Şimdi Ara

::Hadi Bakalım Passat Severler Toplanalım:: (78 Üye) (114. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.879
Cevap
14
Favori
646.496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 112113114115116
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • The Curly dostum, Volkswagen PD teknolojisini bir kenara bırakıp CR teknolojisini benimsedi. Motor fabrikaları dizelleri Common Rail teknolojisi ile üretmek için hazırlanıyor şu aralar. Detroit Diesel tarafından geliştirilen Pumpe-Düse (Pompa-Meme) teknolojisine yıllarca verdiği başarılı hizmetten ötürü teşekkür eder, Common Rail teknolojisine ve ülkemize bu teknoloji ile (özel) üretilecek 1.6 litre TDI motorlarına hoşgeldin deriz, öyle değil mi dostlar?

::Hadi Bakalım Passat Severler Toplanalım:: (78 Üye)
  • Arkadaşlar sırf Passat'ın en "dolusunu" almak için ABD'ye kısa süreliğine taşınabilirim...

• Aatabay,

Her ne kadar Passat almayı düşünsem de, 3 serisinin içine oturduktan sonra demek istediğimi daha iyi anlarsınız kalitesel anlamda. Çok satması daha iyi olduğu anlamına gelmez. Bence BMW'nin rakibi VW değil, Audi'dir.
  • Taner abicim senın ve liteon abımın yazılarını dıkkatle takıp edıyorum ama su sıralar malum passatın+kaskonun+ziebartın odemesının ardından kemerlerı bıraz sıkmak durumunda kaldım sonucta 24 yasında bır unıversıte ogrencısıyım ve bu "samarkand" jantları bır an once arabama takmak ıcın heves edıyorum ancak dogustan aldıgım fiyat bilgisine göre; jantın tanesıne 930ytl cektıklerı ıcın ve buna ılaveten 18" kalıtelı bır lastık secımı yaptıgımda fıyat bıraz uctugundan dolayı bu masrafları ertelemeye calısıyorum, Lütfen benım yarama daha fazla tuz basmayın :) Nacizane sizlere olan samimiyetimden dolayı böyle bir serzenişte bulundum sürçü-lisan ettiysem aff ola!

Saygılarımla...

quote:

Orjinalden alıntı: tanergode

Ya bu Samarkand jantlarına birimiz hastaydı di mi ...

• quote:

Orjinalden alıntı: bravoecho

7 İLERİ DSG ve PASSAT CC hakkında bilgiler:

[bÜçü benzinli olmak üzere toplam beş motor seçeneği!
    VW Passat CC, ilk etapta üçü benzinli olmak üzere beş motor seçeneğiyle VW Fabrikası’nın üretim bantlarından inecek. VW Passat CC’nin ilk benzinli motor seçeneğini yeni nesil 1.8 litrelik TSI motor oluşturuyor. 160 HP güç üreten TSI motor, Passat CC’de 6 ileri manuel şanzıman ya da isteğe bağlı olarak sunulan 7 ileri DSG şanzımanla satın alınabilecek. VW Passat CC’nin bir diğer benzinli motor seçeneğini ise 200 HP güç üreten 2.0 litrelik TSI oluşturuyor. VW Passat CC 2.0 TSI ise 6 ileri manuel şanzımanın yanı sıra 6 ileri Tiptronik şanzıman seçeneğiyle pazara sunulacak. VW Passat CC’nin en güçlü benzinli motor seçeneğini ise 300 HP güç üreten 3.6 litrelik V6 FSI motor oluşturuyor. Sadece 6 ileri DSG şanzıman ve 4MOTION dört tekerlekten çekiş sistemiyle yolla çıkacak Passat CC 3.6 FSI, 0–100 km/s hızlanmasını 5.6 saniyede tamamlayabiliyor.

Bir an haberin yanlış olduğunu düşündüm ama sonra kontrol ettim ve 1,8 TSI'ın 250 NM tork ürettiğini görerek sınırda kaldığına emin oldum.
    Yani 7 ileri DSG o motora takılabilir ancak 2.0 TSI'a takılamaz. Çünkü torku 280 NM. Bu haberciler biraz gaza gelip sallamışlar.

Şu an 1,8 TSI 250 nm motor ile passat'ı klasik 6 ileri otomatik şanzıman ile sevk ediyor VW. Neden CC'ye 7 ileri DSG koysun diyeceğim ama "ah bu pazarlama stratejileri" diyerek bağrıma taş basacağım
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

www.vw.com.tr sitesinden araştırma yaptım.

