Şimdi Ara

Hangi liseli haklı sizce ? (meslek-anadolu kapışması) (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
271
Cevap
1
Favori
10.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Birisi anadolu lisesini kazanmış, mezun olunca üniversitesi, işi hazırmış.

Öbürü meslek liseli eli metale değmeden programlar yazıyormuş,

Sakin olun.
  • Güzel bi anadolu lisesinden dereceyle mezun olan bir adamın okulu ve dolayısıyla işi tabi ki hazırdır.

Öbür sayfada konu iyice saptı. Konu sadece anadolu ve meslek liselerinin kıyaslanması, -leri +ları.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ss4Gogeta -- 20 Ekim 2011; 18:09:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bahomaho

quote:

Orijinalden alıntı: HasidluuOne

İzmirde bir anadolu lisesindeyim Göztepeden otobüse biniyoruz. Mithatpaşa meslek lisesine doğru otobüs geliyor ve meslek liseliler birden otobüse dalıyorlar. Şöyle bi bizim okulun çocuklarına bakıyorum. Birde meslek liselilere bakıyorum. Kısaca gözlemim şöyle:

Meslek liseliler
    1) Yanındaki arkadaşının kafasına güm diye indiriyor "la öeeeğlem memed ihahaha". Önden arkaya doğru ilerleyen biri "yörü laaeğğ yörü ...... goduğum yörü".
    -Burdan ne demek istedim anladınız
    2)Kız görmedikleri için otobüsteki her dişi varlığa bakıyorlar
    3)Çoğu maganda tipli, lan adam benden küçük, tıfıl, köse ama üstüne giydiği çakma adidas ve cebinden çıkarıp durduğu sigarasıyla sanki dünyanın en sexy erkeği havasındaki moron bakışıyla aslında saçını çük gibi kestirerek ve yaptığı itlikten kızların hoşlanacağını sandığı bir eda ile moronluğa devam ediyor.

Anadolu lisesi

1)Otobüste kızlı erkekli sakin muhabbet edilir. Anadolu lisesi erkekleri için kızlar bir sex aleti değildir. Sadece kızdır sex mevzusu hele izmirde iseniz lise 2de hallolmuştur. Lise sonda çoğu kişinin düzenli sex hayatı vardır.
    2)Hepsinin elinde bir kitap onları bekleyen zor sınava hazırlanırlar. Dünya görüşü olarak bir meslek liseli yaşına rağmen en büyük macerası adam dövmek, mala vurmak, sigara içmek, artiz davranmakken bir anadolu lisesi öğrencisinin meslek liseliyle kıyaslanamayacak bir farkı vardır.
    3)Meslek liseli tornacıdır, anadolu liseli mühendis. Meslek liseli hastadır, anadolu liseli hey doctor!
    4)İzmir bornova anadolu lisesi ile türkiyedeki herhangi bir meslek lisesini karşılaştıran maldır. Bornova anadolu lisesinde biliyorsunuz ki okul yazılı sınavlarında tubitak soruları dahi sorulmaktadır. İlkokul 1. sınıf için tubitakın geliştirdiği soruları bulun yapamazsınız.
    5)Meslek lisesinden üretken bir adam çıkmaz üretileni devam ettiren adam çıkar. Anadolu lisesinden ise üretecek adam çıkar.

Kısacası anadolu lisesi soyludur. Meslek lisesi çoğunluğu erkeklerden oluşan geleceğin, işçisi, mişçisi, fişçisi, nişçisi, kişçisidir. Bakınız dişçisi demiyorum. Meslek lisesinden dişçi çıkmaz. Meslek liseliler meslek liselidir. Ya işçidirler ya işsizdirler. Asgari ücrete sömürülecek olan geleceğin en büyük yatırımıdırlar.

Ülkede kalifiye işçi yetiştirilmesi arttıkça kapitalist pazarın en büyük parçası büyüyecek, işçiler çoğaldıkça ülkede üretim çok daha ucuz olacak. Aynı çin gibi. Sömürülen meslek liseliler olacak ki mekatronik gelişim gösterdikçe bir işçiye de ihtiyaç kalmayacak. Geleceğin işsizleri bırakın boş konuşmayıda bana biriniz hayatınızda kaç kitap okudunuz top ali serisi dışında onu söyleyin be hey.

+1905 söylediklerine tamamen katılıyorum bende and liseli olarak ama biraz fazla üstlerine gitmissin hayattan soğuyabilirler. Tarzını çok beğendim :)
    Meslek liselerinde adamların amaçları sınıfta kalmamakken bizim amacımız dereceyle bitirmek okulu.Yok adam diyo meslek lisesinde milyon liralık makineleri varmış
    gülüyorum ve geçiyorum. Liseye geçiş sınavında biz boşuna çalışıyoruz o zaman adamlar zeki. öyle bir konuşuyorki isteyerek girdim falan tam puan alsa gene oraya girecek sanki :) İlginç valla bu kadar savunan birini hiç görmemiştim

