Şimdi Ara

Hakan Çalhanoğlu'na 4 ay futboldan men

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
1.428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Trabzonspor, Hakan Çalhanoğlu'nu sözleşme imzaladıktan sonra başka bir takıma transfer olduğu için FIFA’ya şikayet etmişti.

SPORX | Leverkusen resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, CAS'ın da bu cezayı onayladığı ve Çalhanoğlu'nun yıl sonuna kadar tüm müsabakalardan men edildiğini duyurdu. Ayrıca, CAS'tan yapılan açıklamada Hakan Çalhanoğlu'nun Trabzonspor'a 100 bin euro tazminat ödeyeceği açıklandı.

Ceza nedeni olarak, Hakan Çalhanoğlu'nun 2011'de Karlsruhe forma giyerken Trabzonspor ile ön sözleşme imzaladığı ancak daha sonra Karlsruhe ile sözleşme uzattığı belirtildi. Milli futbolcunun, sonrasında Hamburg'a, ardından da Leverkusen'e geçtiği ifade edildi. CAS'ın da tıpkı FIFA gibi benzer bir karar aldığı, Çalhanoğlu'nun Trabzonspor ile olan sözleşmesine uymadığına karar verildi.

Bayer Leverkusen Sportif Direktörü Rudi Völler, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bu kararı esefle karşıladık. Bizim için kabul edilebilir bir karar değil. Hakan Çalhanoğlu için ağır bir karar oldu. Ancak, bizi de etkiledi. Leverkusen, 2011'deki bu olayın bir tarafı değil. Fakat, bu olay nedeniyle en önemli oyuncumuz sezonun kritik bir kısmında forma giyemeyecek." açıklamasını yaptı.

Hakan Çalhanoğlu, aldığı ceza nedeniyle A Milli Futbol Takımı'nın Finlandiya ve Kosova ile oynayacağı karşılaşmalarda forma giyemeyecek.

Trabzonspor'dan KAP'a Hakan Çalhanoğlu açıklaması:

Hakan Çalhanoğlu Trabzonspor ile sözleşme akdettikten sonra Almanya'da bir başka Kulüple sözleşme akdetmiş, kendisine ödenen 100.000.-Euro bedeli ise kulübümüze iade etmemiştir. 02.04.2013 tarihinde futbolcu Hakan Çalhanoğlu aleyhinde FIFA nezdinde açtığımız dava 28.01.2016 tarihinde FIFA tarafından karara bağlanmıştır. FIFA, futbolcu aleyhine 4 ay sportif ceza vermiş, Trabzonspor'un diğer taleplerini reddetmiştir. Futbolcu ve Şirketimiz tarafından CAS nezdinde itirazda bulunulmuş; CAS 02.02.2017 tarihinde verdiği kararda FIFA kararını lehimize bozarak futbolcunun Şirketimize 100.000.-Euro ödemesine karar verirken, futbolcu hakkında FIFA tarafından verilen sportif cezayı ise onamıştır.

Kamuoyunun bilgisine duyurulur.

Saygılarımızla.

Hakan Çalhanoğlu'nun açıklaması:

Herkese merhaba,

Duymuş olduğunuz gibi dün CAS´ın kararı açıklandı ve böylece FIFA´nın önceden verdiği 4 aylık futboldan men cezası onaylandı. Böylece maalesef sezon sonuna kadar ne takımım Bayer Leverkusen için ne de Türk Milli Takımı için sahalara çıkamayacağım. Bu durumdan çok üzgünüm.

Ceza sebebinin izahı şöyle: 2011´de, 17 yaşında iken Trabzonspor ile 1.7.2012´den itibaren geçerli olacak bir sözleşme imzalamam ve ardından o dönemde oynadığım takımım Karlsruher SC ile bir sözleşme daha imzalamam. Karlsruher SC´nin benimle olan sözleşmesini uzatma opsiyonu vardı.

Ama ben şundan emindim ki, sadece KSC sözleşmesi uzatılmadığı taktirde Trabzonspor ile sözleşmem geçerli olacaktı veya iki takım birlikte bir transfer üzerine karar alacaktı.

