Ben hobi olarak bir müzik aletine başlamak istiyorum. Yaş 18 yani çok büyük beklentilerim yok. Sevdiğim parçaları çalabilsem yeter. Fiyat, taşınabilirlik, öğrenme zorluğu falan dikkate alındığında hangi enstrümanları onerebilirsiniz? Yani piyano öğrenmeye başlasam yanımda orgla gezemem ama kulaklık takıp saatlerce pratik yapabilirim. Ki bu az ses çıkarması çok önemli bir konu yoksa günlük antrenman yapamam.
Birde enstrümana başlamadan ne gibi çalışmalar yapabilirim? Parmak açma, güçlendirme tarzı şeylerin bir faydasi olur mu? Son olarak müzik kulağı yok galiba bende. Bunu anlamanın bir yolu var mı? Bu konuda neler yapabilirim?
Enstrüman seçerken hangi kriterleri göz önüne almalıyım? Piyano pahalı ve taşıması zor orgu ama kulaklık pratik imkani var. Mızıka ucuz ve taşıması kolay ama insanları rahatsız eder vs..
Şu an hayal ettiğin bir enstürman var mı? İnsan istemediği şeyi çalamaz çünkü. Çalsa da kötü çalar zevk almaz.
Açıkçası hangi çalgıya ilgin olduğu en önemli konu. Yayglı çalgılar mı yoksa üflemeli çalgılar mı vs. Piyano tabi ki tüm çalgıların atası denebilir. Ama piyano alması problemse elektronik org ile başlaman seni daha hızlı geliştirir ve fiyatı piyanodan daha uygundur. Ya da gitar gibi daha popüler ve taşıması kolay çalgılarla da başlayabilirsin. Hatta ukulele bile önerebilirim.
Sevdiğim parçaları çalsam derken çalıp söylemekten bahsediyorsan eğer bir gitar alıp sadece ritim atarak çalabilirsin. ama yok ben melodi çalıcam diyorsan fingerstyle dedikleri şekilde gitar çalmak zordur. tek telden çalmıcaksın en nihayetinde. aynı şekilde piyano da çok sesli bir enstrüman olduğundan çalıp söylemesi de sadece çalması da zordur. çünkü birden fazla sesi aynı anda kontrol edebilmek beyni çok zorlar. streslidir. sadece çalmak için ise telli olarak keman olabilir ama çalması sıfır müzik bilgisiyle ilk etapda çok zordur. üflemeli olarak flüt olabilir. solo müzik için sesi bence harikadır.
müzik kulağı varmı yokmu anlamak için ise sevdiğin bir şarkının melodisini mırıldanabiliyorsan eğer vardır. ya da ilk okulda öğretilen blok flütün duruyorsa hala onunla yada düdük te olabilir. nota basmadan sadece üfleme şiddetiyle bi melodiyi karambole salla bişeyler. benzetebiliyorsan bişeylere müzik kulağın var demektir.