Konuyla alakam yok fakat meslek liselerindeki makinelerin fiyatları o civarlardadır. Hele ki CNC makineleri 2-3 kat daha fazladır. Meslek liselerine gelen yıllık para inan 4-5 tane anadolu lisesinin yıllık devtletten aldığı paraya eşittir. Anadolu lisesine giden zeki, meslek lisesine giden aptal diye bir olay yok. Zekiliği buralara bağlaman çok yanlış ve saçma.
  • ANADOLU > MESLEK
  • Meslek lisesini savunan arkadaşlar sürekli tartışma çıkarma derdinde. Görüldügü gibi çok ayrı görüşler var. Kendi görüşlerini yazıp diğerlerine saygı göstermeyi beceremiyorlar malesef.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ss4Gogeta

Sıkkıştığında direk olayı yaşa vuran arkadaşlarla konuşmanın geregi yok, mesajları alıntı yapmayın uyarı gelip durmasın lutfen, hadi iyi günler.

sıkışmak derken?2006 pertevniyal mezunuyum.şu 1872'de kurulan,şu an 139 yıllık olan,pazar günü pilavına gideceğim,istanbuldaki iyi anadolu liselerinden biri.
    sen daha 1 aydır anadolu lisesinde okuyorsun,ben gerçekten senin bildigin kadarını unuttum.
    hani insanlarla konuşuyormuşsun,sosyalmişsin,onların söylediği şeyleri söylüyormuşsun ya.ondan diyorum,aklın başına gelsin diye.
    şu da mezun olduğum lisenin tarihçesidir.hani liselerimizi yarıştırıyoruz ya burda.ondan diyorum.
    izmirlisin sanırım,istanbul okullarını pek bilmezsin,al wiki linki.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Pertevniyal_Anadolu_Lisesi

bak bu da marşı.özel günlerde söylenirdi.

Kalbimizde çarpıntı gönlümüzde emelsin

Yüzyıl önce kuruldun yüzyıllara bedelsin

Geçmişten gelen şansın geleceğe temelsin

Hayat yolunda bize ışık tutan bir elsin

Dünya durdukça senin verdiğin bu gür sesi
    Doğruya haykırırım Pertevniyal Lisesi

İlim, irfan, hakikat, erdemlik sende pek bol

Sen verdin hepimize sağlam kafa sağlam kol

Senin gösterdiğindir dünyada en doğru yol

Ümidi senden aldık, sensin ülkü emin ol

Doğruya haykırırım Pertevniyal Lisesi!

Merzuka TÜNAYDIN

wikideki marş eski,yenisini yazayım dedim.

bunlar da tanınmış mezunları.

Tevfik Fikret
    Hüseyin Rahmi Gürpınar
    Doğan Hızlan
    Engin Atsür
    Seray Şahiner
    Muzaffer Buyrukçu
    Mehmet Seyda
    Aydın Boysan
    Halit Kıvanç
    Ercan Akyol
    Ali Sami Alkış
    Nezih Alkış
    Doğan Heper
    Ünal Sakman
    Metin Akpınar
    Neco
    Zihni Göktay
    Emre Yetim
    Bedri Ayseli
    Sayra Orkan
    Fatih Mühürdar
    Ziya Kürküt
    Hakan Eren
    Abdurrahman Palay
    Nuri İyem
    Halil Ergün
    Ali Esin
    Hüseyin Karabey
    Metin Erksan
    Salih Bora
    Yücel Yılmaz
    Ali Güzel
    Yavuz Okan
    Doğan Perinçek
    Yavuz Erkan
    Haluk Gerçek
    Eşref Adalı
    Nuri Ali Akçın
    Ahmet Tuğrul Başokur
    Ayhan Arıtimur
    Cemi Demiroğlu
    Muhittin Dileğe
    Farabi Dora
    Dinçer Erimez
    Mehmet Mithat İdemen
    Nail Kır
    Dinçer Erimez
    İhsan Kurtbay
    Tarık Minkari
    Şerafettin Oydaşık
    Sümer Saldıray
    Kut Sarpyener
    Nejat Veziroğlu
    Sedat Küçükay
    Can Tuskan
    Kamil Göker
    Mehmet Karaca
    Simav Bargı
    Ahmet Yörük
    Mete Sümer
    Şehzuvar Zebitay
    İsmail Kırşan
    Nejat Bozkurt
    Çetin Özek
    Osman Bülent Yorulmaz
    İbrahim Artvinli
    Sabahattin Özbek
    Osman Özbek
    Zeki Yavuztürk
    Fehmi Yavuz
    Hüsamettin Özkan
    Yaşar Okuyan
    Tevfik Ertüzün
    Reşat Doğru
    Masum Türker
    Ali Ayağ
    Sabri Tavazar
    Ahmet Genç
    Ahmet Çetinsaya
    Ali Nihat Yazıcı
    Mustafa Denizaltı
    Hakan Utangaç
    Cenk Ünnü

hani liselerimizi yarıştırmayı geçtim.sana diyorum ki,senin lisenden daha saglam bir liseden mezun oldum.bak bu sefer beni dinle,boş fantazilere inanma.senin de meslek liseliden pek farklı cinsel hayatın olmayacak.

bu arada bilerek alıntı yaptım ki uyarı gelsin

kapiş?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zıp.Zıp

quote:

Orijinalden alıntı: Ss4Gogeta

Sıkkıştığında direk olayı yaşa vuran arkadaşlarla konuşmanın geregi yok, mesajları alıntı yapmayın uyarı gelip durmasın lutfen, hadi iyi günler.

