Şimdi Ara

Hala şarkıları tam olarak anlayamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İngilizce diziyi altyazısız izlesem ve anlasam da, şarkılarda durum böyle değil. Hiç bir zaman İngilizce bir şarkıyı tam olarak anlayamadım şu zamana kadar, bu böyle devam eder diye korkuyorum. Var mı sizde de benzer bir problem?

• Türkçe şarkılar da bile zorlanıyoruz bazen, şarkı başka bir şey. Cümle yapısı, söylerken değişik bir şekilde söyleme,anlam kapalılığı... Dizileri alt yazısız rahatça anlayabiliyorsanız çok da sorun yoktur bence. Gerçi İngilizcem sizden iyi değil ama ben böyle düşünüyorum. Lily Allen, Daughter dinleyebilirsiniz, tavsiye ederim anlayabiliyorum onları :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sarklar onemli degil. Dizilere odaklan.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yanlış anlatmışım kusura bakmayın, anlayamıyorum derken, "söylenen kelimeleri anlayamıyorum" demek istemiştim. Söylenilen seslerin, hangi kelimelere ait olduğunu anlasam, şarkıyı anlayacağım. @ÇukulatabideDomates

O da doğru ancak, İngilizce bildiğimi bilenlerin arasında. "Söylesene şu şarkıda ne diyor" tarzında sorularla karşılaşıyorum, bu yüzden bunun geliştirilebilecek bir tarafının olup olmadığını merak etmekteyim.@Olgi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Neighbourhood -- 13 Eylül 2015; 4:24:33 >
  • İngilizce bildiğinizi varsayarak linktekileri çevirme gereği duymuyorum.

https://answers.yahoo.com/question/index?qid=20130419072817AAc4agk

Cevaplardan biri; Not always.

I'm a native English speaker, and I have two university degrees in English, but I don't understand a lot of the words in most songs.

Yani sizde bir problem yok ana dili İngilizce olan insanlar bile anlayamıyor çoğu kelimeyi. Anlayıp anlamayamamaları şarkının türüne göre değişiyormuş (ayrıca durum bende de böyle türüne göre değişiyor anlayıp anlayamadığım). Bu şarkıda ne diyor diye sorduklarında bu cevabı verebilirsiniz. Şarkıları anlamanın önemli olmadığına katılıyorum kafanıza takmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amazonia -- 13 Eylül 2015; 16:53:32 >

• Tam şimdi şarkı dinlerken sözleri anlamaya çalışıyordum bunu düşündüm bunun bi yöntemi var mı diye, konu çıktı karşıma.

Ben de aynı konuyu açan arkadaş gibiyim, native speaker lar bile anlayamıyorsa ozaman bizdeki durumla aynı şey bu, mesela ben Türkçe pop şarkılarının sözlerini anlayamayabiliyorum, bazı kelimeleri öyle bir birleştiriyolarki ortaya yeni kelime türüyor.
  • Bazen Türkçe şarkılarda da olur ya hani şarkı sözü başka bir şey söylemiştir sen başka bir şey anlamışsındır sürekli yanlış söylersin.

Aynı durum ingilizcede de aynı mesela Coldplay'ın ink diye bir şarkısı var bir yerde 48. saniyede başlıyor ''and you wonder when you wake up, will it be alright'' bunu öyle bir söylüyorki 2 gündür merak ediyordum ne diyor burda diye.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Neden bu kadar karışık?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • benim tanıdığım hiçbir ing öğretmeni ve dil edebiyat mezunları şarkıları anlayamıyor. şarkı çok başka bir boyuttur, o yüzden takılma o konuya fazla. :)
  • şarkılar zor ya yutuyolar hızlı söylüyolar falan türkçede de aynısı geçerli küçükken çok kavga ederdik burda bunu diyor burda bunu diyor diye internette yaygın değil açıp bakamazdık
  • The Neighbourhood kullanıcısına yanıt
    Princess Chelsea dinle tane tane vurguluyor kelimeleri ama bir o kadar da kendine özgü çok hoş ritim ile söylüyor .anlamama gibi durumun olmaz eminim .
    bu arada bana nedense barış manço yu anımsatıyor
  • Merak etme sorun sende değil ana dili ingilizce olan insanlar bile anlayamıyor şarkıda geçen çoğu sözleri. Şarkıda geçen melodi ve kafiyeyi devam ettirmek için bazı harfleri normalden farklı olarak telaffuz ediyolar ya da harfleri yutuyolar. Şarkıların akustik versiyonunu dinlesen daha iyi anlayacağına eminim. Hatta şu son zamanlarda çıkan (ağırlıklı olarak pop) şarkıları anlaması gerçekten zor ve kendimizi geliştirebileceğimiz bir yol yok :/
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.