Arkadaşlar merhaba, Samsung 40C530 marka bir LCD ile birlikte 120 GB slim PS3 kullanıyorum. Hem filmlerden hem de oyunlardan biraz daha keyif almak için ev sinema sistemi almayı düşünüyorum. Hem apartman dairesinde oturduğum için, hem de kullanacağım oda 8 m2 civarında olduğu için çok güçlü bir sistem olmasına gerek yok, zaten sesi çok açmam mümkün değil. Benim asıl amacım 5+1 özelliğini kullanmak. Bütçem malesef sınırlı, o yüzden en ucuz çözümü bulmak istiyorum. Ne önerirsiniz? Bunun haricinde sormak istediğim bir kaç soru var.
1) Filmleri TV'nin USB girişinden bağladığım harddiskten oynatıyorum. Oyunları haliyle PS3'ten oynuyorum. Şimdi ev sinema sisteminin bağlantısını nasıl yapmalıyım? Sistemi TV'ye bağlarsam oyunların sesi de TV bağlantısı üzerinden mi hoparlörlere aktarılır? Ya da nasıl olur?
2) Hoparlörler direk Ev sinema sistemindeki DVD player'a mı bağlanır? Eğer öyleyse bunu TV'ye bağlamanın bi yolu var mıdır? Çünkü TV'de mkv desteği var ve bu benim için önemli.
3) Aslında benim ihtiyaçlarımı tam olarak karşılayacak şey TV'ye bağlı PS3 ve DVD player olması (mümkünse HDMI üzerinden), hoparlörlerin de TV'ye bağlı olması ve bu şekilde hem DVD player'dan film izlerken, hem PS3'ten oyun oynarken hem de TV'ye bağlı USB'den film izlerken aynı şekilde 5+1 özelliğini kullanmak. Ancak bunun mümkün olup olmadığını bilmiyorum. TV'nin arkasında 5 tane giriş var ses ile ilgili ancak bunların ne olduğunu tam bilemiyorum.
4) Şimdiye kadar bulduğum en ucuz ses sinema sistemi LG HT202, ancak işimi görür mü, ne tarz artıları, ne tarz eksileri var bilemiyorum.
Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
ABİ FİFA 2010 İÇİN MSJ ATMIŞSIN PM ATAMIYORUM EĞER BANA 0530 880 76 75 NUMARADAN ULAŞIRSAN
HESAP NUMARAM İŞ BANKASI AKSARAY ŞUBESİ
ŞUBE KODU 1002
HESAP NO 1270659
SANA KARGO BENDEN YOLLARIM
Öncelikle şunu belirteyim. Cihazlarnızı LCD TV ye HDMI ile bağladıktan sonra TV nin optik çıkışından Dolby Digital ve DTS gibi 5+1 sesleri alamayabilirsiniz. Dolayısı ile cihazlarınızdan 5+1 ses almak için cihazlarınızı optik veya koaksiyal kablolar ile ses sisteminize bağlamanız lazım.
Benim bildiğim kadarı ile LG HT202 modelde dijital giriş yok. Siz yinede inceleyin derim.
Size kendi kullanmış olduğum şekilde bir yöntem önerebilirim: 80 - 150 TL arasında gücüne ve kalitesine göre 5+1 input girişleri olan analog ses sistemleri var. Bu sistemlere dijital decoder bağlarsanız ihtiyacınızı görecektir. Benim kullanmış olduğum Playvision decoder 185 TL ve ortalama 110 TLye bir sistem alırsanız yaklaşık olarak 285 TL ye ihtiyacınızı karşılar. Decoder ereyon.com.tr de satılıyor.
Bu decoderin 2 optik ve 1 koaksiyal girişi var. Ayrıca LCD tv nizin DTS digital out özelliği sayesinde DTS olan filmleri direkt gerçek 5.1 DTS olarak duyabilirsiniz. Decoderin bir optiğine LCD TV yi, diğer optiğe PS3 ü ve koaksiyel girişe de DVD player'ınızı aynı anda bağlayabilirsiniz. Cihazın üzerindeki S butonu ile istediğiniz cihazdan 5.1 ses alırsınız.