. Evin genel ısısını yansıtan fazla ısınmayan bir yere mesela antreye bağlatabilirsiniz.
Servisler çok kalitesiz olmadıktan diğer termostatları da kabul ediyor bizim servis HT300 termostatı bağlamıştı. Garantisi bozulmaz dedi. Çünkü modülasyonsuz termostatlar aç/kapa anahtar görevi görüyor sadece. -
Arkadaşlar bende ECA confeo premix yoğuşmalı kombimle ilgili bir problemim var. Bilgili arkadaşlardan cevap bekliyorum. Sorun şu şekilde, kombinini sıcaklığını 40 dereceye ayarladğımda kombi sürekli çalışıyor. Bu akşam geçekten sorun varmı denemek amacıyla, akşam saat 6 da 40 dereceye ayarladım, inanın 9.30 a kadar aralıksız çalıştı. Çalışmaya da devam edecekti de ben ayarını düşürdüm. Ama 35 dereceye ayarladğımda normal çalıyor. Suyu ıstıyor belli bir süre çalıştıktan sonra (yaklaşık 20-30 dk) kendini kapatıyor. Asıl sorun 40 dereceye (petek suyu sıcaklığı) ayaladığımda otomatik kapanma olmıuyor. Bunun sebebi nedir arkadaşlar. Kombidemi sorun var, tesisattamı. Tesisatta hava olduğu içinmi yapıyor. Sizlerden yardım bekliyorum, neyapmalıyım ben. Yetkili servis çağırmalımıyım. Şimdiden yardım edecek arkadaşlara teşekkür ederim. İyi geceler....
Yazmayı unutmuşum
Kombim ECA confeo premix 24KW yoğuşmalı , su basıncı 1.7 , petek uzunluğu 7.6 metre
-
quote:
Orijinalden alıntı: deneme222
Arkadaşlar bende ECA confeo premix yoğuşmalı kombimle ilgili bir problemim var. Bilgili arkadaşlardan cevap bekliyorum. Sorun şu şekilde, kombinini sıcaklığını 40 dereceye ayarladğımda kombi sürekli çalışıyor. Bu akşam geçekten sorun varmı denemek amacıyla, akşam saat 6 da 40 dereceye ayarladım, inanın 9.30 a kadar aralıksız çalıştı. Çalışmaya da devam edecekti de ben ayarını düşürdüm. Ama 35 dereceye ayarladğımda normal çalıyor. Suyu ıstıyor belli bir süre çalıştıktan sonra (yaklaşık 20-30 dk) kendini kapatıyor. Asıl sorun 40 dereceye (petek suyu sıcaklığı) ayaladığımda otomatik kapanma olmıuyor. Bunun sebebi nedir arkadaşlar. Kombidemi sorun var, tesisattamı. Tesisatta hava olduğu içinmi yapıyor. Sizlerden yardım bekliyorum, neyapmalıyım ben. Yetkili servis çağırmalımıyım. Şimdiden yardım edecek arkadaşlara teşekkür ederim. İyi geceler....
Yazmayı unutmuşum
Kombim ECA confeo premix 24KW yoğuşmalı , su basıncı 1.7 , petek uzunluğu 7.6 metre
Baymak kombide ayni sorun bende de var nedeni bilmiyoruz ben srvis cagirdim su an uzerinde calisyorlarmis siz cozerseniz haber verin ayrica 45 50 gibi dereceleride deneyin.bir yontem daha var .kombiye uzak kaln 2 petegi ya da 3 petegi kapatin oyle deneyin eminim sonecktir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Yazmayı unutmuşum
Kombi dönüş suyuna göre çalışır eğer dönüş suyu çıkış suyuna göre çok soğuyorsa sirkülasyon yavaş oluyor demetir, böyle olunca ayarlanan dereceye göre suyu ısıtmak için kombi sürekli yanıyordur.
Kalorifer hattı borusu 3/4 kalın olacak, kombi alt bağlantıdaki filtre tam geçişli metal olacak ve mümkün olduğunca az dirsek kullanılacak. Kombinin gönderdiği su kısa sürede geri dönmesi lazım ki kombi normal çalışsın.
Bunları ihtimal olarak yazıyorum siz tesisatınıza bakıp değerlendirin. Hem servisi çağırın teşhisi koysun dediğim gibiyse yapan tesisatçı firmayı çağırın düzeltsin.
