Şimdi Ara

Travma

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
996
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hayatımın en büyük acı verici travmasını yaşadım ve bu süreçte doktorların iyisinin ve kötüsünün olduğunu gördüm.
    Panik atak hastaneye giremeden başladı ve hastaneye giremedim. Korkuyla önceden iki dideral atmıştım 4 tane daha attım daha doğrusu çiğnedim yutamadım . Sonucunda bradikardi oldu.
    Panik atakla ikinci tanışmam olduğundan tamamen psikolojik olduğunu idrak edemediğim için attım hapları korkuyla.
    Üstümdekileri çıkarıp etrafta kosturdum. Güvenlikcinin biri sağolsun götürdü koştura koştura.
    Önce yeşil alan diye bı yerde iğne yaptılar gönderdiler ve geçmedi.
    Daha sonra kırmızı alan diye bir yerde büyük ihtimalle uyuşturucu verdiler etkisi geçene kadar işe yaradı.
    Daha sonra sarı alan diye bir yerde iki iğne daha yaptılar.
    Bu arada dideraller dilimi uyuşturduğu için üstüne suyu zor içtim çenem kilitlendi.
    Bazı doktorlar bu süreçte bişey olmaz diyip sanki suç işlemişim gibi davrandılar.
    Çok büyük travma oldu benim için ama iki atağın ortak noktası uykusuzluk. Bir önceki 6 gün uykusuzluktan şimdiki iki gün uykusuzluktan oldu .
    Allah kimseye bu acıyı yaşatmasın. Hayatımda böyle bir acının var olduğundan bile emin değildim.
    Sürekli intihar düşüncesi olan ben o an ölümden korktum aslında ölüm de değil yaşamayan bilmez


    Antipsikotik ilaç uyutuyor tek oda huzursuz bacak sendromu yapıyor ki öyle böyle değil.
    Bacaklarıma jilet atıp tuz basıp onun acısıyla odaklanarak uyuyabiliyorum ve antipsikotik ilaçlar acayip mutsuz ediyor .

    Ben sadece normal insanlar gibi uyuyup uyanıp normal dertlerim olsun istiyorum.

    Bir filme diziye bağlanması bile zulüm geliyor. Sizler için hızlı olan bu vakit benim canımı yakıyor.

    Yıllardır tedavi görüyorum. Yeşil kırmızı reçete türlü türlü ilaçlar kullandım .Hastanede yattım ama bı bakıyorum aynı yerdeyim.

    İntihar etsem annem babam üzülecek. Cehennemde yanıcam.

    Hacamat bitkisel yöntemler vs deniyorum ne bulduysam ama...

    Hayatınız normalse değerini bilin dostlar . Bazılarımız her gün ölmek için dua ediyor. Ailesi üzülmesin diye hep beraber trafik kazası hayali kuruyor.

    Yerde bir karınca görünce onun yerinde olmak istiyor. Mezar başlarında kalkın az da ben yatayım diyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SuKurgusu -- 3 Kasım 2022; 23:55:49 >







  • Çok uzun ve derin bir konu fakat çok kısa yazmak istiyorum "normal olarak kabul edilen hemen her insan esasen kötü insandır, normal değil -hasta denilen hemen her insan iyi insandır" hal böyle olunca size yapıştırılan etiket-tedavi vs denilen şey aslında size yapılan kötülük. kötü bir insan yada insanlar doğal bir insanı iyileştiremez. bunu yapabilmesi için önce kötü olmaktan vazgeçmesi gerekmektedir. istisnami olarak psikiyatristlerden gerçeği görebilen iyi insan tanımıda tam olarak girmesede "bu ilaçların hiç bir faydası yok, yaptığım sadece kapitalist sisteme para kazandırmak" olarak düşünen bazı doktorlar doğal insana yaklaşımları nispeten daha iyi olabiliyor. çok istisnai durumlar hariç psikolojik sorunların hemen hepsinin "doğal insana doğal olmayan bir hayatı yaşatmaya çalışılmasından kaynaklıdır" doğal olmayan herşey esasen doğal olan her insanda bir tepkiye yol açar normal denilen insanlar bunu ancak zihniyle-bilinciyle-aklıyla vs aşabilir. yani doğal olmayan bir yaşama ayak uydurabilmek için kendisininde doğallıktan vazgeçmesini gerektirir. işte bunu kolay yapabilen, zor yapabilen veya kendini çok zorlayıp hiç yapamayan insanlar var. tabi en kötüsü de insanın kötü yanı.. doğal olmayan yaşama ayak uyduramayan insanların yaşadığı sorunları hastalık gibi algılamak ve sözüm ona bunu tedavi etme adı altında hem maddi çıkar sağlamak hemde o insana zarar vermek. günümüzde yapılan tam olarak budur. sizin beyninizi ilaçlarda tahrip ederler, tamamen düşünemeyecek hiç birşey yapamayacak hale gelirsiniz en kötüsü size zarar vermek için pusuda bekleyen insanların daha fazla zarar vermesine (psikolojik ve fiziksel) yol açacak duruma getirirler. peki bu onlar için önemli mi? önemli değil zaten önemli olduğunu düşünseler yani insana değer verseler bunu yapmazlar. en kötüsü ne olabilir mesela "ölebilirsiniz" normal insan bunu şöyle tanımlıyo "ee herkes ölüyo zaten, günde sayısız insan doğuyor ve ölüyor . bunlarda extradan ölsün yani ne değişir ki"




