Şimdi Ara

Halı Saha Maçım Var Taktik Verin?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaklaşık 1 senedir ayağıma top değmiyo ve baya unuttum futbolu. Arkadaşım da saolsun futbol hasretimi gidermek için halı saha maçı ayarlamış. Konuya geleyim mevkim stoper ve özelliklerime göre taktikler bekliyorum:

+ 1 e 1 lerde kolay kolay çalım yemem
    + İyi alan savunması yaparım
    + Ara paslarım iyidir ve düzgün şut atarım
    + Geriye hızlı bir şekilde dönebilirim
    + Beklenmedik müdahaleler yapabilirim

- Fazla kalıplı değilim
    - Kafamı fazla kaldıramam
    - Topu fazla ayağımda tutarım
    - Top ayağıma gelince ne yapacağımı şaşırıyorum(özellikle bu konu üzerinde duruyorum, çoğu şeyi düzelttim ama bunu senelerdir düzeltemedim)
    - Biraz faullü oynuyorum(fazla hırstan sanırım)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Oglum sanki profosyenel futbolcu musun , ha iyi oynamısım ha kotu ne fark eder.
    Ama gene de basarılar

• FKY kullanıcısına yanıt
    Doğru diyorsunuz ama beni çağıran arkadaşı da pişman etmek istemiyorum, ayrıca maçtaki performansım okul turnuvasında ve nike halı saha liginde oynama şansımı etkileyecek. Bu aralar futbola çok açım.

• Uzun pasların iyi ise. top sana geldiginde uzun paslar ile oyunu sen kur. Kötü ise sana yaklasan arkadasına basit oyna. Her gelen topta da bunları yapmaya çalısma, gerektiginde de vur gitsin. Topu kesinlikle fazla ayagında tutma. 1-1 pozisyonlarda geriye dogru kaç, yardım veya rakibin hatasını bekle, sakın üstüne dogru kosma, yedigin tek çalımda golü yersiniz, 2-1 pozisyonlarda da aynısı geçerli. Kayarak müdahale yapmamaya çalış, ayakta kalmak her zaman avantajdır.
  • Direk ayağa giriyorsun ama abartmadan
  • Thesis Statement kullanıcısına yanıt
    Kafamı kaldıramama sorununu çözebilsem oyunu kurarım da kaldıramıyorum işte, o zaman basit oynayacaz gibi görünüyor. Geriye gitme olayını biliyorum ama bazen rakiple aramdaki mesafeyi ayarlayamıyorum kötü oluyo. Taktikler güzel gibi teşekkürler

• Franz Beckenbauer kullanıcısına yanıt
    O şekilde yapınca çok faul yapıyorum kesin kırmızıyı yerim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Halı saha da krampon olayı
    2 yıl önce açıldı
    halı saha taktikler
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sut atarim dedigin icin sana puanim 5 kanka

• Afrika sucugu kullanıcısına yanıt
    Kb yin ama anlamadım

• Up

• O zaman her hafta maç yapan bir dostun olarak birkaç ufak naçizane tavsiye vermek isterim.
    ->Telleri kullan defansta top ayağına gelince eminim ilerde tellere yakın birkaç arkadaşın olur topu onlara vur ama tellere at yani sekip kucağına düşsün. (Uzun pas atmak zorunda kalınca yaparsın)
    ->Onun dışında bir şeyi aklında çıkarma o maç boyunca tüm topları ayağından kaçırsan bile sonucunda çok çok bir şey olmayacak. Demek istediğim defans bölgesinde ayağına doğ gelince sakince arkadaşına basit oyna. Ama çalım yapma sırtını dönüp geriye kaç ama dümdüz çalım yapma bence.
    ->Kontra durumlarında ileriye gitmeyi ihmal etme , arada hücum etmen senin de keyif almanı sağlar sonuçta keyif almak için oynuyorsun.
    Futbol hakkında prefosyenel bir bilgim yok tamamen amatör. Ondan dolayı yanlış olabilir ama umarım iyi oynarsın ve maça kadar okursun.
    Başarılar

• FKY kullanıcısına yanıt
    Zaten pek fazla çalımı tercih etmiyorum, çok gerektiğinde ya da rakibi ekarte edebileceğime inandıysam çalıma girerim, genelde kendi yarısahamı geçmem ama gerideysek ataklara katkıda bulunmaya çalışırım, tavsiyeler için teşekkürler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.