Şimdi Ara

Hamster alacaklar için rehber. (Gonzales) (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
747
Cevap
16
Favori
352.874
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir tanıdığımız anneleri astım olması yüzünden hasmterlarını vericek yer arıyordu, biz talip olduk ve artık bizimde bir hamsterımız var. Yanlız daha önce muhabbet kuşu ve kanaryadan başka hayvan beslemediğim için birkaç sorum olacak.

Hayvan geleli 1 hafta oldu ama uyanık görmek pek mümkün olmuyor. Ne zaman baksam uyuyor. Sonradan farkettik ki gece 1-2 gibi uyanıp dolanıyo kafesinde. Dün sabah saat 4te annem uyanmış bunun sesine. Bu uyku saattleri normalmi acaba?

Gündüz salıyoruz koltuğa hemen kafesine girip yatıyor. Bütün gün kafesi açık duruyor yine uyuyor. Bu akşam daha 10dk önce annem beni çağırdı. Mutfakta bulmaca çözerken bi bakıyor mutfak kapısında bizim hamster. Kafesin kapısı 1cm falan açık kalmış ordan çıkıp mutfağa kadar gelmiş. Bu hayvanlar sadece gecelerimi bu kadar aktif yoksa eski sahibindenmi kalmıştır bu alışkanlık?

Herşeye rağmen çok sevimli ve tatlı bir hayvan, muhabbet kuşum kıskanmaya bile başladı

• Hamsterlar gündüzleri uyuyup geceleri aktif olan canlılar bu durumda bir anormallik yok ama kafesin kapağı açık
    kalmasın kaybolursa evde bulmak zor olur.Ayrıca ne bulursa kemirir
  • quote:

Orijinalden alıntı: riaz

Hamsterlar gündüzleri uyuyup geceleri aktif olan canlılar bu durumda bir anormallik yok ama kafesin kapağı açık
    kalmasın kaybolursa evde bulmak zor olur.Ayrıca ne bulursa kemirir

Bilgi için teşekkürler. Geçen gece kafesin kapağını nasıl açtığını gözlerimle gördüm, çok hafif bir aralık vardı, alt çenesini takıp direk kaldırdı kapağı. Çok akıllı hayvan gerçekten. Ah bide gündüzleri paso uyumasa :)
  • Bende almayı düşünüyorum ama alıcağım hayvanın dişi ve erkek olduğunu nereden anlayabilirim :) ve daha yeni doğmuş olduğunu .. ? Bu gün bi petshopa gittim kafes dahil 55 TL gibi olur dedi kafesi güzeldi hoşuma gitti.. Ama hangi cins alacağıma hala karar veremedim :) Birde bizim ev biraz soğukturda bu fazla sorun olurmu hayvan için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Last Viking -- 26 Aralık 2009; 20:23:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: crazytrex

Bende almayı düşünüyorum ama alıcağım hayvanın dişi ve erkek olduğunu nereden anlayabilirim :) ve daha yeni doğmuş olduğunu .. ? Bu gün bi petshopa gittim kafes dahil 55 TL gibi olur dedi kafesi güzeldi hoşuma gitti.. Ama hangi cins alacağıma hala karar veremedim :) Birde bizim ev biraz soğukturda bu fazla sorun olurmu hayvan için

Eğer kararsızsan iyi düşün çünkü sonra vericek kapı ararsın hayvana yazık olur,hamster gündüz uyuduğu için
    geceleride çarkına binecektir yani kafesi koyacak boş bir oda yoksa gürültüden uyuyamazsın.Eğer elime alıyım
    seviyim diyorsan suriye hamsterı almalısın.Gonzales daha hırçın ve ufaktır alıştırmasıda daha zor.Cinsiyeti için
    bakman gerekicek ,onu satan kişi halleder.Soğuk olayına gelirsek eğer gerçekten bakarım benim için sorun ol
    maz diyorsan bol talaş ve peçete ile halledilir.Kendine yuva yapar ve içine gömülür

• quote:

Orijinalden alıntı: riaz

quote:

Bende almayı düşünüyorum ama alıcağım hayvanın dişi ve erkek olduğunu nereden anlayabilirim :) ve daha yeni doğmuş olduğunu .. ? Bu gün bi petshopa gittim kafes dahil 55 TL gibi olur dedi kafesi güzeldi hoşuma gitti.. Ama hangi cins alacağıma hala karar veremedim :) Birde bizim ev biraz soğukturda bu fazla sorun olurmu hayvan için

Eğer kararsızsan iyi düşün çünkü sonra vericek kapı ararsın hayvana yazık olur,hamster gündüz uyuduğu için
    geceleride çarkına binecektir yani kafesi koyacak boş bir oda yoksa gürültüden uyuyamazsın.Eğer elime alıyım
    seviyim diyorsan suriye hamsterı almalısın.Gonzales daha hırçın ve ufaktır alıştırmasıda daha zor.Cinsiyeti için
    bakman gerekicek ,onu satan kişi halleder.Soğuk olayına gelirsek eğer gerçekten bakarım benim için sorun ol
    maz diyorsan bol talaş ve peçete ile halledilir.Kendine yuva yapar ve içine gömülür