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi casual -- 4 Kasım 2022; 3:28:45 >




  • Başkalarından etkilenip ilaç kullanımından vazgeçme
  • quote:

    Orijinalden alıntı: casual

    Çok uzun ve derin bir konu fakat çok kısa yazmak istiyorum "normal olarak kabul edilen hemen her insan esasen kötü insandır, normal değil -hasta denilen hemen her insan iyi insandır" hal böyle olunca size yapıştırılan etiket-tedavi vs denilen şey aslında size yapılan kötülük. kötü bir insan yada insanlar doğal bir insanı iyileştiremez. bunu yapabilmesi için önce kötü olmaktan vazgeçmesi gerekmektedir. istisnami olarak psikiyatristlerden gerçeği görebilen iyi insan tanımıda tam olarak girmesede "bu ilaçların hiç bir faydası yok, yaptığım sadece kapitalist sisteme para kazandırmak" olarak düşünen bazı doktorlar doğal insana yaklaşımları nispeten daha iyi olabiliyor. çok istisnai durumlar hariç psikolojik sorunların hemen hepsinin "doğal insana doğal olmayan bir hayatı yaşatmaya çalışılmasından kaynaklıdır" doğal olmayan herşey esasen doğal olan her insanda bir tepkiye yol açar normal denilen insanlar bunu ancak zihniyle-bilinciyle-aklıyla vs aşabilir. yani doğal olmayan bir yaşama ayak uydurabilmek için kendisininde doğallıktan vazgeçmesini gerektirir. işte bunu kolay yapabilen, zor yapabilen veya kendini çok zorlayıp hiç yapamayan insanlar var. tabi en kötüsü de insanın kötü yanı.. doğal olmayan yaşama ayak uyduramayan insanların yaşadığı sorunları hastalık gibi algılamak ve sözüm ona bunu tedavi etme adı altında hem maddi çıkar sağlamak hemde o insana zarar vermek. günümüzde yapılan tam olarak budur. sizin beyninizi ilaçlarda tahrip ederler, tamamen düşünemeyecek hiç birşey yapamayacak hale gelirsiniz en kötüsü size zarar vermek için pusuda bekleyen insanların daha fazla zarar vermesine (psikolojik ve fiziksel) yol açacak duruma getirirler. peki bu onlar için önemli mi? önemli değil zaten önemli olduğunu düşünseler yani insana değer verseler bunu yapmazlar. en kötüsü ne olabilir mesela "ölebilirsiniz" normal insan bunu şöyle tanımlıyo "ee herkes ölüyo zaten, günde sayısız insan doğuyor ve ölüyor . bunlarda extradan ölsün yani ne değişir ki"

    Hocam kendim sağlık sektöründeyim fakat sağlık sorunları nedeniyle bıraktım.
    Bazı insanlar için gerçekten gerekli ve yaşamayan bilmez.
    Örneğin beynin fazla dopamin salgılar psikoz olursun gerçeklikten koparsın antipsikotik ilaç ile dengelersin.
    Bipolar bozukluk hastaları manik depresif dönemde yaygın intihar var.




  • SuKurgusu kullanıcısına yanıt

    Hayata zihinsel boyutta bakan herkes çok ciddi hatalara düşebilir, kötülük zaten ayrı birşey kapitalist sistemin bir parçası olursan kötü doktor da olabilirsin , ilacını yazarsın sistemin ve senin keyfin yerindedir, psikiyatri insan beynindeki dopamin, serotonin vs seviyeleri ölçümleyemiyor, bu sadece gözleme dayalı. ölenler üzerinde yapılan araştırmalarda çok ağır majör depresyon yaşayanların serotonin seviyeleri normal düzeyde çıkmış. hani serotonin azlığı depresyonun kaynağıydı? psikiyatrislerle biraz ciddi konuştuğunda hiçbir depresyon ilacının depresyonu tedavi etmedğini kabul ediyorlar. peki neden veriliyor? sözüm ona depresif belirtileri azaltıyor, yani tıp dilinde semptomları azaltıyor. yani araban var benzin depon delinmiş sen sürekli akaryakıt istasyonundan benzin alıyorsun ama benzin bir taraftan sürekli boşalıyor. birde zaten depresyon ilaçları serotonin seviyesini yükselltiğini iddia ediyor bunu ortaya koyamıyorlar , koysalar bile serotonin seviyesinin yükselmesinin depresif semptomları azalttığına dair mutlak bir veride ortada yok. işin zarar boyutuna gelince akıl almaz zararlar var, ilaçların inanılmaz yan etkileri var,, beyinde nasıl bir tahribat yaptığı hakkında hiç bir bilgi yok zaten araştırmaya da gerek duymuyorlar zira insan vucudunun insan zihninde hiç bir değeri yok, insan için değerli olan zihin-bilinç-akıl-zeka ama tabi yaratıcı eninde sonunda sopayı kafaya vuruyor ne bilincin kalıyor, ne zihnin kalıyor, ne aklın , ne zekan. seni yaşlandırıyor ve yok ediyor. bununla ilgili bir film vardı "insan bilincini dijital ortama taşıyıp ölümsüzlüge -sonsuzluğa ulaşmak" insan bunu yapabilirmi? sanmıyorum ama yapsada o bilinç sadece bir bilgisayar olacak, yani ölen kişinin dijital ortamda var olan o bilinçle en küçük bir ilgisi olmayacak. insanın kabul etmedği "bir gün tamamen yok olacağ" bunun hırsını "doğal" insanlardan alıyor. sözüm ona fayda sağlamak adı altında insanlara en büyük zararları veriyorlar. benim görüşüm bu herkes farklı düşünebilir.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: casual

