Şimdi Ara

Hacettepe Bilgisayardan Gazi Hukuk'a

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
845
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ben geçen ay bu forumdan Hacettepe Bilgisayar bölümü hakkında yardım istedim. Olmadı. Kimse dönmedi arkadaşlar. Canınız sağolsun ama bana verdiği zararı da keşke bilseniz. Ben bu bölüme çok zorluklarla geldim ve öyle maddi zorluklarla değil. Ben Babamı kaybettim bu bölüme ilk adımlarımda. Ben bana neyin uyduğunu dahil seçemiyorum artık. İnsanlara mükemmel şekjilde nutuk çekebilecek bir gücüm var. Kelimelerim gayet etkilidir yeri geldiği zaman. Ezberim de fena olmaycak derece de güzeldir her ne kadar ezberlemeyi sevmesem de. Arkadaşlar Hacettepe Bilgisayar gerçekten zor. Dönem başında yanında olan arkadaşım artık yatay geçiş yaptı. İnsanı dağıtacak derecede zor geliyor tabi sizin seviyenizi bilmiyorum. Sayısal şeyleri çok sever miyim hayır peki sevmem mi ona da hayır. Netlerim de iyiydi zaten bu bölüme girerken. Şimdi size sorum şu ki:
    1) Bölümümde kalıp direnmeli miyim ki zaten yatay geçiş için en az bir yıl gibi bir süre zarfının dolması gerekiyor.
    2) Hukuk'a girmemi sağlayan TM puanım yaklaşık olarak Gazi Huku'ta 800 kişi ilerde olmamı sağlamıştı. Sizce hayatımda radikal bir karar alıp Gazi Hukuk'a geçmeli miyim?
    Umarım bu sorum beklediğimden daha çok ilgi görür. Cevaplayan herkese teşekkürler.

• Hocam 1 yıl beklemek zorunda olduğuna emin misiniz? O durum GNO ile yapılan geçişlerde geçerliydi diye biliyorum. Merkezi yerleştirme puanı ile geçişi istediğiniz zaman yapabiliyorsunuz sanırım.

Hacettepe kaliteli bir üniversite. Bilgisayar mühendisliği bölümü de duyduğum kadarıyla gayet iyi.

Öte yandan hukuk da çok güzel bir bölüm. Ama bilgisayar mühendisliği ile karşılaştıracak olursak tamamen ayrı dünyaların bölümleri.

Bence öncelikle sorgulamanız gereken şey şu olmalı: Ben bilgisayar mühendisliği bölümünde neden zorlanıyorum?

Bunun cevabını kendiniz için bulduğunuzda da şu soruyu sormalısınız: Eğer hukuk bölümüne geçersem aynı sebeple zorlanır mıyım?

Eğer zorlanmadan, rahat rahat okuyup bölümünüzü bitirmeyi amaçlıyorsanız bunun olacağını sanmıyorum çünkü hukuk da en az bilgisayar mühendisliği kadar zor ve bunaltıcı bir bölüm bildiğim ve gözlemlediğim kadarıyla. Sonuç olarak kendinizi en iyi siz tanıyorsunuz ve bu kararı alması gereken de sizsiniz.

Bir avukat oğlu ve bilgisayar mühendisliği öğrencisi olarak size tavsiyem en azından bir yıl bölümünüzü okumanız. Ayrıca meslekle ilgili youtube'dan uzman kişilerin videolarını izleyip bilgilenmeniz(kanal tavsiyeleri verebilirim). Sonuçta ilk senenizde çoğunlukla havuz derslerini alıyorsunuz(Matematik Fizik vesaire). Yani bölüm derslerini doğru düzgün almadan, bir fikir sahibi olmadan çok erken bir karar vermenizi önermem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-316FE44FA -- 18 Aralık 2017; 16:24:19 >

