Şimdi Ara

Hacettepe (Beytepe Kampüsü) İncelemesi ve Hazırlık İlk Dönem Görüşlerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
1
Favori
4.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İçimde kaldı ben de yapayım dedim. İlk başlarda kafamda birçok soru işareti vardı o yüzden yeni gelecekler için de bir referans olur diye düşünüyorum.
    İlk olarak logomuzu tabii ki buraya koyalım

Hacettepe (Beytepe Kampüsü) İncelemesi ve Hazırlık İlk Dönem Görüşlerim

Kampüs Konumu ve Ulaşım: Temelden almak gerekirse, Üniversite Beytepe ve Sıhhiye kampüsü olarak ikiye ayrılır. (Farklı yerlerde bulunan 2 yıllık bölümler de var ama bunlar hakkında hiçbir fikrim yok) Sıhhiye kısmı sağlık ile alakalı bölümleri barındırırken çoğu bölüm Beytepe kampüsünde bulunmakta. Beytepe Ankara merkezine biraz uzak ve daha yüksekte kalıyor. Ulaşım için çok fazla alternatif yok, ego otobüsleri ile beytepe metro istasyonuna gidip oradan metroyu kullanabilirsiniz. Başka bir ulaşım yolu var mı bilmiyorum ama çoğunlukla bu yol kulanılıyor. (Yurttan çıkıp Kızılay'a varmak 45dk falan sürüyor ya da Etimesgut tarafına gidecekseniz beytepe metro istasyonundan dolmuş ile 15dk'da gidebilirsiniz)

Hazırlık: Sene başında düzey belirleme sonra da muafiyet sınavlarına girersiniz, düzey belirlemede listening-grammar-vocabulary-reading sorulurken bunlara ek olarak muafiyette speaking ve writing de vardır. %100 ingilizce bölümler için geçme notu 65'tir. 

Ben muafiyeti geçemedim, en üst kur olan NC3 kurundan başladım ve hazırlık hakkında yorumlarım buna göre. (Dilcilerin de ayrı bir kuru var da farklı kategori diye saymadım onları)

NC3 kuru için:

2 farklı hoca dersimize giriyordu. Saatler hakkında da bir bilgi vereyim: 5 günden günde 4 ders saati (45dk=1 ders saati), fakat gün içinde ders dağılımı 90dkx2 şeklinde (arada 15dk mola). Her ne kadar 90dk'nın tamamı derse gitmiyor olsa da, bu kadar uzun süre aralıksız derse oturmak bazen sıkabiliyor, ama iyi yanından bakarsak ders, günü kaplamıyor, yani günlük işleriniz için epeyce bir zaman kalıyor. Bu dönem Pazartesi-Çarşamba-Salı öğleden sonra, Salı-Perşembe de öğleden önce ders işlendi. 2 ara sınav, 1 son sınav ve ders içi notu olarak geçen "portfolio" notunuz hazırlık 1. dönem genel notunu belirleyecektir. Eğer 65+ ise notunuz, 2. dönem L4 kuruna, 65- ise L3 kuruna geçersiniz. 2. dönem de sınavlar olur ve yıl içi puanınız 1 ve 2. dönem notlarıyla oluşur. Bütün bunlardan sonra hazırlığı bitirmek için en son bir sınava daha girersiniz bu sınavdan aldığınız notun bir yüzdesi ve yıl içi puanınızın belirli bir yüzdesi hesaplanır ve son notunuz oluşur. 65 üzeri alırsanız bölümünüze merhaba diyebilirsiniz.

Öncelikle özel okul yoğunluğunda bir hazırlık kalitesi bekliyorsanız, "B2'yim, dersleri anlarım ama kalayım bir şeyler katayım" diyorsanız çok net söyleyebilirim ki beklentinizi karşılamayacaktır. İlk dönem için konuşuyorum, açıkçası sadece dersleri takip ederek çok üst düzey bir gelişim kaydedemiyorsunuz. 