Maalesef bu durumu FIFA ve CAS değişik değerlendirip beni sahalardan men ettiler.

Trabzonspor ile aramda olan sözleşme transfer kurallarına aykırı koşullar ve şartlar altında gerçekleştiği ve dolayısıyla Trabzonspor´unda FIFA´nın çeşitli transfer kurallarına aykırı davrandığı her iki kararda tespit edildiğine rağmen cezalandırılan ben oldum.

Bu yüzden, benim bu koşullar altında, altı yıl evvel olan bir olay yüzünden, reşit olmadığım bir yaşta, böyle uzun bir dönem için mesleğimi ve tutkumu yaşayamamamı, futbol oynayamamamı anlamakta güçlük çekiyorum.

Yine de bu kararı kabul edip önüme bakacağım.

Eminim ki, ceza süresi bittikten sonra daha güçlü geri döneceğim. Kulübüm, Milli Takim ve tabi ki taraftarlarım için sahada son gaz performans sergileyeceğim.
    https://www.instagram.com/p/BQDHtf9A2yw/?taken-by=hakancalhanoglu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 10 Numara -- 3 Şubat 2017; 15:21:6 >

• İyi olmuş beter olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üzülmedim hak etti

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne diyeyim bilemedim Fail bi durum olmuş.

• Milli takımı etkilemez de Leverkusen'i bayağı etkiler gibi. Son maçlarda bayağı formdaydı.
  • Sirf zararsın trabzon

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Malaga'ya şok ceza! 4 yıl men
    12 yıl önce açıldı
    Terime 3 maç daha ceza
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Fifa Trabzonspor'un çağrısını almış ve daha adaletli bir futbol dünyası için EVET demiş.

• Yazık olmuş la adama.Kesin daha parlamadığı dönemlerde babasının amcasının yüzünden attığı bir imzadır.Yine de döner ama genç daha.

• Eğer sözleşmeyi imzalayıp parayı aldıysa ve vermediyse sonuna kadar haklı Trabzonspor.

Hiç kimse kusura bakmasın böyle bir şeyin FENERBAHÇE'ye Yapıldığına düşünüyorum,empati kurarak bile sinirlenebiliyorum.Hakan burada haksız cezası ne ise çeksin

• Hakan Çalhanoğlu'na 4 ay futboldan men

2012.
  • değil trabzonspor'a, 1461 trabzon'a bile saygısızlık kimsenin haddi değildir.

cezayı haketti.

• Düşünsenize almancı bi trabzonlu leverkusen tesislerine gidip kafasıyla camı kırıp çalhanoğlu nu kaçırmaya çalışıyor

• Trabzonspor nasıl bir kuluptur yaw.
    CAS mı Trabzon avukat bürosu mu anlayamadık.
    Malum bi Trabzon 'un sorunlarıyla ilgileniyorlar.
    Bi bitmediniz gitti...
  • kusura bakmasin ama haketmis.

ya sozlesmeyi imzalamayacaksin ya da sozlesme fesih sartlarina uyacaksin.
  • Kupamı geri verin paramı geri verin

Burası kaynamış hadi bye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeoMaster -- 2 Şubat 2017; 22:10:32 >
  • Dava ögrendigin kadarıyla Mart 2016 da açılmış. 5 yıldır yeni mi akıllarına gelmiş? sorusunu sormadan edemedim

• Milli takımın en çok ihtiyaç olduğu dönem de yazık olmuş.

• quote:

Orijinalden alıntı: coobain

Sirf zararsın trabzon

Sapına kadar haklılar.

Haberde Trabzonspor adı yerine Fenerbahçe yazsaydı aynı şeyi söyler miydin?

Zaten milli maçlarda bir faydasını göremedik.

• ya birader şunu Fener yapsa varya adımız zorbaya çıkardı ajanslardan düşmezdik

6 yıl önce yapılan amatör bir hata,

aranızda konuşup tazminat ve özürle halledemezmiydiniz yani.Bu çocuğun ne suçu var

Trabzonspor nefretimsin her açıdan
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.