Şimdi Ara

Hadi eğri oturup doğru konuşalım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Türkiye gelirinin çok büyük bir kısmı TSK ya gidiyor
    ona rağmen iyi durumda değil miyiz sizce?
    uluslararası alanda etkin olan bir çok şirketimiz var
    uluslararası öğrencileri cezbeden üniversitelerimiz var
    spor müsabakalarında da başarılı sayılırız hatta başarılıyız
    yabancı şirketlerde de istihdam edilenler var aramızda apple,samsung,mercedes vb.
    dünya'nın her yerindeyiz
    çok mu tos pembe düşünüyorum bilmiyorum ama gelirin %40-50 lik kısmı ile gayet iyi durumdayız bence
    %60 ı TSK nın %40 ı geri kalanındı yanlış hatırlamıyorsam,hatam varsa düzeltin
    ayrıca araştırmalarıma göre en iyi 10 ordudan birine sahipmişiz,umarım balon değildir ordumuz ve umarım sınanacağı günleri görmeyiz
    Allah Türkiye'yi korusun
    ülkemizi sevelim arkadaşlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• skolyozum olduğu için doktor eğri oturmamı yasakladı, siz konuşun
  • He gülüm he ekonomi eyiye gidiyy
  • Kardeş trollsün anladık da hiç komik değil
  • turkuaz hayaller

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: --Zero--

Kardeş trollsün anladık da hiç komik değil

Troll değilim ve ülkemi seviyorum
    bardağın dolu tarafından bakın ve o bardağı taşırmak için elinizden geleni yapın
    ülkemize sahip çıkalım
    onu sevelim

• Hani nerede cezbeden üniversite? ODTÜ en iyi üniversiteler arasına girdi cumhurbaşkanı çıktı aforoz etti okulu. TUBİTAK'taki bilim adamları uyuyor tabi bilim adamı demek gerekirse. Ülkenin %60'ı açlık sınırı altında yaşıyor. 2002'de Dünya 3.'sü olan futbol takımımız 60'lara düştü. Üretim yok, et fiyatları uçmuş. Emekli zoruna zoruna yaşıyor, yaşamının geri kalanını başka ülke gezerek geçirmesi gerekirken geçim derdiyle uğraşıyor. İşçinin tek eğlencesi eve gelip televizyon izlemek. Her sene yüzbinlerce üniversite mezunu veriyoruz, üniversite lise gibi birşey oldu artık, önüne gelen üniversite açıyor. Cumhurbaşkanlığı sarayında Arapça yazılar olur mu kardeşim? Arap mıyız biz yahu? Kimin kültürünü yaşıyoruz biz? Gençlik yozlaşmış Amerikan, batı özentisi olmuş, benliğimizi kaybetmişiz. Yolsuzluk almış başını gitmiş 5 bakan hala yargılanacak. Üretemeyen, bağnaz, gerici bir ülke yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Herşeyi geçtim üretemiyoruz ya üretemiyoruz kendimize yetemiyoruz şuan bi ambargo yesek savaş ortasında açlıktan kırılır millet.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sterope -- 20 Temmuz 2015; 15:50:11 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bizdeki sorun nüfus birader. Nüfusumuz 5 milyon olsaydı Norveç'ten bile iyi olurduk bence. Norveç'in nüfusu 5 milyon civarında inanabiliyor musunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sterope

Hani nerede cezbeden üniversite? ODTÜ en iyi üniversiteler arasına girdi cumhurbaşkanı çıktı aforoz etti okulu. TUBİTAK'taki bilim adamları uyuyor tabi bilim adamı demek gerekirse. Ülkenin %60'ı açlık sınırı altında yaşıyor. 2002'de Dünya 3.'sü olan futbol takımımız 60'lara düştü. Üretim yok, et fiyatları uçuk hangi toz pembe hayallerden bahsediyorsun? Üretemeyen, bağnaz, gerici bir ülke yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Cumhurbaşkanlığı sarayında Arapça yazılar olur mu kardeşim? Arap mıyız biz yahu?

