Şimdi Ara

Hangi CANON yazıcıları almamalıyız.. nedenleri iceride... (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
175
Cevap
7
Favori
27.806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
4 oy
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: meco

quote:

Orijinalden alıntı: kadirekinci

quote:

quote:

Güzel bir makineye benziyor.ne zaman gelecek ülkemize bilen var mı?bende bitmeyen kartuşlu bir yazıcı alacağım bu gelecekse bunu beklerim.wifi felanda var.cazip bir makine fiyatıda en fazla 250 olur heralde.

evet makina güzel ve evladiyelik icinde her özellik var (2-4 sayfayı 1 sayfaya fotokopi bile var) ayrıca cok hızlı bir makinaymıs ama fotograf baskı kalitesi hakkında endiselerim var.. Bu kadar özellik koyduysa kesin fotograf baskı kalitesini düsürmüstür bu canon..

şuan için bekleyeceğiz .ama bir sitede gördüm.mp495 60dolar bu yazıcı 130 dolar.mp495 türkiyede 150 civarı olduğuna göre buda 300 diyebiliriz.ama canon mg5350 bile 300 lira yokken bunu 300 yapmazlar en fazla 250 lirayı geçmez...

makina yeni cıktıgı icin fiyatı yüksek olabilir yoksa 2 kartuslu modele o kadar para istenmiyecegini onlarda biliyordur.. örnegin mx410 modeli bile 200tl civarında buda daha fazla olmaz

AYNI SİTEDE MX-410 90 DOLAR BU YAZICI İSE 129 DOLAR.Türkiyedeki fiyatlar buna paralel olursa zannetmiyorum kimse almaz.

• Sayın meco şüphelerinde haklı, 4120 hakkında bir inceleme okudum, text baskısı iyi olmasına rağmen fotoğraf baskısında diğer Canon modellerinden geride olduğu, renk zenginliğinin zayıf olduğunu söylüyor, ayrıca baskı süresinin zayıf, baskı maliyetinin çok yüksek olduğu vurgulanmış, sonuçta makineye 5 üzerinden 2,5 verilmiş ki Canon yazıcılar için şimdiye kadar gördüğüm en düşük not.

İncelemeye göz atmak istersenizhttp://computershopper.com/printers/reviews/canon-pixma-mg4120

ayrıca bu makineye benzer canon un yeni cıkarttığı mg2150 nin bir test kuruluşu videosunu cekmiş;

resmen kağıdı alıncca bekliyor.iğrenc bir makineye benziyor.

demekki iki kartuşlu canon alınacaksa ya; mp280, mp495, mx360, mx410 dan başka cihaz alınmazmış

• tam tahmin ettigim gibi sonuclar kahrolası Canon
    özellik koyunca resimden kısıyor, resim koyunca özellikten kısıyor adi adamlar..

mesela mg5150 resimden 9 alıyor, özellik bakımından biraz gelismis üst model mg5250 resimden 8 alıyor. Fark sadece wi-fi olması.
    5 kartuslu mg5250'nin resimden 8 alması demek nerdeyse 2 kartuslu ile denk demektir.

örnegin hic bir özelligi olmayan 2 kartuslu ip2700 düz makina resimden 8-8.5 alıyor :) hem cok hızlı hemde resimde cok iyi ama hic bir özellik yok :)
    eger evde gercek anlamda bir matbaa kuracaksanız kesinlikle ip2700 alın.. gece gündüz abanın var gücünüzle banamısın demiyor makina :)
    olmazsa bi ara incelemesini yapayım

Not: yukarıdaki videoda mg2150 resimden 8 alıyor ama kasıtlı olarak yavas cıktı verdiriyorlar yoksa herkes gider onu alır diye.. bir üst modeli olan mg3150'e wi-fi eklemisler ama bu sefer resim kalitesini 7 ye düsürmüsler.. tam sopalık bunlar ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meco -- 27 Ocak 2012; 12:53:13 >

• quote:

tam tahmin ettigim gibi sonuclar kahrolası Canon
    özellik koyunca resimden kısıyor, resim koyunca özellikten kısıyor adi adamlar..

mesela mg5150 resimden 9 alıyor, özellik bakımından biraz gelismis üst model mg5250 resimden 8 alıyor. Fark sadece wi-fi olması.
    5 kartuslu mg5250'nin resimden 8 alması demek nerdeyse 2 kartuslu ile denk demektir.

