Şimdi Ara

Hangi marka SLR makine almalıyız?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Ben fotoğrafçılığa yeni başlamış biri olarak yakın zamanda Canon 650D adlı makineyi aldım. Şimdilik makinemden gayet memnunum. Neyse bizim bir akraba da benim gibi fotoğraf çekmeyi kafaya sarmış ve başlangıç için SLR bir makine almayı istiyor. Benim makineyi biraz kullandı ve hoşuna gitti ama ben yinede diğer markalara da bakması gerektiğini söyledim ve geçenlerde media markt a gittik. Orada görevlilere sizce hangi makineyi almalıyız gibilerinden sorular sorduk ama bize çoğunluk Nıkon u tavsiye ettiler. Adamlara göre Canon tırt bir markaymış falan. :D Açıkçası ben pek etkilenmedim bu söylediklerine ama bizim akraba etkinlenmiş gibi gözüküyordu resmen adamın aklını çeldiler. (aslında benimde biraz moralim bozuldu acaba yanlış tercih mi yaptım diye) 5-10 dakika daha kalsak elimize tüm nikonları verip yollayacaklardı yani :) Bende akrabama çok fazla acele etme gibilerinden şeyler söyledim biraz araştıralım ne var ne yok diye. Bende dedim bu soruyu en iyisi forumdan sormak çünkü kullanıcı yorumları gibisi olmuyor. :) Arkadaşlar benim sormak istediğim kısaca soru şu genel çekim için giriş seviyesi SLR makine hangi marka olmalı? Nıkon mu,yoksa Canon mu? Görevlilerin söylediği gibi Canon, Nıkon karşısında tırt bir marka mı? Alabileceğimiz modelleri buraya yazıyorum ona göre cevap verirseniz sevinirim.

Canon 600D,650D
    Nıkon D5100,D5200
    Ve birde Sony A58 var. Bu makineyi de internette çok önerdiler her nedense bende onuda yazayım dedim. :) Şimdiden teşekkürler.

• Ben pentax kullanıyorum. Gayet de memnunum.

Yazdığınız makineler arasında dişe dokunur fark yok.Ama arkadaşınız nikon alsın yoksa kafası rahat etmez. 5100, 5200 alınca daha rahat eder.
  • Size en uygunu hangisiyse onu alın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • forumu kullanıcısına yanıt
    Öncelikle teşekkürler. Hocam sormak istediğim bir soru var. D5100 ve D5200 arasında çok fazla bir fark var mı? Yani aradaki fiyat farkına değer mi? Birde makineyi ben almayacağım alacak kişi bu işe yeni başlamış amatör birisi. Yani nıkon alırsa kit lensinde AF motoru olmayacak bildiğiniz üzere acaba el ile netleme yaparken çok fazla sıkıntı çeker mi? Ben deklanşöre yarım basarak direk netleme yapıyorum ama nıkon tarafında bu iş elle oluyor acaba yeni başlayan birisini bu olay etkiler mi?
  • Fiyat olarak en ucuz nıkon d5100 ama d5200 de yeni bir makine arada ki fiyat farkına değer mi acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: igayin61

Öncelikle teşekkürler. Hocam sormak istediğim bir soru var. D5100 ve D5200 arasında çok fazla bir fark var mı? Yani aradaki fiyat farkına değer mi? Birde makineyi ben almayacağım alacak kişi bu işe yeni başlamış amatör birisi. Yani nıkon alırsa kit lensinde AF motoru olmayacak bildiğiniz üzere acaba el ile netleme yaparken çok fazla sıkıntı çeker mi? Ben deklanşöre yarım basarak direk netleme yapıyorum ama nıkon tarafında bu iş elle oluyor acaba yeni başlayan birisini bu olay etkiler mi?

İkiside nikonun yeni işlemcisini kullanıyor. Aralarında çok ciddi fark olduğunu sanmıyorum.

AF motoru olmayan lens mantıklı değil. Çünkü elle netleme çok zor bir olay.

Nikonun AF motorlu makineleri de var. D90, D7000 gibi makineler AF motorlu.

2.el düşünürseniz daha mantıklı.Mesela 2.el d90 lar 1100 lira civarında bulunabiliyor.

• forumu kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler hocam. Yazdıklarınızı düşüneceğiz. :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • öncelikle D5100 ile d5200 arasıunda ciddi farklar yok. 5100 ü tercih edin.
    bu arada nikonda elle ntleme oluyor demişsiniz, Nikondada Af motorlu lensler var. mesela 50mm 1.8D manuel ken 50mm 1.8G autofocus yapar. (5100 e taktığımızı varsayıyorum)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler. Evet biliyorum AF lenslerinin olduğunu ama biraz tuzlu işte
  • canon 500d mi almadan once,yillardir fotograf tamirciligi yapan bir arkadasima ayni soruyu sordugumda bana her marka getiriyorlar ama en cok nikon getiriyorlar dedi :) uzun omurluluk acisindan canon oneririm ama nikon kotu diyemem dedi :) hocam iki marka da iyi sonucta bunlar yillardir isim yapms markalar. bu tarz pazarlama odakli calisan kisilerin canon tirt diyeri cort tarzi sozleri dediginz gibi pek mantikli degil. ama simdi makina alcak olsam butcem yeterse ikinci el bi 60d almak isterdm butcen yetmezse 600d alirdm tabi bu benim tercihim :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler hocam yorumunuz için. :) Evet hele ki böyle mağazalarda ki satış elemanları ellerinde hangi mal kalıyorsa onu aldırtmaya falan çalışıyor. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: igayin61

Teşekkürler hocam yorumunuz için. :) Evet hele ki böyle mağazalarda ki satış elemanları ellerinde hangi mal kalıyorsa onu aldırtmaya falan çalışıyor. :)

ben tesekkur ederim :)

• Arkadaşının bütçesi nedir?

• Hocam şuan yukarıda yazdıklarım arasında en pahalı Nıkon D5200. Onunda fiyatı 2100 civarı. Yani en fazla 2 bin lira verebilir.
  • Kiyas.la adlı siteden makinelerin karşılaştırmasını yapabilirsiniz. Sizin için gerekli, gereksiz özelliklere göre makineleri eleyebilirsiniz.

• Teşekkürler hocam. :)
  • Rica ederim, yardımcı olabildiysem ne mutlu bana
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.