sıkışmak derken?2006 pertevniyal mezunuyum.şu 1872'de kurulan,şu an 139 yıllık olan,pazar günü pilavına gideceğim,istanbuldaki iyi anadolu liselerinden biri.
    sen daha 1 aydır anadolu lisesinde okuyorsun,ben gerçekten senin bildigin kadarını unuttum.
    hani insanlarla konuşuyormuşsun,sosyalmişsin,onların söylediği şeyleri söylüyormuşsun ya.ondan diyorum,aklın başına gelsin diye.
    şu da mezun olduğum lisenin tarihçesidir.hani liselerimizi yarıştırıyoruz ya burda.ondan diyorum.
    izmirlisin sanırım,istanbul okullarını pek bilmezsin,al wiki linki.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Pertevniyal_Anadolu_Lisesi

bak bu da marşı.özel günlerde söylenirdi.

Kalbimizde çarpıntı gönlümüzde emelsin

Yüzyıl önce kuruldun yüzyıllara bedelsin

Geçmişten gelen şansın geleceğe temelsin

Hayat yolunda bize ışık tutan bir elsin

Doğruya haykırırım Pertevniyal Lisesi

İlim, irfan, hakikat, erdemlik sende pek bol

Sen verdin hepimize sağlam kafa sağlam kol

Senin gösterdiğindir dünyada en doğru yol

Ümidi senden aldık, sensin ülkü emin ol

Doğruya haykırırım Pertevniyal Lisesi!

Merzuka TÜNAYDIN

wikideki marş eski,yenisini yazayım dedim.

bunlar da tanınmış mezunları.

Tevfik Fikret
    Hüseyin Rahmi Gürpınar
    Doğan Hızlan
    Engin Atsür
    Seray Şahiner
    Muzaffer Buyrukçu
    Mehmet Seyda
    Aydın Boysan
    Halit Kıvanç
    Ercan Akyol
    Ali Sami Alkış
    Nezih Alkış
    Doğan Heper
    Ünal Sakman
    Metin Akpınar
    Neco
    Zihni Göktay
    Emre Yetim
    Bedri Ayseli
    Sayra Orkan
    Fatih Mühürdar
    Ziya Kürküt
    Hakan Eren
    Abdurrahman Palay
    Nuri İyem
    Halil Ergün
    Ali Esin
    Hüseyin Karabey
    Metin Erksan
    Salih Bora
    Yücel Yılmaz
    Ali Güzel
    Yavuz Okan
    Doğan Perinçek
    Yavuz Erkan
    Haluk Gerçek
    Eşref Adalı
    Nuri Ali Akçın
    Ahmet Tuğrul Başokur
    Ayhan Arıtimur
    Cemi Demiroğlu
    Muhittin Dileğe
    Farabi Dora
    Dinçer Erimez
    Mehmet Mithat İdemen
    Nail Kır
    Dinçer Erimez
    İhsan Kurtbay
    Tarık Minkari
    Şerafettin Oydaşık
    Sümer Saldıray
    Kut Sarpyener
    Nejat Veziroğlu
    Sedat Küçükay
    Can Tuskan
    Kamil Göker
    Mehmet Karaca
    Simav Bargı
    Ahmet Yörük
    Mete Sümer
    Şehzuvar Zebitay
    İsmail Kırşan
    Nejat Bozkurt
    Çetin Özek
    Osman Bülent Yorulmaz
    İbrahim Artvinli
    Sabahattin Özbek
    Osman Özbek
    Zeki Yavuztürk
    Fehmi Yavuz
    Hüsamettin Özkan
    Yaşar Okuyan
    Tevfik Ertüzün
    Reşat Doğru
    Masum Türker
    Ali Ayağ
    Sabri Tavazar
    Ahmet Genç
    Ahmet Çetinsaya
    Ali Nihat Yazıcı
    Mustafa Denizaltı
    Hakan Utangaç
    Cenk Ünnü

hani liselerimizi yarıştırmayı geçtim.sana diyorum ki,senin lisenden daha saglam bir liseden mezun oldum.bak bu sefer beni dinle,boş fantazilere inanma.senin de meslek liseliden pek farklı cinsel hayatın olmayacak.

bu arada bilerek alıntı yaptım ki uyarı gelsin

kapiş?

Kaç kere yazdığımı unuttum, ben kendi okulumu kıyaslamıyorum burda a.l ile eml'leri kıyaslıyoruz. Ama tabi ki pertevniyal benim çevremdeki çoğu okuldan daha iyidir. Ama şu da bi gerçektir ki kaliteli bir a.l öğrencisinin sosyal ve sex hayatı meslek lisesi öğrencisinden çok daha farklıdır genelde. Genelde diyorum çünkü çok büyük istisnalar çıkabiliyor. Benim amacım burda ne tartışmak ne okulumun reklamını yapmak. Sadece iyi bir anadolu lisesinin iyi bir endüstri meslek lisesinden daha iyi olduğunu savunuyorum. Fatma saygın çok iyidir en iyidir gibi de bi tartışmam yok zaten önceki mesajlarda yazdım benim okuduğum okuldan çok daha iyi okullar var çevremde.