    Hayata zihinsel boyutta bakan herkes çok ciddi hatalara düşebilir, kötülük zaten ayrı birşey kapitalist sistemin bir parçası olursan kötü doktor da olabilirsin , ilacını yazarsın sistemin ve senin keyfin yerindedir, psikiyatri insan beynindeki dopamin, serotonin vs seviyeleri ölçümleyemiyor, bu sadece gözleme dayalı. ölenler üzerinde yapılan araştırmalarda çok ağır majör depresyon yaşayanların serotonin seviyeleri normal düzeyde çıkmış. hani serotonin azlığı depresyonun kaynağıydı? psikiyatrislerle biraz ciddi konuştuğunda hiçbir depresyon ilacının depresyonu tedavi etmedğini kabul ediyorlar. peki neden veriliyor? sözüm ona depresif belirtileri azaltıyor, yani tıp dilinde semptomları azaltıyor. yani araban var benzin depon delinmiş sen sürekli akaryakıt istasyonundan benzin alıyorsun ama benzin bir taraftan sürekli boşalıyor. birde zaten depresyon ilaçları serotonin seviyesini yükselltiğini iddia ediyor bunu ortaya koyamıyorlar , koysalar bile serotonin seviyesinin yükselmesinin depresif semptomları azalttığına dair mutlak bir veride ortada yok. işin zarar boyutuna gelince akıl almaz zararlar var, ilaçların inanılmaz yan etkileri var,, beyinde nasıl bir tahribat yaptığı hakkında hiç bir bilgi yok zaten araştırmaya da gerek duymuyorlar zira insan vucudunun insan zihninde hiç bir değeri yok, insan için değerli olan zihin-bilinç-akıl-zeka ama tabi yaratıcı eninde sonunda sopayı kafaya vuruyor ne bilincin kalıyor, ne zihnin kalıyor, ne aklın , ne zekan. seni yaşlandırıyor ve yok ediyor. bununla ilgili bir film vardı "insan bilincini dijital ortama taşıyıp ölümsüzlüge -sonsuzluğa ulaşmak" insan bunu yapabilirmi? sanmıyorum ama yapsada o bilinç sadece bir bilgisayar olacak, yani ölen kişinin dijital ortamda var olan o bilinçle en küçük bir ilgisi olmayacak. insanın kabul etmedği "bir gün tamamen yok olacağ" bunun hırsını "doğal" insanlardan alıyor. sözüm ona fayda sağlamak adı altında insanlara en büyük zararları veriyorlar. benim görüşüm bu herkes farklı düşünebilir.

    Hocam olay sadece serotonin değil ki hatta fazlalığı serotonin sendromu yapıyor ölümcül seviyede.
    Serotonin iştah vs açıyor bende
    Norepinefrin odaklanma cesaret vs
    Dopamin de motor sinir depresyon vs yarıyor
    Benim sorunum bambaşka bunların üstüne panik atak vs var
    İlaçlar beni mükemmel yapmıyo sadece hayatta kalmak için kullanıyorum ve ilaçsız denedim yapamadım




  • SuKurgusu kullanıcısına yanıt

    Bende aynı senin gibiyim anksiyete, sosyal fobi ve ağır depresyonla geçiyor hayatım. İşsizim, düzgün bir sosyal hayatım yok, tek çocuğum evde iki tane sorunlu insanla yaşıyorum ve kendime inancım, özgüvenim yok. Xanax kullanmayınca başlıyor hayatın derdi tasası. İnsan ne için yaşar ? Kendi için yaşar ama yaşayacak bir hayatın varsa.

  • flyer_mig kullanıcısına yanıt
    Xanax ı düzenli kullanınca aynı etki devam ediyor mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-38EAF14ED

    Xanax ı düzenli kullanınca aynı etki devam ediyor mu?
    Tranko buscas yazdı
  • Iyi geliyor oneririm ama bagimlilik yapiyor. Hayatin derdi tasasi bitmez doktorlar pek yazmak istemiyor uzun sure kullaninca bagimlilik yapiyor diyorlar.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.