Şimdi Ara

Hacettepe tıp'a gelenlere geçmiş olsun (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
7
Favori
9.588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
39 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hocam haklısınız maalesef doktorlarımız ve diğer sağlık çalışanlarımız el üstünde tutulmalıyken 120kg bilgisayar başında oturmaktan yağ bağlamış cengcilerin diline meze olmuş durumdalar.ama bize ters yönden esen bu rüzgarı arkamıza alarak sağlık sistemini güçlendirmeliyiz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • damakcatlatan kullanıcısına yanıt

120 kg ceng mi hahah yahu komiteler sözlüler tus sınavı bunlara adam akıllı çalışıp 120 kilo olmayan adam mı var

• Mithrandir. kullanıcısına yanıt

Hocam evet eskiden iyi trollerdim lol forumunu ağlama konusu açardım baya hatırlıyorum hala 3-4 senedir lol de oynamıyorum ama.

• Bence yanlış düşünüyorsun, sırlamanın bir önemi yokki, diğer konulara gelecek olursak eğer seviyorsan zaten senin için sky is the limit. Uzman olup çalışmaya başlayınca bence bu analizi yap

• seniorcoder S kullanıcısına yanıt

Hocam yanlış ya da çok katı düşündüğümü ben de biliyorum, objektif bakabilme yetimi kaybettim olaylara. Çok çok zarar verdi mesleğin geldiği durum bütün motivasyonumu yok etti yani. Patlamaya hazır bomba gibiyim biri tıp hakkında olumlu olumsuz bir şey dese deliriyorum yani gerçek hayatta.

• damakcatlatan kullanıcısına yanıt

Hocam cengin yükselmesine kızmıyorum yani tıp cengi geçsin diye bir takıntım yok. Tıp o kadar kötü hale geldi ki ceng falan değil sokaktaki ipsiz sapsızlar bile aBi tIp kÖtü diye dolaşmaya başladı işin kötüsü de haklılar. Keşke mühendislerin diline meze olsa bütün ülkenin ağzına sakız olmuş zırvalıyorlar.

• Limonlu Maden Suyu kullanıcısına yanıt

Ben kendim bilgisayar mühendisiyim, kardeşimde uzman doktor o yüzden 2 tarafıda iyi biliyorum. 2 tarafında artısı eksisi var, kardeşim bir eğitim araştrma hastanesinde çalışıyor özellerden de sık sık teklif alıyor kendisi şimidlik rahat o yüzden devlette devam ediyor. Eğer tv deki gibi olaylar ile karşılaşır veya muhattap olduğunuz kitle (hasta, hastane yönetimi, diğer doktorlar vs) midenizi bulandırırsa özele de geçebilirsiniz, atama tercihi yaparken de sözleşmeli kadroları tercih edin ekonomik olarak daha iyi.

Hocam peki siz şu anki konumunuzdan memnun musunuz,gerek maaş gerek çalışma şartları olarak?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Sağ olun hocam ben de keşke okuma evresini direkt atlayıp kendi işime bakmaya çalışsam. Şu ortamda motivasyon bulmak o kadar zor ki muhtemelen 350k yapıp saçma sapan bir bölüm yazmış bir adam hangi mentaliteyle ders çalışıyorsa aynı mentaliteyle okumaya çalışıyorum. Zaten fark ettiğim üzere okuyup işinde gücünde olan doktorlar bizim gibi tıp öğrencilerine göre mental olarak daha az etkileniyorlar bilemiyorum...

• Hocam diş hekimliğinde durum nedir

• Hocam isminiz Nuh hatırlıyorum sizi forumun eski kullanıcılarındanım.Sırf size cevap yazmak için hesap açtım:)

Ben de benzer durumdayken sizin yaşınızda cenge geçiş yapmıştım.Son yıllarda yaşanan olaylar beni bu ülkeden nefret ettirdi.Doktorluk yapmam diyerek boun cenge geçiş yaptım.Hala boun,odtü yatay geçişleri devam ediyor.Bu sene geçerseniz geç değil.Ben de sevmeyerek cenge geldim.Hala sevmiyorum ama doktorluktan her halükarda iyidir.Bence değer zaten tıpta da 3 seneniz var.Yurt dışı istiyorsanız denklik,dil öğrenme vs daha uzun zaman sürecek

• Bu konuya nasıl geldim bilmiyorum ama baktım herkes karamsar bir not düşmeden çıkmak olmaz dedim. Arkadaşlar canınızı sıkmayın bu kadar. Doktorların şu anki durumunun geçici olduğu gün gibi aşikar. Doktorlar dünyanın her yerinde en zengin meslek grubu. Burda da öyleydi. Ben şu an Türkiye’de en çok maaş veren oyun şirketlerinden birinde bilgisayar mühendisi olarak çalışıyorum ve daha mercedes’i audi’si olan mühendis görmedim. Elbet vardır örnek saymayın şimdi ama sayıları çok az. Türkiye’de maaş ile bu arabaları alabilen tek meslek grubu doktorlardı. Siz mezun olana kadar da yeniden öyle olacaktır benim hiç şüphem yok. Kimseyi rahatlatmak yüreklere su serpmek falan değil amacım bu dünyanın her yerinde böyleyken Türkiye’de farklı olamaz. Şu anki hükümet devasa enflasyonun faturasını memurlara kesti. Doktorlar da memur olduğu için onlar da etkilendi o kadar.