Bu arada, kapiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ss4Gogeta -- 20 Ekim 2011; 18:20:54 >
  • Uzunmuş okumadım
  • Sen haksızsın oda haksız gururla fatih saygın lisesinden mezun oldum diyeni görmedim hiç adınıda duymadım.O orda össden puan alamazsa yandı ama sen en azından meslek öğreniyorsun ayrıca puanıyla hava atmasıda hoş değil. İAL derim çıkarım :)
  • Rahmi Kula Anadolu Lisesi 455 Puanla 24. girdim. Hayatımdan memnunum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nipponese

quote:

Orijinalden alıntı: Darthblast

Yazılanları pek okumadım ama anadolu-meslek lisesini karşılaştırıyorsan malın tekisin.Haftada 45 saat ders görmekten haftada 3 gün stajda zaman geçirmekten,kalitesiz eğitim almaktan zevk alıyorsan orasını bilemem.Okuldaki erkeklerinde %90'ı ağır abazadır meslek liselerinin %95inde.

Öncelikle kim 40-45 saat ders gören malmış bir şu konuya bak istersen.

http://forum.donanimhaber.com/m_53335966/mpage_1/f_/key_//tm.htm#53335966

2. Olarak anadolu liseliler soydur , anadolu liselilerin düzenli sex hayatı vardır diyen arkadaş. Sana her tarafımla güldüm bunu bilesin

Ders saatlerimi yazıyım hesapla 9-10-10-6-10
  • Böyle insanlar cidden var mı ya =/ Ankara Fen'de falan olursun da Türkiye'nin en yüksek tabanlı okulundayım dersin. O bile ayıp ki saçma sapan bi anadolu lisesiyle hava atıyor. Hava atmayı kesinlikle sevmeyen biriyim bana yapılmasa bile bi şekilde g.t etmeye çalışırım ki söz konusu bi okul alt tarafı yuh yani. Nasıl bir ülkede yaşıyoruz =/
  • Bak ya. Tam liseli. Sen bize abaza, otuzbirci, karı-kız ile konuşamayan, düzenli seks hayatı olmayan, eğitimi kalitesiz, apaçi dersen tabi kavgaya döner konu. Adam 1. sınıf liseli ya. Benim mezun olduğum Anadolu Teknik lisesinin bağlı olduğu Meram Endüstri Meslek Lisesinin temelleri 1896 yılında kurulan Sanayii Mektebi(Konya Sanat okulu)'ne dayanır. 2004 yılında açılan kıytırık okulunla karşılaştırma bile. Senin okuduğun okulun daha tuğlası üretilmemişken bizim okulun öğrencileri sağ-sol çatışmasındaydılar. Ne eğitiminden, ne kalitesinden bahsediyorsun? Gel bizim okula bakalım 1945 yıllarında müdürlük yapmış Adolf Hitler stayla bıyıklı adamın resmini gör. Daha nerelerdesin sen gülüm?

Gel Konya'ya gördüğün herhangi bi yaşlı dedeye aynen şu aksanı kullanarak "Dede gonya zanaat okulu nerde?" sor bakalım. Bilemezse ben gelir burada özür dilerim.

Kıytırık liselermiş de Anadolu lisesiyle karşılaştırılamazmışmışmış. Geç bunları. Tükürsem anadolu lisesine gelir zaten.

Al gör bakalım kıytırık okulun büyüklüğünü. Stada bi oranla bakalım.
     Hangi liseli haklı sizce ? (meslek-anadolu kapışması)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baybars -- 20 Ekim 2011; 18:33:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: NEŞELİMEŞEODUNU

quote:

Orijinalden alıntı: HasidluuOne

İzmirde bir anadolu lisesindeyim Göztepeden otobüse biniyoruz. Mithatpaşa meslek lisesine doğru otobüs geliyor ve meslek liseliler birden otobüse dalıyorlar. Şöyle bi bizim okulun çocuklarına bakıyorum. Birde meslek liselilere bakıyorum. Kısaca gözlemim şöyle:

Meslek liseliler
    1) Yanındaki arkadaşının kafasına güm diye indiriyor "la öeeeğlem memed ihahaha". Önden arkaya doğru ilerleyen biri "yörü laaeğğ yörü ...... goduğum yörü".
    -Burdan ne demek istedim anladınız
    2)Kız görmedikleri için otobüsteki her dişi varlığa bakıyorlar
    3)Çoğu maganda tipli, lan adam benden küçük, tıfıl, köse ama üstüne giydiği çakma adidas ve cebinden çıkarıp durduğu sigarasıyla sanki dünyanın en sexy erkeği havasındaki moron bakışıyla aslında saçını çük gibi kestirerek ve yaptığı itlikten kızların hoşlanacağını sandığı bir eda ile moronluğa devam ediyor.

