Şimdi Ara

Hangi Kasayı Almalıyım? (Düzenlendi.)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
851
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

ilk defa kasa alacağım. Hangi noktalara dikkat etmem gerektiğini hiç bilmiyorum.

Yalnız eski kasam çok gürültülü çalıştığından şimdi çok sessiz bir kasa almak istiyorum.

Anakartım Asus M4A78T-E.

İlan sayısı biraz çok oldu kusura bakmayın. Yardımcı olacak herkese çok çok teşekkürler.

Benim gözüm sırasıyla Akasa Freedom XONE X2, Cooler Master Elite RC-335 ve Feel Thunder ZL08-5G'yi kesti.

Akasa Freedom XONE X2-PSU yok-75 Lira

Feel Thunder ZL08-5G-400 Watt-100 Lira

Cooler Master RC-690-PSU Yok-100 Lira

Feel Hurcane-350 Watt-90 Lira

Hiper-PSU Yok-70 Lira

Cooler Master Elite RC-335--350 Watt-70 Lira

Feel Hurricane 0508 400W--400 Watt-75 Lira

Cooler Master--PSU Yok-75 Lira

Sharkoon Furious ATX-PSU Yok-60 Lira

NOT:Bazı fiyatları özel mesaj yoluyla aldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hop-e3 -- 9 Mart 2012; 9:37:06 >

• Şu anki anakartının boyu ATX, kısacası en güncel yapı. Özellikle TR'de bunun üstü satılmıyor diyebiliriz. O nedenle boyutları sorun etmene gerek yok, alabileceğin kasaların %99'u ATX destekler. mATX bir alt boyuttur, ATX desteği varsa mATX de vardır demektir.

Cube adı üstünde küp kasa, genelde mATX destekli ufak modeller.
    Slim de küp gibi ufak, yatay kasa. Ama bazen düşük profil olabiliyor, normal PCI kartlar olmayabilir.
    Midtower-full tower ATX yapıda; mid olan orta, full olan geniş kasa.

Eli yüzü düzgün kasa alırsan kendi fanları yeterli gelir. Yeterli iç hacmi, güzel soğutması, sessiz olması, kablo saklama deliklerinin olması gibi önemli detayları göz önünde bulundurarak seçim yapmalısın. Bütçe verirsen daha kolay yardımcı oluruz. Son zamanların f/p oranı en yüksek modellerinden Corsair 400R'yi önerebilirim şimdiden.

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=4477

• quote:

Orijinalden alıntı: LUZz

Şu anki anakartının boyu ATX, kısacası en güncel yapı. Özellikle TR'de bunun üstü satılmıyor diyebiliriz. O nedenle boyutları sorun etmene gerek yok, alabileceğin kasaların %99'u ATX destekler. mATX bir alt boyuttur, ATX desteği varsa mATX de vardır demektir.

Cube adı üstünde küp kasa, genelde mATX destekli ufak modeller.
    Slim de küp gibi ufak, yatay kasa. Ama bazen düşük profil olabiliyor, normal PCI kartlar olmayabilir.
    Midtower-full tower ATX yapıda; mid olan orta, full olan geniş kasa.

Eli yüzü düzgün kasa alırsan kendi fanları yeterli gelir. Yeterli iç hacmi, güzel soğutması, sessiz olması, kablo saklama deliklerinin olması gibi önemli detayları göz önünde bulundurarak seçim yapmalısın. Bütçe verirsen daha kolay yardımcı oluruz. Son zamanların f/p oranı en yüksek modellerinden Corsair 400R'yi önerebilirim şimdiden.

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=4477

Çok açıklayıcı ve öğretici bir açıklama. Çok çok teşekkür ederim.

CORSAIR CC-9011011-WW kesinlikle çok iyi görünüyor.

İkinci el almayı düşünüyorum. 75-100 lira civarı bütçem var.

• Dediğim özellikleri göz önüne alarak satılık ilanlarına göz atabilirsin. Hoşuna gidenler olup da linkini koyarsan biz de öneri yapabiliriz.
  • quote:

Dediğim özellikleri göz önüne alarak satılık ilanlarına göz atabilirsin. Hoşuna gidenler olup da linkini koyarsan biz de öneri yapabiliriz.

Bu sitede teşekkür butonu gibi bir şey yok mudur?

Sizler için bol bol tıklarım

Bir yandan sahibinden'den bakıyorum bir yandan da foruma alınık ilanı açıyorum.
  • Rica ederim :)
  • Sahibinden'den ilanları buldum.

Yalnız bulduğum ilan sayısı epey fazla oldu.

Hepsini buraya eklemeye utanıyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hangi SSD almalıyım Yardım
    geçen yıl açıldı
    Hangi monitörü almalıyım
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Aynı modeller vardır seçtiklerinde elbet, ilan yerine modelleri yazabilirsin.
  • Copler master HAF 912

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CRaFTY_35

Copler master HAF 912

Çok güzel kasaymış.

Hiç ikinci el ilanını göremedim.
  • quote:

Aynı modeller vardır seçtiklerinde elbet, ilan yerine modelleri yazabilirsin.

