Şimdi Ara

Hangi MacBook’u almalıyım? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Çoğu kişininki 1-1.5 ayda geliyor. Sanırım öyle. Araba gibi. Üretilmesi, bizim alıp almamamıza bağlı sanırım ;)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • endersgame0120 kullanıcısına yanıt

Benim sebebim, İstanbulda yaşamamam. Öyle olabilir.

[Bu mesaj üye isteğiyle silinmiştir.]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HandK -- 20 Mart 2021; 15:13:40 >
  • DARKMORDECAI kullanıcısına yanıt

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HandK -- 20 Mart 2021; 15:13:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HandK

Aldım bakalım bende dün gece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HandK -- 20 Mart 2021; 15:13:8 >
  • Daha önce macOs deneyiminiz oldu mu yoksa ilk mi? Ve bilgisayar ilk geldiğinde yapmamız gereken kalite kontrol vs var mı? Ölü pixel gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HandK -- 20 Mart 2021; 15:13:14 >
  • Çalıştığım kurumun, Apple'nın Ülkemizdeki yetkili satış ve servis temsilcilerinden biri ile yaptığı anlaşma kapsamında, MacBook Air 13'' i5 10th Gen. 256GB cihazını taksitle 8.449 TL'ye satın alabiliyorum.

Cihazı, ortaokula giden kız çocuğunun; Teams, Zoom ve benzeri kanallardan uzaktan eğitime katılabilmesi, web üzerinden çeşitli eğitim ve sosyal faaliyet platformlarına ulaşabilmesi, ofis programları ve benzeri yazılımlar/uygulamalar ile ödev, proje, sunum vs. hazırlayabilmesi, çok çılgın olmayan oyunlar oynayabilmesi (kız çocuğu sonuçta), müzik veya video gibi multimedia imkanlarına erişebilmesi, genel internet kullanımı ile depolama ve dosya tasnifi gibi işlerini görebilmesi amacıyla satın alacağım.

Buna göre;

1) Bahsettiğim cihaz, söz konusu amaçlar için uygun mudur?

2) Önümüzdeki dört-beş sene Apple desteklerinden faydalanabilir mi? Bir başka deyişle, verimini ve teknolojik düzeyini kaybetmeden dört-beş sene iş görür mü?

3) Belirtilen fiyat düzeyi uygun bir kampanya sayılır mı?

Şu an Windows10 kullanıcıyız ve aslında yeni alacağım cihaz için de on bin TL civarında yine Windows10 sistemli Dell, Asus ve Lenovolara bakıyordum. Ancak, çalıştığım kurum bahsettiğim anlaşmayı yapınca Apple da bir seçenek haline geldi.

Görüş ve önerilerinizi paylaşırsanız sevinirim. Teşekkürler...

NOT:Apple işlemcili yeni cihazların piyasaya çıkmak üzere olduğundan haberdarım ama onlara yönelmek bütçeme ilave üçbin TL yük getirecek gibi...

• özbalkesli Ö kullanıcısına yanıt
    Early 2015 MacBook Air'i dediğiniz gibi 5 yıldır kullanıyorum, bahsettiğiniz ürün de pek ala yıllarca balli başlı işlevleri yerine getirir. Ekran kartı olmaması benim için bir dez avantaj oldu ama genel itibari ile aynı paraya alacağım bir windows bilgisayardan daha uzun ömürlü olduğu aşikar. Siz de o fiyat bandındaki windows modellerle kıyaslayıp öyle karar verin bence. Mesela şuan 6999 liraya 14" Huawei notebook var. Yanında hediyeleri ile birlikte. Nihai karar sizin.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Keyless K kullanıcısına yanıt

İlginiz ve cevabınız için teşekkür ederim!

Bu gün İzmir Balçova'da sırasıyla Vatan Bilgisayar, Teknosa, Troy ve Mediamarkt'a gittim.