Anadolu lisesi

1)Otobüste kızlı erkekli sakin muhabbet edilir. Anadolu lisesi erkekleri için kızlar bir sex aleti değildir. Sadece kızdır sex mevzusu hele izmirde iseniz lise 2de hallolmuştur. Lise sonda çoğu kişinin düzenli sex hayatı vardır.
    2)Hepsinin elinde bir kitap onları bekleyen zor sınava hazırlanırlar. Dünya görüşü olarak bir meslek liseli yaşına rağmen en büyük macerası adam dövmek, mala vurmak, sigara içmek, artiz davranmakken bir anadolu lisesi öğrencisinin meslek liseliyle kıyaslanamayacak bir farkı vardır.
    3)Meslek liseli tornacıdır, anadolu liseli mühendis. Meslek liseli hastadır, anadolu liseli hey doctor!
    4)İzmir bornova anadolu lisesi ile türkiyedeki herhangi bir meslek lisesini karşılaştıran maldır. Bornova anadolu lisesinde biliyorsunuz ki okul yazılı sınavlarında tubitak soruları dahi sorulmaktadır. İlkokul 1. sınıf için tubitakın geliştirdiği soruları bulun yapamazsınız.
    5)Meslek lisesinden üretken bir adam çıkmaz üretileni devam ettiren adam çıkar. Anadolu lisesinden ise üretecek adam çıkar.

Kısacası anadolu lisesi soyludur. Meslek lisesi çoğunluğu erkeklerden oluşan geleceğin, işçisi, mişçisi, fişçisi, nişçisi, kişçisidir. Bakınız dişçisi demiyorum. Meslek lisesinden dişçi çıkmaz. Meslek liseliler meslek liselidir. Ya işçidirler ya işsizdirler. Asgari ücrete sömürülecek olan geleceğin en büyük yatırımıdırlar.

Ülkede kalifiye işçi yetiştirilmesi arttıkça kapitalist pazarın en büyük parçası büyüyecek, işçiler çoğaldıkça ülkede üretim çok daha ucuz olacak. Aynı çin gibi. Sömürülen meslek liseliler olacak ki mekatronik gelişim gösterdikçe bir işçiye de ihtiyaç kalmayacak. Geleceğin işsizleri bırakın boş konuşmayıda bana biriniz hayatınızda kaç kitap okudunuz top ali serisi dışında onu söyleyin be hey.

sana çok gaz vermişler belli hemde öyle böyle değil yazdıkların ilkokul 4. Sınıf seviyesinde

"Anadolu lisesi soyludur"

Bu cümleye kahkaha attım
    kapital düzene sende gireceksin ve sende işçi olacaksın.

İşverenin yanında çalışan herkes işçidir bunu unutma.

Piyasada kim çok iş yaparsa o çok para alır çünkü patron parayı düşünür düşündüğü sadece paradır senin diploman değil.benim yanımda 4 tane mühendis çalışıyor düşün artık lise mezunu adamın yanında 4 tane mühendis.
    Ne kadar kötü bir durum koskaca mühendislere pratik eğitimini veren lise mezunu ODUN.

Adamlar teoride zehir gibi ama pratikte tın tın 2 ay kaldı eğer hala tın tın diye öterlerse malesef 3 mühendis daha işsiz kalacak imza için 1 mühendis yeterli.

Arkadaş kapitalist düzen diyor, lakin bu düzenin hangi noktasında olduğu kendisi için muamma. Eğitim o kadar zor bir şey değil. Tamam, meslek liseleri sorumsuzların istiflendiği yerlerdir, çoğu öğretmeni de sorumsuzdur zaten. Lakin kardelen diye bir çiçek var, ve edebiyat güzeldir.
    İkinci olarak, nerede okuduğunun bir önemi yok ne olacağını biliyorsan. Siz burada sidik yarıştırıyorsunuz gençler. Kapitalist düzenin bu iş ile ancak "malzeme alım-satımı"yla alakası vardır ve %10luk bir ihtimalle de imkansızlıklardan doğru yerde olamayan gençlerin harcanmasında payı vardır bu sistem olarak bahsettiğiniz hayali keyfiyatın. Gözünüz iyi baksın, işçi emekçidir. Hakaret duvarı değil, Herkes mühendis olsa, kağıtlara çizgiler koysa yapılması gerekeni kim yapacak?

Size özetliyeyim dostlar; önce kendinize saygı duyun. Sizler geri zekalısınız. Sözde seviyenizin ölçüldüğü bir sınavda 400+ almanızın bir önemi yok saygınız yoksa. Ve başkalarına saygı duyun, sizler mühendis olduktan sonra işçi tasmalarının zincirlerini elinde bulunduran bir patron olmayacaksınız, sizler iş gücüne muhtaç asalak bakteriler olacaksınız, şayet halen saygınız yoksa.

Kafanız eğitim sisteminin açıklarıyla güzel yıkanmış, sizler insan değil birer robotsunuz. Okuduğunuz kitapları yakın atın, ihtiyacı olana verin. Sizler saygıyı öğrenecek bir kitabı asla okumayacaksınız, çünkü kitabın kapağını açamayacak kadar geri zekalısınız.

