Şimdi Ara

Hangi MAC daha iyi bir seçenek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Programlama amacıyla MAC almak istiyorum ancak Air mi alsam yoksa Pro mu alsam diye düşünüyorum eski konuları da inceledim.Ancak benim şöyle bir sorum olacak 13.3 inch lik yeni nesil bir MAC mi(tavsiye ederken Air veya Pro olarakta açıklayaibilirsiniz) yoksa aynı fiyata 15 inch retinasız bir model mi almalıyım hem böyle alırsam özellikleri de daha yüksek oluyor örneğin i5 alacakken i7;4 gb ram yerine 16 gb ram gibi özellikler edinebilme şansım var ama tüm bunlar için eski bir MAC almak mantıklı mıdır?Yoksa yeni her zaman daha mı iyidir.Açıkçası ekran sorun olur mu teknosada inceledim aslında ama günlük kullanırken nasıl olur?

• Eski pro ile yeni arasindaki en büyük fark retina ekran ve cidden farkediyor youtube da filan karşılaştırmalara bakabilirsiniz. Bunun haricinde yeni prolar airler gibi ince diğerleri kalın ve daha ağır bunu da göz önünde bulundurmak lazım. Ancak diğer yönden haklı olabilirsiniz daha iyi bir sistem sahibi olursunuz ancak işlemcisi yenilerden farklı olucak ve eski bir işlemciye sahip olucak. Hatta belki yeninin daha düşük donanımıyla eskinin o aldığınız donanımı aynı performansi vericek tabi tam kesin olmamakla birlikte çünkü eski mbp kullanmadım. Birde bi bilgisayarda herşey güç demek değil taşınabilirliği ekran kalitesi filan önemli. Bütün bunlara ek olarak sanırsan eskilerde hdmi girişi yok dönüştürücü alarak bu girişe sahip oluyorsunuz. Kafanıza göre tartın düşünün ben olsam alabileceğim en yüksek düzeydeki yeni retina mbp tercih ederdim. Baz modeli alıp ram i arttirir veya işlemcide 244 lira olmasi lazım yükseltmeye gider alırdım. Ssd o kadar önemli değil harici bir disk ile hallolunabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bir kaç tane daha sorum olacak

1-Küçük ekranda kod yazmak problem yaratır mı?
    2-Yurt dışından alınan bir cihazın burada garantisi geçerli oluyor mu?Yeni açılan Apple Store karşılıyor mu herhangi bir arızayı?
    3-Air alırsam rami arttırabilirim.Kullanacağım programları kaldırabilir mi Air?Günde 13-14 saat açık kalıcak cihaz.
  • 1- 11' göz yorabilir uzun kullanimda 13' tercih etmenizi öneririm
    2- apple'ın tüm dünyada geçerli 1 yıl garantisi var bu Türkiyede de geçerli ve apple store herşeyinizi karşılar.
    3- Air de bu kadar süre açık kalır ama şarjı dayandiğı takdirde prizde 7/24 açık olsun önemli değil ki zaten macbooklarda sadece ekrani kapatiyorsunuz actiğiniz anda geri açılıyor ben bilgisayari bi kaç kez kapatmışımdır bugüne kadar. Yapacağınız işlemlere göre air mi pro mu tercih edeceğinizi seçin air ağır işlemlere girebilecek bir cihaz değil cizim filan için pro lazım ama diğer işlemlerde problem olmaz. Gene online applestore dan ram ssd vb arttirmaları yapabiliyorsunuz diye biliyorum

• Kod yazacağım diyorsanız şahsen yüksek çözünürlük daha geniş bir alan sağlayacağından yardımcı olacaktır kanaatindeyim. Ben grafik incelemeleri yaptığım için 1920x1080 lik iMac 21" im az geliyor bu yüzden MacBook Pro ya terfii etmeyi planlamaktayım. Tabii önce elimdekini satabilirsem (:

Kısaca: Mac Book Pro Retina iyidir iyi (;
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozleyen

Kod yazacağım diyorsanız şahsen yüksek çözünürlük daha geniş bir alan sağlayacağından yardımcı olacaktır kanaatindeyim. Ben grafik incelemeleri yaptığım için 1920x1080 lik iMac 21" im az geliyor bu yüzden MacBook Pro ya terfii etmeyi planlamaktayım. Tabii önce elimdekini satabilirsem (:

Kısaca: Mac Book Pro Retina iyidir iyi (;

Kesinlikle ve thunderbolt ile monitoring ozelligi yapilabiliyor baska bir monitore. Artik retina display'den baska macbook pro almanin bir anlami yok
  • Peki air işimi görür mü ? Büyük ihtimal windowsla birlikte kullanıcam