Yardımın için teşekkür ederim.. Heralde bu söylediklerinden sonra hangi cins alacağım belli oldu :) keşke gonzales biraz daha uysal olsaydı sağlık olsun.. Şimdi kafam nasıl bir kafes alıcam orda kaldı geçen gün bi petshopta gördüm hoşuma gitti onumu alsam küçük mü alsam ? :) neyse yarın kızılaya inip 3-4 petshop daha gezip kararımı vereceğim.. Bu arada koyacak yer bol evde sorun değil hem gece benide uyandırsın hayvanı hareketli de görmek isterim :):)

• Dün petshopa gittim ve ucuza şahane bi kafes gördüm güzel olmayan kafesler 80 tl iken 50 tlye 2 katlı dıştan 2. kata bi boru dolanıyor suluk çark içinde 2. katta küçük birde ev ver gerçekten çok güzeldi 50 tl idi ama kafama takılan bir şey var oradaki adam ilaç kemirme taşı falan bahstti bunları almaya gerek var mı ilacı gösterdi ilacın üstünde muhabbet kuşu resmi var anlayamadım gitti hamster kafes + yem + talaş 75 tl ye valan geliyor nasıl sizce ?
  • Merhabalar,
    Benim de ufak bi sorum olacak bu sevimli yaratıklarla ilgili. Bu hayvanlar tek başlarına ne kadar süre kalabiliyorlar? İşlerim gereği bazen şehir dışına çıkabiliyorum. Acaba evde bırakırsam kendisine bakabilir mi?
  • Burada da yazmış bazı arkadaşlar verdiğiniz yiecekleri bir gün aç kalırım diye kafese zulalıyormuş Bilmiyorum ama heralde bakabilirler Bu arada yarın büyük ihtimalle alacağım
  • Hayırlı olsun crazytrext şimdiden. Bende en kısa zamanda alacam en tatlısından
  • Teşekür ederi bu gün aldım bende ancak kafesinborulrularını bir türlü takamadım arın tekrar gitmek zorundayı ..
  • Bu arada bir kaç sorum olacak bu hamsterların ilacı varmış bunu almak lazımıdır yarın birde dişisini almayı düşünüyorum kafese internette dişi ile erkeği ayrı yerlere koyun diyor uzman tv de tek başına erkek almayın çiftleşmesi lazım yoksa sorun çıabilir falan diyordu napmalıyım ?
  • Akadaşlar ben de gonzales veya hamster alcam.İkisinin arasında kaldım benim isteyim elime gelmesi oyun oynayabilmek ve hep yatıp uyumaması.çünkü petshoplarda paso uyuyo bunlar.sizce hangisini almalıyım birde illa bir arkadaşınıda almalımıyım tek yaşıyamazlarmı.LÜTFEN YARDIM EDİN
  • quote:

Bu arada bir kaç sorum olacak bu hamsterların ilacı varmış bunu almak lazımıdır yarın birde dişisini almayı düşünüyorum kafese internette dişi ile erkeği ayrı yerlere koyun diyor uzman tv de tek başına erkek almayın çiftleşmesi lazım yoksa sorun çıabilir falan diyordu napmalıyım ?

Bence şu anlık yeni aldığın için bir tanesine bakmalısın,bakmayı tam anlamıyla öğrendiğin zaman eş alırsın.İlaç konusunu bilmiyorum hiç ilaç vermedim.
    quote:

Akadaşlar ben de gonzales veya hamster alcam.İkisinin arasında kaldım benim isteyim elime gelmesi oyun oynayabilmek ve hep yatıp uyumaması.çünkü petshoplarda paso uyuyo bunlar.sizce hangisini almalıyım birde illa bir arkadaşınıda almalımıyım tek yaşıyamazlarmı.LÜTFEN YARDIM EDİN

bir kere hamsterın alışmasının bir sınırı var,köpek değil sonuçta.Gonzalesler sürekli canlıdır ama alıştırması biraz zordur.Suriyeleri eline alırsın uysaldır fakat yaşlandıklarında sürekli uyurlar.Yani tahminen senin gördüklerin yaşlanmış olanlar.Eğer sağlık sorunu yoksa gerekli ortam sağlanmışsa yaşlı olmayan bir hamster gayet hareketlidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi riaz -- 3 Ocak 2010; 23:30:45 >