BOUN
    KOÇ
    SABANCI
    BİLKENT
    .
    .
    .

hepsini saymaya üşendim

vakıf üniversitelerine bile dünyanın her yerinden öğrenciler geliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: TurkuazHayaller

quote:

Orijinalden alıntı: --Zero--

Kardeş trollsün anladık da hiç komik değil

Troll değilim ve ülkemi seviyorum
    bardağın dolu tarafından bakın ve o bardağı taşırmak için elinizden geleni yapın
    ülkemize sahip çıkalım
    onu sevelim

Ülkene faydalı olmak istiyorsan önce ne kadar berbat bir durumda olduğumuzu idrak edebilmen gerekiyor. Bardağın dolu tarafından bakmaya çalışırsan ancak kendini kandırırsın.
  • quote:

quote:

Hani nerede cezbeden üniversite? ODTÜ en iyi üniversiteler arasına girdi cumhurbaşkanı çıktı aforoz etti okulu. TUBİTAK'taki bilim adamları uyuyor tabi bilim adamı demek gerekirse. Ülkenin %60'ı açlık sınırı altında yaşıyor. 2002'de Dünya 3.'sü olan futbol takımımız 60'lara düştü. Üretim yok, et fiyatları uçuk hangi toz pembe hayallerden bahsediyorsun? Üretemeyen, bağnaz, gerici bir ülke yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Cumhurbaşkanlığı sarayında Arapça yazılar olur mu kardeşim? Arap mıyız biz yahu?

BOUN
    KOÇ
    SABANCI
    BİLKENT
    .
    .
    .

hepsini saymaya üşendim

Ya kim geliyor arkadaş adamlar sırf yurtdışında okumak için geliyor yoksa cezbettiği falan yok. Hani nerede uluslararası arenada başarısı? Bu zamana kadar ne yaptılar bu ülkeye? Her yıl yüzbinlerce adam mezun oluyor üniversitelerden ama ne iş yapacak bu adamlar? İş imkanı yok herkes işsiz.

• Uluslarası şirket yok, askeri olanlar hariç. Üniversitelerimiz genelde az gelişmiş ülkelerden öğrenci alıyor ve ülkemiz mezunlarını istihdam edecek kapasiteye sahip değil. Üretim adına ülkemizde gıda, giyim, otomotiv, beyaz eşya ve inşaat sektörleri başta. Otomotiv bizim olmayan markalar. Türkiye'de üretim yapmak zor, en basitinden git mutfaktaki çatal kaşığın markasına bak yabancıdır buyuk ihtimal.

• quote:

quote:

quote:

BOUN
    KOÇ
    SABANCI
    BİLKENT
    .
    .
    .

hepsini saymaya üşendim

Ya kim geliyor arkadaş adamlar sırf yurtdışında okumak için geliyor yoksa cezbettiği falan yok. Hani nerede uluslararası arenada başarısı? Bu zamana kadar ne yaptılar bu ülkeye? Her yıl yüzbinlerce adam mezun oluyor üniversitelerden ama ne iş yapacak bu adamlar? İş imkanı yok herkes işsiz.

boş mezun olan sayısı o kadar fazla ki ,kendinizi işverenin yerine koyun,kötünün iyisini mi istihdam ederdiniz yoksa iyinin iyisini mi
    sonuçta iş yerinin başarısı söz konusu ve bu başarı da ancak nitelikli elemanlar sayesinde elde edilebilir
    ben eğer iş veren olsaydım çok fazla kriterim olurdu ve o kriterlerimin hepsine ya da %80 ine uyanı işe alırdım

• Troll sandım belki değildir diye bardağın dolu tarafıda iyiymiş :)))))))

Tsk'ya ayrılan pay Türkiye gelirinin %40'ı değildir. Bu mümkün değildir. Ayrılan pay milli gelirin max %2,5 2015 de düşürüldü %2,3 olmuştur. Hatta son 10 yılda %3 ü büle görmemiştir. Bütçenin çoğu maaşlar, mal ve hizmetlere gider.

%40 nedir azı olan konuşuyor herşeye inanmayın bari %2 nerde %40 nerde.