Geri zekalı vurgularına dikkat edin, çünkü kelime manasıyla kullanıldı. Hakaret olarak değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ouroboros -- 20 Ekim 2011; 18:35:05 >
  • @Ss4Gogeta
    biz de diyoruz ki elmayla armudu karşılaştırıyorsun,farklı amaçlarla kurulmuş farklı okulları karşılaştırıyorsun.
    hani anadolu liselerini-fen liselerini-özel liseleri falan karşılaştırsan anlarım,çünkü bu okulların kuruluş amacı paraleldir.
    meslek liselerinin kuruluş amacı ara eleman yetiştirmektir.
    ve diyorum,türkiyede üniversite sayısı aşırı fazla oldugu için bu ara elemanlar,olması gerektiğinden daha değersizler.
    çünkü artık it sürüsü gibi mühendis var,ben de olucam.ve deli gibi de kontenjan açılıyor.
    düşün bi kere,makina-inşaat-elektrik elektronik mühendislikleri ortalama 3000er civarı mezun veriyor her sene.
    bu fazla bi sayıdır.hatta çok fazladır.normali belki 600-700 civarıdır.eger ki bu kadar fazla üniversite olmasaydı,ve bu kadar fazla mezun verilmeseydi,ara eleman yani teknikerler bu kadar ucuza kapatılmayacaktı.
    mezun sayısı şimdiye oranla 4te bir seviyede olsaydı,hem üniversitelere ayrılan bütçe daha fazla olurdu,daha çok akademik çalışma yapılırdı.hem ara eleman daha değerli olurdu.
    şimdi ki gibi yeni mezun muhendise 1200 lira teklif edemezdi kimse.
    olay ne biliyor musun?
    adam mühendise 1200 lira veriyor.bu mühendisin ingilizce-autocad bilmesini de istiyor.imza yetkisi de var.
    sonra adam bu mühendisin yanına bir tekniker alacak,bakıyor asgari ücret 700 lira civarında.mühendis 1100-1200 lira aralıgında.adam tekniker yerine ingilizcesi olan bir mühendis daha alıyor.
    olay bundan ibaret.
    yoksa meslek liselerinde okuyan arkadaşların dediği gibi,p cnc tezgahları hakkaten korkunç para.pratik eğitimleri de iyi.
    sizden farkları,sizin kadar türev-integral-dalgalar bilmiyorlar.gerçi o dersleri şu an için sen de almadın.yani şu an için senden çok farkları yok.

bu arada dip not:meslek lisesinden mezun,2 yıllık okul bitirip dgs ile itü imalat mühendisliğine giren arkadaşım var.o bölümde okumak için ruhumu satardım.açıklayıcı oldu sanırım.
  • Patron olacak adam ya babadan zengindir. Ya da zeki ve akıllıdır.

Babadan zengin adam endüstri mesleğe gidip ne yapsın zaten.

Akıllı ve zeki adam zaten endüstri mesleğe gitmez.

Şöyle ki diyelim ki akıllı ve zeki birinin mekaniğe ilgisi var. Cnc - Torna tezgahında formen mi omak ister? Yoksa mühendis mi? Mühendis tabi ki. Formenin altında çalışan Mühendis varsa söyleyin de biz de bilelim.

E adam da gerçekten zeki ise kendine güveniyorsa mühendis olabileceğine inanıyorsa A.L. ye Fen'e gider. Bu kadar basit.

Katsayı konusu da bence yeterince adil. Tam tersi eşit olsa adil olmaz. Meslek Lisesi'ne giden adamın üniye giremese bile mesleği var elinde. Ama düz liseyei AL'ye Fen'e gidenin öyle bir şeyi yok. Üni'ye giremezse her şey biter. Bunun da bir bedeli olmalı. Bu bedel katsayı farkı işte.

Meslek lisesine gidenler hiç kendini kandırmasın. Meslek lisesinde bilgisayar bölümünde okuyanlara soralım mesela:

2.Yıllık bir üniyi bitirip Bilgisayar Programsı mı olmak istersiniz?
    Yoksa Bilgilsayar Mühendisi mi olmak istersiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neuro -- 20 Ekim 2011; 18:45:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: neuro

Patron olacak adam ya babadan zengindir. Ya da zeki ve akıllıdır.

Babadan zengin adam endüstri mesleğe gidip ne yapsın zaten.

Akıllı ve zeki adam zaten endüstri mesleğe gitmez.

Şöyle ki diyelim ki akıllı ve zeki birinin mekaniğe ilgisi var diyelim. Cnc - Torna tezgahında formen mi omak ister? Yoksa mühendis mi? Mühendis tabi ki. Formenin altında çalışan Mühendis varsa söyleyin de biz de bilelim.

E adam da gerçekten zeki ise kendine güveniyorsa mühendis olabileceğine inanıyorsa A.L. ye Fen'e gider. Bu kadar basit.

Katsayı konusu da bence yeterince adil. Tam tersi eşit olsa adil olmaz. Meslek Lisesi'ne giden adamın üniye giremese bile mesleği var elinde. Ama düz liseyei AL'ye Fen'e gidenin öyle bir şeyi yok. Üni'ye giremezse her şey biter. Bunun da bir bedeli olmalı. Bu bedel katsayı farkı işte.

Meslek lisesine gidenler hiç kendini kandırmasın. Meslek lisesinde bilgisayar bölümünde okuyanlara soralım mesela:

2.Yıllık bir üniyi bitirip Bilgisayar Programsı mı olmak istersiniz?
    Yoksa Bilgilsayar Mühendisi mi olmak istersiniz?