örnegin hic bir özelligi olmayan 2 kartuslu ip2700 düz makina resimden 8-8.5 alıyor :) hem cok hızlı hemde resimde cok iyi ama hic bir özellik yok :)
    eger evde gercek anlamda bir matbaa kuracaksanız kesinlikle ip2700 alın.. gece gündüz abanın var gücünüzle banamısın demiyor makina :)

Not: yukarıdaki videoda mg2150 resimden 8 alıyor ama kasıtlı olarak yavas cıktı verdiriyorlar yoksa herkes gider onu alır diye.. bir üst modeli olan mg3150'e wi-fi eklemisler ama bu sefer resim kalitesini 7 ye düsürmüsler.. tam sopalık bunlar ..

cok doğru demişsin.bunların yüzüne yazıcı almaya karar verdiğimizde kafamız allak bullak oluyor.

• quote:

tam tahmin ettigim gibi sonuclar kahrolası Canon

sayın meco sizce verdiğim modellerden en iyi resim baskısını ve hızı alırım?

canon mp280, mp495 .mg2150

cevabınızı bekliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Motan

Sayın meco şüphelerinde haklı, 4120 hakkında bir inceleme okudum, text baskısı iyi olmasına rağmen fotoğraf baskısında diğer Canon modellerinden geride olduğu, renk zenginliğinin zayıf olduğunu söylüyor, ayrıca baskı süresinin zayıf, baskı maliyetinin çok yüksek olduğu vurgulanmış, sonuçta makineye 5 üzerinden 2,5 verilmiş ki Canon yazıcılar için şimdiye kadar gördüğüm en düşük not.

İncelemeye göz atmak istersenizhttp://computershopper.com/printers/reviews/canon-pixma-mg4120

bende inceledim ama baskı süresinin zayıf olmasına ve maliyetinin yüksek olmasına takılmayın.
    yeni moda cift taraflı baskı oldugu icin bunları cift taraflı baskıya göre kıyaslıyorlar o sebeple ortalama hızlar düsük cıkıyor.. halbuki tek taraflı baskı oldukca hızlı bu makinalarda..
    Maliyetin yüksekligi ise kartusları yeni seri kartus ve bitince yenisini aldıgınız icin bu pahalıya geliyor.. Yani bizim gibi ciss kullamadıkları icin onlara maliyet pahalıya patlıyor :)

• quote:

quote:

Sayın meco şüphelerinde haklı, 4120 hakkında bir inceleme okudum, text baskısı iyi olmasına rağmen fotoğraf baskısında diğer Canon modellerinden geride olduğu, renk zenginliğinin zayıf olduğunu söylüyor, ayrıca baskı süresinin zayıf, baskı maliyetinin çok yüksek olduğu vurgulanmış, sonuçta makineye 5 üzerinden 2,5 verilmiş ki Canon yazıcılar için şimdiye kadar gördüğüm en düşük not.

bende inceledim ama baskı süresinin zayıf olmasına ve maliyetinin yüksek olmasına takılmayın.
    yeni moda cift taraflı baskı oldugu icin bunları cift taraflı baskıya göre kıyaslıyorlar o sebeple ortalama hızlar düsük cıkıyor.. halbuki tek taraflı baskı oldukca hızlı bu makinalarda..
    Maliyetin yüksekligi ise kartusları yeni seri kartus ve bitince yenisini aldıgınız icin bu pahalıya geliyor.. Yani bizim gibi ciss kullamadıkları icin onlara maliyet pahalıya patlıyor :)

