Şimdi Ara

Hacettepe Fizik Müh. mi ? Hacettepe Geomatik Müh. mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
2
Favori
2.720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar bilgisi olan arkadaşlar varsa hangisi daha avantajlı ve geleceği açıktır.

• up
  • geomatik mühendisliği bu sene yeni açılmış olmalı hacettepe üniversitesin de puanın nasıl?
  • quote:

Orijinalden alıntı: stormback

geomatik mühendisliği bu sene yeni açılmış olmalı hacettepe üniversitesin de puanın nasıl?

Evet bu sene açılacak 120k dayım 2.ve 3. tercihlere bunları yazıcam
  • geomatik nedir ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İTÜ'de yazan açıklama jeodezi, ölçme, fotogrametri, uzaktan algılama, coğrafi/arazi bilgi sistemleri, Küresel Konumlama Sistemleri (GPS), kartoğrafya ve veritabanı sistemleri konularını kapsayan ve dünyada en hızlı gelişen meslek disiplinlerindendir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ca34 -- 11 Temmuz 2013; 23:24:21 >
  • bu soruyu sorabildiğine göre fizik müh. başarılı olma şansın yok
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: drixer

bu soruyu sorabildiğine göre fizik müh. başarılı olma şansın yok

Ne alaka kardeşim ?
  • doğa bilimleri istekle yapılır puanın tuttuğu için değil.Birbirinden alakasız iki mesleği kıyaslıyorsun birinin zorluğu diğerinin 10 katı ve aklında hiçbir şey bilmeden gideceksin.Asla önermem yazmanı
  • hocam geomatiğin gelmesi çok çok zor
  • İki bölümüde önermem ayrıca hacettepe geomatik tahminim 60binlerle kapatır.
  • Geomatik itü haricinde diğer üniversitelerde 160 binlerde olduğu için belki gelebilir diye düşündüm fakat bölümün ingilizce olmasıyla birlikte haklı olabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ca34

Geomatik itü haricinde diğer üniversitelerde 160 binlerde olduğu için belki gelebilir diye düşündüm fakat bölümün ingilizce olmasıyla birlikte haklı olabilirsiniz.

geomatik mühendisliği harita mühendisliği ile aynı görevi görüyor emrenin de dediği gibi 60 -70bin arası kapatır.
  • kimya mühendisliği ve geleceği ile ilgili bilgim yok ama geomatik meühendisliğini boş kalmak istemiyorsan, arazi işleri senin için sorun etmeyecekse kesinlikle öneririm. bu sene bende tercih yaptım sıralamam 76k hacettepeyi ilk sıraya yazdım ama ailem istiyor diye. umarım giremem :) ankarada okumak istemediğim için hacettepenin olmasını istemiyorum ama pbjektif olarak bakarsak hacettepe prestijli bi üniversite, isim yapmış sonuçta. bölüm yeni açılıyor ama eğitiminin kötü olacagını sanmıyorum. %100 ingilizce olması da çok büyük bi artı harita müh nde ingilizce eğitimi ilk hacettepe vericek ki yabancı dili olmayan mühendis yarı mühendistir bence. benim babamda bu işte yıllardır eğer bölüm hakkında sorularınız olursa ben yıllardır bunu arastırdığım için elimden geldiğince yardımcı olmaya çalısırım.
    Umarım hacettepeye puanım yetmez de bende KOÜ veya KTÜ haritada okurum

• quote:

Orijinalden alıntı: chick0006

kimya mühendisliği ve geleceği ile ilgili bilgim yok ama geomatik meühendisliğini boş kalmak istemiyorsan, arazi işleri senin için sorun etmeyecekse kesinlikle öneririm. bu sene bende tercih yaptım sıralamam 76k hacettepeyi ilk sıraya yazdım ama ailem istiyor diye. umarım giremem :) ankarada okumak istemediğim için hacettepenin olmasını istemiyorum ama pbjektif olarak bakarsak hacettepe prestijli bi üniversite, isim yapmış sonuçta. bölüm yeni açılıyor ama eğitiminin kötü olacagını sanmıyorum. %100 ingilizce olması da çok büyük bi artı harita müh nde ingilizce eğitimi ilk hacettepe vericek ki yabancı dili olmayan mühendis yarı mühendistir bence. benim babamda bu işte yıllardır eğer bölüm hakkında sorularınız olursa ben yıllardır bunu arastırdığım için elimden geldiğince yardımcı olmaya çalısırım.
    Umarım hacettepeye puanım yetmez de bende KOÜ veya KTÜ haritada okurum

Kimya mühendisliği demişsin yazının başında fakat fizik müh den bahsetmiştik. Geomatik müh. ile harita müh. arasında fark yoksa devlete alımında her ikisinede eşit kontenjan mı verilecek ? Yoksa harita müh. kontenjanından mı girilecek ?

• Geomatiği bilmem ama fizik mühendisliğini iyi bilirim. Sizin gibiler yatay geçiş filan da düşünerek gelir, sonra sekiz yılda mezun olamaz. Yaklaşmayın, yol yakınken kafanızdan çıkarın derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: drixer

doğa bilimleri istekle yapılır puanın tuttuğu için değil.Birbirinden alakasız iki mesleği kıyaslıyorsun birinin zorluğu diğerinin 10 katı ve aklında hiçbir şey bilmeden gideceksin.Asla önermem yazmanı

Çok hak veriyorum. Ankara fzm'yi bırakmış biri olarak puanın yettiği için okunmayacağını tecrübeyle sabitledim. :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cosmicstring

Geomatiği bilmem ama fizik mühendisliğini iyi bilirim. Sizin gibiler yatay geçiş filan da düşünerek gelir, sonra sekiz yılda mezun olamaz. Yaklaşmayın, yol yakınken kafanızdan çıkarın derim.

Sizin gibiler derken ne demek istiyosun kardeş ?
  • Hacettepe Fizik Müh. okuyan ve mezun olan çok kişiyle konuştum aynı şeyleri söylüyorlar, ben tercihimi değiştirdim zaten bilgilenmek isteyen arkadaşlar varsa bilgilensin burdan, sizde bildiklerinizi yazın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ca34

quote:

Orijinalden alıntı: cosmicstring

Geomatiği bilmem ama fizik mühendisliğini iyi bilirim. Sizin gibiler yatay geçiş filan da düşünerek gelir, sonra sekiz yılda mezun olamaz. Yaklaşmayın, yol yakınken kafanızdan çıkarın derim.

Sizin gibiler derken ne demek istiyosun kardeş ?

Fizik aşkıyla yanıp tutuşmayanlar. Öyle olsaydı geomatiği düşünmezdiniz.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.