Derslerin işleyişi genel olarak şudur: English File tarzı bir kitaptan konular işlenir, grammar konuları varsa onlar anlatılır üzerinde durulur, speaking bölümü varsa ikili konuşma pratikleri yapılır, akademik reading paragrafları okunur soruları çözülür (TYT Türkçe mantığı), ya da o gün writing varsa tasklar yapılır (bu kısmı eleştirmem gerekiyor çünkü 6 writing yazdık ilk üçü günlük rutin, betimleme tarzı basit şeylerdi bu kura daha yoğun bir writing eğitimi olmalı diye düşünüyorum) 
    Şöyle bir şey daha var insanların çoğu da yatmak için hazırlığa kalıyor ama bence bu çok doğru bir hamle değil çünkü bir yerden sonra sıkılıyorlar ve karşılarına devamsızlık gibi bir engel çıkıyor, ayırca hocalar da geçebilenin geçmesi gerektiği görüşünde ki gerçekten ihtiyacı olanlar daha verimli eğitim alsın, ama sizin fikriniz tabi yoğun bir yol geçirdiyseniz dinlemek doğal karşılanabilir ama dediğim gibi B2 ve üstü İngilizceniz varsa bence hiç kalmayın sonuçta dinlemenin bedeli olarak da 1 yıl gidiyor. Burada hazırlık size %35 katıyorsa emin olun gerisi sizin kendi yaptıklarınızdır, devamsızlık sınırında olup derste her fırsatta telefona bakmak var, düzenli katılıp ayrıca arada bir olan Movie Club gibi etkinlikleri görüp evde writing, reading vs yaparak gelişim sağlamak var. O yüzden ingilizceniz yetersizse derslerle kalmayın, basit şeyler bile olsa ingilizceyle haşır neşir olmaya çalışın günlük hayatta da.

Devamsızlık saati emin olmamakla birlikte bir yıl boyunca 28-30 gün olması lazım.

Asıl bölümünüz Sıhhiye'de olsa da hazırlık eğitimi bütün bölümler için Beytepe'de oluyor ve sınıflar karma bir şekilde ders işleniyor.

Yemekler, Kafeler ve Lokantalar: Kampüste 3 yemekhane bulunmaktadır, 1 yemekhanede tabaklar halinde verilirken diğer 2'sinde tabldot kullanılmaktadır. (Tabak kullanılan yemekhane memur yemekhanesi, öğrenciler de oradan yiyebilir ama her öğün çıkmaz) Yemekler 17 Ocak 2023 itibariyle 6TL (kahvaltılar 5TL) olup zam gelecek mi herhangi bir fikrim yok.

Edit: Yemek ücretleri kahvaltı 7.5₺, öğle ve akşam yemeği 8.5₺ oldu. (26.01.2023)

Yemeklerin kalitesine gelirsek... eh işte genel olarak 2.5/5 diyebileceğim şekilde bazı tabldotların sararmış olması ya da yemeklerin bazen çok kuru, çok salçalı vs olması can sıksa da arada güzel yemekler de çıkmıyor değil. Yemeklerle ilgili bir diğer sıkıntı da aşırı fazla kuyruk olması, sene başında 45dk beklediğimi hatırlarım, bu aralar sıra biraz daha azalsa da 25-30dk'lık sıralarla karşılaşmanız olası.

Kampüste çok fazla kafe yok, BAM denilen bir yerde kafeler-lokantalar yoğunlaşmış durumda, ben pek uğramadım ama kafeler zaman geçirmek için oldukça uygun görünüyor. BAM ayrıca kırtasiye, kuaför, Hacettepe baskılı eşyaların satıldığı yerleri de bulunduruyor, çevresi de yeşillik ayrıca yurtlara çok yakın. Ayrıca kampüsün en arka tarafında kalan Teknokentlerde de kafeler, eczaneler mevcut, ama burası birazcık uzak kalıyor BAM'a göre.

Lokanta anlamında da çeşitli dönerci tarzı yerlerin yanında 2 adet açık büfe bulunuyor.

Market olarak BAM etrafında 1 A101 ve 1 Şok bulunuyor, sanırım Teknokent binası altında da bir market daha var eğer kapanmadıysa ama bunlar hayli hayli yetiyor.

Kampüs: Kampüs küçük bir alanda, yani bilkent gibi doğu batı gibi ayrılmamış çevresi orman tam ortada bölüm binaları var, bu bence iyi bir şey çünkü istediğiniz her yere kısa sürede gidebilirsiniz. Birkaç bina merkezi alanın yürünmeyecek kadar dışarısında, kampüs ana girişine giderken, ama bölüm binası değiller, kız kyk yurdu, beyaz ev lokantası, olimpik yüzme salonu, kongre salonu ve geceleri parlayan bir Hacettepe tabelası bulunuyor. Girişlerde öğrenci kartı kontrolü yapılır, ormanın içinden dediğim binaların yanından geçerek merkezi yere ulaşırsınız. Duraktan indiğinizde sağ tarafınızda yurtlar, öğrenci evleri ve stadyumdan oluşan manzarayla karşılaşırsınız. (Bu bölgeye ikinci bir kız kyk yurdu da bu yıl yapıldı ama genel olarak öğrenci evleri yoğunlukta) Spor bilimleri dışında bütün bölümler ise diğer tarafta kalıyor. 

