Dün behance.net sitesinden bir kullanıcıdan bir mesaj aldım. Sitedeki portfoliomdaki çalışmalarla ilgiliydi. Yanıtladım. Bir süre sonra Chrome bookmark'larımın en sonuna yeni bir tane daha bookmark eklendiğini gördüm. Adı "Çıkış" idi. Tıklayınca hiçbir şey olmadı. F12'ye bastım açılan panelde sekmelerden sanırım Application'da Behance simgesi vardı (Herhangi bir sayfa açılmamış olmasına rağmen). Behance'den mesaj atan kişi o tek yanıtımdan sonra bir daha hiçbir mesaj atmadı.
Bilgisayarımda korsan yazılım yok, abuk subuk sitelere girmem, ve sürekli güncel olarak KasperskyInternet Security kurulu. Yine de biri beni hacklemiş gibi görünüyor. Nasıl anlayabilirim?
Siteyi bilmiyorum ama size sitenin mesaj paneli üzerinden metin mesajı yazdığını varsayıyorum bu şekilde size virüs bulaştıramaz ancak bunu site yapabilir. Bununda bir ihtimal olduğunu sanmıyorum çalışırken bazen yanlış tuş kombinasyonları bu tarz şeylere sebep olmuş olabilir ama bu sizin tarayıcınız da dahi olsa bir adrese tıklamadan önce içeriğine sağ tıklayıp bakmanızı öneririm (bilmediğiniz bir bağlantı ise geçerlidir). Ayrıca virüs programınız en iyiler listesinden sorun etmeyin.