Üniversitelerimizde ilk 100 de olan herhangibir üniversite bulunmamaktadır. 2015 araştırmaları

En yüksek olan Boğaziçi-Bilkent 399. sıra

Odtü 400 lerde

Koç 460

Sabancı 470

İtü 500-550

--------------------------------------

Üniye gelen yabancılar genelde az gelişmiş ülkelerden gelenler çok başarılı olup yurtdışı diye Türkiyede okuyan yabancıya rastlamadım zor olmuyor gelmeleri büyük öyle Amerikadan İngilteren okumaya gelen öğrenciye rastlayamazsın genel olarak Azeri,Moğol,Kazak,Türkmen ayrıca yurt dışındaki Türk okullarından gelenler afrikalılar vb.

Öyle övünecek birşey yok doğru konuşuyoruz sonuçda uluslarası anlamda ciddi başarı gösteren yabancı öğrenciler Türkiyeyi seçenek olarak koymazlar bile.
    Hatta Türkiyede başarılı olanlar yurtdışına gider birdahada kolay kolay gelmezler.

Ekleme yapayım hatta yurtdışından gelen öğrenci basit bir sınavla hatta artık o sınav bile yok sanırsam ülkemize geliyor Türk öğrenciden daha iyi şekilde bakılıyor devlet tarafından. Türklere yabancı muammelesi yapıyorlar resmen
    -------------------------------------

Spor müsabakalarında son olimpiyatta 2 dalda sadece altın madalya alabildik onun dışında herhangibir ciddi başarımız olmadı. Güreşde bile 1 madalya alabildik. 40. sıradaydık galiba olimpiyatlarda beklenenden az madalyayla tamamladık.

Milli takımımız rezalet söylemeye gerek yok (Futbol)

Basketbolda 2010 da final görebildik daha sonra 8.liğe geriledik.

Spora verilen önemde yeterli seviyede değil birçok sporla ulaşan kişiler yıllarca yaşadıkları sıkıntıdan bahsederler imkanların yetersiz olmasından bahsederler federasyonun yetersiz kaldıgını sıklıkla görüyoruz.

Dünyanın her yerindeyiz doğru dünyanın her yerinde Türkler var Türkiyeden yurtdışına gidenlerin çoğu Türkiyeye geri gelmek istemez ordaki imkanların daha iyi olmasından dolayı.

------------------------------------

Apple, Samsung vb. çalışan insanlarımız zeki kardeşlerimiz vardır ama istisnadır sayıları çok çok azdır onlarda istihdam edilenler derken oraya gidenler geri dönmüyor bu ülkeye beyin göçü yapıyorlar gittikleri ülkeye yararlı oluyor neden? Türkiyenin dünyayla yarışabilecek bir üretim firması yok çünkü zeki gençlerimizi ülkede tutamıyoruz yeterli imkanları olanakları yapmamız lazımken en zekiler başarılılar Türkiyeden gidiyorlar haklı olarak. Bu iyi birşey değil bize yararı olmuyor en fazla ilerde Türk asıllı diye duyup boşdan gururlanırsın.

Uluslarası şirket derken?

Eğer bahsettiğin yabancı merkezli şirketlerin ülkemizde olmasıysa sadece bizde değil dünya ülkelerin çoğunda varlar merkezleri Amerika,Çin vbdir. Ülkemizde birçok uluslarası şirketin yönetim yeri vardır ama BİZİM OLAN NERDE? YERLİ TÜRKİYE ye ait bir uluslarası şirket biliyormusun? Benim bildiğim bir Vestel var oda yerli üretim değil yerli montajlama yapıyor yerli üretim diye geçiriyor üstüne üstlük ek vergi getirtiyor ürünlere olan bize oluyor.

Hukuk adalet sistemi zaten dünyanın en komik ülkelerinden biriyiz bununla paralel olacakki dış yatıramlarda %15-%16 gibi ciddi bir düşme var ve dahada düşmekte gelecek olan adam adalete güvenemiyor ülkemizdeki insanlar bile güvenmezken dışardaki adam güvenmesin yani. Terör olaylarıda cabası.

Milli gelirin adaletsizliği, yolsuzluklar rüşvetler, torpiller, hırsızlıklar( ki hırsızlık kanıtlı olsa bile hiç birşey olmuyor hükümet dışında örnek vereyim ygs-lys deki hırsızlık hiçbirşey olmadı.)

