Cevaplarınız çok teşekkür ederim, foruma giremedim kaç gündür yeni görüyorum o yüzden. Cihazı aldım, Alyx'de 8. bölüme kadar geldim ve saydıklarınızı bire bir tecrübe ettim. İşe yarar diye kabloda almıştım ama PC'ye Virtual Desktop ile bağlanıyorum. Benim için tek sıkıntısı PC'ye kıyasla görüntü bazen çok bazen az derecede bulanık durması. Öyle ki oyunları sanki 2k monitörde 780p civarlarında oynuyormuşum gibi. Ama aldığım SS'lerde çözünürlüğü 1080p olarak gösteriyor. Merak ediyorum bu durum Quest 2'lerde mi böyle? Mesela sizin görüntüleriniz gibi aldığım SS'lerde PC'de güzel görünüyor fakat oyunda kesinlikle o kadar net değil.
Motion sickness olayından ise çok çekiyorum hocam Edit: Alyx oynarken artık anlayamadığım bir performans sorunu yaşıyorum. Oynadığım süre boyunca 60 FPS de oynarken 7. bölümden sonra oyunda takılmalar oluyor, örneğin rahat yürüyemiyorum anlık takılmalar oluyor, kafamı döndürdüğümde görüntü hemen gelmiyor bir süre takılı kalıyor falan. Bölümlerde ki model yoğunluğundan mı kaynaklı diyerek başka bölümlerde denedim durum yine aynı. Önceden yağ gibi akan bölümler şimdi rahatsızlık veriyor. 3080 li sistemde oynuyorum. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vcogel -- 4 Aralık 2021; 8:45:27 > |
Half-Life: Alyx VR (2020) [ANA KONU] (4. sayfa)

-
-
Hocam bölüm ile alakalı kasma donma olabilir. Grafik ayarlarını düşürüp öyle oynamayı deneyin. Yada cihazın şarjı azalmıştır ondan da yapıyor olabilir. Görüntünün netliğini Steam VR'dan değiştirilebiliyor. Oyun içerisindeki görüntü attığım SS'ler kadar olmuyor çünkü cihazın göz mercekleri o kadar iyi değil. Ama kötü de değil gayet iyi bence. Kabloda iken daha iyi görüntü oluyor bende.
Görüntünün bulanıklığı dediğiniz gibi oyundan oyuna değişiyor. Özellikle kendimizin hareket ettiğimiz oyunlar bende de belli bir süreden sonra Motion Sickness yapmaya başlıyor. Fov ayarları ile bazı oyunlarda ayarlanabiliyor ama her zaman düzelmiyor. Alyx sickness konusunda gayet iyi ve temiz görüntü sağlıyor normal yürüme açık olduğunda bile.
Alyx'in grafik ayarlarını düşürüp oynamaya çalışın hocam kasma donma olmaması lazım. Yine olursa kablo ile deneyin.
-
Sanırım kasma olayı Nvidia'nin oyun için paylaşım ekranıymış. Benim sistem 4k monitöre bağlı, oyun PC'de de açıldığında 4k ekranı 1080p ye çevirince Nvidia arayüzü sapıtıp FPS in darma duman ediyormuş.
Görüntü netliği konusunda Steam VR olaylarını bilmiyorum, biraz daha kurcalayım. Teşekkür ederim tekrar.
Bari oyun konusuna yazıyoruz oyun hakkında bir şeyler yazayım
Half Life Alyx... Nedir böyle ya inanılmaz bir deneyim, adamlar çok iyi kullanmışlar VR'ı ne yalan söyleyim abartmak istemiyorum iyi ki de böyle çıkmış bu oyun, seriye yakışır bir sunum bence. İleride çok fena işler çıkacaktır bu VR oyunlarında.
-
Sorununuzun çözülmesine sevindim hocam.
Ben sadece giriş bölümünü oynadım bıraktım. Seriye ilk oyundan başlayarak yeniden bitireceğim. En son olarak Alyx'i oynayacağım.
-
İndirdiğimiz modları nasıl silebiliriz arkadaşlar? Steam'den Alyx için indirdiğim modu bulamıyorum. Oyun H sürücüsünde kurulu, indirdiğim mod o sürücüde yer kaplıyor ama girip baktığımda modu bulamıyorum. Steam'in kurulu olduğu yerde diyorlar fakat orada da bulamıyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noir06 -- 30 Ocak 2022; 21:47:39 > -
20 küsür saat sonunda oyunu bitirdim.
Gerçekten de VR olduğu için çok az bir kitleye hitap edebilmiş maalesef. Keşke herkesin yurtdışındaki gibi "300 birim"e sahip olabileceği bir alet olsaydı da burada sayfalarca konusunu geçireydik.
Oyun tek kelimeyle efsane. Yapabileceklerimiz ve imkan verilen hareketler çok iyiydi.
Bir de Jeff ile asansörde kaldığımda öksürmemek için yapılan hareketi hiç anlamamışım mesela, bazı yerlerde evde çocuk var diye okuduğum veya duyduğumu bile anlamamışım, kaçırmışım o yüzden, rehber videoda izlerken görünce "ulaaaaaaaaaaaaaannnn" diye aydınlanma yaşadım
Sonlara doğru olacakları az çok tahmin ettim, dedim kesin bahsettikleri adam çıkmayacak, diğeri çıkacak. Hele hele korku filmi gibi bir mekanda dolaşma falan olunca kesin dedim bu
-
Oyunu klavye mouse modu ile deneyen varmı
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
gülme.
napak bro şu orta doğu ülkesinde pc'ye zor para yetiştirdik vr eksik kaldı. klavye ve fare ile oynama şansımız var mı? oyun destekliyor mu?
kapanış;
-urfa'da oxford vardı da biz mi okumadık?
-
Gözlük yarın geliyor. İşyerinden izinde alacağım gömüleceğim oyuna. Ne zamandır videolarını izleye izleye içim kurudu. Yeter artık :) Tek sıkıntım bunu oynadıktan sonra diğer vr oyunları nasıl olur.
Oyun muhteşem. Cidden PC oyunculuğu için başka bir seviye olmuş. Küçük dilimi yuttum şaşkınlıktan.
Edit : 5 günlük tecrübeden sonra. Resmen oyunculuk için şaheser bir yapım. Genelleme yapacak olursam daha iyi bir oyun yoktur pc tarafında. O kadar diyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tayff -- 23 Mart 2022; 9:36:0 > -
Arkadaşlar oyunu bitiren var mı aramızda? Jeff bölümünü nasıl oynadınız? Aşırı korkunç gözüküyor Jeff bölümü. Henüz 3. bölümdeyim ve aşırı geriyor oyun.
-
Spoiler,
mesajı görmek için tıklayın.oyunun sonunda alyx, gelecekteki babasını kurtarıyor ve gmanın tutsağı olarak ortadan kayboluyor. fakat en son sahnede gelecekteki eli vance, kızı sanki yeni kaybolmuş gibi tepki veriyor. bu zaman karmaşası bir yerde açıklandı mı? -
Şunun VR gerektirmeyen PC versiyonu gelse de oynasak artık.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kutsall1 -- 13 Nisan 2022; 8:30:15 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bir mod yapımcısi oyuna yeni bir DLC yapmış yaklaşık 4-5 saatlik bir hikâye modu geliştirmiş 2022 Kasım-aralik gibi çıkışını gerçekleştirecek.
https://www.youtube.com/watch?v=KO2Hu3NynN8&feature=youtu.be
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X