1. Aracımın boyası Metalik Refleks Gümüş ve Kodu 8E
    2. İç döşemesi Siyah ve Kodu UP
    3. Göğüs döşemesi Alüminyum PN9

Ayrıca bu kodlara denk gelen resimleri kopyaladım ve bilgisayarımda saklıyorum. İlerisi için, referans mahiyetinde, ne olur ne olmaz, di mi?

taner bey neden plakalıkları cıkarmıyorsunuz?boyle hıc guzel gozukmuyor plakalar..:)gelın bızım TSİ GİBİ yapalım plakaları:)

• Çok garip bir açıklama değil mi?...

nedense itiraz da gelmemiş...

başka bir firmanın yetkili bayisinden garantisiz ve yasal olmayan şekilde alan var mı ki?

fazladan distribütör kar payı ödediğinizin farkında değil misiniz?

vw Türkiye olsa daha iyi olmaz mı?

quote:

Bizlerin VW Passat sahibi olmamıza, araçlarımızı yetkili bayiden, garantili, yasal ve doğru bir şekilde almamıza her türlü imkan sağlayan Doğuş Holding Başkanı Sayın Ferit Şahenk beyefendiye huzurunuzda bir defa daha teşekkürü bir borç biliyorum. Yoksa hâlâ italyan arabalarına binecektik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorele2000 -- 24 Şubat 2008; 12:43:14 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: gorele2000

Çok garip bir açıklama değil mi?...

nedense itiraz da gelmemiş...

başka bir firmanın yetkili bayisinden garantisiz ve yasal olmayan şekilde alan var mı ki?

fazladan distribütör kar payı ödediğinizin farkında değil misiniz?

vw Türkiye olsa daha iyi olmaz mı?

quote:

Bizlerin VW Passat sahibi olmamıza, araçlarımızı yetkili bayiden, garantili, yasal ve doğru bir şekilde almamıza her türlü imkan sağlayan Doğuş Holding Başkanı Sayın Ferit Şahenk beyefendiye huzurunuzda bir defa daha teşekkürü bir borç biliyorum. Yoksa hâlâ italyan arabalarına binecektik.

bende taner beyin bu açıklamasını okudugumda şimdiye kadar kimsenin ses etmemiş olmasına şaşırmıştım ancak taner beyin sürekli yazılarını takip eder söylediklerini her zaman severek okurum. Bundan dolayı olsa gerek taner beyin yazılarına itiraz gibi bir şey yapamadım yoksa bende doğuş otonun stratejisine v.s karsıyım ve sahibi oldugumuz caddy aracın her servis bakımında bunu servis yetkililerine söylerim...

• VW grubunun satış stratejisinden nefret ediyorum. Türkiye mümessili olan Doğuş Oto'dan da memnun değilim. Birilerine teşekkür etmek gerekiyorsa, bizlere edilmelidir onlar tarafından.
  • almanyadan rns510 getirsem burada kime taktirabilirim??televizyon,park icin kamera gibi islemleri kime hallettirebilirm??ayrica ek parca almama gerek varmi??ebayda bir suru ek parcasi satiliyor..bu isten anlayan bilen varsa yardimci olursa sevinirim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drserkarakus -- 24 Şubat 2008; 15:29:13 >
  • Dostlarım,

Doğuş Oto'yu tasvip etmem veya karalamam için bir nedenim yok. Tanımam, etmem. Passat'imin faturasında onların adı şirket ve Türkiye Distribütörü olarak geçiyor. Fark ettiyseniz de ben Sayın Ferit Şahenk'e teşekkür ediyorum. Doğuş Oto'nun pazarlama stratejisi hakkında ben de olumlu görüş belirtemem, bilhassa pahalı aksesuar ve (vergilerden dolayı da) 2.0'dan ileri gitmeyen farklı motor seçenekleri konusunda araçları çok pahalıya satın aldığımızı biliyorum.www.vw.com adresinden en pahalı VW Passat'i konfigüre ettim ve 42.000 Dolar gibi bize göre inanılmaz düşük, onlara göre inanılmaz yüksek bir fiyat çıktı ortaya. ABD'de bir araç 30.000 Dolardan fazla ise otomatik olarak bir BMW almak akla geliyor(muş).