Vatan Bilgisayarda teşhirde de stokta da ne Pro ne de Air MacBook yoktu. Apple tişörtü olan bir görevli, artık M1 işlemcili cihazları beklediklerini söyledi. Sorduğum sorulara ilgi ile cevap verdi.

Teknosa'da da durum aynıydı ama satış görevlilerinden doğru düzgün bilgi alamadım. (Sadece Teknosa'da değil teknoloji mağazalarının hemen hepsinde, Sen ne sorarsan sor bildiğini ezberden konuşan; bu arada Senin gerek konu hakkındaki bilgi düzeyini gerekse genel eğitim, anlama ve duyduğunu düşünüp değerlendirebilme düzeyini dikkate almayıp neredeyse "maval okuyan" çok görevli ile karşılaşıyorum maalesef... Bu gün de Teknosa'da denk geldi.)

Troy'da da artık M1 serilerinin beklendiğini, ancak 2020 model i5 işlemcili 512 GB Air'i 11 bin TL civarına getirtebileceklerini öğrendim. Bu arada Macbook dünyası ile ilgili olarak sorduğum -çoğu cahilane- pek çok soruma cevap verdiler hatta teşhir cihazları üzerinde gösterdiler.

Mediamarkt'da da Apple tişörtlü bir görevli vardı (bu kişiler Apple'ın temsilcisi mi yoksa mağaza personeli bilemedim.) O da yeterli bilgiyi verdi. Stokta 2017 model i3 işlemcili 128 GB'lık 6.900 TL fiyatlı ve 2020 model i3 işlemcili 256 GB'lık 7.900 TL fiyatlı iki seçeneğin mevcut olduğunu söyledi.

Benim kurum anlaşması aracılığı ile 8.449 TL'ye alacağım MacBook Air'in özellikleri ise şöyle özetleniyor:

True Tone özelliğine sahip retina ekran, 4 çekirdekli 10. nesil 1.1 GHz 3.5 GHz turbo boost i5 işlemci, 8GB 3733 MHz LPDDR4X bellek, 256 GB SSD kapasite.

Sanırım bunu alacağım!.. Mediamarkt'taki 7.900 TL'lik cihaz bir ara aklımı karıştırır gibi oldu ama son kararım bu olacak gibi... (Umarım hane halkı olarak, Windows'dan MacOs'a geçmekten pişman olmayız. Gerçi evde gayet iyi çalışan Windows10 sistemli Dell de mevcut...)

Görüş ve önerilerinizi paylaşırsanız memnun olurum!

Sadece bu sektöre ve teknosa çalışanlarına özel değil, satış yapan herkes karşısındakini geri zekalı sandığı için, asıl kendisinin hakkında bişey bilmediği ürünü size yalan yanlış anlatabiliyor.

Asıl konuya gelirsek, i3 işlemcili modele 7900 vereceğinize 550 lira farkla i5 alınabilir pek tabi. Eğer yeni apple silicon işlemcili bilgisayarları bekleyebilecek vaktiniz varsa ve onlarda da indirim uygulatabiliyorsaniz onların da fiyatını görmek isteyebilirsiniz. Ama önceki nesle göre batarya haricinde nasıl bir avantajı olacak inanın bilmiyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Keyless

Sadece bu sektöre ve teknosa çalışanlarına özel değil, satış yapan herkes karşısındakini geri zekalı sandığı için, asıl kendisinin hakkında bişey bilmediği ürünü size yalan yanlış anlatabiliyor.

Asıl konuya gelirsek, i3 işlemcili modele 7900 vereceğinize 550 lira farkla i5 alınabilir pek tabi. Eğer yeni apple silicon işlemcili bilgisayarları bekleyebilecek vaktiniz varsa ve onlarda da indirim uygulatabiliyorsaniz onların da fiyatını görmek isteyebilirsiniz. Ama önceki nesle göre batarya haricinde nasıl bir avantajı olacak inanın bilmiyorum.

ilk paragrafta çok haklısınız. Malesef her sektörde örnekleri fazlasıyla çok. Allah tan internet var youtube varda bilinçli tüketiciler bunlara başvurabiliyor.

