Şimdi Ara

Hakim-Savcılık okul puanları belli oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
3
Favori
1.318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hakim-Savcılık okul puanları belli oldu

Yıllarca gs hukuk mezunları büyük şirketlere önem verirken aslında bu görüntü kötüleşen ekonomi ile birlikte özel sektördeki şartların ne kadar zorlaştığını gösteriyor. Ekonomi her geçen gün ....

Gsü hukuk : 11 kişi
    Hacette : 172 kişi
    Ankara : 481 kişi

Sınava girmiş memurlar nette gördüğüm kadarıyla.

EDİT : İlk 5in 4ü Ankara

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9162BF8FE -- 3 Ağustos 2020; 13:45:35 >

• Evet devlette bir takım kadrolar ve unvanlar kıymetli. İçi boşaltılmadan evvel sayıştay denetçiliği öyleydi. Dışişleri hala kıymetli, maliye teftiş kurulu muteber bir yere sahip diye biliyorum. İstihbarat kuruluşları her ne kadar işe alımlarda kamuya açık bir süreç izlemese de Dünya'nın her yerinde çok kıymetli bürokrat sınıfı eğitir.

Bu başlıktaki yargı makamları da elbette prestijli. Onun dışında yargının en üst mercine bakarsak mevcut aym başkanı akademi kökenli. Fena tercihler değil aslında buralar ama işe alımlarda ne kadar liyakat tabanlı ve şeffaf süreçler izliyorlar insan ondan şüphe ediyor.
  • ilk 23'e vakıf hukukların girememesi ve istanbul hukukun 13. sıraya gerilemesi de çok üzüntü verici....
  • İühf ile AÜHF arasında ~2 puan var. GSÜ mezunlarının da memurluğa yönelmesi gerçekten ilginç. Fransızca ve İngilizce eğitimle acaba ne tür bir fayda görürler memurlukta ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Bender -- 3 Ağustos 2020; 13:40:22 >
  • kamu kadrolarında da yurt dışı master durumu var hocam. Bu sadece ali yargı sınavı, kpss eklenmiş haliyle 1-hacettepe 2-ankara 3-gs oluyor, hakim-savcılık için kpss genel kültür kısmına da giriyorsunuz.

Bu arada gsde %30 yabancı dil, yani cezahu hukuku, anayasa hukuku, borçlar gibi ana dersleri onlar da türkçe görüyor. Bu biraz YÖKle alakalı durum ya. Ama hukuk eğitiminin 5 yıl sonra daha iyi olacağını düşünüyorum. Şu an ankara hukuk dahil bir kaç okul seneye %100 ingilizce kontenjan açacak. Dünya bir bütün hale geliyor artık tüm meslekler uluslararası boyuta taşınıyor. Bakalım süreç ne getirecek
  • Ayrıca ilk 5 sıranın 4ü Ankara'da bulunan hukuklar. Boşuna hukuk ankarada okunur denmiyor
  • Gs gukuk mezunları akademisyen oluyor genelde koç ve bilkent mezunlarının networkü iyi onlar özel sektörde daha şanslı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anliyorumm

Gs gukuk mezunları akademisyen oluyor genelde koç ve bilkent mezunlarının networkü iyi onlar özel sektörde daha şanslı
    Özel sektörde özel ünilere yönelik antipati geliştiği de söyleniyor. GSÜ hukuk mezunu dediğiniz gibi oluyor hatta genelde yurt dışında yüksek lisans yapıp orada kalıyorlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İühf neden bu kadar düşük acaba,neye bağlıyorsunuz bu durumu? Sınava kaç kişinin girdiğini görebiliyor muyuz? Kaçta kaçı başarılı olmuş?
  • hocam iühfdeki arkadaşlarımla konuştuğumda derslerden dolayı çok yoğun olduklarını ne hakim-savcılığa ne de ingilizceye vakit ayırabildiklerini söylediler. Sınava giren sayısı ise genelde ankaranın çok çok az bir farkla altında oluyor. Yani ordan da 400 civarı insan giriyor.
  • Omü hukuğa bak Samsunun gururu

• hocam bu verinin sayfasını veya linkini yollamanız mümkün mü?
  • Kamu kurumlarinda kariyer memurluk sandiginiz gibi kisa kollu gomlek butun gun solitare oyna degil. Hem maas olarak hem yapilan is olarak oldukca tatmin edici.Yurt disinda en iyi okullara mastera gonderilme durumu da var.

• yinemimezunakaldim kullanıcısına yanıt
    yokatlas.yok.gov.tr
    Adalet Bakanlığı Adli Yargı Sınavı | Mezun Başarı Atlası
    https://yokatlas.yok.gov.tr/mezun-basari-atlasi-tablo.php?s=5

• Giren kişi sayısına bağlı olarak ankara hukuk’un daha başarılı oldugunu düşünüyorum şahsen
    481 kişi az değil hele 11 kişinin yanında.

• fabricioramirez F kullanıcısına yanıt
    aynen öyle. Amcam Hazine'de çalışırken (şimdi hazine ve maliye bakanlığı yeni adı) amerikada mastere gitti. Hem türkiyedeki maaşı devam etti hem de devlet orada da dolar cinsinden maaş verdi. 2016-2018 yılları arasında ''maliyet ve güvenlik tehdidi'' adı altında bu faaliyet durdurulmuştu. Şimdi tekrar başladı.
  • Aynen öyle hocam, her okulda eşit sayıda insan yarışsa gerçek sonuçlar ortaya çıkacaktır.
    Evet devlette bir takım kadrolar ve unvanlar kıymetli. İçi boşaltılmadan evvel sayıştay denetçiliği öyleydi. Dışişleri hala kıymetli, maliye teftiş kurulu muteber bir yere sahip diye biliyorum. İstihbarat kuruluşları her ne kadar işe alımlarda kamuya açık bir süreç izlemese de Dünya'nın her yerinde çok kıymetli bürokrat sınıfı eğitir.

Bu başlıktaki yargı makamları da elbette prestijli. Onun dışında yargının en üst mercine bakarsak mevcut aym başkanı akademi kökenli. Fena tercihler değil aslında buralar ama işe alımlarda ne kadar liyakat tabanlı ve şeffaf süreçler izliyorlar insan ondan şüphe ediyor.

• aynen hocam.hukuk veya iibf okuyan birisi icin en guzeli kariyer uzman yardimciliklari.ozellikle hazine,disisleri,ust kurullar gibi yerlerde.

• hocam torpil elbette var ancak torpilsiz de giren bir cok insan vardir bence. cunku herkesi torpille alsalar cok duz bir mantik ama bu sefer is yapacak insan bulamazlar

Torpille aldıkları insanlar arasında da iş yapacak bir sürü insan var. Onlar iş bilmez demiyorum. Diyorum ki gerçekten en iyi oldukları için mi oradalar yoksa iyiler arasından torpili olan mı seçiliyor? Bana sorarsan yüzde 80 ikinci dediğim.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.