Şimdi Ara

Hangi dövüş sporu bana uygun???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
4.480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle merhaba.Sorum başlıktaki gibi.180 boyundayım 71 kiloyum 15 yaşındayım.Bir dövüş sporu arıyorum.Ancak kesinlikle mantığa dayalı bir şey istiyorum.Yani karate gibi veya boks, kick boks tarzı bir şey değil.Kick boks a 1 yıla yakın gittim.Beğenmedim.Benim için müsabakası olması önemli değil.Yani benim istediğim kısaca akla dayalı olsun, yumruğa yumrukla karşılık vereceğimize yumruğu yemeden onun gücünden faydalanarak kendi hamlemizi yapmak.Artık el kırmamı olur kol kırmak mı olur elinde kesici bir şey varsa onu adama batırmak mı olur bilemem.Duruma göre değişir.Ama kesinlikle öyle tekmelerin havada uçuştuğu bir spordan ziyade adamın attığı yumruğu veya tokadı her ne ise o güçten yararlanıp adamın elini kolunu kırmak isterim.Şimdiden teşekkür ederim.
    Not:Lütfen illa boks taekwondo gibi sporlarda ısrarcı olmayın.Onları denedim.Bir de Eskişehir'de yaşıyorum.Yani tutup da her yerde bulunması zor bir şey söylemeseniz sevinirim.Gerçi çoğu spor burada var ama olsun.

• Aikido
  • Aikidoyu sakın düşünme wt ye git orda varsa tam bilmiyorum ama en uygunu o
  • aikido teknikleri dövüşte kullanılamaz çünkü kılıçla yaptığın şeyleri çıplak elle yapıyorsun çıplak elli dövüş için iyi değildir

wingchun iyidir

kickboks türevleri,itf tekvando (wtf değil),tam vuruş karate stilleri iyidir

eskrima kali arnis filipin savaş sanatları hep çıplak el hem bıçak sopa teknikleri vardır
  • Aikido da belirli bir seviye olmadan temel haliyle yapamazsın yapsanda etki etmez. Arkadaşlar onu kast etmiş.
    1 yıl düzenli çalışmayla verim alabilirsin.
  • Kesinlikle Wing Tsun! Tamamen tarifinize uygun ve gerçekten profesyonel olmayı düşünüyorsanız (Hiç değilse 3 sene gitmek) gerçekten tekniği oturttuğunuz takdirde karşınızdakinin fiziğini veya silahını (bıçak veya sopa) tamamen hiçe sayabiliyorsunuz. Kendim yapıyorum ve eğer isterseniz salon tavsiyesi yapabilirim(İstanbul İçin)
  • Jeet Kune do yap bence.
  • eskişehirde tayfun budak var wt,muay thai öğretiyor ilgilenirsen pm at bilgi verebilirim
  • adam saten demiş bana tekwon-do, boks demein mantıklı akla dayalı olsun die siz diosunuzki karate, kickboks

1-kickboks ,boks bir savunma sanatı değildir
    2-taekwondo ,karate gibi sporlarda enerji israfıdır
    3-aikido da en az 15-20 yıl gerekir ve sokakta kavgada işe yaramaz

buna göre en iyisi Wing Tsun Kung fu dur.
    Yumruklar zincirleme atılır kola atılırsa kolu uyuşturur çok etkilidir sert vurmasanız bile zincirleme yumruk rakibi etkisiz etmek için yeterlidir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.