Şimdi Ara

Hangi kasa ve Psu'yu almalıyım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, yakında ryzen 5 2600 ve 1660 super gaming x kullanacağım bir sistem toplamayı düşünüyorum ama kasa ve psu konusunu kafamda tam oturtamadım. Öncelikle sadece vatandan alabileceğimi söylemek istiyorum ona göre tavsiye verirseniz sevinirim ama stokta olmayan ürünleri de atabilirsiniz sorun değil.

Kasa olarak ilk başta bu modeli uygun görmüştüm
    www.vatanbilgisayar.com
    COOLER MASTER MASTERBOX MB511 MESH ÖN PANEL 600W 3x120mm LED FANLI MidT ATX KASA fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
    https://www.vatanbilgisayar.com/cooler-master-masterbox-mb511-mesh-on-panel-600w-3x120mm-led-fanli-midt-atx-kasa.html
    fakat sonra gelecek yükseltmelerde kafam rahat etsin diye ekstradan bir 50W gücü ve RGB'yi tercih ettim çünkü kırmızı rengini sevmiyorum:
    www.vatanbilgisayar.com
    COOLER MASTER MASTERBOX MB511 80PLUS 650W 3x120mm RGB FANLI MidT ATX SİYAH KASA fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
    https://www.vatanbilgisayar.com/cooler-master-masterbox-mb511-80plus-650w-3x120mm-rgb-fanli-midt-atx-siyah-kasa.html
    Ama sonra bu kasalarda kullanılan güç kaynaklarına bakınca internette psu hakkında kötü yazılar okudum. Biliyorsunuz marka iyi diye güç kaynağı her zaman kaliteli olmayabiliyor veya sırf 80+ sertifikası var diye olmayanlardan iyi olduğu anlamına gelmiyor o yüzden sizin fikrinizi sormak istedim.

Kasa önerecekseniz toz filtresi olması benim için gerekli çünkü sürekli temizlemeyle uğraşmak istemiyorum ve rgb de olursa güzel olur çünkü ayda yılda bir alıyoruz bari göze de güzel gözüksün ama şart değil tabi.

Kasalar hakkında yeterli bilgim var uzun süre araştırma yaptım ama güç kaynakları konusunda pek bir şey bilmiyorum o yüzden tavsiye ettiklerinizin nedenini de yazarsanız sevinirim.

Bütçe ikisi için 1100TL civarı pek fazla çıkamam ancak 50-150TL daha.

Xigmatek İstanbul/Cyclops ve Cougar Gemini S kasalar güzele benziyor ama sanırım toz filtreleri yok ve güç kaynakları nasıl bilmiyorum pek güvenebileceğimi sanmıyorum Xigmatek'e.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RundeLL -- 21 Mayıs 2020; 0:24:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kaliteli güç kaynağı(PSU) almak istiyorsanız, kasa içinde gelen PSU'lardan uzak durun.

Vatan'dan alabileceğiniz iki PSU önerisi yapayım.
    Marka takıntınızdan kurtulabilecekseniz, öncelikle şunu öneririm:
    www.vatanbilgisayar.com
    XIGMATEK HERA FULL RANGE 80PLUS GOLD 850W FULL MODULER GÜÇ KAYNAĞI fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
    https://www.vatanbilgisayar.com/xigmatek-hera-full-range-80plus-gold-850w-full-moduler-guc-kaynagi.html

İndirime girdiğinde 800₺ civarında alabilirsiniz.

Birazcık daha ucuz olsun derseniz, şunu değerlendirebilirsiniz:
    www.vatanbilgisayar.com
    COUGAR CGR-GS-650 GX-S 650W 80PLUS GOLD GÜÇ KAYNAĞI fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
    https://www.vatanbilgisayar.com/cougar-cgr-gs-650-gx-s-650w-80plus-bronz-guc-kaynagi.html

Bu da indirime girerse 730₺ civarında alınabilir.

Vatan'da bunlardan daha ucuz bir PSU almayı düşünüyorsanız, PSU'su içinde gelen kasalardan alın daha iyi (en azından daha ucuza gelir, o bakımdan iyi olur yani.)

• ehhalil kullanıcısına yanıt
    Psular güzele benziyor ama bütçeyi aşıyor hocam. Ama sanırım benim bu bütçe ile kasayla gelen psu lardan başka seçeneğim yok gibi. :/

• RundeLL kullanıcısına yanıt
    Yazdığınıza göre 1300₺'ye kadar çıkabilecek bir bütçeniz var. 800₺'ye PSU alsanız, fiyatı 500₺'ye kadar olan kasalardan alabilirsiniz diye düşündüm. Bu arada Vatan'daki kasa modellerine bakmadım, kasa seçimi sizin keyfinize kalmış. Ben PSU'nun öncelikli önemde olduğunu düşünüyorum ve önce PSU'yu seçip, kalan parayla kasa bakmanızı öneriyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ehhalil

Yazdığınıza göre 1300₺'ye kadar çıkabilecek bir bütçeniz var. 800₺'ye PSU alsanız, fiyatı 500₺'ye kadar olan kasalardan alabilirsiniz diye düşündüm. Bu arada Vatan'daki kasa modellerine bakmadım, kasa seçimi sizin keyfinize kalmış. Ben PSU'nun öncelikli önemde olduğunu düşünüyorum ve önce PSU'yu seçip, kalan parayla kasa bakmanızı öneriyorum.
    Evet hocam haklısınız ama ben havalandırması iyi olan ve toz filtreleri olan bir kasa aradığım için fiyat bir tık artıyor o yüzden önerdiğiniz güç kaynakları malesef bütçeyi aşıyor. Daha uyguna hakkında bilgi sahibi olduğunuz modeller var mı peki ?

Ekleme: uygun diyorum ama bu dönemde hiçbir şey uygun değil onun da farkındayım tabi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RundeLL -- 21 Mayıs 2020; 1:23:27 >

• Xigmatek eski xigmatek değil artık.CES 2020'ye iddialı ürünlerle geldi.Çok daha kaliteli ürünler çıkarıyor.Sen bakma marka bağımlılarına
    Fiyatlar iyice artmadan bütçene göre kap bir tane geç
  • Valla xigmatek hakkında bir bilgim yada ön yargım yok sadece kötü yorumlar okuduğum için biraz temkinliyim.

• RundeLL kullanıcısına yanıt
    PSU seçerken markaya değil, modele odaklanmak gerekir. Hemen her markada çeşitli kalite seviyelerinde ürünler vardır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.