Şimdi Ara

hal.dll ve ntoskrnl.exe BSOD Mavi Ekran Hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
2.505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

başlıktada belirttiğim gibi mavi ekran hatası alıyorum..

Hatanın kaynağını yada sebebini bir türlü anlamadım. bluescreenviewr programıyla görüntülenmiş hali resimdekki gibidir.

Bütün mavi ekran ve kırmızı ekran hatalarının hepsinde aynı 2 dosyanın ismi geçmektedir.

işletim sistemim Windows 8.1 Pro 64 bit.

sorun neden kaynaklanıyor olabilir ve ne yapmam gerekir ?

hal.dll dosyasını değiştirmek soruna çözüm olurmu yada ne yapmamı önerirsiniz, bu konu hakkında tecrübe edinmiş forumdaki üstadlarımada konuyu danşmak için böyle bir konu açtım.
    resim aşağıdadır.

İyi günler hayırlı forumlar dilerim..

https://store.donanimhaber.com/91/f9/a0/91f9a0652b25a6b35f33b5fc69a54ac3.jpg
     hal.dll ve ntoskrnl.exe BSOD Mavi Ekran Hatası

• Mavi ekran hatasını ne zaman alıyorsunuz?
    Oyun oynarken,film izlerken vs?
    Bir de sizden ricam donanımı yazar mısınız?Masaüstü mü laptop mu vs?marka modelleriyle lütfen.
  • hocam mavi ve kırmızı ekran hatasını oyun oynarken alıyorum. 1 hafta içerisinde 6-7 kere aldım.

masaüstü kullanıyorrum..

bilgisayarın ayrıntılı tüm özelliklerini size aktarayım resimlerle..

resimlerde bilgisayarımın tüm ayrıntılı özellikleri mevcut lütfen biri yardım etsin bu hata neden kaynaklanıyor kafayı yicem ne yapmam gerek bi yardımcı olun arkadaşlar çok çaresiz durumdayım ve sinirlerim çok bozuldu. :(
     hal.dll ve ntoskrnl.exe BSOD Mavi Ekran Hatası hal.dll ve ntoskrnl.exe BSOD Mavi Ekran Hatası hal.dll ve ntoskrnl.exe BSOD Mavi Ekran Hatası hal.dll ve ntoskrnl.exe BSOD Mavi Ekran Hatası hal.dll ve ntoskrnl.exe BSOD Mavi Ekran Hatası

• ntoskernel hatası; windows sisteminde herhangi bir güncelleme YÜKLERKEN güç kesilmesi vb. sebeplerden dolayı oluşur ve çözümü genellikle formatla giderilir. ntoskernel.dll değiştirmeniz sorunu tek başına çözmez zaten değiştirme şansınız zordur sistem aktifken.

asıl sıkıntınız hal.dll ile alakalı ve bu biraz daha ciddi bir problemi işaret eder, ki bu donanımsal olarak ram ve/veya ekran kartındaki yani donanımın yazılımın talebine cevap veremediği durumlarda olur. ayrıca physx desteği olmasa da bilgisayarınıza physx yüklemeniz de oyunlarda yazılımsal desteği sağlar.

ntoskernel sorununu formatla çözebilirsiniz ama hall.dll için durumu gözlemlemeniz gerekir ram ve ekran kartı üzerinde. özellikle bu iki donanım sıkıntısına vurgu yapıyorum çünkü yazılım ile donanım arasındaki iletişimi sağlayan ram lerdir.
  • peki hocam bende öyle düşünüyorum çünki bu hatalar oyun oynarken falan oluyor :(

ramlerle ilgili problem veya sıkıntı varmı yada ekran kartıyla ilgili bir sorun bunları nasıl test edebilirim veya nasıl anlayabilirim ?

ne yapmam gerekir bi yardımcı olun :(
  • kullanığınız windows orjinal değilse, mümkünse win 8 pro yükleyin bi. win 8.1 sürümleri hala biraz sıkıntılı sizinki orjinal mi bilmiyorum gerçi.

