Şimdi Ara

Hades türkçe yama istek (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
2
Favori
11.280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar çeviri işlerinden anlayan, Hades oyununu çevirmek isteyen ve uğraşmak istemese dahi bilgisini paylaşmak isteyenler varsa bir discord sunucusu açtım. Dilerseniz hep birlikte yapabiliriz ben kendi keyfim için yapıyordum ama eğer bunu resmileştirecek olursak ve tamamlarsak herkes için keyifli hale geleceğini düşünüyorum.

    Sunucu Linki :https://discord.com/invite/Ph49ba9
  • Gerçekten çeviri yapmak istiyorsanız size adım adım hangi dosyaları çevirmeniz gerektiğini anlatacağım. Bu sayede herkesin bir katkısı olur ve ben sizin çevirilerinizi tek bir çatı altında toplayabilirim. Desteklerinizi bekliyorum. Hadi başlayalım.

    "Oyunun sadece altyazılarını çevirmeyi başardım ama bilen birileri varsa diğer dosyaları hangi programlar ile açıp düzenleyebileceğimi söylerse çeviriyi birlikte yapabiliriz. Daha önce hiç oyun çevirmediğim için bilgim yok dosyaların açılması için gereken programlar hakkında. Dönüş bekliyor olacağım bilenlerden ve Menu ve Athenanın konuşmasını çeviren arkadaşlardan. - loklambert10"

    => İlk olarak çeviri için not defteri ya da kodlama programları gibi basit arayüzlü programları kullanmak yeterli olacaktır. Örneklendirmek gerekirse ; Notepad, **Notepad++, Edit Plus... kodlama programları için ise ; Atom, **Sublime Text, Ultra Edit gibi gibi basit arayüzlü programlar tercih ederek başlayabilirsiniz. Benim size 2 tane önereceğim program var birincisi Sublime Text, ikincisi ise daha basit arayüzü olan Notepad++ kullanmanızı öneririm.

    Hades türkçe yama istek

    Bu gördüğünüz resimde 3 tane klasörün içinde çevirilmesi gereken metinler yer alıyor. Klasör konumlarını aşağıdaki yazıdan bakabilirisiniz;

    //Game\\ = "Steam\steamapps\common\Hades\Content\Game\Text\en" (Eğer farklı dillere hakim iseniz diğer diller üzerinden tek bir dosya adı altında oyunu komple çevirebilirsiniz.)

    //Scripts\\ = "Steam\steamapps\common\Hades\Content\Scripts" (Burada sadece şu dosyaları çevirmeniz yeterli olacaktır. "NPCData ve LootData"

    //Subtitles\\ ="Steam\steamapps\common\Hades\Content\Subtitles\en" (Bu kısım en kolay çevirme kısmıdır. Buradaki dosyaların çoğu kısa konuşmaları "yani NPC ile etkileşime geçmeden önceki sohbetler kısmı (selam, naber, v.b)) içerir. hiç Türkçe çevirme işi yapmamış kişiler buradaki yazıları çevirerek bizlere büyük katkı sağlayabilirler.

    Virgül ve Tırnak işaretlerine dikkat ederek dosyada hata çıkarmadan düzenleyebilirsiniz.Dikkat resimde gördüğünüz gibi çoğu kısa konuşmalarda Tırnak işareti bulunmuyor bunları dikkate alarak çevirme işlemlerinizi yapın.

    Hades türkçe yama istek


    Bu klasörler arasında tehlikeli kısım "Scripts" ve "Game" klasörleridir çünkü içinde kodlamalar bulunuyor yanlışlıkla bir kodu Türkçeye çevireceğim diye bir hataya kapılmayın. Yinede yapmak istiyorum diyor iseniz yapabilirsiniz. Basit kodlama bilgisine sahip olanlar bu kısımları rahatlıkla yapabilirler.

    "Script" klasöründen bir örnek

    Hades türkçe yama istek

    Düz mantık ile söyleyecek olursak "Cue" yani Replik kısmında bir ses olayı gördükten sonra altında "Text" yazan (sadece o kısımları) kısımları düzenleyerek yapabilirsiniz. Tabikide en sağlıklı yolu oyunu en az 1 kere bitirip genel replikleri bilmek daha mantıklı olur.


    Dikkat "Game" klasöründeki dosyalar da aynı şekilde "Scripts" klasöründeki dosyalar ile aynı özellikleri göstermektedir fakat bu dosyalar meşakkatli olduğu halde tehlikelidir.Bu kısmı biraz daha kodlama bilgisine hakim kişilerin düzenlemesi daha sağlıklı olur.

    "Game" klasöründen bir örnek

    Hades türkçe yama istek

    Genel olarak çevirmek için ne yapmanız gerektiğini, nelere dikkat etmeniz gerektiğini kısaca anlattım.Umarım çevirilerinizi dikkatli bir şekilde yapıp oyunculara profesyonel bir çeviri de bulunursunuz. Beğenmeyi unutmayın ki çevirmek isteyen arkadaşlar bu kısmı görsünler. Çevirilerinizi bana paylaşarak (isteğe bağlı) tek bir çatı altında toplayıp oyunculara sunarız. ***E-posta (packumi212@gmail.com) ya da Discord adı altında (Packumi#5104 "size önerim e-posta üzerinden gönderin!") bana paylaşabilirsiniz.

    Şimdiden Hepinize Hayırlı Çeviriler Diliyorum! Başarılar!




  • ben translate olarak çevirmeye başladım haberiniz olsun büyük bir kısmını çevirmeyi düşünüyorum bazı yerler ingilizce kalcak item ve skill açıklamaları vs.
  • Verdiğiniz tüm bu bilgiler için teşekkür ederim. Gerçekten yararlı bir yazı olmuş oldu en azından benim için. Hali hazırda zaten notepad++ kullanıyordum ve dosyaların tamamını henüz karıştırmamıştım. sormak istediğimde bazı şeyler var gerekirse ben tek başıma zaman harcayıp çevireceğim ama discordtan ekledim sizi. Geri dönüş yapmanızı bekliyorum. Sizin için de uygunsa sorularımı oradan doğru bire bire sohbet eşliğinde sormak istiyorum. Sciresca#7104
  • unknownelement kullanıcısına yanıt
    İstersen sen de discord sunucusuna gelebilirsin nickimi ve discord linkini bıraktım. Forumda bu şekilde olmasındansa ileşim halinde yapmak daha verimli olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oyunu %100 olarak türkçe çevirmeyi düşünüyorum bir çok yerini çevirdim yakında konusunu açıcam makine çeviri bölümüne ordan yamanın ilerleyişini takip edebilirsiniz oyun grafiğine göre çok fazla satırı var subtitle kısmını nerdeyse bitirdim scrip'tekilerin bazıları bitti neyse bunları konu açtığımda meraklısı takip edebilir
  • Makine çeviri bölümüne konusunu açtım ordan yamanın ilerleyişini takip edebilirsiniz.
  • unknownelement kullanıcısına yanıt

    merhaba Türkçe Yama Tamamlandımı?

  • evet Hades türkçe yamasını çıkardım makineçeviri bölümünden konuya ulaşabilirsiniz

  • unknownelement kullanıcısına yanıt

    makine çeviri bölümüne nereden ulaşıcaz hocam

  • direk açmış olduğum konuya gitmek için bağlantıya tıklayabilirsin

    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/145801693

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.