Şimdi Ara

hafıza kartım 4Gb'tan 1Gb'a dönüştü!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • amacım hafıza kartımdaki bilgileri bilgisayarıma yedeklemek sonrada kart okuyucu ile hafıza kartını formatlamaktı. önce bilgileri masüstü pcye yedekledim sonra kartı formatladım fat 32 ile. kartta herşey doğal olrak silindi. ardından masaüstü kilitlendi bende yeniden başlattım yedeklerim gitti neyse o sorun değil. ardından hafıza kartını tekrar masaüstü pcye taktım tabii kart okuyucusuna birde baktım ki 979 MB görünüyor! dosya yükleniyor pocket pc bunu görüyor çalışıyor ama 1 GB olarak çalışıyor 3Gb uçtu gitti ayrıca dosya yüklüyor ama isimlerini değiştirmiyor. kartımı ne kart okuyucuda nede pocket pcde istediğim kadar format atayım değişen birşey yok hala 1 Gb hafıza var. işin ilginç yanı benim gibi şikayeti olan bir kişie daha nette rastlamadım. bu arada arızanın sebebi şu olabilir mi? biliyorsunuz Sd karttaki bilgiler silindiğinde çeşitli programlarla bu bilgileri kurtarmak mümkün oluyor ben bu kurtarma işlemini yaptım acaba o sırada mı bu arıza meydana geldi kurtarma programı bozmuz olabilir mi? Ayrıca kart okuyucuya takınca birleştirme işleminde kart fat32 görnüyor ama sürücüye sağ tıklayıp bakınca dosya sistemi RAW olarak görünüyor. şimdi tekrar kart okuyucuda formatladım şimdi RAW değil fat32 olarak görünüyor ama 979MB olarak. bir çözüm yolu bilen arkadaş var mı acaba?







  • bende böyle bi problem yaşamıştım.. Hp Disk Storage Format Tool adlı bi program var serbest dağıtım bi program.. bida bununla tekrar FAT32 formatında bi format atmayı dene Card Reader ile.. umarım işe yarar..
  • bu programı birkaç defa denedim ama sadece formatlıyor aynı işlemi zaten masaüstü pcde yapıyor hiçbir şey fark etmedi yine aynı boyutta hafıza kartım 1 Gb kalan 3 Gb görünmüyor sanki kartımı kesip biçip 1 Gb'a indirdim.
  • Kartı geri iade etmeyi dene, veya varsa ki olmalı garantisine ver, yenisi ile değiştirirler.. Eğer ki güvenilir olmayan bi yerden aldıysan bazı yöntemler ile kapasite arttırılabiliyor hafıza kartlarında ancak sadece orjinal kapasitesi kullanılabiliyor, yani cihaz 2 gb görüyor ama 1gb'ı kullanılabilir kalıyor. Ben de 1gb ms duo'da denemiş ve başarılı olmuştum bu yöntemi.

    Aynı şekilde 4gb yapmış olabilirler, ikinci el veya güvenillir olmayan bi yerden temin ettiysen aldığın kişiye git problemin senden kaynaklanacağını sanmam. Garantisi var ise de uğraşmadan iade et, 1 aya varabiliyor, biran önce yenilesinler..
  • Sahte 4Gb satmışlar üzgünüm..götür iade etmeye çalış..
  • arkadaşlar kart önceden düzgün olarak 4 gb'mış da sonradan bu hale gelmiş gibi anladım ben yazılanlardan, yani bir sahtekarlık sözkonusu değil gibi.
    Başlat->Çalıştır kısmına "diskmgmt.msc" diyerek FAT olarak formatlamayı dene,

    gene işe yaramazsa panasonic'in bir programı bi kez işime yaramıştı, onu deneyebilirsin.
    http://panasonic.jp/support/audio/sd/download/ftp/sdfv2000.exe
  • arkadaşlar kartın sahte olduğunu sanmıyorum hepsiburada.comdan satın aldım ayrıca daha önce bu karta tam 3.7 Gb dosya yükledim ve kart çok hızlıydı. şimdi faturaı garantisi var varda bilirsinizkartı gönderirsin şirkete gider şirket canı istediği zaman bunu ervise gönderir Türkiyede servisi olduğunu hiç sanmam twinmos'un yani bana yeni kart gönderseler bu 1-2 ay sürer bu sürede benim casper m600bait bir cep telefonu olarak çalışacak demektir tabii kullanıcı hatası deyip siz bozdunuz kartı yenilemeyiz demezlerse. Bu yöntem beni uğraştıracak biliyorum aynı kartın 1 gb olanını bir arkadaşım aldı onun kartı tamamen arızalandı ve bekleyip duruyor.
  • AntonTomov Pocket Mechanic diye bir program vardı. nette bulabilrsin. hatırladığım kadarıyla storage kart ile ilgili güzel özellkleri vardı. format atmayı bir de onunla deneyebilrsin.
  • teşekkür ederim ama o program cihazımda vardı denemiştim sadece formatlıyor ama mevcut durumu düzenliyor eski haline getiremiyor hala 979Mb kartım.
  • arizalanmis bence kartin garantiye gonder. yenisini verirler




  • hepsiburadaya yollarsan 2 gün içinde para iadesi ya da değiştirme hakkın olacaktır.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: hakanxml

    amacım hafıza kartımdaki bilgileri bilgisayarıma yedeklemek sonrada kart okuyucu ile hafıza kartını formatlamaktı. önce bilgileri masüstü pcye yedekledim sonra kartı formatladım fat 32 ile. kartta herşey doğal olrak silindi. ardından masaüstü kilitlendi bende yeniden başlattım yedeklerim gitti neyse o sorun değil. ardından hafıza kartını tekrar masaüstü pcye taktım tabii kart okuyucusuna birde baktım ki 979 MB görünüyor! dosya yükleniyor pocket pc bunu görüyor çalışıyor ama 1 GB olarak çalışıyor 3Gb uçtu gitti ayrıca dosya yüklüyor ama isimlerini değiştirmiyor. kartımı ne kart okuyucuda nede pocket pcde istediğim kadar format atayım değişen birşey yok hala 1 Gb hafıza var. işin ilginç yanı benim gibi şikayeti olan bir kişie daha nette rastlamadım. bu arada arızanın sebebi şu olabilir mi? biliyorsunuz Sd karttaki bilgiler silindiğinde çeşitli programlarla bu bilgileri kurtarmak mümkün oluyor ben bu kurtarma işlemini yaptım acaba o sırada mı bu arıza meydana geldi kurtarma programı bozmuz olabilir mi? Ayrıca kart okuyucuya takınca birleştirme işleminde kart fat32 görnüyor ama sürücüye sağ tıklayıp bakınca dosya sistemi RAW olarak görünüyor. şimdi tekrar kart okuyucuda formatladım şimdi RAW değil fat32 olarak görünüyor ama 979MB olarak. bir çözüm yolu bilen arkadaş var mı acaba?




    Arkadaşım format çekerken fat16 dosya sistemini kullan. Sorunun çözülecektir. Kolay gelsin.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.