Şimdi Ara

Halojen yerine Led ampül takmak??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
13.339
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar aracının farları hali hazırda halojen ampül olup da zenon Led ampüllere geçiş yapan var mı? Sizden ricam biraz bilgi istiyorum. Tecrübe ve deneyimlerinizi aktarırsanız çok makbule geçer. Tavsiye bekliyorum.
    Arıza ışığı yakar mı
    Aydınlatma performansı nasıl
    Karşıdan geleni rahatsız ediyor mu vs..
    Araç: golf 7 midline plus

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yigit3735 -- 11 Mayıs 2019; 17:8:55 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Halojen Yerine LED Ampül Takmak

Halojen ampuller, uzun yıllardır araçlarda aydınlatma sağlamak için kullanılmaktadır. Ancak son yıllarda, daha verimli ve uzun ömürlü olan LED ampuller popülerlik kazanmıştır. Halojen ampulleri LED ampullerle değiştirmeyi düşünüyorsanız, bilmeniz gereken birkaç nokta vardır.

LED Halojen Ampul Farkı

LED (Light Emitting Diode) ampuller, halojen ampullere göre birçok avantaja sahiptir:

• Daha düşük enerji tüketimi
    • Daha uzun kullanım ömrü
    • Daha parlak ışık
    • Ani açılıp kapanma özelliği
    • Daha az ısı üretimi

Bu avantajlar, LED ampulleri araçlar için ideal bir seçim haline getirir.

Halojen Fara LED Takmak

Halojen farlara LED ampul takmak nispeten basit bir işlemdir. Ancak bazı araçlarda, LED ampullerin düzgün çalışması için ek adaptörler gerekebilir. Adaptörler, halojen ampullerin farklı voltaj ve akım gereksinimlerini karşılamak için kullanılır.

Clio 4 LED Ampul Tavsiyesi

Renault Clio 4 için LED ampul seçerken, aracınızın far tipine uygun olduğundan emin olmanız önemlidir. Ayrıca, farklı renk sıcaklıkları ve parlaklık seviyeleri arasından seçim yapabilirsiniz.

Arabanıza LED Ampul Takmak

Arabanıza LED ampul takarken aşağıdaki adımları uygulamanız gerekir:

1. Güvenliğiniz için aracınızın aküsünü çıkarın.
    2. Halojen ampulü far yuvasından çıkarın.
    3. LED ampulü yuvasına takın.
    4. Adaptör kullanıyorsanız, onu LED ampul ile aracınızın elektrik sistemi arasında bağlayın.
    5. Aküyü tekrar bağlayın ve farların düzgün çalıştığını kontrol edin.

LED ampulleri halojen ampullerle değiştirmek, aracınızın aydınlatmasını iyileştirmenin ve enerji tasarrufu yapmanın harika bir yoludur. Halojen mi LED mi sorusunun cevabı açıktır: LED ampuller, daha iyi performans, daha uzun ömür ve daha az enerji tüketimi sunar.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Öncelikle ilk öğrenmen gereken şey bu bir sahtekarlık. xenon led diye birşey yok ya Xenondur yada LED ikisi farklı teknolojiler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mercek olmayınca pek hoş olmuyor
  • Öncelikle şunu söyleyeyim xenon led ampul diye birşey yoktur.
    Ya xenon taktırırsınız ya da led ampul taktırırsınız.
    Led ampuller bazı arabalarda arıza ışığı yakmazken bazılarında yakıyor denemeniz lazım.
    Aydınlatması halojene göre daha iyi ama far ayarı yaptırmazsanız karşıdakileri rahatsız edebilir.
  • GuitarxtanbuL kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım öğreneyim de hele bu kadar mı diyeceğin? ilk dersi verip gitmiş hoca gibisin neyse sağol verdiğin 101 lede giriş dersi için.

• quote:

Orijinalden alıntı: sssemih24

Öncelikle şunu söyleyeyim xenon led ampul diye birşey yoktur.
    Ya xenon taktırırsınız ya da led ampul taktırırsınız.
    Led ampuller bazı arabalarda arıza ışığı yakmazken bazılarında yakıyor denemeniz lazım.
    Aydınlatması halojene göre daha iyi ama far ayarı yaptırmazsanız karşıdakileri rahatsız edebilir.
    istediğin kadar far ayarı yap göz alıyor takılacaksa mercekle kullanılmalı yoksa güçlü bi beyaz halojen alınmalı
  • Karşıdan geleni rahatsız ediyor...
    Mesela ben böyle aracın orjinal ampüllerini beyazla değiştirenlere bir de sis yokken sis farı yakanlara ağır sövüyorum, öyle böyle değil yani çok ağır sövüyorum...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Halojen far için ampül?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kafamı kurcalayan sorun bu zaten. Milleti rahatsız etmek istemiyorum. Far ayarı yapılsa bile sorun teşkil eder yani hala..

