Şimdi Ara

Hakkari'nin İlk Fabrikası Kuruluyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: eloko

Bir çapanoğlu varsa çıkacaktır ortaya.
    doğuda havaalanları yapılmalı,tren ve yeni yollarla diğer bölgelerimizle bağlantıları yoğunlaştırılmalı,
    tarım ve hayvancılık modern yöntemlerle desteklenmeli,ılısu barajı biran önce başlanıp bitirilmeli.

katılıyorum... ama oradakiler bunu anlayabilecekler mi ??..

mesela şöyle anlatayım. Mehmetçiğimiz onları korumak için orda bulunuyorken. onlar mehmetçiği taşlıyor :)..

onlar için fabrika ve belediye hizmetleri yoğunlaştırılırsa değerini bilecekler mi ?
  • Onlar ,kendilerini korudukları için değil düşman gördükleri için taşlıyorlar. :)

quote:

Orijinalden alıntı: EXe-C*
    mesela şöyle anlatayım. Mehmetçiğimiz onları korumak için orda bulunuyorken. onlar mehmetçiği taşlıyor :)..

Orijinalden alıntı: nasozby

Neden bilmesinler ki ? Sen sana değer verenin değerini bilmez misin, bilirsin büyük ihtimalle. Onlar da bilirler tabii.

Zaten Asker örneğinide o yüzden verdim. Onlara değer verenlerin değerlerini bilmiyorlar :) Dağa çıkıyorlar askerimize kurşun sıkıyorlar vs. çıkmasalarda destek çıkıyorlar vs.. Ha illaki sözümün sışında kalan insanlar vardır.. ama genel böyle..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fetih

Onlar ,kendilerini korudukları için değil düşman gördükleri için taşlıyorlar. :)

quote:

Orijinalden alıntı: EXe-C*

işte sylediğimde bu :) onlar değer bilmiyorlar.. kendilerinin hayrına olan birşeyi kötü görüp ona göre işler yapıyorlar..

Fabrikalar kurulsa okullar açılsa hastaneler açılsa oralarıda taşlarlar halk gerçek anlamda bilinçlendirilmediği sürece

@nasozby
    O kadar büyük düşünmeye gerek yok :) Bazı şeyler çok açıktır ve tek kelime onları tasfir etmeye yarar.. Bir konuda haklısın oda şuan buranın bu konunun tartışılacak yeri olmadığı...

Başlıkla uyumlu bir yorum yapayım bari...

Umarım devamı gelir :)

• quote:

Doğuya fabrika kurulamaması sadece ekonomi zorluk mu yoksa siyasi nedenlerden mi ?Ayrıca sadece Atatürk zamanından beri ülkeyi yöneten sadece bu hükümet mi ?Hükümeti kötülemek için önce geçmiş hükümetlere de bakmak gerekir.Ki sadece bu hükümüeti suçlu gördüğünüz için de tarafsız bir eleştiri yapamıyorsunuz.

atatürkü neden işin icine katıyorsunuz anlamış degilim.
    ben ismet inönünden itibaren söylemiştim fakat siz direk akp olarak algıladınız.
    o begenmedigin atatürk doguyu toprak agalarından kurtarmak icin toprak reformunu gercekleştirecekti...
    simdiki hükümetler bırakın toprak reformunu,reform yapacak toprak dahi bulamıyorlar....

konuyu atatürk'e cekmeniz belirli siyasi örgüt sempatizanı oldugnuzun acıkca kanıtıdır.
    nefretinizi artık kontrol etmeyi ögrenmelisiniz sayın fati...

RİZE ÜNİ-MAKİNE

SINIRSIZ Bölüm Yasağı Kaldırılsın...
    BJK, İLKERİNANÇ, ELECTRA, BLACKEAGLE, SANGRE, OKTAYD, ORION

• quote:

Kaldi ki onca yapılan fabrikanın bir tanesi niye doğuya yapılamamıştır?İlk önce bize Atatürk düşmanı imasını yapacağınıza buna cevap veriniz.Bırakın bu dogmatikçiliği.Bu sorun Türkiye Cumhuriyet'inin kuruluşunda başlıyor kabul etmesenizde.

Sanırım soruyu asıl yöneltmeniz gereken kişi Atatürk değil kimilerinin başına taç ettiği Fevzi Çakmak'tır.