• Kanal tavsiyelerini paylaşır mısınız lütfen ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BilgisayarBilimi ve Selman Kahya kanallarında Bilgisayar mühendisliği hakkında aklınıza takılan neredeyse bütün soruların cevabını bulabilirsiniz.
  • Hocam daha ilk sınıftan bu kadar zorluk çektiginize göre demekki sayısal zekanız yeterli degil mühendislik için.Zaten mühendislik de okumuyorsunuz bölümün asıl adı computer science.İkinci yılın ortasına kadar bazı matematik ve fizik dersleri veriliyor o kadar.Sonrasında bölüm dersleri başlar.Bölüm dersleri ilk yıllarda verilen derslerden tamamen farklı ama onlarda sayısal zeka ve yaratıcılık gerektiriyor.Eger sözel derslere ,bol bol ezbere, saatlerce süren okumalara daha yatkınım ben diyorsanız hukuka geçebilirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merkezi ek 1 hakkınız için bazı üniversiteler aralıkta yani bu aralar ilana çıkıyor genelde vakıf üniversiteleri ilana çıkıyor ama devlet üniversitelerinden 2-2 tanesi de ilana çıkıyor nevşehir gibi.
    takip te kalın okuları.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hacettepe'de Mühendislik
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • evandevan5a1 E kullanıcısına yanıt
    hocam selamlar bende ankara kamudan gazi işletmeye geçmeyi düşünüyorum mümkün müdür bu bahar dönemi içn
  • Mertcan merhaba,

Oncelikle basin sagolsun. Daha once acmis oldugun konuyu da az once okudum, muhtemelen hangi konuda yardim istedigini net olarak anlatamadigin icin skugga1 bir sey yazmadi. Hacettepe Bilgisayar'dan 2015 senesinde mezun oldum. Ben mezun olduktan sonra duydugum kadariyla ogretim programinda bazi degisiklikler olmus; ders sildirmenin sinirlandirilmasi, bazi derslerin birbirini baglamasi gibi. Her ne kadar bizim zamanimizda bu sinirlamalar olmadigi icin daha rahat olsak da, verecegim bilgilerin hala guncel oldugunu dusunuyorum.

Oncelikle duymanin hosuna gidecegi seylerden baslayayim. Iyi bir bolumde okuyorsun ve mezun oldugunda is bulma sikintisi cekmeyeceksin. Muhtemelen diplomani almadan bircok iyi firmayla is gorusmesine girecek, opsiyonlari eleyen sen olacaksin. Bolumun buyuk bir cogunlugu ilk senelerde bolumden nefret ediyor. Bunun bircok sebebi var; bilincsiz tercih, OSS'yi atlatinca cok calismanin geride kalacagi sanrisi, bambaska bir egitim sistemine adaptasyonda yasanan sikintilar vs. Ancak yillar gectikce anliyorsun ki bu herkesin asmak zorunda oldugu bir esik. Diger bolumler icin belki bu kadar bariz degil ama cogu bilgisayar muhendisligi bolumu icin boyle. O esigi astiktan sonra her sey daha cekilebilir geliyor (örnek). "Daha kolay" diyemiyorum, daha cekilebilir. Turkiye'nin hangi okuluna gidersen git, isim yapmis ve mezunlarinin is bulmada sikinti cekmedigi bolumler hep zordur. Calismadan bu bolumlerden hakkiyla mezun olmak imkansizdir.

Cok zor bir hazirlik sureci gecirmene ragmen Hacettepe'yi kazanabildigine gore, bolumu bitirecek potansiyelin de var. Onceki konunda calistigindan ama sinavda basarisiz oldugundan bahsetmissin. Oncelikle bolum degisikligi yalnizca bir sinavda basarisiz oldugun icin alinacak bir karar degil. Hatta daha da ileri goturuyorum, bolum degisikligi, tam manasiyla kendini derslerine vermedigin ve neyi sevdiginden net olarak emin olmadigin bir-iki senenin ardindan alinacak bir karar da degil. Ben de bir kez bolum degistirdim ve acele karar vermenin insanda daha buyuk bir yikima neden olabilecegini dusunuyorum.

Son olarak, sadece universitede degil, hayatin hemen her bolumunde yeni meydan okumalara hazir olman gerek. Suna emin ol, hayatindan bircok kez "yapamiyorum" diyeceksin. Doktoraya basladigim gunden beri ben de diyorum. Hayatina yon veren, bu anlarda alinan kararlar olacak. Bir buyugun olarak sana nacizane tavsiyem, bu kararlari alirken acele etmemen.

Selametle.

• Uppp neler yaptınız

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.