Ama zaten ntoskernel için temiz güzel bi format gerekli olduğundan hiç değilse aynı işletimi kurmak yerine daha stabil olduğu için win 8 pro indirip kurun, hal.dlll de yazılım-donanım cevap hatasından ötürü kendi kendine de düzelebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi home_sweet_chaos -- 17 Eylül 2014; 13:58:20 >
  • hocam bilgisayara 2 ay önce format attım zaten windows 8.1 yükledim bilgisayar ayrıca 3 aylık fln daha yeni parçalar fln :(

önceden windows 8 vardı ondada mavi ekran hatası alıyordum :(

minidump dosyalarını buraya atsam acaba detaylı yardımcı olabilirmisiniz inceleyip ?

kesin bi soruna ulaşsak çözümü için ne gerekiyorsa yapabilirim valla kafayı yedirtecek bana bu bsod hatası ..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fltmgr.sys Mavi Ekran Hatası
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • pm attım
  • sorunun yüksek olasılıkla diyorum hard disc hd tune ile bir tarama yapar mısın bad sector varmı pc yeni olması önemli değil bende geçen sene yeni laptop aldım oyunlarda mavi ekran verip kapanıyordu hata kaynağına baktığımda hall.dll çıkıyordu sizin gibi bende ilk önce windowstan yani yazılımsal sandım servise verdim onlarda çözemedi çok iyi pc'den anlayan bir abiye götürdüm pc tamirciliği yapıyor o hdd yi taradı bad sector var dedi değiştirdik hard disci ve kurtuldum bu illet mavi ekran hatasından

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myo_1433 -- 17 Eylül 2014; 14:53:40 >
  • tamam hocam hemen hd tune ile badsector taraması yapıyım sonuçları bi bildiriyim size
  • oc genie yi aktif etmiştim msi anakartta ondan dolayıda olabilir diye kaldırdım oc yi şimdilik sıkıntı yok bakalım bakalım ramler xmp de oc oluncada kaynaklanıyor olabilir hata hdd de kontrol ettiğim programlarda hata bulamadı muhtemel sorun ram yada ekran kartı diye düşünüyorum. bide hep oyunlarda olunca bu sıkıntı ..

başka öneri ve tavsiyesi olan arkadaşlar varmı ?
  • baştan yazaydınız keşke o/c aktif diye. o/c aktifken mavi ekran alıyorsanız voltajları bi pinçik arttırın azar azar
  • home_sweet_chaos kullanıcısına yanıt
    sorma hocam :D oc yi şuan kapadım bakalım durum ne olacak ama voltaj değerlerini anakart oto ayarlıyodu i7 4790k 4.4ghz 1.182V vermiş stabildi ama ramleri bilmiyorum..

xmp profil 1.2 de ramlere 1.65 veriyor herhalde..

peki tekrar oc yaptığımda ramin voltajını 1.7 yapsam ve işlemciyi 1.95 yapsam sıkıntı olurmu acaba ? fazla voltaj verince fln ?
  • 0.5-1 fazla volt en fazla 1 2 derecelik sıcaklık artışı yapar. Yeni işlemciler bunla dayanıklılardır bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum küçük voltaj artışlarının.
  • Windows 7 sistem gereksinimleri makalesinde işletim sisteminin en az 1 GB RAM ihtiyacı bulunmaktadır. 1 GB' ım altında RAM kullanımı olmayacaktır.

Fazla kullanım için msconfig bölümünde Başlatma sekmesinde Tümünü Devredışı Bırak seçeneğine tıklayı Hizmetler sekmesine geçerek "Tüm Microsoft Hizmetlerini Gizle" seçeneğini seçip Tümünü Devredışı Bırak seçeneğine tıklayarak TAMAM butonuna basıp bilgisayarınızı yeniden başlatarak kontrol ediniz.

Bunun dışında sisteminizde virüs taraması gerçekleştiriniz.

Kolay gelsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.