Benim Sayın Ferit Şahenk'e teşekkür etmemin tek sebebi aracımı kanunun öngördüğü şart ve koşullara satın alabilmiş olmama imkan sağlamış olması. Doğuş Oto'nun bir yanlışını görürsem hemen sesimi yükseltirim ve bu konuda da iyiyimdir (Google'da beni arattığınızda sonuçları görebilirsiniz).

VW Türkiye olması için en başta ben bunu bağıra bağıra söylüyorum. Evet, Doğuş Oto zamanında bu işe el atmış ve VW'nin Türkiye bayiliğini almış. Pazarlama stratejisi konusunda hedef "kar etmek" olduğundan onlar da elbette sineğin kanadından yağ çıkartacaklardır, ama hangi otomobil markası ve bayii bunu yapmıyor ki? Mesela Aralık 2007'de Toyota bayilerine gittik, "dizel Corolla kalmadı" diye kapıdan bile içeri almadılar, ama kuzenlerimize 3 adet SEAT Cordoba 1.4 dizel aldık, fiyat tanesi 33.000 YTL'den 27.000 YTL'ye düştü. İyi davranışları ve tarafları olan marka ve bayiler de var, ama tam tersi de var.

Utanmadan bize yıllarca 70'li yıllardan kalma eski teknolojiyi her yıl makyajlayarak bize "elimizde bu var, ya al, ya da vazgeç" diye yutturan otomobil markalarından söz etmek istemiyorum bile!

Lütfen bu konunda bana olan inancınız sarsılmasın. Burada dile getirmek istediğim tek ama tek husus dolaylı da olsa VW'nin Türkiye'de temsil ediliyor ve bu adaletsiz ve insafsız vergi ortamında bile bizlerin yine de bir Passat sahibi olabilmemizdir. Evet, ben de 3.6 T-FSI V6 4 Motion DSG almak isterdim ama neden % 84 vergi vereyim? Şimdilik 1.4 TSI ihtiyacımı fazlası ile gideriyor.

Yasadışı kanallardan, yetkili olmayan ithalatçılardan, permi veya artık hangisi var ise güvenilir olmayan kanallardan yurda sokulan ve büyük kentlerimizin bulvar kenarlarında camlarına büyük harflerle modeli ve yakıt türü yazılmış "ne olduğu belirsiz" gri veya kara piyasa araç almak zorunda bıraklılmadık. Ben bu hususu dile getirmek istedim.

Yanlış anlaşıldıysam düzeltirim. Daima sizin ve forumun bir parçası olmak için uğraşıyorum.

Saygılarımla,

Taner Göde

• quote:

Orjinalden alıntı: drserkarakus

almanyadan rns510 getirsem burada kime taktirabilirim??televizyon,park icin kamera gibi islemleri kime hallettirebilirm??ayrica ek parca almama gerek varmi??ebayda bir suru ek parcasi satiliyor..bu isten anlayan bilen varsa yardimci olursa sevinirim..

Ya birde navisini kullanabilecekmiyiz tv'sini dvd'sini bunları kullanamıyacaksak birde garantiden kalkarsa kötü olur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: jack07
    quote:

Ayrıca bu kodlara denk gelen resimleri kopyaladım ve bilgisayarımda saklıyorum. İlerisi için, referans mahiyetinde, ne olur ne olmaz, di mi?

taner bey neden plakalıkları cıkarmıyorsunuz?boyle hıc guzel gozukmuyor plakalar..:)gelın bızım TSİ GİBİ yapalım plakaları:)

Jack, teşekkür ederim, plakaların belki kenarlarını kestirir ve silikonla vidasız yapıştırırım ama insan kemiğinin bile eridiği Adana sıcağında silikonun eriyip plakaların düşmesinden korkuyorum açıkçası

• quote:

Dostlarım,

Doğuş Oto'yu tasvip etmem veya karalamam için bir nedenim yok. Tanımam, etmem. Passat'imin faturasında onların adı şirket ve Türkiye Distribütörü olarak geçiyor. Fark ettiyseniz de ben Sayın Ferit Şahenk'e teşekkür ediyorum. Doğuş Oto'nun pazarlama stratejisi hakkında ben de olumlu görüş belirtemem, bilhassa pahalı aksesuar ve (vergilerden dolayı da) 2.0'dan ileri gitmeyen farklı motor seçenekleri konusunda araçları çok pahalıya satın aldığımızı biliyorum.www.vw.com adresinden en pahalı VW Passat'i konfigüre ettim ve 42.000 Dolar gibi bize göre inanılmaz düşük, onlara göre inanılmaz yüksek bir fiyat çıktı ortaya. ABD'de bir araç 30.000 Dolardan fazla ise otomatik olarak bir BMW almak akla geliyor(muş).