Bu liste uzar gider....... Tabi Afrika ülkesiyle yada çevremizde savaşta olan arap ülkeleriyle kıyaslarsanız Türkiye on numara ülke ha o zaman gidip Avrupayla yarışıyoruz demiyceksiniz eyvallah ona lafım yok.

Edit : Acaba benmi çok yanlış geldim %40 Tsk nedir diye iyice araştırdım %2 imiş tamam sorun yok arkadaş çok yanlış biliyormuş %38lik boşluk oluşturduk şimdi arkadaşın düşündüğüne göre

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man Of Earth -- 20 Temmuz 2015; 16:41:24 >

• bu ne arkadaşlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: KareemSaid

Troll sandım belki değildir diye bardağın dolu tarafıda iyiymiş :)))))))

Tsk'ya ayrılan pay Türkiye gelirinin %40'ı değildir. Bu mümkün değildir. Ayrılan pay milli gelirin max %2,5 2015 de düşürüldü %2,3 olmuştur. Hatta son 10 yılda %3 ü büle görmemiştir. Bütçenin çoğu maaşlar, mal ve hizmetlere gider.

%40 nedir azı olan konuşuyor herşeye inanmayın bari %2 nerde %40 nerde.

Üniversitelerimizde ilk 100 de olan herhangibir üniversite bulunmamaktadır. 2015 araştırmaları

En yüksek olan Boğaziçi-Bilkent 399. sıra

Odtü 400 lerde

Koç 460

Sabancı 470

İtü 500-550

--------------------------------------

Üniye gelen yabancılar genelde az gelişmiş ülkelerden gelenler çok başarılı olup yurtdışı diye Türkiyede okuyan yabancıya rastlamadım zor olmuyor gelmeleri büyük öyle Amerikadan İngilteren okumaya gelen öğrenciye rastlayamazsın genel olarak Azeri,Moğol,Kazak,Türkmen ayrıca yurt dışındaki Türk okullarından gelenler afrikalılar vb.

Öyle övünecek birşey yok doğru konuşuyoruz sonuçda uluslarası anlamda ciddi başarı gösteren yabancı öğrenciler Türkiyeyi seçenek olarak koymazlar bile.
    Hatta Türkiyede başarılı olanlar yurtdışına gider birdahada kolay kolay gelmezler.

Ekleme yapayım hatta yurtdışından gelen öğrenci basit bir sınavla hatta artık o sınav bile yok sanırsam ülkemize geliyor Türk öğrenciden daha iyi şekilde bakılıyor devlet tarafından. Türklere yabancı muammelesi yapıyorlar resmen

Spor müsabakalarında son olimpiyatta 2 dalda sadece altın madalya alabildik onun dışında herhangibir ciddi başarımız olmadı. Güreşde bile 1 madalya alabildik. 40. sıradaydık galiba olimpiyatlarda beklenenden az madalyayla tamamladık.

Milli takımımız rezalet söylemeye gerek yok (Futbol)

Basketbolda 2010 da final görebildik daha sonra 8.liğe geriledik.

Spora verilen önemde yeterli seviyede değil birçok sporla ulaşan kişiler yıllarca yaşadıkları sıkıntıdan bahsederler imkanların yetersiz olmasından bahsederler federasyonun yetersiz kaldıgını sıklıkla görüyoruz.

Dünyanın her yerindeyiz doğru dünyanın her yerinde Türkler var Türkiyeden yurtdışına gidenlerin çoğu Türkiyeye geri gelmek istemez ordaki imkanların daha iyi olmasından dolayı.

Apple, Samsung vb. çalışan insanlarımız zeki kardeşlerimiz vardır ama istisnadır sayıları çok çok azdır onlarda istihdam edilenler derken oraya gidenler geri dönmüyor bu ülkeye beyin göçü yapıyorlar gittikleri ülkeye yararlı oluyor neden? Türkiyenin dünyayla yarışabilecek bir üretim firması yok çünkü zeki gençlerimizi ülkede tutamıyoruz yeterli imkanları olanakları yapmamız lazımken en zekiler başarılılar Türkiyeden gidiyorlar haklı olarak. Bu iyi birşey değil bize yararı olmuyor en fazla ilerde Türk asıllı diye duyup boşdan gururlanırsın.

