Daha 2 sene önce add ilçe başkanı teyzemin büyük kızı turizim bakanlığında memur oldu. Tarih: 2023 Oğlum sen yazdığını okuyamıyor musun? |
Haftada 2 gün izin çokmu zor? (7. sayfa)
-
-
haftanın 6 günü 3 vardiya çalışıyorum. psikoloji iptal
-
yazım düşünce hatası yapmışım orada, gıda mühendisi kendisi turizim bakanlığındada o işteydi zaten, gıda denetleme onay işi yapıyordu yalanım yok memur luğa 2011-2012 kazandı gibi geçti herhalde öyle hatırlıyorum ondan önce özel sektördeydi.
damadında 45-50 derece dallas sıcağında 70-100 kiloluk otomotiv parçalarıyla kan ter içinde çalıştığı fotolarıda atardımda buraya cennetten kareler olarak, inanman için ama malesef suç.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 23 Mayıs 2024; 19:23:43 > -
Hadi ordan! Senin hayatın yalan üzerine kurulu...
-
Ayrıca birşey daha sallamışım orda daha doğrusu yanlış hatırlama turizim değildi o tarım bakanlığıdı turizim nerden gelmiş aklıma fazla gaza gelmişim herhalde evet surp o msjı biraz sallamışım kabul ediyorum haklısın.
ailemin üstüne yemin ederim dallas teksas usa da yaşıyorlar inanmıyorsan başka yapabilceğim birşey yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 23 Mayıs 2024; 19:50:55 > -
Ben daha haftada 1 gün tatil durumuna gelemedim 15 günde bir tatil ediyoruz oda mecbur vardiya dönümü .
Devlet ihalesi almış bir firmada çalışıyorum yani devletin gozu önünde bu oluyor
bizim meslekte firmalarin hemen hepsi böyle.
Mesaisini yatiririm zorla calistiririm diyor işçiyi fazla mesai sozlesmesini de ise girerken dayatıyor zaten.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 23 Mayıs 2024; 20:14:45 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Özel sektör olmasa kamu ağaçta kurumuş yaprak gibi sallanır.
Benim 10. yıla yaklaşıyor hizmet sektöründe 6 gün 8 saat çalışıyorum. Cumartesi ve pazar dahil. Yine ekip aynı şekilde çalışıyor.
Bir gün patrona dedim ki 2 gün çalışma 1 gün izin 2 gün çalışma 1 gün izin moduna geçelim. Mırın kırın etti ama ciro payımızdan düşülerek bu izin günlerini telafi edecek elemanın maaşını sağlayacağız deyince denemeyi kabul etti.
Özellikle uzun vadedir bizle çalışanların sağlık sorunları, müşteri ile iletişimleri, fiziki ve zihinsel durumları baya düzeldi. 6 gün çalışıp bunun üstünde gün içinde 1 2 saat yol çeken adamın sağlıklı bir şekilde hareket etmesi mümkün değil. Cirolar zaten direk arttı. Çalışan çalışan arasında çok büyük sorunlar oluyordu ortadan bu durumda kalktı. Çünkü hepsi dinlenmiş bir zihin ve fizikle geliyordu. Görevini yapıp gidiyordu. Sosyal olanakları hafif hafif arttırmaya başladıkça çalışan daha verimli olmaya başladı. Gün içinde ciro rekorları filan üst üste geldi.
2 3 aylık süreçte baya durum toparlandı. Tabi iş bazında iyi oldu ama insan oğlu doyumsuz =D. Baktım bu toparlanma ile bizim patronlar metreslere 15 günde bir 100.000tl atıp beni tedarikçi ödemeleri ile karşı karşıya getiriyor. Yanımda 3 5 kişiyi götürüp tazminatı alıp kaçtım.
Kısacası özel sektörde rahatlık bizim insana batar. O yüzden basın anasını satim 7 gün 9 saat çalışmayı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
https://twitter.com/routesosyal1/status/1793732627331207595?t=qucF_jEsnWIilwxdd5fAZA&s=19
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ne anlatıyorsun kerimcem.Yurtdışında çalışmanın bir karşılığı var burası gibi değil.Çalışan adam 1 ay sonra araba alıyor son model telefon alıyor vs.Burası ile karşılaştıramazsın.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Çoğu kişi iş yerinde çalışmıyor ki, 4 personelden 2 personele düşürdü bizim patronlar verimliğimiz daha ok atrttı. 4 kişi iken bildiğin kaos vardı, güya sabah 8'de geliyroduk, saat 10'a kadar kahvaltı, 12'ye kadar kahve, sonra öğle yemeği derken mesai bitiyordu zaten, araad bir de çay içiyorduk. Sonra işler yetimiyor diye akşam 6'da çıkacağımıa 8'ze kadar çalışıyorduk. Şidi 2 kişi adam gibi çalışıyoruz, sabah 8'de bi başlıyoruz akşam 6'ya kadar ara vermiyoruz hiç, bir tek 1 saat öğle aramız var. Kahvaltımızı da sabah işe gelmeden önce yapıyoruz.