Benim Sayın Ferit Şahenk'e teşekkür etmemin tek sebebi aracımı kanunun öngördüğü şart ve koşullara satın alabilmiş olmama imkan sağlamış olması. Doğuş Oto'nun bir yanlışını görürsem hemen sesimi yükseltirim ve bu konuda da iyiyimdir (Google'da beni arattığınızda sonuçları görebilirsiniz).

VW Türkiye olması için en başta ben bunu bağıra bağıra söylüyorum. Evet, Doğuş Oto zamanında bu işe el atmış ve VW'nin Türkiye bayiliğini almış. Pazarlama stratejisi konusunda hedef "kar etmek" olduğundan onlar da elbette sineğin kanadından yağ çıkartacaklardır, ama hangi otomobil markası ve bayii bunu yapmıyor ki? Mesela Aralık 2007'de Toyota bayilerine gittik, "dizel Corolla kalmadı" diye kapıdan bile içeri almadılar, ama kuzenlerimize 3 adet SEAT Cordoba 1.4 dizel aldık, fiyat tanesi 33.000 YTL'den 27.000 YTL'ye düştü. İyi davranışları ve tarafları olan marka ve bayiler de var, ama tam tersi de var.

Utanmadan bize yıllarca 70'li yıllardan kalma eski teknolojiyi her yıl makyajlayarak bize "elimizde bu var, ya al, ya da vazgeç" diye yutturan otomobil markalarından söz etmek istemiyorum bile!

Lütfen bu konunda bana olan inancınız sarsılmasın. Burada dile getirmek istediğim tek ama tek husus dolaylı da olsa VW'nin Türkiye'de temsil ediliyor ve bu adaletsiz ve insafsız vergi ortamında bile bizlerin yine de bir Passat sahibi olabilmemizdir. Evet, ben de 3.6 T-FSI V6 4 Motion DSG almak isterdim ama neden % 84 vergi vereyim? Şimdilik 1.4 TSI ihtiyacımı fazlası ile gideriyor.

Yasadışı kanallardan, yetkili olmayan ithalatçılardan, permi veya artık hangisi var ise güvenilir olmayan kanallardan yurda sokulan ve büyük kentlerimizin bulvar kenarlarında camlarına büyük harflerle modeli ve yakıt türü yazılmış "ne olduğu belirsiz" gri veya kara piyasa araç almak zorunda bıraklılmadık. Ben bu hususu dile getirmek istedim.

Yanlış anlaşıldıysam düzeltirim. Daima sizin ve forumun bir parçası olmak için uğraşıyorum.

Saygılarımla,

Taner Göde

öncelikle saygılar sunarım taner bey ( hemserim siz adana ben mersin ) ancak inanın doğus otonun pazarlama stratejisi sizin dediğiniz gibi değil en azından toyotayla kıyaslayınca ( en azından mersindeki vw bayii ve toyota bayii yi kıyaslarsak ) bizde ayıptır söylemesi 3 adet araba var biri sürekli bizde diğer ikisi ortaklarımızla beraber kullandığımız araçlar. sürekli bizde olan toyota corolla , bir diğeri ise 2007 model caddy ve ben bakımlar için olsun farklı sorunlar için olsun iki bayiiyide sıklıkla ziyaret ederim en azından bakım aralıklarında toyota marka aracımız 97 model olmasına ragmen hala yetkili servis bakımlıdır. ha yalnıs anlasılmasın vw i karalamak gibi birşey yapamam buna imkan yok zaten ve 3-5 ay sonra toyota yerine yeni bir araç aldığımızda bu kesinlikle passat olacak veyahutta bir vw olacak çünkü alman kalitesi dediğiniz gibi bambaska inanın caddy camlı ancak sonucta ticari bir araç ancak içi çok kaliteli bir doblo combo v.s ile kesinlikle kıyaslanamaz bile alman kalitesi sonucta ancak gel gelelim bu adamların pazarlama stratejisine neymiş efendim isim yapmışlarmışda araçları güvenliymişde çok kaliteliymiş eyvallah bunların hepsi doğru ancak vw almak isteyipte sırf umursamaz tavırları yüzünden vazgecen birsürü samimi nasamimi bir sürü tanıdığım arkadasım var. bu arada ben zaten yukarıdada belirttim sizin yazılarınızı okumak çok zevkli inanın çok iyi aydınlatıyorsunuz bizi her konuda ve benim bir önceki mesajımdada belirttigim gibi sizin yerinizde baska birinin bu lafı karsısında kesinlikle ben karsı çıkardım ama dediğim gibi bunu söyleyen siz olduğunuz için ben ses edemedim buna gönlüm elvermedi bikere. Neden elvermedi sizin doğuş otoya karsı ne art niyetiniz olur nede onları savunmak gibi bir durumunuz. Siz arabanızı savunursunuz, bakarsınız, v.s ancak onlarla herhangi bir durumunuz söz konusu olamaz. Ben bunları bildiğim için ses etmedim size karsı. Benim cümlelerimdede sakın art niyet aranmasın kesinlikle herhangi bi art niyetim yada taraftarlığım yok bu konuda. Saygılar sunar kazasız sürüşler dilerim...