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hangi sistem daha uygun ve iyi?
    3 yıl önce açıldı
    Hangi TV daha iyi
    3 yıl önce açıldı
    Hangi operatör daha iyi?
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Skoc Pares

Bir kaç tane daha sorum olacak

1-Küçük ekranda kod yazmak problem yaratır mı?
    2-Yurt dışından alınan bir cihazın burada garantisi geçerli oluyor mu?Yeni açılan Apple Store karşılıyor mu herhangi bir arızayı?
    3-Air alırsam rami arttırabilirim.Kullanacağım programları kaldırabilir mi Air?Günde 13-14 saat açık kalıcak cihaz.

1- 13' macbook pro'da kod yazıyorum, kesinlikle ikinci bir ekran gerekiyor. Macbook ekranında kod yazıyorum diğer ekranda simulator, safari, vs.. dolu oluyor.
    2- 1 sene garantisi var.
    3- Air'in rami arttırılmaz. alırken yüksek ram'li alın derim, minimum 8gb ram. Açık kalmasından bir problem olmaz.
  • dreampowder kullanıcısına yanıt
    İlave yapayım minumum 16Gb ram olmalı diyorum profesyonel bir kullanım için. 8GB ram şahsen yetmiyor yetmiyor yetmiyor
  • Hocam benim ekstra bir ekran takma imkanım yok,sürekli taşınabilir bir platform olarak alıcam ileride profesyonel bir ortam için farklı seçenekler düşünebilirim.
    Ayrıca 4GB ram çok mu az olur?
  • Şuanlık iş görür ama uzun bi süre kullanmak istiyorsanız min 8 ve bilgisayar daha rahat eder

• Pro almanı öneririm. İleride istersen hdd ve ram değişiklikliği yapabilirsin. Air'de böyle bir şansın yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Myret Alpin

Şuanlık iş görür ama uzun bi süre kullanmak istiyorsanız min 8 ve bilgisayar daha rahat eder

Bu şekilde yaparsam i7 3.Nesil Extreme 16 gb + SSD li bir makine alma imkanım var ama işte işin kötü yanı retina olayı.Pil süresi de aynı şekilde tabi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Recharged

Pro almanı öneririm. İleride istersen hdd ve ram değişiklikliği yapabilirsin. Air'de böyle bir şansın yok.

Hocam Air'de GHZ düşük gösteriyor sebebini biliyor musunuz?i5 proya göre i5 airin işlemcisi daha güçsüz gözüküyor.
  • quote:

quote:

Pro almanı öneririm. İleride istersen hdd ve ram değişiklikliği yapabilirsin. Air'de böyle bir şansın yok.

Hocam Air'de GHZ düşük gösteriyor sebebini biliyor musunuz?i5 proya göre i5 airin işlemcisi daha güçsüz gözüküyor.

Düşük ama turbo desteği var bildiğim kadarıyla. Yani ağır işlemler yaptığında artıyor ama sen göremiyorsun orada.
  • quote:

quote:

quote:

Düşük ama turbo desteği var bildiğim kadarıyla. Yani ağır işlemler yaptığında artıyor ama sen göremiyorsun orada.

Evet Turbo Boost Technology'si var ama bu sürekli stabil çalışabilecek güçte mi benim asıl sormak istediğim buydu.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Evet Turbo Boost Technology'si var ama bu sürekli stabil çalışabilecek güçte mi benim asıl sormak istediğim buydu.

Dediğim gibi o benim bildiğim kadarıyla atıyorum bir program açıyorsun o zaman devreye giriyor. Yani senin kullanımına bağlı.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Dediğim gibi o benim bildiğim kadarıyla atıyorum bir program açıyorsun o zaman devreye giriyor. Yani senin kullanımına bağlı.

Kod yazmak için düşünüyorum.Air' istememin sebebi hafif olması bir de galiba ekran çözünürlüğü aynı boyuttaki proya göre daha iyimiş.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Kod yazmak için düşünüyorum.Air' istememin sebebi hafif olması bir de galiba ekran çözünürlüğü aynı boyuttaki proya göre daha iyimiş.

Ben yinede sana Pro öneririm hocam eğer sürekli yer değiştireceksen. Ben sırasıyla Pro>Air>Pro>iMac kullandım. Şimdi hala iMac kullanıyorum. SSD taktım cihaz uçuyor resmen. Eğer ev için kullanacaksan sadece Air ve Pro ile uğraşmadan iMac öneririm. Hem ekran büyük hem çok rahat.

• Hayır değil biri retina bir kere. Ancak eski prolar için geçerli olabilir

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.