-
quote:
Orijinalden alıntı: intererdem
quote:
Yazmayı unutmuşum
Kombi dönüş suyuna göre çalışır eğer dönüş suyu çıkış suyuna göre çok soğuyorsa sirkülasyon yavaş oluyor demetir, böyle olunca ayarlanan dereceye göre suyu ısıtmak için kombi sürekli yanıyordur.
Kalorifer hattı borusu 3/4 kalın olacak, kombi alt bağlantıdaki filtre tam geçişli metal olacak ve mümkün olduğunca az dirsek kullanılacak. Kombinin gönderdiği su kısa sürede geri dönmesi lazım ki kombi normal çalışsın.
Bunları ihtimal olarak yazıyorum siz tesisatınıza bakıp değerlendirin. Hem servisi çağırın teşhisi koysun dediğim gibiyse yapan tesisatçı firmayı çağırın düzeltsin.
kombi altındaki petek suyu boruları 3/4 ama plastik vana ve filtre kullanıldı. onları yazın değiştireceğim. Elimde modülasyonlu oda termostatı var ama daha bağlamadım.
Oda termostatı kombiye bağlanırsa bu sorun ortadan kalkarmı?
-
Termostat en azından ortam ısındıktan sonra kombiyi kapatır fazla çalışmasını önler.
Siz 40.a ayarlayınca ekranda kaça kadar ısınıyor normalde 49 olunca kapanır.. Farklı derecelerde de aynımı 45-50 denediniz mi ?.....Isınma nasıl kombi yandıktan sonra petekler hemen ısınıyor mu ?.... -
3,5 saat çalıştıktan sonra kombiyi ben kapatmıştım derecesi 48 deydi. Ama 48 de sanki kilitlenmiş gibiydi belki 2 saat boyunca 48 de kaldı. Petekler hemen ısınır kombiyi açınca birkaç saniye sonra peteklerin ısındığını dokunarak hissedebiliyorum. -
O zaman modülasyon ayarıyla ilgili bir durum olabilir. Modülasyonlu termostat bunu çözer fakat yinede servise söyleyin bunu ayarlasın hemde termostatı bağlatırsınız. -
Elimde lago fb ot modülasyonlu oda termostatı var. Arkadaşlar sorunumu yetkili servise bildirdim, bana telefonda verdikleri cevap " dışarsıdaki havanın çok soğuk olduğunu bu nedenden kombinin çok uzun süre çalıştığı" oldu. Şimdi size soruyorum bir kombi 40 derecede aralıksız 3,5 saat çalışırmı(ben kombiyi durdurmasam daha da fazla çalışacaktı). Bir kombi hava çok soğuk diye bu kadar uzun süre çalışrmı. Bu akşam oda termostatını takmaktırmak için servis gelecek, şimdi nediyeim bu adamlara... -
quote:
Elimde lago fb ot modülasyonlu oda termostatı var. Arkadaşlar sorunumu yetkili servise bildirdim, bana telefonda verdikleri cevap " dışarsıdaki havanın çok soğuk olduğunu bu nedenden kombinin çok uzun süre çalıştığı" oldu. Şimdi size soruyorum bir kombi 40 derecede aralıksız 3,5 saat çalışırmı(ben kombiyi durdurmasam daha da fazla çalışacaktı). Bir kombi hava çok soğuk diye bu kadar uzun süre çalışrmı. Bu akşam oda termostatını takmaktırmak için servis gelecek, şimdi nediyeim bu adamlara...
Dedigimi yaptiniz mi?tabiki hayir size yazdim yukarda kombiye uzak kalan 2-3 petegi kapatin ve deneyin kombi sonecek mi bildirin ona gore br srylar soyleyeyim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: meddah58
quote:
Elimde lago fb ot modülasyonlu oda termostatı var. Arkadaşlar sorunumu yetkili servise bildirdim, bana telefonda verdikleri cevap " dışarsıdaki havanın çok soğuk olduğunu bu nedenden kombinin çok uzun süre çalıştığı" oldu. Şimdi size soruyorum bir kombi 40 derecede aralıksız 3,5 saat çalışırmı(ben kombiyi durdurmasam daha da fazla çalışacaktı). Bir kombi hava çok soğuk diye bu kadar uzun süre çalışrmı. Bu akşam oda termostatını takmaktırmak için servis gelecek, şimdi nediyeim bu adamlara...