Orijinalden alıntı: oktayd

quote:

Doğuya fabrika kurulamaması sadece ekonomi zorluk mu yoksa siyasi nedenlerden mi ?Ayrıca sadece Atatürk zamanından beri ülkeyi yöneten sadece bu hükümet mi ?Hükümeti kötülemek için önce geçmiş hükümetlere de bakmak gerekir.Ki sadece bu hükümüeti suçlu gördüğünüz için de tarafsız bir eleştiri yapamıyorsunuz.

ben ismet inönünden itibaren söylemiştim fakat siz direk akp olarak algıladınız.
    o begenmedigin atatürk doguyu toprak agalarından kurtarmak icin toprak reformunu gercekleştirecekti...
    simdiki hükümetler bırakın toprak reformunu,reform yapacak toprak dahi bulamıyorlar....

konuyu atatürk'e cekmeniz belirli siyasi örgüt sempatizanı oldugnuzun acıkca kanıtıdır.

Sizde Atatürk'ü neden hep temize çekmeye çalışıyorsunuz bende bunu anlamış değilim.İnönü ve Fevzi Çakmak şamar oğlanımı ki her zaman tek suçlu onlar görülüyor? Atatürk'ün eleştirilmesine neden bu kadar karşısınız? Atatürk sizce Tanrı katında biri olabilir , size göre peygamber işlevi gören biri olabilir ama birileri Atatürk'ü eleştirmeye kalktığında neden hemen dinci,liboş vs,vs diye yaftalama gereği duyuyorsunuz ? Neden bu panik ? Ben dinci değilim mesela , komünistim ama Atatürkçüde değilim ve eleştirilecek bir sürü politika güttüğünü düşünüyorum.Atatürkçü değilim ve ona eleştirel bir gözle yaklaştım diye ben şimdi dincimi olmuş oluyorum ? liboşmu olmuş oluyorum? Nurcu yada başka birşeymi olmuş oluyorum ? yada bir siyasi örgüt üyesimi olmuş oluyorum? @Fetih ne maksatla eleştiriyor onu bilemem ama gözlemlettiğiniz tek şey bu sayın @oktayd kusura bakmayın.. Eğer Atatürk hakkında bu kadar kendinize güveniyorsanız ve eleştirilecek tek bir yönü olmadığını düşünüyorsanız , madem bu kadar kesin görüşlüsünüz ve kendinize inanıyorsunuz bırakınız eleştiren eleştirsin sizde bir kemalist yada Atatürkçü olarak kendi doğrunuzun cevabını verebiliyosanız verin. Verebiliyormusunuz? Üzgünümki ben hiç buna rastlamadım.. Sosyalistim diye geçiniyorsunuz ama sosyalizmin dogmatikliğe karşı olan tavrını algılayamamışsınız. Haa ''nasyonal sosyalist'' iseniz onu bilemem ki şu ana kadar çizdiğiniz profil bu yönde.

• quote:

Bu sorunun cevabını bulmak için taa Atatürk zamanına gitmek lazım.

quote:

nasozby senin hükümetin ne iş yapar o zaman.neden devlet fabrika kurmuyor..

''Habur Sınır Kapısı’nda yaşanan manzara karşısında umutlanmamak mümkün mü? Bu bir umuttur. Türkiye’de bir şeyler oluyor, iyi, güzel şeyler oluyor. Umut verici gelişmeler oluyor. Bunu son derece olumlu ve sevindirici bir gelişme olarak gördüğümü ifade etmek istiyorum.” recep tayyip erdogan

RİZE ÜNİ-MAKİNE

• Bu arada konunun dağılmasını istemedim. Gerçi konu bana gelene kadar dağılmış dağılacağı kadar . Ben kimsenin avukatı değilim , araya girdiğim içinde özür dilerim ama bazen öyle şeyler yazılıyorki bir şeyler karalamadanda tutamıyor insan kendini.Herkesin bir rahatsızlığı var madem , bende kendi rahatsızlığımı belirtme gereği duydum o kadar..Bilenler bilir zaten benim @Fetih arkadaşımız ile ayrı kulvarlarda olduğumuzu.Konu iyice dağılmasın diye cevap yazmayacağım konuya bir kez daha , bunu belirtmek isterim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ice Cube

quote:

quote:

Sizde Atatürk'ü neden hep temize çekmeye çalışıyorsunuz bende bunu anlamış değilim.İnönü ve Fevzi Çakmak şamar oğlanımı ki her zaman tek suçlu onlar görülüyor? Atatürk'ün eleştirilmesine neden bu kadar karşısınız? Atatürk sizce Tanrı katında biri olabilir , size göre peygamber işlevi gören biri olabilir ama birileri Atatürk'ü eleştirmeye kalktığında neden hemen dinci,liboş vs,vs diye yaftalama gereği duyuyorsunuz ? Neden bu panik ? Ben dinci değilim mesela , komünistim ama Atatürkçüde değilim ve eleştirilecek bir sürü politika güttüğünü düşünüyorum.Atatürkçü değilim ve ona eleştirel bir gözle yaklaştım diye ben şimdi dincimi olmuş oluyorum ? liboşmu olmuş oluyorum? Nurcu yada başka birşeymi olmuş oluyorum ? yada bir siyasi örgüt üyesimi olmuş oluyorum? @Fetih ne maksatla eleştiriyor onu bilemem ama gözlemlettiğiniz tek şey bu sayın @oktayd kusura bakmayın.. Eğer Atatürk hakkında bu kadar kendinize güveniyorsanız ve eleştirilecek tek bir yönü olmadığını düşünüyorsanız , madem bu kadar kesin görüşlüsünüz ve kendinize inanıyorsunuz bırakınız eleştiren eleştirsin sizde bir kemalist yada Atatürkçü olarak kendi doğrunuzun cevabını verebiliyosanız verin. Verebiliyormusunuz? Üzgünümki ben hiç buna rastlamadım.. Sosyalistim diye geçiniyorsunuz ama sosyalizmin dogmatikliğe karşı olan tavrını algılayamamışsınız. Haa ''nasyonal sosyalist'' iseniz onu bilemem ki şu ana kadar çizdiğiniz profil bu yönde.

yorumlarınız icin teşekkür ederim.
    fakat sosyalist olarak görünüp kürtçü düşünceyi araç olarak kullanan sosyalistlerden olmaktansa nasyonel sosyalist olmayı yeglerim..
    fakat otu foku atatürke mal ettikleri icin böyle bi tepki veriyorum.

eger ortada bir sorun varsa direk atatürk hedef göstermek tarafcılıktan başka bişey degildir.

fetih adlı üyenin yorumlarında her zaman atatürke ve cumhuriyete dokundurma söz konusu.
    bunu bildigim icin aşırı tepki veriyorum.

yani herşeyi atatürkten beklemek bir saçma geliyor.
    atatürkten sonra bi sürü başbakan ve cumhubaşkanı gelmiştir.
    eger eleştirilecekse onlar eleştirilmeli...fetihin klavyesinden en son atatürk kelimesi cıkmalıydı..
    ben sorunum bundan ibaret..

RİZE ÜNİ-MAKİNE

• Sayın oktayd,

Yukarda söylediğiniz gibi beni hangi tarafa soktuğunuzu mera ettim açıkçası?
    Kültür-Nilim dahilinde kimin taraftarlığını yaptığımı gördünüz, duydunuz, işittiniz?
    Benim sadece önyargılarım yok ve benim için yanlış varsa yanlış doğru varsa duğrudur.
    Bence insnaları yaftalamayı bir kenara bırakmalısınız. Bu sözlerimi dostça bir öneri alın lütfen, niyetim kırmak değil.

Sayın oktayd,

Yukarda söylediğiniz gibi beni hangi tarafa soktuğunuzu mera ettim açıkçası?
    Kültür-Nilim dahilinde kimin taraftarlığını yaptığımı gördünüz, duydunuz, işittiniz?
    Benim sadece önyargılarım yok ve benim için yanlış varsa yanlış doğru varsa duğrudur.
    Bence insnaları yaftalamayı bir kenara bırakmalısınız. Bu sözlerimi dostça bir öneri alın lütfen, niyetim kırmak değil.

aslında daha önce yazmam gerekirdi fakat actıgınız konudaki yorumunuzu görmemiştim ondan dolayı size sert çıkıştım..
    hatalı oldugum icin özür diliyorum..kusura bakmayın

RİZE ÜNİ-MAKİNE

• Rica ederim. Ve bu güzel davraşınızdan dolayı sizi tebrik ederim.

Rica ederim. Ve bu güzel davraşınızdan dolayı sizi tebrik ederim.

iyi geceler diliyorum

RİZE ÜNİ-MAKİNE

• quote:

Bu sorunun cevabını bulmak için taa Atatürk zamanına gitmek lazım.
    quote:

nasozby senin hükümetin ne iş yapar o zaman.neden devlet fabrika kurmuyor..