Bilgisayar Müh. okumak isteyen hayalperesttir. Başka bir şey değil.
    Bahçeşehir İng. Bilg. Müh.
    PHYS1001 	 Physics I 	 ( 3 - 2 ) 4  
    MATH1051 Calculus I ( 3 - 2 ) 4
    CMPE1001 Intro. to Programming (C++) ( 2 - 2 ) 3
    MATH2033 Discrete Mathematics ( 3 - 0 ) 3
    ENG1003 Communications Skills & Academic Writing I ( 3 - 0 ) 3
    1.Yıl - Bahar Dönemi
    ENG1004 Communication Skills & Academic Reporting II ( 3 - 0 ) 3
    CMPE1004 Intro. to Digital Logic and Microprocessors ( 2 - 2 ) 3
    CMPE1002 Object Oriented Programming (C++) ( 2 - 2 ) 3
    CMPE1900 Introduction to Information Technologies ( 0 - 2 ) 1
    PHYS1002 Physics II ( 3 - 2 ) 4
    MATH1052 Calculus II ( 3 - 2 ) 4
    2.Yıl - Güz Dönemi
    MATH1042 Linear Algebra with MATLAB ( 2 - 2 ) 3
    TLL2021 Turkish Language & Literature I ( 2 - 0 ) 2
    EEE2180 Electronic Devices and Circuits ( 3 - 2 ) 4
    GEP1005 History of Civilization I ( 3 - 0 ) 3
    CMPE2003 Data Structures and Algorithms (C++) ( 3 - 2 ) 4
    CMPE2007 Digital System Design ( 2 - 2 ) 3
    2.Yıl Bahar Dönemi
    SE2006 Software Laboratory (C#) ( 1 - 2 ) 2
    CMPE2008 Computer Organization ( 3 - 0 ) 3
    TLL2022 Turkish Language & Literature II ( 2 - 0 ) 2
    MATH3082 Probability and Statistics ( 3 - 0 ) 3
    CMPE2002 Systems Programming ( 2 - 2 ) 3
    CMPE2204 Intro. to Computer Networks ( 3 - 0 ) 3
    GEP1006 History of Civilization II ( 3 - 0 ) 3
    3.Yıl - Güz Dönemi
    CMPE3005 Analysis of Algorithms ( 3 - 0 ) 3
    MATH2062 Differential Equations ( 3 - 0 ) 3
    CMPE3001 Operating Systems ( 3 - 0 ) 3
    SE2101 Database Management Systems ( 3 - 2 ) 4
    SE3001 Software Engineering Analysis and Design ( 3 - 0 ) 3
    HIST3051 Atatürk's Principles and History of Turkish Republic I ( 2 - 0 ) 2
    CMPE3990 Summer Training I ( 0 - 0 ) 0
    3.Yıl Bahar Dönemi
    CMPE3006 Embedded Systems Programming ( 2 - 2 ) 3
    SE3006 Software Architecture ( 2 - 2 ) 3
    HIST3052 Atatürk's Principles and History of Turkish Republic II ( 2 - 0 ) 2
    SE3004 Web Programming ( 2 - 2 ) 3
    CMPE3002 Data Communication Standards ( 3 - 0 ) 3
    MATH3012 Numerical Analysis ( 2 - 2 ) 3
    4.Yıl - Güz Dönemi
    GE Elective ( 3 - 0 ) 3
    CMPE4911 Design Project I ( 0 - 6 ) 3
    CMPE4990 Summer Training II ( 0 - 0 ) 0
    Restricted Elective ( 3 - 0 ) 3
    Free Elective ( 3 - 0 ) 3
    CMPE4001 Computer Communication Networks ( 3 - 0 ) 3
    4.Yıl Bahar Dönemi
    CMPE4003 Formal Languages and Automata Theory ( 3 - 0 ) 3
    GE Elective

Bilişim mezunu olanın asıl okumak istemesi gereken bölüm.
    Bahçeşehir İng. Yazılım Müh.
    1.Yıl - Güz Dönemi 
    PHYS1001 Physics I ( 3 - 2 ) 4
    CMPE1900 Introduction to Information Technologies ( 0 - 2 ) 1
    MATH1051 Calculus I ( 3 - 2 ) 4
    ENG1003 Communications Skills & Academic Writing I ( 3 - 0 ) 3
    MATH2033 Discrete Mathematics ( 3 - 0 ) 3
    SE1001 Intro. to Programming (Java) ( 2 - 2 ) 3
    1.Yıl - Bahar Dönemi
    CHEM1001 General Chemistry I ( 3 - 2 ) 4
    PHYS1002 Physics II ( 3 - 2 ) 4
    MATH1052 Calculus II ( 3 - 2 ) 4
    SE1002 Object Oriented Programming (Java) ( 2 - 2 ) 3
    ENG1004 Communication Skills & Academic Reporting II ( 3 - 0 ) 3
    2.Yıl - Güz Dönemi
    MATH1042 Linear Algebra with MATLAB ( 2 - 2 ) 3
    SE2201 Computing Systems ( 3 - 0 ) 3
    TLL2021 Turkish Language & Literature I ( 2 - 0 ) 2
    SE2101 Database Management Systems ( 3 - 2 ) 4
    GEP1005 History of Civilization I ( 3 - 0 ) 3
    SE2211 Data Structures and Algorithms I ( 2 - 2 ) 3
    2.Yıl Bahar Dönemi
    SE2006 Software Laboratory (C#) ( 1 - 2 ) 2
    TLL2022 Turkish Language & Literature II ( 2 - 0 ) 2
    GEP1006 History of Civilization II ( 3 - 0 ) 3
    SE2212 Data Structures & Algorithms II ( 2 - 2 ) 3
    SE2102 Database Programming ( 2 - 2 ) 3
    SE2002 Programming Languages ( 3 - 0 ) 3
    Technical Elective ( 3 - ) 3
    3.Yıl - Güz Dönemi
    SE3003 Software Project Management ( 3 - 0 ) 3
    SE3301 Computer Graphics and Animation ( 3 - 0 ) 3
    MATH3082 Probability and Statistics ( 3 - 0 ) 3
    HIST3051 Atatürk's Principles and History of Turkish Republic I ( 2 - 0 ) 2
    SE3990 Summer Training I ( 0 - 0 ) 0
    CMPE3001 Operating Systems ( 3 - 0 ) 3
    SE3001 Software Engineering Analysis and Design ( 3 - 0 ) 3
    3.Yıl Bahar Dönemi
    SE3302 Human Computer Interface Design ( 3 - 0 ) 3
    HIST3052 Atatürk's Principles and History of Turkish Republic II ( 2 - 0 ) 2
    SE3004 Web Programming ( 2 - 2 ) 3
    SE3002 Software Measurment and Testing ( 3 - 0 ) 3
    Technical Elective ( 3 - ) 3
    SE3006 Software Architecture ( 2 - 2 ) 3
    4.Yıl - Güz Dönemi
    SE4911 Design Project I ( 0 - 6 ) 3
    SE4990 Summer Training II ( 0 - 0 ) 0
    MATH3012 Numerical Analysis ( 2 - 2 ) 3
    4.Yıl Bahar Dönemi
    IE4400 Principles of Engineering Economics ( 3 - 0 ) 3
  • quote:

Orijinalden alıntı: EknCn

quote:

Orijinalden alıntı: Nova.6

Anadolu Teknik - ATL

Bende o bölümdeyim. Çokta memnunum mezun olunca Tekniker olarak mezun olacağız katsayı kalkarsa süper olacak.

İste onun icin ne yapip ne edip 4 senelik kazanmaliyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zıp.Zıp

@Ss4Gogeta
    biz de diyoruz ki elmayla armudu karşılaştırıyorsun,farklı amaçlarla kurulmuş farklı okulları karşılaştırıyorsun.
    hani anadolu liselerini-fen liselerini-özel liseleri falan karşılaştırsan anlarım,çünkü bu okulların kuruluş amacı paraleldir.
    meslek liselerinin kuruluş amacı ara eleman yetiştirmektir.
    ve diyorum,türkiyede üniversite sayısı aşırı fazla oldugu için bu ara elemanlar,olması gerektiğinden daha değersizler.
    çünkü artık it sürüsü gibi mühendis var,ben de olucam.ve deli gibi de kontenjan açılıyor.
    düşün bi kere,makina-inşaat-elektrik elektronik mühendislikleri ortalama 3000er civarı mezun veriyor her sene.
    bu fazla bi sayıdır.hatta çok fazladır.normali belki 600-700 civarıdır.eger ki bu kadar fazla üniversite olmasaydı,ve bu kadar fazla mezun verilmeseydi,ara eleman yani teknikerler bu kadar ucuza kapatılmayacaktı.
    mezun sayısı şimdiye oranla 4te bir seviyede olsaydı,hem üniversitelere ayrılan bütçe daha fazla olurdu,daha çok akademik çalışma yapılırdı.hem ara eleman daha değerli olurdu.
    şimdi ki gibi yeni mezun muhendise 1200 lira teklif edemezdi kimse.
    olay ne biliyor musun?
    adam mühendise 1200 lira veriyor.bu mühendisin ingilizce-autocad bilmesini de istiyor.imza yetkisi de var.
    sonra adam bu mühendisin yanına bir tekniker alacak,bakıyor asgari ücret 700 lira civarında.mühendis 1100-1200 lira aralıgında.adam tekniker yerine ingilizcesi olan bir mühendis daha alıyor.
    olay bundan ibaret.
    yoksa meslek liselerinde okuyan arkadaşların dediği gibi,p cnc tezgahları hakkaten korkunç para.pratik eğitimleri de iyi.
    sizden farkları,sizin kadar türev-integral-dalgalar bilmiyorlar.gerçi o dersleri şu an için sen de almadın.yani şu an için senden çok farkları yok.

bu arada dip not:meslek lisesinden mezun,2 yıllık okul bitirip dgs ile itü imalat mühendisliğine giren arkadaşım var.o bölümde okumak için ruhumu satardım.açıklayıcı oldu sanırım.

Bu yazıya baştan sona hak veriyorum, düşününce insan anlıyor iki lisenin farklı kulvarlarda olduğunu. Haklısın hocam teşekkürler bilgilendirme için, ben cevabımı aldım :)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: EknCn

quote:

Anadolu Teknik - ATL

Bende o bölümdeyim. Çokta memnunum mezun olunca Tekniker olarak mezun olacağız katsayı kalkarsa süper olacak.

İste onun icin ne yapip ne edip 4 senelik kazanmaliyim.

2 senelik kazan 4 seneliğe geçiş yaparsın. Galiba meslek liselerinin puansız alan üniversiteleri var Meslek Yüksek Okulu diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EknCn -- 20 Ekim 2011; 19:04:13 >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.