2150 bitmeyen kartuşlarıyla birlikte 150 lirayı hak edermi.mp280 i aratır mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadirekinci -- 29 Ocak 2012; 17:19:53 >

• quote:

quote:

quote:

2150 bitmeyen kartuşlarıyla birlikte 150 lirayı hak edermi.mp280 i aratır mı?

gittgiidiyorda satılıyor.bu rakama

fiyat makul ve mantıklı ama hız konusunda mp280'in gerisinde.. bu Canon adamı deli ediyor iste bu yaptıgı kombinasyonlarla.. mg2150nin baskı sırasında kücük duraklamalar yaptıgı biliniyor karar sizin ne diyebilirim ki bende birsey diyemiyorum.. ama mg2150nin foto kaliteside hep begeniliyor öte yandan..

bende bu 2 kartusluları arastırıyorum ama halen isin icinden cıkamadım.. o yüzden bekliyorum bir gün nasılsa tek bir modelde herseyi birlestirecek :)

• dogru diyorsunuz.araba piyasası bile bundan daha kolay cözümlenebiliyor.

sadece canon değil diğer yazıcı markalarıda bu oyunu oynuyorlar.
  • Konuda çok açıklayıcı bilgiler var. Ben de 2 yıl önce Canon'un giriş seviyesi çok fonksiyonlu yazıcısını almıştım. Nozzlelar kartuşun üzerindeydi. Kartuşları kendim 6-7 kez doldurduktan sonra kartuş kafası arızalandı ve aynen çöpe gitti. Bu kötü deneyimimden sonra yazıcı kullanmanın çok akıl karı olmadığını düşünmeye başlamıştım. Çünkü renkli lazer yazıcılar çok pahalıydı(halen daha öyle). Aradan 2 yıl geçti, şimdi araştırdığımda bitmeyen kartuş sisteminin baya bir yaygınlaştığını görüyorum. Bir de bunu denemek lazım

Orijinalden alıntı: xpress34
    gelgelelim mürekkep konusunda kaliteli mürekkep olduğu iddia edilen ve internet üzerinden yurt içinden aldığım mürekkepler ile ise güzelim brother yazıcısını zamanında çöpe atmak zorunda kalmıştım.

peki kaliteli mürekkepe ulaşabildinizmi? evet ise markası ne? nereden aldınız? vb...

Orijinalden alıntı: iso82

vatan dan canon mg5350 aldım fakat kartuş düzgün takılsa bile ışık yanmıyor ve hata veriyor neden olabilir bilen var mı

digerleri yanıyor ama sadece 1 tane kartus yanmıyor ise bir sorun var kesin.. ya servise gönderin yada yenisiyle degistirmeye calısın

Orijinalden alıntı: iso82

vatan dan canon mg5350 aldım fakat kartuş düzgün takılsa bile ışık yanmıyor ve hata veriyor neden olabilir bilen var mı

kardeş bu yazıcı ile sorunlarınız cözüldüğünde bir inceleme konusu açarsanız seviniriz.saygılar....

Yazıcı kapalı iken dataları muhafaza etmesi için Eeprom pili olması gayet mantıklı, aynen anakart bios pili gibi, ama nerededir acaba, bulunmasın diye en olmayacak şekilde gizlemişlerdir kesin.Yazıcı olayına ben de uzun süredir kafayı takmış bulunuyorum. Benim tecrüben genelde Canon MP190 ile ilgili. Dükkana 3 tane almıştık. Bu meretlerde E5 hatası verme olayı çok görülüyor. Kartuşu tanımıyor. Kartuşları tanıtabilmek için çok uğraştım ama olmadı :(

Ben de şahsen bu yazıcıların içinde bir pil bulunduğuna eminim diyebilirim, aradım ama bulamadım. Çok küçük parçalar var, kondensatör igibi belki bunlardan biri?
    Ancak kartuşu tanımama durumunun bu var olması muhtemel pille ilgisi yok bence. Çünkü tanınmayan kartuşu diğer makine de tanımıyor. Ya kartuş gerçekten arıza yapıyor , yada makine bilinçli olarak hurdaya sevk ediyor ki, başka makine de kartuşun bitik olduğunu farkediyor. Bu durumda kartuşa bir işlem yapılıyor demektir, makine de aramaya gerek yok.