• Yukarıda bahsettiğim cihaz bu gün elime ulaştı. İşte olduğum için henüz kutusunu açamadım, akşam eve gidince açacağım. Biraz kurcaladıktan sonra izlenimlerimi paylaşırım... Ödeme yaptığım kredi kartı, peşin ödediğim tutarı faizsiz olarak üç takside böldü, bunu da olabildiği kadar avantaj sayacağım artık...
    Eve gitmeden bir Apple mağazasına veya teknoloji mağazasına uğrayıp, USB-C çoklayıcı almayı düşünüyorum (USB, HDMI vs.)
    Bu konuda dikkat etmem gereken bir husus var mıdır? Apple mağazalarındaki biraz pahalı, -varsa- Hama gibi markaların bu tür ürünleri iş görür mü acaba?.

• Cihazı teslim aldığım günden bu yana detaylı tespitler yapacak kadar çok kullanma fırsatım olmadı. Tabii ilk heves birkaç saat kurcaladım ama o sırada da cihaz yeniliği ile gözümü kamaştırdığı için pek bir şey fark edemedim.🙂
    Ancak kızım sabahtan akşama kadar cihazla haşır neşir, zaten günün yarısında uzaktan eğitime katılıyor. Sonrasında da oyundur, videodur falan derken cihaz neredeyse hep aktif...
    Dolayısıyla kendi gözlemlerim ile birlikte -hatta daha çok- kızımın gözlemlerini paylaşayım:
    Cihaz geldiğinde Catalina versiyonu yüklüydü. Ancak Big Sur"a yükseltmemiz için sürekli uyarı çıkıyordu. Bizim kız bir gece yükseltme komutunu vermiş, yaklaşık dört saatte işlem tamamlanmış. Sonrasında cihazda belirgin bir performans düşüşü veya artışı tespit etmediğini söylüyor.
    Şu an tek şikayeti fazla ısınma ve buna bağlı olarak çıkan ses... Gerçekten cihaz bazen o kadar ısınıyor ki sıcak su torbası misali hasta birisini veya soğuk bir yatağı ısıtabilir. (Isınmada Big Sur'a geçmiş olmanın etkisi var mı, bilemiyoruz.) Ancak, ısındığı anlarda bile hız ve performans kaybına uğramıyor.
    Şarjı uzun süre gidiyor, tabii ki taşıması ve bir yere sığdırması kolay. Tasarımı ve marka imajı kullanıcıyı iyi hissettiriyor.
    Kameranın görüntü kalitesi hayal kırıklığı, acaba bir ayarı mı var? (Kurcaladığım kadarıyla yok!) Mağazalardaki demo cihazların kamera görüntüleri bu kadar kötü değildi veya Bana öyle gelmişti, bilemiyorum...
    İndirilen programlar ile web tabanlı bağlantılar hem hızla devreye giriyor hem de iyi işliyor. Genel olarak bir takılma, donma vb. sorunu yaşanmadı.
    Tüm bu yazdıklarım, ortalama (hatta belki ortalamanın altında) bir kullanıcının, yaklaşık bir haftalık kullanım tecrübesinin sonuçlarıdır. Zaman içinde cihaz hakkında öğreneceğimiz yeni şeyleri ve edineceğimiz yeni tecrübeleri de paylaşırım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi özbalkesli -- 2 Aralık 2020; 9:59:35 >

Mağazalarda iyi ışıklandırma olduğu için orada muhtemelen daha güzel görüntü almışsınızdır. Macbook'ların geneli düşük çözünürlüklü kameraya sahip. Cihazınızın uzun ömürlü olması için bir tavsiye, evdeyken sürekli prizde kullanın. Su sayede batarya devri artmaz, ömrü azalmaz.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.