• Merhaba evet ilk ismim Nuh ama Eray’ı kullanıyorum doğru hatırlamışsınız ben de eskiyim :) hocam sevmeyerek ceng’e geçme fikri benim yapabileceğim bir şey değil maalesef sorun şu ki zaten bilgisayar mühendisliği bana yakın gelmediği için tıp seçmiştim tıbbın da içinden geçtikleri için elim kolum bağlı oturuyorum açıkçası. Mühendislikteki koşuşturma, kendini geliştirme, atılganlık meseleleri hiç bana göre değil. Tıp da bu noktaya gelince elim kolum bağlandı bu yüzden dönem dönem bunları düşünüp dibe vuruyorum. Zaten kabullendim artık tek yaptığım bütün bunların sorumlularına sövmek elimden de başka bir şey gelmiyor. Zaten tıp okuma mevzusu bana zarar vermiyor tamamen içinde bulunduğumuz ülke ve durumlar zarar veriyor tek istediğim şu aptal doktor gündeminin artık son bulması o kadar.

• Senin rahatsızlığın tıp ya da şu bölüm değil kardeşim senin kafadan bir idealin yokmuş tıp yazıp geçmişsin zaten forumun doğuşundan beridir millet bağırıyor istemeyen seçmesin şu bölümü diye

• heymannn kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle hocam. Eğitimi bitirdiler sonuçlarını 20 yıl sonra göreceğiz ama sağlıkta atılım yapmasalar ve kötüleşme devam etse o koltukta kimse oturamaz şuanki de yeni gelen de.

• Limonlu Maden Suyu kullanıcısına yanıt

Siz bilirsiniz,aslında ben de hiç atılgan,tuttuğunu koparan bir insan değilim.Zeki de değilim,sadece üniversite sınavı derecem iyiydi.Çok da asosyal bir insanım,ailem hep özel sektör sana göre değil diyerek vazgeçirmeye çalıştı ama ben doktorluk asla yapamayacağımı bildiğim için dinlemedim.Benim fikrim,şu ortamda bir (mesela)ingilizce öğretmeni olmak tıptan iyidir.Babam öğretmen,yılın 5-6 ayı tatil yapar.Sabah 8-öğlen 3 arası mesai.Malpraktis yok,dayak yok,nöbet yok,okuması zaten kolay.Ayda 10-12 bin tl maaş.Doktorluk çekilecek çile değil bence ama düşünceniz tıptan devam etmekse yurt dışı düşünün derim.İngilizceniz iyiydi sanırım,İngiltere düşünülebilir.Ben tıp öğrencisiyken hep PLAB sınavını araştırırdım,siz de yurt dışı düşünün .

bence.

• Hacettepe cs olarak seneye hacettepe tıpı gecerek bu karmaşayi bitiricez hocam rahat olun

Edit:trolledigime bakmayin bence durum tıp bu kadar karamsar değil cs için bu kadar iyimser olmadıgı gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-170AEC836 -- 15 Ağustos 2022; 15:28:25 >
  • Ben memnunum etrafımda öyle çok memnun olmayanda yok

• Son sınıf olarak ben de aynı duyguları yaşıyorum. Tek tesellim, yurtdışına gidecek olmam. Gün sayıyorum bitmesi için işkencenin.

Nekadar insan haklarına aykırı garabet uygulama varsa, hepsi doktorların üzerinde. Daha öğrenciyken köle gibi sömürülmeye başlıyoruz zaten.

Hastane de nekadar iş varsa yapıyoruz, daha şimdiden bir sürü gün aşırı nöbet tutmaya başladık, bugün yatırdıkları para 1500 lira. Küfür eder gibi.

Çocuk acilde her gün yüzlerce hasta baktık şu süre içinde, günde 50 kişiden bir ay boyunca covid aldım ki bunların 2/3 ü pozitif çıktı, tiraja koydular kaç tane insanın hakaretine maruz kaldım… Rezalet bir durum.

Yaşıtım olan arkadaşlarımın şimdiden çok tatmin edici maaşları ve çok güzel çalışma ortamları var, imrenmemek elde değil…

Bilerek yazdınız diyen sığırlara söylüyorum, hayır kardeşim, bilerek yazmadık, Biz yazarken durumu gayet iyiydi mesleğin, şu son birkaç yılda nekadar aşağı çekilebilirse okadar çektiler mesleği.

Ha şu mevcut durumu görüp de tıp yazanlara istediğinizi söyleyin. Kendi düşen ağlamaz.

• Memnun olan da çok var(doktorluk mesleğinin değerinin düşmesi üzücü ama düzelir diye umut ediyorum) ,hütf yazanlar hoşgeldiniz 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leonard07 -- 15 Ağustos 2022; 18:8:8 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.