Şimdi Ara

Hangi CPU Soğutucu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Lian li ekosistem bir kasa topluyorum.

işlemci : r9 9950x3d

anakart : msi mpg x870e edge ti

ekran kartı : msi 5070 ti gaming trio white

ssd : samsung 990pro 2tb

psu : lian li edge 1300w 80+ platinum white

kasa : lian li o11 dynamic evo xl white

kasa fanları : lian li tl 140 wireless white

cpu soğutucu da çok kararsız kaldım çünkü lian li cpu soğutucuları 360mm.

Aklımdaki şu şekilde ama sizden de fikir almak istedim

Arctic Liquid Freezer III - 420 A-RGB satın alıp - fanlarını lian li tl wireless 140 lar ile değiştirmek. Bana mantıklı geldi fakat gözden kaçırdığım bir durum var mı diye sormak istedim.

Teşekkürler.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

ayrıca neden 420mm radyatörde ısrar ediyorsunuz 360mm işinizi görecektir tek çekirdeğe dahada yükleneceksebiz artık workstation kafasına girmeniz lazım 360 mm sıvı sogutucu yeterlinolur

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

aslında çok kararsız kaldığım için konuyu açmıştım. 420 yi sadece görsel olarak kasanın üstüne tam oturması için istiyordum , görselden kastım oturmadı dışardan kötü durdu değil de o açıklık benim sinirimi bozar gibi :).

workstation tavsiyesi için teşekkürler cloud üzerinden çoğu işimi hallediyorum, burada pc üzerinden farklı iş planlıyorum ek olarak hafta da birkaç saat oyunda oynayabileyim durum bundan ibaret.

Bu wireless fan ve 420 mm soğutmaya ayıracağınız 15k civarındaki bütçeyi ekran kartına yatırım yapsanız RTX 5080 daha iyi olacaktır bu sisteme.

Program/programlar kullanacakmısınız .Kullanacaksanız hangileri.

• Kasaya direk 420mm soğutucu koymanız da bir sorun yok ama kendi fanları ile çalışmalı ona göre yapılandırılmıştır ayrıca seçtiğiniz üründe gayet kaliteli bir ürün ama tüm fanlar lianli olsun falan düşünceniz varsa Recep Baltaş konuyla ilgili bir video paylaştı bir izlemenizi öneririm...

Corsair Vengeance LPX CMK32GX4M2D3600C18
    2x16GB DDR4-3600mhz DDR4
    Samsung SSD 990 PRO with Heatsink 1TB
  • @franklinda @metin abi 65 @RElS @rayli82 yanıtlarınız için teşekkürler.

net olarak istediğim şu aslında burada hangi programı kullanacağım ya da oyun oynayacak mıyım değil de, direkt olarak kasa için en iyi cpu soğutucuyu arıyorum.

arctic liquid freezer iii pro 420 beyaz - stoklarda uzun süredir yok gelir mi bilemiyorum öylece bekliyorum :),

arctic liquid freezer iii 420 bunu alıp fanları Lian li TL wireless 140 ile değiştirsem mi acaba diye düşünüyorum ama cfm değeri basınç vs uygun olur mu yeterli olur mu bilemiyorum,

lian li galahad ii trinity performance 360mm - bunun kasanın içerisinde küçük kalacağını düşünüyorum ama bilemedim

keşke lianli 420mm cpu soğutucu olsa da hiç uğraşmasam :)

bu konu üzerinde bana yardımcı olabilir misiniz ?

• Fanları değiştirmeyin kendi fanı ile verimli kullanırsınız...

En iyi diyorsanız Be Quit modellerinde bakabilirsiniz...

Corsair Vengeance LPX CMK32GX4M2D3600C18
    2x16GB DDR4-3600mhz DDR4
    Samsung SSD 990 PRO with Heatsink 1TB
  • ben be quiet ta 420mm beyaz bir aio göremedim, model mümkünse link var mıdır ?

Zaten 9950X3D işlemci için 420 mm lik bi radyatör kullanıyorsanız, düşük fanlar bile sorun çıkarmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin abi 65 -- 12 Ocak 2026; 14:1:19 >

kendi sitelerinde ben şu şekilde değerleri gördüm ama tam bilemiyorum detay tabi :

Hangi CPU Soğutucu
    Hangi CPU Soğutucu
  • ARCTİCT in tek satılan fanının özellklerini koymuşsunuz. O değil. 420 MM sıvı soğutucudaki fanların tablosunu aşağıya bırakıyorum. CFM değerleri, Artictte, epey daha düşük . Bu cfm dediği üflediği havanın debisi,yani miktarı.Statik basınçları ise,aynı sayılır .

Hangi CPU Soğutucu

sanırım şuanda sizin attığınız arctic düz versiyon, pro versiyon ile aslında kıyaslama istiyordum. pro versiyon fanları farklı

Hangi CPU Soğutucu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lunhker -- 12 Ocak 2026; 15:44:52 >

Evet ben düz versiyonunu atmışm. Pro daki fanların cfm si,lianli ile aynı Sadece basıncı yüksek Fakat aslolan debidir .Ne kadar hava geçerse,o kadar çok ısı transferi olur. Adamlar düz versiyonunda bile çok başarılı iken, bence hiç kafaya takılacak bi konu değil, dediğim gibi 9950X3D için 420m soğutucu fazla bile gelecek.

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.