Şimdi Ara

Hangi Canon 70-200mm?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Canon 70-200 L f/2,8 USM vs Canon 70-200 L f/4 IS USM

    Diyaframdan ödün verip IS bulunan f4 modeli mi seçmeliyim? yoksa IS'den ödün verip tripod kullanımını arttıracak IS olmayan f2,8 modeli mi?

    f2,8 USM lensin tüm zamanların en iyileri arasında gösterildiğini biliyorum lakin IS olmayan modelinde zorluk yaşar mıyım bilemiyorum.

    Bu iki lensin arasında kaldım karar veremiyorum. İkinci nesil 2,8 IS USM olan lense bütçem elverişli değil. Canon 5D Mark2 kullanıyorum.

    Düğün, portre, az da olsa manzara gibi çekimlerde kullanmak için alacağım. Kullanıp bilenlerin tavsiyelerini bekliyorum.
    Teşekkürler.



  • 2.8 sizin için daha iyi olur bence.

    Tam boy portre çekerken arkatarafı flu 2.8 daha çok yapar.



    is de tabii ki yerine göre yararlı ama sizin ihtiyaçlarınıza göre 2.8 daha iyi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • multimatom kullanıcısına yanıt
    her ne kadar artık üretilmiyor olsa da L serisi bir lenste 2.8 diyafram düğün ve portre fotoğraflarda mükemmel sonuçlar verecektir eminim.

    peki hocam IS olmaması düşük ışıkta çok zorlar mı beni? elde çekim yaparken çok kaçırır mıyım netliği fikriniz var mıdır?

    Tavsiyeniz için teşekkürler^^
  • F4 ile 1/100 de çekecekken

    F2.8 ile 1/200 ile çekebileceksiniz zaten.

    Yani ben bir eksisini göremiyorum.
    Biri iki metre biri 1.70 ama zıplayınca 2 metre olan iki adamdan hangisi uzundur


    yani düz 2.8 is mi yoksa parasını verip 2.8 is li mi deseniz kararsız kalınabilir belki ama aynı fiyata 2.8 mi f4 mü hiç düşünmem ben.



    bu arada ben bu lenslerin ikisini de kullanmış ve karşılaştırıyor değilim. Sadece F değerleri hakkında yorum yapıyorum. İkisii de kullanan varsa belki başka özelliklerinden dolayı farkkı bir şey söyleyebilir.



    Ama portre düğün için filan f2.8 vs f4IS ise soru cevap hiç düşünmeden 2.8 dir bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi multimatom -- 19 Eylül 2018; 22:25:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Düğün için 70-200 2.8 mi 4 mü olsun diye hiç düşünmeyin derim, direkt 135mm f/2 L alıp geçin. Bir tek doğa, manzara gibi farklı alanlarda da kullanmak öne çıkıyorsa 70-200'ü değerlendirin.
  • Ben 2.versiyon is li olanı kullanıyorum bence 2.8 olan daha mantıklı çok birşey farkedeceğini sanmıyorum mark 2 de güçlü makina yani senin enstantaneni çok zorlaması lazım karanlıkta.ayrıca farklı bir açıdan bakacak olursak ticari anlamda olarak kullanacaksan eğer düğün çekimi gibi lensin görüntüsü heybetlidir daha profesyonel görünür etkiler karşıdaki insanı bir katkısı olacaktır muhtemelen.yani ben 2.versiyonu satıp 1. Olanı alıp makinamı bile yükseltmeyi düşünüyorum.zannetmiyorum ki aradaki farkı çok hissedeyim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben de ilk versiyonu kullanmış olarak yazayım...is siz f4 kullandım...Çok ihtiyacım olmasa da bir adet zum lensim olmalı diyerek aldım ve crop makineye taktım...320 mm baya bir uzay oldu...is yok mm x 2 dedik formülü en az 600-1000 enstantane de gündüz odak kaçırmadan keskin mi keskin fotolar çektim...Gündüz lensi denir benim f4 is olmayana ve gerçekten hissettiren bir kalitesi var ki 2.8 ler 2.8 II ler ondan çok çok daha keskin...Ama ben kolay beğenmeyen adam olmama rağmen 320mm de bile kalite düşmeden ve gerçekten keskin fotolarını beğendim...
    70 200 var f4 ve f4 is bunlar nispeten küçüktür bu da önemli bir detay çoğu insan için...hafiftir...
    2.8 ve 2.8 is ve II . versiyonu...bunlar daha büyük.Ben is siz sorun yaşamadım hatta f4 olmasına rağmen...2.8 alırdım ben olsam is olmayan versiyon yeter...kalitesi II ye yakın ve 2.8 diyafram...o 1 stop bile sana imkan kazandırır...Tabi benim şartlarımda...mesela benim arkadaş elim zangır zangır titriyor deyip is li aldı...bende o tip bir korku hiç olmadı...gündüz ise zaten korkma ışıkta...
    400 500 enstantanede rahatça kurtarır 200 mm...ki düğün dernek diyorsan gece diyorsan al bi 50 1.4- 1.8 ucuz yollu...bas bas geç yine yaparsın sanatını korkmadan...ya da tak flaşını 2.8 e 250 enstantane de çek doya doya...




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.