Diğerleri ne kadar taraflı ise siz onlardarın en az 2 kat daha fazla taraflısınız. Olayı taaaaaa Atatürke kadar sündürmek için bir yerlerinizi yırtmayın. Kurulduğundan 2. Dünya savaşına kadar bu ülke, Osmanlıdan devraldığı borçlara rağmen her sene büyüme rekorları kırıp dünyanın en hızlı büyüyen ve kalkınan ülkelerinden birisi olmuş ise, büyük önder ve onun yürüttüğü akılcı ekonomik önlemler sayesinde olmuştur. Doğu fabrika kurulmamıştır demeniz yanlış doğuda o bölgenin ürettiğini işleyecek, şeker ve pamuk fabrikaları Cumhuriyetin ilk yılları ile kurulmaya başlandığını görebilirdiniz.

1930’lann sonlarına doğru Avrupa Devletleri arasında kamplaşma ve buna bağlı savaş rüzgarları artarken Ulu Önder Atatürk’ün Büyük Millet Meclisi’nin açılışındaki nutku Celal Bayar başkanlığındaki hükümete yeni iktisadi hedefler gösteriyordu. Atatürk bu nutkunda “en kısa yoldan en ileri ve en refahlı Türkiye idealine ulaşmak” hedefini vermişti. Bu ivme ile hazırlanan Celal Bayar’ın üç yıllık maden işletme ve dört yıllık sanayileşme planlan kamuoyunda büyük heyecan uyandırmıştı. Bunlardan sanayileşme planında Doğu Anadolu’yu doğrudan etkileyecek Trabzon limanı ile Sivas’ta çimento ve Motor fabrikaları Iğdır pamuklarını işlemek için Erzurum’da iplik fabrikası kurulması da yer almaktaydı. Ayrıca programda öngörülen üç şeker fabrikasından ikisinin Doğu illerinde inşası planlanmıştı.

Bu ülkenin dibi gördüğü zaman dilimi devletleşmenin bırakılıp Liboş ekonomiye geçildiği Demokrat Parti iktidarı zamanı ve sonrasıdır. Ha bu ekonomik değişiklik gerekliydi değildi, bizden ne götürdü bize ne getirdi orası başka bir konunun meselesi.

Şimdiki hükümetin eleştirilmesinin nedeni ise onlara göre ülke büyüme rekorları kırıyor ama bunu biz vatandaşlar göremiyor işsizlik azalmadı, ağır yada hafif sanayi hamleleri yapılmadı, temel ihtiyaç maddeelerine hala Avrupanın kat be kat üstü para veriyoruz, günyanın en pahalı akaryakıtını kullanıyoruz, vs. vs. Tek büyüyen bütçe açığı ve 80 yılda sadece 80 milyar doların üzerinde olan ama bu hükümetin 8 senesi sonunda 300 milyar doların üzerine çıkan iç ve dış borç hani insan sormadan edemiyor bu para sanayiye, reel ekonomiye yada vatandaşın cebine girmediğine göre kimin cebine giriyor?. Üstelik bu borç sattık sattık bitiremedik denilen onca özelleşmeye rağmen alındı satılanlar arasında taaaaa Cumhuriyetin ilk yıllarında kurulan Şeker Fabrikaları ve Sümerbankta var.

Haliyle paranın büyüklüğü nedeniyle soruyu sorarken seside biraz gür çıkıyor. Rahatsız olduysanız oda sisin sorununuz. Bizim merak ettiğimiz sorumuzun cevabı, bu paralar nerede?.......

Sahipsiz olan Vatanın batması haktır sen sahip olursan vatan batmayacaktır. M. Akif

• Yıllar önce olması gereken bir olaydı hakkari için büyük devlet için küçük bir adımdır.İnşallah bundan sonra türk yatırımcılarda feyz alırda bu fabrikaların devamı gelir.
    Yorumlarımızda kör kütük siyasi söylem ve düşüncelerden kaçınırsak, " Kültür ve Bilim" platformunu daha kaliteli ve didaktik bir yapıya büründürebileceğimiz kanaatindeyim.

Orijinalden alıntı: vural_kral

1998-2007 yılları arasında Kars ve Bitlis'te yaşadım. Güneydoğuda Hakkari hariç bir çok vilayete/kasabaya/köye gittim.
    Söz konusu coğrafyaya ayak basmadan, orada yaşamadan yorum yapan insanlar pek gerçekçi olmuyorlar nazarımda.
    Yorumlarımızda kör kütük siyasi söylem ve düşüncelerden kaçınırsak, " Kültür ve Bilim" platformunu daha kaliteli ve didaktik bir yapıya büründürebileceğimiz kanaatindeyim.

Söz konusu coğrafyaya ayak basmış birisi olarak, görüşlerinizi belirtiniz o zaman, malumunuz herkesin Hakkari'ye gidecek imkanı olmuyor.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.