Arkadaşlar az önce çok kötü rüya gördüm yataktan sıçradım bağırdım ve hala titriyorum.
Kısacada bahsedecek olursam. Kız arkadaşımı güroyorum rüyanın başında. Çalıştığım yere geliyor falan neyse gidiyorlar daha sonra annesi çalştığım yere gek istiyorlar ikisi. (bu arada çok kopukluk var) annem geliyor iş yerine ve beraber çıkıyorum yolda annemin arkadaşını görüyoruz otobüs uçurumdan uçmaktan kurtuluyor. Neyse ertesi gün oluyor falan kendimi bi çimenlikle buluyorum. Ama çimenlikle bir araba var. Gidiyorum kim diye bi bakıyorum önde kız arkadaşımın annesi, yanında arkadaşı ve arka tarafta kız arkadaşım var ama hareketsiz duruyorlar.
Daha sonra kız arkadaşım bana diyor ses yapma onlar hiç bir şey görmüyor diyor ve iniyor arabadan oturuyoruz falan dışarda. Annesi çağırıyor birden. Annem görmeden gideyim diyor ve arabaya gidip geliyor. Annem sizin iş yeriyle anlaşma yapmış su getirecekmişiz diyor falan neyse gidiyorlar kendimi iş yerinde temizlik yaparken buluyorum daha sonra onlar gelmeden ben geri dönüyorum aynı çimenliğe.
Ama birde ne göreyim araba kendiliğinden ileri gidiyor geri gidiyor. Şaşırıyorum. Bağırıyorum kız arkadaşıma arabadan in diye. İnemiyor kapılar kilitli daha sonra kendimi bir anda arabada buluyorum ama bir değişiklik var kız arkadaşım ağlıyor. Annesine bir bakıyorum yerinde kırmızı suratlı bir yaratık var. Sizi öldürecem diyor.
Arabayı uçuruma doğru sürüyor ben atlıyorum camı açıp ama kız arkadaşımla beraber ikisi düşüyorlar. Arkasından bakarken birde ne göreyim o kırmızı suratlı yaratık ölümden kurtulabileceğini mi sandın diyor ve arkamda.
O arada bağırmak istedim bağıramadım. Uyandım gözlerimi açtım ama sesim çıkmıyordu. Anne demek istedim konuşamadım. Sonra kendimi zorladım 2-3 kez yine sesim çıkmadı. Tüm gücüyle bağırdım anneeee kurtar beni diye (bu sesin çıktığına eminim) ama annem duymadı bile.
Kendimde bir güç buldum ve koşarak yataktan kalktım. Kalktığımda tam kapıyı açarken odanın o rüyadaki sesi duydum benden kurtulabileceğini mi sanıyorsun diye.
Gittim yüzümü yıkadım ve hala ağlıyorum. Yatamam güneş doğmadan.
Bildiğin duaları oku istersen rahatlatır biraz
guzel film olurmus... fazla korku filmi izleme !!!
Uyku felci olabilir bağıramamanın sebebi.Sırt üstü yatmaktan dolayı diye hatırlıyorum.
Bir insan en fazla 5 saniye rüya görebiliyor. Epey şey sığdırmışsın valla
quote:
Orjinalden alıntı: Fraky
insan beynin gucu , en uzun ruya 4 sn diye biliyordum. mesela senin 2 gun gibi yasadigin ruyan aslinda 1 saniyede olabilir , veya saniyenin 10/1 de . ruh beden iliskisi ...
quote:
Orjinalden alıntı: Fraky
Bu teorinin aksi ispatlanmıştı. 20 dakikaya kadar rüya görülebilyormuş.
Bu teorinin aksi ispatlanmıştı. 20 dakikaya kadar rüya görülebilyormuş.
Konu dışına Ömer hocam konu açmıştı hatta
Valla bunun teori olduğunu sanmıyorum. Çünkü bilim adamlarının açıklaması bu şekilde. Beyin uyuduğunda hızlı bir şekilde çalıştığı için kısa sürede uzun bir rüya görebiliyoruz. Yani bunu biz bu şekilde uzun gibi görüyoruz aslında 5 saniye içinde yaşanılan şeyler.
Kaldı ki çoğu insan rüyasını unutur anında anlatamaz
Rüya esnasında Beyin'in full hızla çalıştığını ve full çalışırsa ne kadar hızlı olduğunu birkez daha görmüş olduyoruz
Geçmiş olsun...
o uyanıpda bağıramama bendede olmuştu bi kere
Yaş kaç?
hayatın boyunca unutamayacagın kesın . Bu gece ruyayı dusunmemeye calıs aksı halde ..........
belki karabasandır
Gayet doğal bir olay korkma arkadaşım. Sürekli tekrar etmiyorsa korkacak bir durum yok bence.
abi okurken kendimi onun yerine koydum gozumden yas geldi tuylerim diken diken oldu offf bea banada anlatirlardi bana olmadigi icin inanmak gelmezdi icimden allah yasatmasin genelde dua edip uyurum ve bilgisayar oyunlarını dusunurum !
Arkadaşında dediği gibi karabasandır büyük ihtimalle.Bende de olmuştu bağırıp isteyipte bağıramamak koşmak isteyip koşamamak vs.Ayetelkürsi oku ve abdest al rahatlarsın.
Uyku Felci.Halk arasında Karabasan olan hadise.
Geceleri yemek yemeden yatmaya bak.Ve sırt üstü yatmamaya çalış.Kafan da rahat olsun.
Unutma sadece bir rüya .
Yaş 18. Sırt üstü yatıyordum. Yecede yatmadan yemek yemiştim.
Neyse saat 7 sularında salonda yattım hava aydınlandıktan sonra şimdi uyandım. Rüyanın devamını gördüm resmen karmakarışık bugün yapacağım şeyleri gördüm falan ama sonunda o gördüğüm yaratık bana saldrıyordu. Çağıran kardeşimne git diye bağırdım resmen git bırak beni diye.
Bi uyandım ağlıyorum.
Uyanmışın rüya işte niye uyandıktan sonra bağırmaya çalışıyosun ki
Sonra tekrar uyuduğumda kız arkadaşımın annesini bizim evde gördüm. Ölmemiş miyidiniz falan dedim. Araya girenler oldu krıştı gitti.
Not: Kız arkadaşımın annesiyle kavgalıyız bizi ayırmak istiyor. Kabusum oldu ya.
bazen benimde basıma bu tip şeyler geliyor halk arasında karabasan diyorlar ama bence tamamen beyinsel bir olay üzerine bir agırlık çöküyor bagırıyorsun duyan gözünü açıyorsun adamın bir sana bakıyor parmagını bile oynatamıyorsun falan(bizzat basıma gelmiştir.)sonradan ufak bir araştırma yapmıştım sagdan soldan insan uyurken bedeni onun uykuya dalabilmesi için belirli seviyede bir hormon salgılıyormuş buda bizi uyku bastırıoy ve uyuoruz işte bu hormon tam salgılanamadıgı zaman rüyayla gerçek arasında kalabiliyormussun bana baya bir mantıklı geldi...