Uluslarası şirket derken?

Eğer bahsettiğin yabancı merkezli şirketlerin ülkemizde olmasıysa sadece bizde değil dünya ülkelerin çoğunda varlar merkezleri Amerika,Çin vbdir. Ülkemizde birçok uluslarası şirketin yönetim yeri vardır ama BİZİM OLAN NERDE? YERLİ TÜRKİYE ye ait bir uluslarası şirket biliyormusun? Benim bildiğim bir Vestel var oda yerli üretim değil yerli montajlama yapıyor yerli üretim diye geçiriyor üstüne üstlük ek vergi getirtiyor ürünlere olan bize oluyor.

Hukuk adalet sistemi zaten dünyanın en komik ülkelerinden biriyiz bununla paralel olacakki dış yatıramlarda %15-%16 gibi ciddi bir düşme var ve dahada düşmekte gelecek olan adam adalete güvenemiyor ülkemizdeki insanlar bile güvenmezken dışardaki adam güvenmesin yani. Terör olaylarıda cabası.

Milli gelirin adaletsizliği, yolsuzluklar rüşvetler, torpiller, hırsızlıklar( ki hırsızlık kanıtlı olsa bile hiç birşey olmuyor hükümet dışında örnek vereyim ygs-lys deki hırsızlık hiçbirşey olmadı.)

Bu liste uzar gider....... Tabi Afrika ülkesiyle yada çevremizde savaşta olan arap ülkeleriyle kıyaslarsanız Türkiye on numara ülke ha o zaman gidip Avrupayla yarışıyoruz demiyceksiniz eyvallah ona lafım yok.

Edit : Acaba benmi çok yanlış geldim %40 Tsk nedir diye iyice araştırdım %2 imiş tamam sorun yok arkadaş çok yanlış biliyormuş %38lik boşluk oluşturduk şimdi arkadaşın düşündüğüne göre

yazarken üşenmedin mi
    ben okumaya üşendim o yüzden yüzeysel yorum yapıcam
    yüzdeleri tam hatırlamıyorum yanlışsam düzeltin demiştim zaten ama büyük bir kısmı olduğunu biliyorum
    troll değilim
    ülkemi seviyorum
    öyle çok zengin de değilim orta halliyim
    bazıları zenginlere güzel bu ülke falan diyor da hiç alakası yok
    akıtılan kanları düşünmeniz bile yeter bence ülkenizi sevmeniz için

• quote:

Hani nerede cezbeden üniversite? ODTÜ en iyi üniversiteler arasına girdi cumhurbaşkanı çıktı aforoz etti okulu. TUBİTAK'taki bilim adamları uyuyor tabi bilim adamı demek gerekirse. Ülkenin %60'ı açlık sınırı altında yaşıyor. 2002'de Dünya 3.'sü olan futbol takımımız 60'lara düştü. Üretim yok, et fiyatları uçmuş. Emekli zoruna zoruna yaşıyor, yaşamının geri kalanını başka ülke gezerek geçirmesi gerekirken geçim derdiyle uğraşıyor. İşçinin tek eğlencesi eve gelip televizyon izlemek. Her sene yüzbinlerce üniversite mezunu veriyoruz, üniversite lise gibi birşey oldu artık, önüne gelen üniversite açıyor. Cumhurbaşkanlığı sarayında Arapça yazılar olur mu kardeşim? Arap mıyız biz yahu? Kimin kültürünü yaşıyoruz biz? Gençlik yozlaşmış Amerikan, batı özentisi olmuş, benliğimizi kaybetmişiz. Yolsuzluk almış başını gitmiş 5 bakan hala yargılanacak. Üretemeyen, bağnaz, gerici bir ülke yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Herşeyi geçtim üretemiyoruz ya üretemiyoruz kendimize yetemiyoruz şuan bi ambargo yesek savaş ortasında açlıktan kırılır millet.

+1923

• quote:

Yukarı

Ben de uplamayı düşünüyordum
    iyi oldu upladığın

• Düzgün oturamıyorum hatta daha doğrusu oturamıyorum son gelen gümrük zammından sonra.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.