Avrupa da 35 saat ama tvalete bile gitsen, maaşından kesiyorlar ya da karşılığında fazla mesaiye bırakıyorlar. Tabi yan gel 5bin bile haketmeden asgari ücet alanlar için hava hoş.
-
1 ay abartıda 6 ayda filan alıyor evet almıyormu dedim gurbetçileri oralarda it gibi çalıştırıyorlar hatta çalışma şekilleri çok daha disiplinli tanıdığım 10 gurbetçiden 8 i şikayetçi yatırarak vermiyorlar o parayı kimseye yani.
burdakiler iyi eğitimli beyaz yaka yok yönetici yazılımcı doktor yüksek mühendis takip ede ede kafalar başka hayali alemde.
Amele olmaya gidiyorsun oraya ucuz sömürmelik işçi gücüsün ordada paşazade türk torunu değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 24 Mayıs 2024; 2:2:6 > -
Gecenlerde meksika fasulyesi yedim bi gaz cikardim kensimi new meksikoda buldum bi baktim benle beraber akrablarimda gelmis
böyle boş örnekler verip iş hayatını genellemeseniz iyi olur
siz gelin fabrikalara bakın bakalım 5 dakika boşluk varmı günde 2 kere tuvalet hakkın var kapılar kartla açılıyor:)
bu sizin anlattıklarınız beyaz yaka için geçerli olabilir ama üretim işleri çok farklı hocam
Orada böcek gibi ezileceğinizi,köpek gibi emek ve ter isteyen işlerde çalıştırılcağınızı adınız gibi bildiğiniz için hala Türkiyede yaşıyorsunuz,yatış pozisyonunuzu bozmazsınız siz kolay kolay,isterse rte padişahlık ilan etsin gerçekler bu surpda bu şekilde gitmek isteyen adam 10 defa gider burada boş laga luga yapmaz senelerce iyi forumlar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 23 Mayıs 2024; 23:50:33 > -
Ben kendime biraz daha süre verdim. Eğer gelecek yaz bir işçi olarak haftada 2 gün izin ve günde 7 saat çalışmadığım bir ülkede durmayacağım. Tüm arkadaşlarım yurt dışına göçtü ve hepsi beni çağırıyor. Dönen yok gibi birşey. Pound ve Euro maaşları geçtim çalışma saatleri çok büyük önem benim için ve eğer gidecek olursam da artık birikimimi oraya çekip orada hayat kurmaya çalışacağım aklımda git orada çalış emekli ol gel burada geçin gibi bir düşünce yok, yıllarım nerede geçtiyse ve mutluysam orada kalırım düşüncesindeyim.
Artık icraat gerekiyor. Sömürme kafası bitmeli, ben sağlığımı harcatamam saatlerce çalışarak! 4 gün yat 3 gün çalışmakta istemiyoruz. altı üstü 2 gün izin 7 saat çalışma istiyoruz. Bu kadar zor olmayacağını var sayıyorum!
-
Ciddiye almazlar. Bu zamana kadar sadece sözü geçti. O kadar
Kesinlikle çekilmeyecek olan bir çiledir. Ya sektör ya iş değiştir derim gerçekten.
-
kolayı var, istifa et ve her gün tatil olsun. köle olmayın aklınızı kullanın, haa bir de EVLENMEYİN
-
Buna el atacak olan devlet iş veren ile direk ters düşer.
Kaldıki sadece devlet değil, insanlarda çalışma saatini uzatmaya çalışıyorlar.
Bir tecrübemi anlatmak gerekirse;
Yıl 2005 inşaat işçisiyim, saat 5 gibi eve gidiyoruz, iyide para alıyoruz. Sonradan samsundan işçi insanlar gelmeye başladı şehrime. Önce onların sabah 8 değil 7 de iş başı yaptıklarını duyduk, sonrada saat 5.30 da paydos etmeye başladıklarını. Bi zaman sonra 6 da paydos etmeye başladılar. Bir süre sonra 18 30 da paydos edenlerde vardı.
Aslında niyetleri sektörde tutunup para kazanmaktı, ama müteahhitler onlar cok calısıyor diye onlara cok para verselerde bi süre sonra gene dengelediler. Yani bizim aldığımız paraya daha cok çalışıyorlardı sadece.
Böcek gibi sen ezilirsin herkesi kendin gibi sanma
Halen abd yi biliyormus gibi ahkam kesiyorsun
Ayrica ne zaman gidicegimizi sana sormicaz
Senin gibi eğitimsizlerden kurtulmak icin abd degil hollandaya tasinirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naruto45 -- 24 Mayıs 2024; 8:35:38 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X