Dedigimi yaptiniz mi?tabiki hayir size yazdim yukarda kombiye uzak kalan 2-3 petegi kapatin ve deneyin kombi sonecek mi bildirin ona gore br srylar soyleyeyim
şuan petekleri kapatarak deniyorum. Çıkan sonucu bildirecem
-
mutfaktaki petek(80Cm) ile holde bulunan peteği(100cm) devre dışı bıraktığımda kombi 30 ile 40 dk sonra kkombi kapanıyor. Şimdi sorun ne olmuş olabilir. Yada neyapmam gerekiyor... Ayrıca bu akşam yetki servis gelecekti termostatı takmaya, herzamanki gibi gelmediler. Sırf o yüzden evde beklemiştik , bir yere gitmekdik. Gelsinlerde taksınlar diye, ama maalesef gelmediler. Sözlerinde neden durmuyorlar anlamış değilim. Arkadaşlar bu lg fb ot termostatın nasıl bağlanacağını bilen varsa söylesin, şunların keyfini beklemek zorunda kalmak istemiyorum -
quote:
mutfaktaki petek(80Cm) ile holde bulunan peteği(100cm) devre dışı bıraktığımda kombi 30 ile 40 dk sonra kkombi kapanıyor. Şimdi sorun ne olmuş olabilir. Yada neyapmam gerekiyor... Ayrıca bu akşam yetki servis gelecekti termostatı takmaya, herzamanki gibi gelmediler. Sırf o yüzden evde beklemiştik , bir yere gitmekdik. Gelsinlerde taksınlar diye, ama maalesef gelmediler. Sözlerinde neden durmuyorlar anlamış değilim. Arkadaşlar bu lg fb ot termostatın nasıl bağlanacağını bilen varsa söylesin, şunların keyfini beklemek zorunda kalmak istemiyorum
Peteklerinii kapattiginizda kombinizi. Duracagini soylemistim ama size en uzak petekleri kapatin demistim siz en yakinlari kapatmissiniz .kombinize en uzak 2 petegi kapatirsani daha kisa surede kapanacaktir.eviniz icin soyke tahminde bulunabilir kombi en ucta ve uzakta petekleriniz var ve petek metrajkari uzak peteklerin biraz uzun sanirim boyle bir durum var dogru mu
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: meddah58
quote:
mutfaktaki petek(80Cm) ile holde bulunan peteği(100cm) devre dışı bıraktığımda kombi 30 ile 40 dk sonra kkombi kapanıyor. Şimdi sorun ne olmuş olabilir. Yada neyapmam gerekiyor... Ayrıca bu akşam yetki servis gelecekti termostatı takmaya, herzamanki gibi gelmediler. Sırf o yüzden evde beklemiştik , bir yere gitmekdik. Gelsinlerde taksınlar diye, ama maalesef gelmediler. Sözlerinde neden durmuyorlar anlamış değilim. Arkadaşlar bu lg fb ot termostatın nasıl bağlanacağını bilen varsa söylesin, şunların keyfini beklemek zorunda kalmak istemiyorum
Peteklerinii kapattiginizda kombinizi. Duracagini soylemistim ama size en uzak petekleri kapatin demistim siz en yakinlari kapatmissiniz .kombinize en uzak 2 petegi kapatirsani daha kisa surede kapanacaktir.eviniz icin soyke tahminde bulunabilir kombi en ucta ve uzakta petekleriniz var ve petek metrajkari uzak peteklerin biraz uzun sanirim boyle bir durum var dogru mu
evde toplam 7.6 metre petek var. En uzak yerdeki peteğin uzunluğu 120cm(çarpraz bağlı). Ama 35 derece çalıştırdığımda 20 dk sonra kapanıyorda neden dereceyi 5 derece daha arttırdığımda 3.5 saat gibi çok uzun bir oluyor. Birde 40 derecede kapanmayan kombi , en yakınındaki peteğe (mutfakta kombinin 1metre yanında) giden suyu dağıtıcıda bulunan vanayı kapattığım zaman , kombi kendini 5 dk sonra kapatıyor... Çok ilginç...
Benzer içerikler
- toki merkezi sistem doğalgaz fatura nasıl ödenir
- demirdöküm şofben f1 arızası
- bosch 1200 24 kw kombi yorumları
- güneş enerjisi basınç arttirici pompa tavsiyesi
- en iyi ısı pompası
- elektrikli şofben tavsiye
- en iyi kombi markası
- ısı pompası
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X