arkadaşlar bi sorunum var hamachi üzerinden hl oynamaya çalıştığımızda aşağıdaki uyarıyı veriyor. birbirimizi görüyoruz bağlan dediğimizdeki uyarı ise;
bu cd keyinin sahte oldugunu gösterir . Hamachi nin en son sürümünü yüklersen sorununu giderebilir.
Bence server landan açıldığı için girmemesi gerekiyor çünkü class c hatası vermiş.
quote:
Orjinalden alıntı: sotr
bu cd keyinin sahte oldugunu gösterir . Hamachi nin en son sürümünü yüklersen sorununu giderebilir.
alakası yok cd key ile.arkadaşım hamachideki ip lerinizin ilk iki hanesini aynı yapacaksınız bu da baya zahmetli biz 6 kişi yapmıştık.aynı ip leri almak için aynı zamanda yapmamız gerektiğinden baya zahmetli iş.herkes aynı anda msn e girdi telefonlar açıldı sonra arkadaş format attı hayda bi daha ip yenile ama anlatiim 2 kişi yaparsınız çok kişi fazla zahmetli oluyo.. mesela arkadaşının ip si 5.12.***.*** ise seninde ip in 5.12.***.*** olması lazım ilk iki hanesinin aynı olması lazım bunun için ilk önce hamachiyi bilgisayarından kazımalısın çünkü program ekle/kaldır dan kaldırıp tekrar yükleyince önceki ip ni veriyo.ilk önce program/ekle kaldırdan hamachiyi kaldır.arkadaşın da kaldırsın aynı anda yapın adım adım.sonra başlat/çalıştıra gir ve regedit yaz.ilk önce ne olur ne olmaz die regeditin yedeğini al regedit penceresi geldiğinde yukarıdan dosya/ver dierek uygun yere kaydet regediti.sonra HKEY_CURRENT_USER/Software/applied Networking/Hamachi yi bul ve hamachi klasörünü sil.daha sonra arkadaşınla aynı anda hamachiyi yükle ve ip lerinizin ilk iki hanesinin aynı olduğunu kontrol ettikten sonra bir daha aynı hatayı vermeyecektir.yine aynı hatayı verirse kontrol etmeniz gereken şeyler.real-time protection özellikli antivirüs(kaspersky,norton...)kullanıyorsanız kapatın ve güvenlik duvarının hem half life a hemde hamachiye izin verdiğinden emin olun
Budur
sağol hocam ya uzun zaman cevap gelmeyince bakmayı bırakmıştım konuyu. dediklerini yarın deniycem arkadaşla.inşalalh olur teşekkür ederim
quote:
Orjinalden alıntı: sotr
yaws ben bu hatayı cs dede alıom yane hamachi ile class c hatası veren yerlere girebilirmiyim
yaws ben bu hatayı cs dede alıom yane hamachi ile class c hatası veren yerlere girebilirmiyim
olabilir
arkadaş valla bişi anlamadım
quote:
Orjinalden alıntı: Kivanc_Mac
arkadaşlar bi sorunum var hamachi üzerinden hl oynamaya çalıştığımızda aşağıdaki uyarıyı veriyor. birbirimizi görüyoruz bağlan dediğimizdeki uyarı ise;
Dostum konuyla alakalı degıl ama senın adın mı kıvanç? yoksa unlu bırının adını mı koydun profıle?
bende neredeyse bu konu ile ilgili bi topic açacaktım hamachı ile half life oynanırmı diye soracaktım oynanacağını öğrenmış oldum ayrıca birde arkadasımızın anlattığı gibi ilk iki sayıynın tutmassını öğrendiğimde iyi oldu
(1) bunu deneyipde başaran oldumu yapan arkadaşdan hariç bende denemeye çalısacam da bizim apartmanda üç bilgisayar var ama yetmıyo birkaç kişi daha olsa çok iyi olur
ben hamachı yı fifa da denemısdım çok rahat oynamısdık mantığı aynı fifada kı gıbı sanırım yalnız ; (2) arkadasımızın ıp adresini half life de nereye ekleyecez fifada multiplayer -- direct ıp vardı bunda da varmı
Hamachi üzerinden Counter-Strike oynamak istediğiniz zaman genellikle " LAN servers are restricted to local clients (class C) " mesajı ile karşılaşıyorsunuz. Çünkü LAN sunucunuz Hamachi ile farklı bir IP dizinine sahip.
Örneğin :
A) Arkadaşınızın IP adresi 5.2.47.58 , sizinki ise 5.2.65.120 ;
İkiside aynı IP dizinine sahip olduğu için Class C hatası ile karşılaşmazsınız.
B) Arkadaşınızın IP adresi 5.2.47.58 , siziki ise 5.8.65.120 ,
İkiside farklı IP dizinine sahip olduğu için Class C hatası ile karşılaşırsınız.
Problemi "aliases.txt " sayesinde çözeceğiz ;
Sunucuyu kim kurduysa aliases.txt dosyasını oluşturması gerekiyor.
Aliases.txt dosyasını Hamachi'yi kurduğunuz yere oluşturmanız gerekiyor.
Aliases.txt dosyasının her satırı bir IP adresi içerir.
Bu işlemleri yaptıktan sonra Hamachi Sunucusunu restart yapmanız gerekiyor. (Power off veya on ile yapmadan restart olması gerekiyor)
Örneğin 1 arkadaşımla oyun oynamak istiyorum ;
Sunucuyu kurdum ve IP adresim 5.1.57.145 Arkadaşımın IP adresi 5.7.20.110
Farklı IP dizinlerine sahip olduğumuz için arkadaşımızın sunucumuza bağlanması için alias oluşturmamız gerekiyor.
Aliases.txt içerisine aşağıdakini yazacağız ;
5.7.20.110 5.1.20.110
Örneğin 3 arkadaşımızla oyun oynamak istiyorum ;
Sunucuyu kurdum ve IP adresim 5.1.57.145 Arkadaşlarımın IP adresleri ;
5.7.20.110 5. 11.74.63 5.4.28.33 Farklı IP dizinlerine sahip olduğumuz için arkadaşlarımızın sunucumuza bağlanması için aliases oluşturmamız gerekiyor.
1) Sunucunuza girmek isteyen arkadaşlarınızın IP adreslerini bulunuz. 2) Sunucuya girebilmeleri için Aliases oluşturun.(Eğer farklı IP dizinine sahiplerse) 3) Hamachiyi baştan başlatınız. 4) Lan Sunucusu kurunuz. 5) Oyunu oynamaya başlayınız.
Not : Bu işlemler yalnızca Hamachi 1.0.0.31 ve üst versiyonlarında çalışır.
Not : Eğer tekrar " LAN servers are restricted to local clients (class C) " hatasını alıyorsak ya arkadaşınız Aliases yanlış oluşturdu ya da Hamachiyi baştan başlatmayı unuttu. **alıntıdır**
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme