Şimdi Ara

Hacettepe Bilgisayar Mühendisliği Hakkında Merak Ettikleriniz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
5
Favori
2.748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bu sene okulla beraber çalışmayı düşünüyor musunuz? Eğer düşünüyorsanız okulla beraber yürütebilir misiniz sizce?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elektrik ve Elektronik Mühendisliği okumak Bilgisayar Mühendisliği okumaktan daha iyi gibime geliyor.Yanlış anlamayın bilgisayar mühendislerini gömme derdim yok yanlız akademik kadrolara bakıyorum da bir elektrik ve elektronik müh de bilgisayar müh yaptığı işi kolaylıkla yapabiliyor ki üstüne kesinlikle bilgisayar mühendislerinden fazla olarak donanım bilgisine sahip buda daha çok tercih ve hareket alanı sunuyor gelecekte Elektrik ve Elektronik Mühendislerine.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halisbugra13 -- 24 Temmuz 2019; 8:40:26 >
    hocam dediklerinize kesinlikle katılmıyorum. Bir EE mühendisi CENG işi YAPAMAZ. Yaptığı iş kodlama bilmektir. Ve bunu avantaj olarak görmeniz de çok komik bence açıkçası. Sektörün açıkça bilgisayar mühendisliğine kaydığını, ve EE'nin alanının giderek daraldığını, bu yüzden EE'ci arkadaşların CENG işi yapmak zorunda kaldığını söylemiyorsunuz da EE CENG'i kapsıyor diyorsunuz.
    Ayrıca bir CENG mühendisi de pek ala donanım bilgisine sahiptir. Bizim okulda 3 tane taş gibi donanım dersi vardı. Size benim bir hocamın yaptığı analoji ile cevap vermek isterim:
    - X mühendisliğinden mezun olan da bilgisayar mühendisliği yapıyormuş. O zaman bu bölümü okumaya ne gerek var?
    Bu ön yargı çok yanlıştır arkadaşlar. Hiçbir mühendislik diğerinin işini yapamaz. O zaman biz bölümü kapatıp gidelim, öyle şey olur mu :) Bunu bir analoji ile anlatmak isterim. Şimdi düşünün ki bir ev ustası var ve tek katlı evleri gayet güzel bir şekilde yapıyor. Bu tek katlı evler durumunda bir inşaat mühendisine ihtiyacınız olur mu? Olmaz. Kendi kendine yetişmiş usta işi gayet iyi yapabilir. Şimdi bir de bir gökdelen düşünün. Bu gökdeleni usta hala tek başına yapabilir mi? Mümkün değil, inşaat mühendisi gerekiyor bu durumda. Bilgisayar mühendisliği ile kodlama öğrenip bilgisayar mühendisliğine kaymak isteyen diğer mühendisliklerin durumu aynı budur. Basit işleri kodlama bilgileri ile yapabilirler, ama derin bilgi gerektiren, çok büyük çaplı işlerde bir bilgisayar mühendisine ihtiyaç vardır, ikisini karıştırmayalım. Kendi kendilerine yetiştirmiş kişiler ile bilgisayar mühendislerinin yaptığı iş aynı değildir.
    ODTÜ ve ODTÜ bilgisayar mühendisliğiyle ilgili yazdığım detaylı makaleye buradan erişebilirsiniz:https://medium.com/@fatih.dogmus/çok-detaylı-odtü-ve-odtü-bilgisayar-mühendisliği-tanıtım-rehberi-95d52c5f8b56

• ea_guru kullanıcısına yanıt
    Genelde aldığım duyumlar ve gözlemlerim büyük savunma şirketleri hakkında hoş değil.
    Staj açısından zaten büyük savunmalara giden kimle konuştuysam neredeyse çoğu çok verimsiz geçtiğinden şikayetçi, nadiren iyi takıma denk gelenler sadece fena olmadığını söyledi. O yüzden staj için büyük savunmalardan birisi yerine özel daha küçük bir savunma şirketini tercih ettim.
    İş içinde staja benzer bir durum söz konusu gibi geliyor bence. Yazılım camiasında kullanılan her şey çok hızlı değişiyor ve bu hızlı değişen çevre ortamına hızlı adapte olup kendini güncel tutmaya çalışmak benim önceliklerimden birisi. Büyük kurumsal firmalar genelde bu esnekliğe çok sahip olamıyor o yüzden genelde güncel kalmakta çok zorlanıyor ki bu da orada çalışan birinin kişisel gelişimine olumsuz etki yapar diye düşünüyorum.

Ne kadar maaşı arttırılarsa arttırsınlar mesleki tatminlik bence önemli. Ayrıca malum ekonomik olarak şu an diğer ülkelere çok zayıf kalıyoruz ve arttırılmış hali bile yurtdışında gidilebilecek sıradan fırsatlardan öteye geçmiyor eğer maddi açıdan değerlendirirsek. O yüzden genelde refah seviyesinin daha yüksek olacağı imkanı yakalayanlar gidiyor. Maddi etkenler dışında daha birçok sebep olabilir ve bence temel olarak ülkenin genel olarak çok iyi durumda olmaması bu tarz beyin göçlerinin yaşanmasına sebep veriyor ki bunun bir an önce düzelmesi lazım.

• Kesinlikle katılıyorum, torpil hat safhada hepsi için geçerli mi bilmiyorum ama 3 tane büyük özel savunma firmasındaki staj için yapılan torpilleri gözümle gördüm.
    Evet şu an düşünüyor gibiyim. Normalde 3.sınıfta ilk döneminde 2 hafta kadar bi şirkette uzaktan çalışıyordum lakin 3.sınıf biraz yoğun olduğu için 3.sınıfta okul ile gitmeyeceğine karar verdiğim için ayrıldıydım. Ama 3.sınıfta da part-time çalışan çok arkadaşım var.

Bence yürütülebilir gibi 3.sınıfta fazla ders aldım bilerek 4.sınıf rahat olsun ve kendimi geliştireyim diye. Şu an şartlar uygun gibi duruyor çalışmak için ama bakalım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: manesfirst

hocam dediklerinize kesinlikle katılmıyorum. Bir EE mühendisi CENG işi YAPAMAZ. Yaptığı iş kodlama bilmektir. Ve bunu avantaj olarak görmeniz de çok komik bence açıkçası. Sektörün açıkça bilgisayar mühendisliğine kaydığını, ve EE'nin alanının giderek daraldığını, bu yüzden EE'ci arkadaşların CENG işi yapmak zorunda kaldığını söylemiyorsunuz da EE CENG'i kapsıyor diyorsunuz.
    Ayrıca bir CENG mühendisi de pek ala donanım bilgisine sahiptir. Bizim okulda 3 tane taş gibi donanım dersi vardı. Size benim bir hocamın yaptığı analoji ile cevap vermek isterim:
    - X mühendisliğinden mezun olan da bilgisayar mühendisliği yapıyormuş. O zaman bu bölümü okumaya ne gerek var?
    Bu ön yargı çok yanlıştır arkadaşlar. Hiçbir mühendislik diğerinin işini yapamaz. O zaman biz bölümü kapatıp gidelim, öyle şey olur mu :) Bunu bir analoji ile anlatmak isterim. Şimdi düşünün ki bir ev ustası var ve tek katlı evleri gayet güzel bir şekilde yapıyor. Bu tek katlı evler durumunda bir inşaat mühendisine ihtiyacınız olur mu? Olmaz. Kendi kendine yetişmiş usta işi gayet iyi yapabilir. Şimdi bir de bir gökdelen düşünün. Bu gökdeleni usta hala tek başına yapabilir mi? Mümkün değil, inşaat mühendisi gerekiyor bu durumda. Bilgisayar mühendisliği ile kodlama öğrenip bilgisayar mühendisliğine kaymak isteyen diğer mühendisliklerin durumu aynı budur. Basit işleri kodlama bilgileri ile yapabilirler, ama derin bilgi gerektiren, çok büyük çaplı işlerde bir bilgisayar mühendisine ihtiyaç vardır, ikisini karıştırmayalım. Kendi kendilerine yetiştirmiş kişiler ile bilgisayar mühendislerinin yaptığı iş aynı değildir.
    Kesinlikle katılıyorum hocam çok doğru yazmışssınız. Yıllardır böyle bir algı var ama gerçekle yakından uzaktan alakası yok. Her yıl böyle bir şey olmadığını anlatıyoruz ama hala ısrarla böyle olduğunu düşünen arkadaşlar çıkıyor. Yok öyle bir şey arkadaşlar. Hiçbir EE'ci okulda aldığı eğitim ile gelip bir bilgisayar mühendisinin işini yapamaz keza tersi de aynı.

• oksidatif O kullanıcısına yanıt
    - 3.sınıf 1.döneminde 3 zorunlu ders, 1 bölüm dışı seçmeli, 1 teknik seçmeli ve labı aldım. Aldıgım bölüm dışı seçmeli oldukça yoğun ve zor bir dersti matematik bölümünden aldım.
    3.sınıf 2.döneminde 1 zorunlu ders, 1 zorunlu ders ve labı, 2 teknik seçmeli, 1 teknik seçmeli ve labı aldım.

- Ders sayısı aslında çok gözükmese bile oldukça yoğun ve sürekli teslim edilmesi gereken projeler, ödevler ve raporlar oldugu için çok yoğundu. Bir de genel olarak hepsini en iyi bir şekilde geçmek isteyince çok daha fazla gayret göstermen gerekiyor.

- Üstesinden gelme olayı değişir, senin ne kadar özen gösterdiğin ve nasıl geçmek istediğine göre değişir. Eğer hepsini 4.00 olan harf notuyla geçmeye çalışıyorsan üstte yazdığım 3.sınıftaki derslerin sayısını bence geçmemeli yoksa tam olarak bence hakkını veremeyebilirsin, bir yerden fire verebilirsin.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.