Konuya olan yabancılığımdan olsa gerek ilanlara baktıkça kafam karışıyor.

Bu arada bütçemi 75-100 lira arasına çıkardım. Almışken hem güçlü hem de şık bir kasa almak istiyorum.

En iyisi beğendiğim modelleri buraya yazayım. Linke tıklarsanız ilanları da görebilirsiniz.

Frisby GR08A-BKL

FEEL Hurricane 0508 400W

Cooler Master--Üzerinde Güç Kaynağı Yok.

Sharkoon Furious ATX

• O fiyat ile alınabilecek en iyi kasa alttakidir, ikinci linkteki fanlardan iki adet alırsanız bir adet önden içe üfleyecek şekilde, arkaya takılacak olan içerdeki havayı dışarı atacak şekilde montaj yapılırsa yeterli performans alınır.

http://www.sanalmarketim.com/urun/c2527c2c9b6aa46584f4edf4c773affc/SHARKOON-Rebel-9-Pro-Eco-Mid-Tower-Atx-Kasa-Siyah-%28Psu#39;suz%29

http://www.sanalmarketim.com/urun/9e747c684c0e20b745ca47732a75578d/XILENCE-COO-XPF120-120mm-Siyah-Kasa-Fani

• quote:

Orijinalden alıntı: damn2u

O fiyat ile alınabilecek en iyi kasa alttakidir, ikinci linkteki fanlardan iki adet alırsanız bir adet önden içe üfleyecek şekilde, arkaya takılacak olan içerdeki havayı dışarı atacak şekilde montaj yapılırsa yeterli performans alınır.

http://www.sanalmarketim.com/urun/c2527c2c9b6aa46584f4edf4c773affc/SHARKOON-Rebel-9-Pro-Eco-Mid-Tower-Atx-Kasa-Siyah-%28Psu#39;suz%29

http://www.sanalmarketim.com/urun/9e747c684c0e20b745ca47732a75578d/XILENCE-COO-XPF120-120mm-Siyah-Kasa-Fani

Sıfırı 88 lira olan kasayı 60 liraya almak pek uygun değil bence.

İlanı düzenleyip yeni ilanlar ekledim. Bunlar içinden öneriler yaparsanız sevinirim.

• Bir kasa arıorum onu bulursam Utgardı satışa çıkaracaktım onuda eklerdiniz ama bulamadım malesef.
    İlk mesajdakilerin arasında Freedom Xone X2 alınabilir , 2.el olarak. Kargo durumunuda iyice araştırın. Yüklü tutacaktır muhtemelen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chris Brown

Bir kasa arıorum onu bulursam Utgardı satışa çıkaracaktım onuda eklerdiniz ama bulamadım malesef.
    İlk mesajdakilerin arasında Freedom Xone X2 alınabilir , 2.el olarak. Kargo durumunuda iyice araştırın. Yüklü tutacaktır muhtemelen.

Kargo durumu yok. Hepsi İstanbul'dan. Hangisi olursa olsun elden alacağım.

Yani siz Xone X2 olabilir diyorsunuz. Peki buna sessiz aynı zamanda iyi soğutan bir PSU almak istersem kaç lira civarı bulabilirim?
  • Psu ya ve güç ihtiyacınıza göre değişir,tabi psunun durumuna görede.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chris Brown

Psu ya ve güç ihtiyacınıza göre değişir,tabi psunun durumuna görede.

Arkadaş bu işler bilmece içinde bilmece gibi. Karar vermek ne kadar zor.

İşte bir miktar OC ve çekirdek açma işleri ile uğraşacağım.300-400 Watt yeterlidir sanırım. Fazla yıpranmamış ikinci el bir ürün olabilir.
  • Akasa Freedom Xone ikinci el için 85TL çok, daha ucuza veriyorsa alınabilir fakat alttaki ilanda ki ürün daha cazip.

http://forum.donanimhaber.com/m_58361845/tm.htm
  • quote:

Orijinalden alıntı: hop-e3

quote:

Dediğim özellikleri göz önüne alarak satılık ilanlarına göz atabilirsin. Hoşuna gidenler olup da linkini koyarsan biz de öneri yapabiliriz.

Bu sitede teşekkür butonu gibi bir şey yok mudur?

Sizler için bol bol tıklarım

Bir yandan sahibinden'den bakıyorum bir yandan da foruma alınık ilanı açıyorum.

harbiden teşekkür butonu yok yahu .....aferin iyi akıl ettin valla..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramazandeveli -- 8 Mart 2012; 0:45:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: damn2u

Akasa Freedom Xone ikinci el için 85TL çok, daha ucuza veriyorsa alınabilir fakat alttaki ilanda ki ürün daha cazip.

http://forum.donanimhaber.com/m_58361845/tm.htm

Satıcı ile görüştüm. Fiyatı 75 lira yapacağını söyledi.

Verdiğiniz linkteki ilanda 150 istemiş. 600 Watt PSU'lar bu kadar parayı hak eder mi bilmiyorum.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.