Şimdi Ara

Hafta sonu çalışmak zorunda olmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dünyanın en kötü beş şeyinden biri olabilir. 11 senedir iş hayatındayım, bu 11 sene boyunca hafta sonu veya resmi tatillerde off olduğum bir işe bir türlü rast gelemedim. Her çalıştığım işte sürekli ya cumartesi ya pazar ya da her iki gün üstüste çalışmak zorunda kaldım. Hafta sonu eş dost dışarı çıkıp gezerken siz çalışmak zorundasınız (bir de benim sektörde hafta sonu en kötü en berbat müşteriler gelirdi). Ne zaman tatil olacağınızı bilemezsiniz, ay başında öyle bir çalışma planı gelir ki saçma sapan, bakarsınız tüm hafta sonları size kitlenmiş, izinler hep bir gün bir gün şeklinde. Pazar günleri arkadaşlarınız pazar kahvaltısına giderken siz pazar sabahı erkenden kalkıp çalışmak zorundasınız. Daha da kötüsü hafta içi izinli olduğunuzda bu sefer diğer arkadaşlarınız çalıştığı için yine dışarı çıkamazsınız. Resmi tatiller için arkadaşlarınız “ hadi bir plan yapalım bir yerlere kaçalım” der fakat siz o tarihlerde izinli misiniz değil misiniz bilmezsiniz o yüzden plan da yapamazsınız. Ne zaman izinli olacağını bilememek en kötüsü, çünkü plan yapamazsınız. Bir de arkadaşlarınızla plan yapabilmek için iş yerinizdeki diğer kişilerden off dilenmek de cabası. Mutlu olmak istiyorsanız kesinlikle hafta sonu mesaisi olan bir iş seçmeyin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Merhabalar. Kesinlikle katılıyorum size . Ben de 5 yıl boyunca gece/gündüz 12 saat vardiyalı bir işte çalıştım. İzinlerim %90 hafta içine denk gelirdi ve haftada 1 gün idi. Ne plan yapabiliyordum ne de dinlenebiliyordum. 1 gün izin de akşama kadar uyumak istiyorsun ancak ertesi gün işe gideceğin için uyuymıyorsun. Bir yere kahvaltıya gitmek istesen sabah erkenden kalkman lazım. Bu sefer haftanın her günü erken kalkmış oluyorsun. Velhasıl kelam 5 yılın sonunda haftasonları izin olan bir işe başladım. Gerçekten hayat kalitem arttı. Plan yapmaya ve arkadaşlarımla buluşmaya görüşmeye başladım.


    @LastStand dostuma katılıyorum sonuna kadar. Tecrübe ile sabit.

  • Ben 2 ay kadar dayandim, parasi iyi olmasina ragmet bastim istifayi, cumartesi ve pazar çalışılmaz aga.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ihtiyacın yoksa çalışma. varsa çalış. para kazanmak ayrı evde otura otura yapacağın şeyleri kısıtlamış oluyorsun.

    Çalışmak sadece para kazanmak değil hayatta yeni yollar açmaya da yarar çünkü.

  • 1 gün tatil yetmiyo hacı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haftasonu çalışmak = Amele bir köle olmak

    Nereden biliyorum? Çünkü ben de bir amele köleydim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pazar çalışmak istemiyorum dersiniz, işçilerin hepsi pazar çalışıyorum der siz yalnız kalırsınız çalışırsınız maalesef. Sonra serviste giderken "Abi pazar pazar çalışılır mı" sesleri yükselir.
    Gaza gelip sakın bunu yöneticiye söylemeyin ilk çıkarılacak yada mobbing uygulanacak siz olursunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ya arkadaş bir de çıldırdığım nokta şu, arkadaşlarım bir işten çıkıp diğerine giriyor gömlek değiştirir gibi iş değiştiriyorlar (memnun olmadıkları için değil daha iyisini buldukları için) hepsi de haftasonu tatili olan işler ve iyi işler (vasıf olarak benle aynılar). bana 40 yılda bir iş teklifi gelir, bunun için arandığımda tam sevinecekken diyorlar ki hafta sonu mesaimiz oluyor. yani gerçekten bıktım arkadaş bunlar kendi aralarında anlaşıp şu adamı delirtelim diye mi böyle yapıyorlar anlamıyorum. nerede hafta sonu mesaili iş var beni buluyor. babam da gelmiş diyor sen iş beğenmiyorsun, ulan napayım hafta sonu iş var çıkamayacağım, hafta içi arkadaşlarım çalışıyor çıkamayacağım, hayat sadece ev-işten ibaret olacak kimseyle görüşemeyeceğim. kimseyle vakit geçiremedikten sonra napacağım parayı münasip bir yerime mi sokacağım anlamadım ki. çevremde benim dışımda hafta sonu çalışan bir allahın kulu yok.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LastStand -- 15 Şubat 2024; 10:53:35 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.