Yalnız ben sağlam kartuşla ölü kartuşun arasındaki farkı bulabilmek için ohmmetre ile uzun uzun ölçümler yaptım. Çiplerindeki sviçler arasındaki dirençleri ölçtüm. 1-2 yerde çok küçük farklara rastladım fakat sonuç elde edemedim.
    Ben hep bazı sviçlerin köprülenmesi yada birbirinden ayrılması olayı konusuna odaklandım. Eğer böyle bir şey varsa bile bu sviçler yanyana olmasa gerek ;)

• quote:

arkadaşlar bu canon yeni cıkarttığı iki kartuşlu yazıcları mahvetmiş.bu motan arkdaşın verdiği inceledim.yazıcı denildiği gibi hiç iyi bir makineye benzemiyor.

ayrıca bu makineye benzer canon un yeni cıkarttığı mg2150 nin bir test kuruluşu videosunu cekmiş;

demekki iki kartuşlu canon alınacaksa ya; mp280, mp495, mx360, mx410 dan başka cihaz alınmazmış

MP 280 tavsiye derim, baskı kalitesi iyi. Zaten bu model mp 250, mp252, mp270 ile hemen hemen aynı. Bence aynı makineler ve kartuşları da aynı.
    Bu modellerde mp190 (yani pg38 pg40 ve cl40 cl 41 kartuşlu ) modellerde sık meydana gelen E5 hatasını vermiyorlar.
    MG 2150 yi benim de gözüm tutmadı. Yazıcının kapağı üstten açılmıyor. Sanki CISS sistemini zorlaştırmak yada engellemek için böyle yapılmış.

• quote:

Orijinalden alıntı: zabitan

quote:

arkadaşlar bu canon yeni cıkarttığı iki kartuşlu yazıcları mahvetmiş.bu motan arkdaşın verdiği inceledim.yazıcı denildiği gibi hiç iyi bir makineye benzemiyor.

MP 280 tavsiye derim, baskı kalitesi iyi. Zaten bu model mp 250, mp252, mp270 ile hemen hemen aynı. Bence aynı makineler ve kartuşları da aynı.
    Bu modellerde mp190 (yani pg38 pg40 ve cl40 cl 41 kartuşlu ) modellerde sık meydana gelen E5 hatasını vermiyorlar.
    MG 2150 yi benim de gözüm tutmadı. Yazıcının kapağı üstten açılmıyor. Sanki CISS sistemini zorlaştırmak yada engellemek için böyle yapılmış.

ciss sistemi bu yazıcıda mp280 tipi yazıcılara göre biraz zor takılsada uzun vadede daha sorunsuz olarak kullanılıyor...

• Arkadaşlar Canon yazıcılar nasıldır güvenebilirmiyim? Ben 17 yaşındayım ve arada ödev yapıyorum kardeşim 12 yaşında benden daha çok yazıcıyı kullanıyor. Yani kısacası çok kullanmicaz 200 tl'yi geçmesin kesinlikle birde şöyle bir şey duydum pc'cilerden herhangi bir yazıcıyı bir hafta da bir çıktı almak gerekiyormuş çünkü kartuş, toner donarmış.Bu yüzden kafam karıştı.

http://www.teknosa.com/kategori/bilgisayar/yazicilar/843/125090475/canon_pixma_ip1800_inkjet_yazici
    http://www.teknosa.com/kategori/bilgisayar/yazicilar/843/125090577/epson_stylus_sx515w_inkjet_multifunction_yazici
    http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar/canon-pixma-mg2150-cok-fonksiyonlu-yazici-54340876
    http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar/canon-pixma-mp280-bitmeyen-kartuslu-yazici-52998156

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.