Şimdi Ara

Hakikati İdrak Etmenin Bedeli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.022
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İnsanın, dünyanın ve bu evrenin hakikati. Bunu idrak ettikten sonra yaşamak artık çok zor. Hayatta kalma içgüdünle zorla unutmaya çalışıp, kendini kandırıp dışarıdaki hayatına devam edebilirsin ancak buna da nereye kadar dayanılabilir ki. Sosyal hayata devam etmek tabiri caizse cehennem azabı olur artık çünkü ne sen anlatabilirsin ne de kimse anlayabilir seni, insan kendi yürüyerek, yol alarak yırtabilir ancak bu yalan dünya perdesini. İlk bedeli budur hakikatin.
    Diğer bedel ise kendinin bilgisi yani bir hiç olduğunun, hiç kimse olduğunun bilgisiyle artık dayanamayıp ölmek istersin lakin o kadar da kolay değildir ki acısız bir şekilde buradan kurtulmak.

• Başlık yanlış olmuş bro. Hakikatı idrak etmenin değil, hakikatı inkar etmenin bedeli olması lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kingman29 -- 27 Temmuz 2018; 2:11:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada hakikat gizli saklı değildir, kayıtları ortada aşikâre açıktır okuyabilirsiniz ama o dili çözmek gerekir öncesinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pallad -- 27 Temmuz 2018; 2:21:54 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer sana göre hakikat hiçlik ise ya yalandan da olsa mutlu olduğuna, olacağına kendini inandıracaksın ya da intihar edeceksin, ertelediğin hiçliği şimdi yaşayacaksın.

• Yalandan da olsa mutluluk diye bir kavram olamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-586DEFFE5 -- 27 Temmuz 2018; 4:35:34 >
  • Biliyorum,yoktur zaten.Sadece durumun vahametini anlatmak istedim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hakikat dediğin nedir? Ya da hakikat vardir diyen, hangi hakikate var demektedir? Hakikat denilen şey, metafizik bir mastürbasyondur. Yuzyillar boyunca adına hakikat denilip de yanlışlanmaktan, çürütülmekten kurtulamayan tek bir şey olmamıştır. Artık hakikat mefhumunun aslında soyutlama yetisinin doğurduğu kusurlu ve çarpık vücutlu varlıklar olduğunu anlamalısınız.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Schwartzenius

Hakikat dediğin nedir? Ya da hakikat vardir diyen, hangi hakikate var demektedir? Hakikat denilen şey, metafizik bir mastürbasyondur. Yuzyillar boyunca adına hakikat denilip de yanlışlanmaktan, çürütülmekten kurtulamayan tek bir şey olmamıştır. Artık hakikat mefhumunun aslında soyutlama yetisinin doğurduğu kusurlu ve çarpık vücutlu varlıklar olduğunu anlamalısınız.
    Metafizik asla ölmemiştir. Daha da güçlenmiştir. İdealizm doruk noktalarına varmıştır. Kuantum fiziğiyle, fizik biliminin sınırları çökmüş, metafiziğin ispatı, bilimsel deneylerle ispatlanmıştır. Bugün fizik laboratuvarlarında, her Allah'ın günü yapılan kuantum deneylerinde, bilime, fiziğe aykırı olay gerçekleşmektedir. Madde parçacıkları, yarı geçirgen aynadan hem geçip hem de geçmemektedir. Madde parçacığı aynı anda birden fazla yerde bulunabilmektedir. Bir elektron, aynı anda hem sağa hem de sola dönebilmektedir.

Bildiğimiz fiziğin işleyişi dışında, evrenin arkaplanında işleyen metafizik process'lerin gerçekleştiği apaçık ortadadır. Bu yüzden bilim camiası, bir simulasyon içerisinde yaşadığımızı iddia etmeye başlamıştır. Karanlık madde, karanlık enerji, karadelik vb... Bizim bilimimizin kanunlarının işlemediği, maddeden farklı yapıların, evrenin gerçekliği olduğunu çoktan kabullenmiş durumdayız. Hatta bizim algımızın sınırları ötesindeki karanlık madde ve enerjinin, evreni oluşturan, bizim algımız çerçevesindeki madde miktarının 20 katı olduğunu keşfetmiş bulunuyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kingman29 -- 28 Temmuz 2018; 0:50:25 >

• Sen pesimistsin bro.
    Gayet o hakikatlerden memnun yaşıyorum. Hatta daha da merak ediyorum ve bu heyecan katıyor hayata
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.