• Beyler, sadece farıyla değil, kim ki egzozuyla, kornasıyla, trafikteki tehlikeli sürüş hareketleriyle, ihmalleriyle aracını hareket ettiriyorsa, hepsini en ağır küfürlerle analım. Ağız dolusu haykıralım. Ben varım

• Yigit3735 kullanıcısına yanıt
    Kardeşim karşı tarafı rahatsız etmez burada bos bos konuşup küfür ediyorum diye saçma sapan muhabbetlere bakma. Zenon takamazsın muayeneden geçmez. Led takacaksın. Dikkat edecegin nokta takacagin led canbus ozellikli olacak. Arama yaparken h7 led canbus diye arattir. Isın sırrı şu halojenler lambalar direnç dir. Led ise diyot dur. Sistem direnci görmez ise ariza lambasını yakar. Canbus led diyot a direnç takılı halidir. Bu yüzden far yuvan geniş olmali ki canbus adaptörü sığsın. Yada aracın golfmus . Vcds ile ampuller led olarak ayarlanabilir. Tabi çok iyi bir işi bilen bulman lazim. Yani en iyisi canbus lu led.

• Tamam müdür çok yardımcı oldun sağol. Bu işi yaz tatiline geldiğimde izmirde yapacak usta bulunur. 🙌

• her markada arıza ışığı yakmaz, mesela benim arabada plakaya bile led ampul taktım arıza yakmadı. ama mercedes'te yakıyordu. golf'te yakar mı bilmiyorum açıkçası...
  • 2 bin liraya golf 7 u led far satılıyor. Tuningcilere bakabilirsin. Merceklidir göz almaz

• Bende clio 4 var uzun ve kısaları değiştirdim led ile. Markası inwells. Aydınlatma olarak çok memnunum resmen gündüz gibi aydınlatıyor kısalar. Uzunlar ise çok farketmedi çünkü kısalar uzun gibi ama gene uzunların etkisi yok değil. 2 aydır kullanıyorum hiç selektör yemedim sanmıyorum karşıdakini rahatsız etsin. Ariza lambası yakmadı bende. Muayeneden geçer diyorlar gördes 2 sene sonra. Bu arada uzunları gece boş ve karanlık yolda keyfiyetten çakıyorum şimşek gibi çok haz verici oluyor. Tavsiye ederim. Takması basit internetten videolara izleyerek taktım. Tavsiye ederim.

• mercekli olmadıktan sonra önünüzü göremezsiniz, uzunlara takarsanız sadece selektöre yarar. halojen fara beyaz yanan boyalı ampüller var, onlardan takabilirsiniz ancak onların da lümen değeri düşük olup sağlıklı aydınlatma yapmayacaktır.

• Xenon taktirmak istiyorsan mercek, far yikama ve otomatik far yukseklik ayari(pahali baya) taktirman lazim arabaya.
    Led ise far yikamaya gerek yok. Mercek ve Otomatik far yukseklik ayari goz almama konusunda en onemlisi ve en pahalisi.
    Illa led yada xenon olsun diyorsan arabani degistir, diger turlu gereksiz masraf yaparsin.

• Narva yada philips gibi kaliteli markalarin ledini kullanırsan sorun yaşamazsın. Ben narva range power h4 kullanıyorum. Farlarim eski aracim 116i’nin bi-xenonu kadar güzel aydınlatıyor. İzmirdeyseniz inceleyebilirsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Led ampül kullanırsan fena göz alıyor hocam, far çanağı iyi topluyor kaçan ışığı. Uzunlara yaparsan fena olmaz ama kısalarda gece iyi hayır duası alırsın. Göz almasın dersen beyaz halojen farlar var, onlara bakabilirsin ya da Golflerin U ledlerinden takabilirsin, güzel de durur hem.
  • Araciniz da Mercek varsa iyi bir led Ampulle rahatlikla kullanabilirsiniz guzel sonuc veriyor..400-500 Tl' ye satilan Led ampuller var goz almiyor..

Ancak Fariniz Merceksiz ise kesinlikle tavsiye etmiyorum...Hem goz alir,hemde isigi cok dagitir verim alamazsiniz..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.