• yılbaşı itibariyle 1 yaşını doldurmuş gonzalesim var. İsmi "PıtPıt" .kafesin parmaklıklarına parmagınızı yaklaştırdıgınızda iki ön ayagıyla size pıt pıt diye bir kaç kere vurur.bu yzden adını pıtpıt koyduk.Kafesinin içine elinizi soktugunuzda kesinlikle ısırıyor.okulum dolayısıyla çok fazla ilgilenemiyorum onunla ancak kız arkadaşıma verdiğim zaman onun annesi falan çok ilgileniyorlar pıtpıtımla ve o zaman biraz uysallaşıyor.elinize aldıgınızda kesinlikle ısırmıyor.tırnakları çok uzadı.ele aldıgınızda hemen tutunuyor sıkı sıkı düşmemek için. marula bayılıyor, çiğdem kokusunu duydumu çıldırıyor.talaşlarını 14 gun değiştirmesemde kötü kokmuyor.kötü kokan tamamen kalitesiz talaşlar. bugün pıtpıtın gıdıklandıgını farkettik.ensesinden tutup ters çevirin ve göbeğini parmagınızla sevin ufak seslerle viik viik sesler çıkarıcaktır:D pıtpıtımın bir resmi var ki herkes hasta oluyor.çok çok büyük ihtimalle dünyadaki en tatlı gonzales resmidir.nazar değecek korkusuyla paylaşamıyorum internette kullanamıyorum.eğer bir gün pıtpıta bişey olursa ancak o zaman internette yayınlıycam bu resmi.gonzales yok denecek kadar masrafsız sessiz ve dünyanın en tatlı yumuşacık hayvanıdır.alıcak olanlar hiç düşünmeden alsınlar

• çok tatlı benim ajanlar
  • Bizim hamster dün gece yine kafesinden kaçmış. Daha önce 1cm açık unutmuştum öyle kaçmıştı. Bu sefer tamamen kapalı kapıyı açmış, nasıl açtı hiç bilmiyorum :) Sabah 5-6 gibi annemin sesine uyandım kardeşimle konuşuyorlardı ama sallamadım uyudum. Kardeşim kahvaltı ederken bulaşık makinesinden bazı tıkırtılar duymuş. Nerden geliyo bu sesler diye annemle bakarlarken annemin aklına bizim Gonzo geliyor, hemen gidip bakıyor kafesine ve kafes boş :) Bizim Gonzo mutfağa gidip bulaşık makinesinin içine girmiş. Hemde makinanın arkasında ki su gideri çıkışının olduğu yerden. Babamı uyandırmışlar makineyi dışarı çıkarmışlar bizimki kafasını gösterip yine giriyomuş içeri. Annemde almış eline peyniri öyle çıkarmış. İşin ilginci daha öncede kaçtığında bulaşık makinasının arkasına gitmişti ama içine girmemişti. Peynirle çıkarmıştık ordan da.

Artık kafesin kapısını telle bağladık açamasın diye. Çok akıllı hayvan nasıl açtı kapıyı hala anlayamıyorum :)

• Bu 2. hamsterım o da 4 gün içinde öldü diğeride 2-3 gün içinde ölmüştü sorun bende mi ? 2sinide yattığı yerde ölü buldum acaba soğuktan mı öldüler 2sinede pamuk vermiştim pamuktan dolayı mı bi sıkıntı oldu ? ikisininde malum yerne dışkısı bulaşık biçimde öldü acaba bu 2si neden öldü ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: XR9

Bizim hamster dün gece yine kafesinden kaçmış. Daha önce 1cm açık unutmuştum öyle kaçmıştı. Bu sefer tamamen kapalı kapıyı açmış, nasıl açtı hiç bilmiyorum :) Sabah 5-6 gibi annemin sesine uyandım kardeşimle konuşuyorlardı ama sallamadım uyudum. Kardeşim kahvaltı ederken bulaşık makinesinden bazı tıkırtılar duymuş. Nerden geliyo bu sesler diye annemle bakarlarken annemin aklına bizim Gonzo geliyor, hemen gidip bakıyor kafesine ve kafes boş :) Bizim Gonzo mutfağa gidip bulaşık makinesinin içine girmiş. Hemde makinanın arkasında ki su gideri çıkışının olduğu yerden. Babamı uyandırmışlar makineyi dışarı çıkarmışlar bizimki kafasını gösterip yine giriyomuş içeri. Annemde almış eline peyniri öyle çıkarmış. İşin ilginci daha öncede kaçtığında bulaşık makinasının arkasına gitmişti ama içine girmemişti. Peynirle çıkarmıştık ordan da.

Artık kafesin kapısını telle bağladık açamasın diye. Çok akıllı hayvan nasıl açtı kapıyı hala anlayamıyorum :)

O günden sonra bulaşık makinası çalışmadı, geçen gün tamirci çağırdık. Bir de gördük ki makinanın içinde ki 3-4 kablo kemirilip kopartılmış

• quote:

Bu 2. hamsterım o da 4 gün içinde öldü diğeride 2-3 gün içinde ölmüştü sorun bende mi ? 2sinide yattığı yerde ölü buldum acaba soğuktan mı öldüler 2sinede pamuk vermiştim pamuktan dolayı mı bi sıkıntı oldu ? ikisininde malum yerne dışkısı bulaşık biçimde öldü acaba bu 2si neden öldü ?

Benim hamster da soğuk yerde kalıyor bol talaş ve bol peçete olması lazım.Eğer bu kadar kısa sürede ölmüşse ishal veya gıda zehirlenmesi olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi riaz -- 13 Ocak 2010; 18:27:13 >
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.