Ben bi tasinmaz almıştım Hakim onayı vardı Beni duruşmadan kovdu ne yapabilirim < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Hakim beni duruşmadan kovdu

-
-
dawa aç...
-
Ney
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hakime dava aç. Hakime bunun onur kırıcı bir davranış olduğunu söyle.
-
Neden hocam
Sizi kovmuş daha ne olsun!
-
Eğer taşınmaz alımına ilişkin bir davada taraf olduğunuz halde hakim sizi haksız şekilde duruşmadan çıkardıysa (örneğin müdahilliğiniz ya da davaya etkili bir taraf sıfatınız varken), bu durum duruşma hakkınızın ve adil yargılanma hakkınızın ihlali anlamına gelebilir; bu durumda öncelikle tutanağa geçen ifadeleri inceleyip hâkimin işlemine karşı bir üst makama şikâyet hakkınızı (Hâkimler ve Savcılar Kurulu’na başvuru gibi) kullanabilir, ayrıca eğer bu işlem nedeniyle karar aleyhinize sonuçlandıysa istinaf veya temyiz dilekçesinde bu usul hatasını açıkça ileri sürerek kararın bozulmasını talep edebilirsiniz.
-
Bir tasinmaz satin aldım hakim onay ı gerekliydi. Hakim duruşmadaydi. Duruşmaya gittim evrakı onaylar msnz dedim. Beni duruşmadan kovdu evrakı onaylamadığı malatya ya boşuna gittim. Ardahan a geri dondum. Hsk ya suc duyurusunda bulursam dava acilir mi? Biliyorum dava acilmayacagni. Madem bunu kontrol eden hsk varsa dava acmayacaksa neden var
Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), yargı mensuplarının disiplin ve meslekî denetiminden sorumlu anayasal bir kurumdur; ancak HSK, bireysel mağduriyetleri gideren bir yargı organı değil, hâkimlerin görevlerini kanunlara uygun yapıp yapmadığını inceleyen idari ve denetleyici bir mercidir. HSK’ya yapacağınız şikâyet sonrası, eğer hâkimin davranışı görev gereklerine ve etik ilkelere aykırı bulunursa hakkında disiplin soruşturması başlatılabilir, ancak bu otomatik olarak sizin açınızdan bir dava veya tazminat süreci doğurmaz. Duruşmadan çıkarılmanız, keyfi ve hukuka aykırıysa, Anayasa'nın 36. maddesi uyarınca adil yargılanma hakkınız ihlal edilmiş olabilir; bu durumda, işlemin kararınıza etkisi varsa, hem üst mahkemeye itiraz edip hem de HSK’ya somut bilgi ve belgelerle şikâyette bulunabilirsiniz. HSK'nın varlığı, yargı bağımsızlığının suiistimale dönüşmemesi için gerekli bir denge mekanizmasıdır; ancak yetersiz işleyen denetim süreçleri, uygulamadaki sorunları ortadan kaldırmaz bu da eleştirilere konu olan bir yapısal eksikliktir.
-
Aynı sorun cumhuriyet başsavcılığına da var kamu görevlisi hakkım olan parayı iade etmiyor. Dava acilmadgi gibi takipsizlik de verilmiyor ve paramın iadesi de sağlanmıyor. Kısacası kamu görevlisinin işlediği suc delilli ve sabit len cumhuriyet bassavcılıkları dava acmiyor
Reddi hakim talebinde bulun
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X