edit: yazım hatası telafi edildi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m_alpay -- 24 Şubat 2008; 18:38:43 >

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: jack07
    quote:

Jack, teşekkür ederim, plakaların belki kenarlarını kestirir ve silikonla vidasız yapıştırırım ama insan kemiğinin bile eridiği Adana sıcağında silikonun eriyip plakaların düşmesinden korkuyorum açıkçası

hıc korkma...cıft taraflı bant ve sıyah kaporta sılıkonu ıle yapıstırttırırsan hıcbırsey olmaz..ben bızım aıle araclarını yıllardır o sekılde yapıyorum...2003 model honda cıvıc bıle super duruo ve saglam..
    plakaları kestırmek yada yandakı sıyah cızgılerı tınerle boyalarını cıkartmak sadece goruntu deıl.plakalıkla ses cıkartıo ve cok yagmur su sel gıbı durumlarda plaka dusuyor:)
    benım arac ornek foto mesela...

• Taner Abi,

evet oyleydi

isim vermeyelim lutfen.. dedikodu olmasin

quote:

Ya bu Samarkand jantlarına birimiz hastaydı di mi ...

• arkadaşlar benide üye yaparmısınız passatım yok ama cok seviyom arabamda octavia 2001 elegance diger markalradaki skodacılar uyuyo resmende
  • Taner hocam senin toyota için yazmış olduğun olayın aynısı benimde başıma geldi. Ankara İStanbul Yolu Reis Lider oto da aynı şekilde dizeli sormak için Aralık ayında bayilerine uğradığımda(!) içeri girememiştim, suratsız , meymentsiz satıcılar yüzünden.
    hoş olayıda zaten İstanbul Toyota ya aksettirdim. bir ekmek için bakkala girdiğimizde hoş geldin/ buyrun falan derler ama bunlar 40 milyarlık araba için bayiye geliyorsun suratına bakmıyorlar.

Ama bu distribürtörleride anlamıyorum bahsettiğim bayi zaten opel falan bayisi , neziroğlu renault bayisi adama hyundai, ısuzu, suzuki v.s. veriyorlar. memlekette bayi kalmamış gibi. sonrada bu adamlar suratımıza bakmıyorlar. nede olsa başka yerden o parayı kazanıyor.
    Tur oto diye de bir Ford bayisi var, neredeyse öylesine girdiğim yerde focusu alıyorduk.(ki bana kalsa alacaktık ta) çünkü süper bir müşteri ilişkisi var.
  • arkadaşlar merhaba, aklıma takılan birşey var, bugün arabada eşim saati sordu ve gözüm direkt olarak mfd2 ekrana gitti sadece radyo frekansı yazıyordu, menüyü karıştırdım ama bulamadım, bundan önce 2006 model scoda octavia elegance kullanıyordum ve onun cd çalar ekranında hava sıcaklığını ve saati görebiliyordum. sanırım bu özellik bizim ekranda yok ama esas merak ettiğim mertbaşaran kardeşimizin takdırdığı ekrandan alırsak bu özelliklerden yararlanabilecekmiyiz
  • arkadaşlar bir sorum olacak sedefli siyah ile opak siyah arasında ne fark var.fiyat farkı 1000 ytl değermi acaba ben galeride bir fark göremedim
  • 
Sayfa: önceki 112113114115116
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.