Hacettepe Endüstri Mühendisliği adayları için uyarı: Bölüm binanız biraz fazla dışarıda kalıyor pek yurda git-gel yapılacak tarzda değil. Kampüs krokisi diye ararsanız bulabilirsiniz. Çok sıkıntılı değil tabi ki de, gelince şaşırmayın diye bir ön bilgi.

Yurtlar ve Öğrenci Evleri: Üstte bahsettiğim 2 KYK dışında kampüste 4 kişilik yurtların yanında öğrenci evleri bulunmaktadır, ben 2 kişilik öğrenci evinde kalıyorum o yüzden öğrenci evleri hakkında konuşacağım.
    12-14 öğrenci evi bloğu var, sadece erkek/kız binalarının yanında karma bloklar da var (Düzeni tam bilmiyorum ama aynı katta tek cinsiyet şeklinde). Bizim blokta sessiz çalışma salonları var, öbürleri hakkında pek bir bilgim yok. Yurtlarda giriş çıkışlar için turnikeden kart basmak gerekiyormuş sanırım, bizde o tarz bir kontrol yapılmıyor. Biraz daha serbest bizimki bu açıdan. Her katta mutfaklar var dilediğiniz gibi yemeğinizi yapabilirsiniz, öğrenci evleri için gece giriş saati en geç 02.00, açılış saati en erken sabah 06.00'dır. Yoklama tarzı bir sistem yok eve dönecekseniz bir şey yapmadan çıkabiliyorsunuz ama yine de kendi bloğunuz için görevliye danışın. Odalar haftada 1 süpürülüyor, çöp varsa onlar alınıyor ama pek detaylı bir süpürme sayılmaz kenarlar köşelere dokunmuyorlar pek ortayı süpürüp gidiyorlar.

Gelelim kampüsümüzün + ve - lerine:

✅ Kampüs konumu biraz uzak dediğim gibi fakat doğanın içinde devasa arsası olan bir yer (beytepe adına konuşuyorum) ayrıca Yeşil Vadi adında gerçekten doğada kafa dinlemek için gezilecek yerler de mevcut. Bir akşam dışarı çıktığınızda karşınızda göreceğiniz Ankara manzarası bile mutlu ediyor insanı. Ayrıca kampüslerin toplu olması, dağınık olmaması da güzel bir şey.

✅Topluluklar gördüğüm kadarıyla baya aktif, bunların ne kadarı gerçekten yararlı şeyler yapıyor tartışılır ama cs, ee'ye bağlı topluluklar ya da genel olarak mühendislik toplulukları güzel çalışmalarda bulunuyor, mesela bu yıl devfest yapıldı, Özyeğin'e geziye gidildi, savunma sanayi söyleşileri oldu, ayrıca proje takımlarına hazırlıkta olmama rağmen katılabildim, projeye ilginiz varsa onlar da karşılıksız bırakmıyor bu isteği.

❌ Bahsettiğim yemek sırası üstüne bir de ring sıraları inanılmaz derecede uzun, her ne kadar son zamanlarda semt servisleri vs ile azalmış olsa da halen metrodan çıkınca upuzun bir kuyrukla karşı karşıya kalabilirsiniz. Ayrıca kampüste ciddi bir kaynak eksikliği var, bazı bölümlerde otomat bile yok, bir de kampüste eğlence anlamında pek bir şey yapamıyorsunuz, eskiden ps Cafe, bilardo salonu gibi yerlerin bulunduğu bir alan daha varmış ama kapanmış sanırım, bu aralar tadilatta o bina, umarız kısa sürede açılır.

❌ Kampüste Bilkent gibi sigara yasağı açık alanda yok, bu bence yanlış çünkü sıra beklerken öndekinin üflediği dumana kim maruz kalmak ister ki? En azından kalabalık yerlerde bunun önüne geçilmeli diye düşünüyorum.

❌ Biraz değişken olsa da yemeklerin kalitesi ve hijyeni kampüste sürekli muhabbeti dönen konulardan, bence de daha iyi olabilir yemekler.

Şimdilik aklıma gelenler bu kadar, başka Hacettepe'li arkadaşlar yanlışlarımı düzeltip kendi görüşlerini de yazarsa çok iyi olur. Nasip olursa hayırlısıyla Bilgisayar Mühendisliği hakkında da yazarım seneye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F299EF3C6 -- 26 Ocak 2023; 11:51:32 >

• Güzel konu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir an ytü hazırlıgı tarif ediyorsunuz sandim çok benzer

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • up

• Konu için teşekkürler

• forum adına teşekkürler

• Bunlara ek olarak okulda ciddi bir peyzaj sıkıntısı olduğunu söyleyebilirim arkadaşlar.

Teşekkürler hocam

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Güzel konu, hocam. Elinize sağlık. Yarın ben de bunun İTÜ'sünü yazarım.

• Baya bir ekleme yaptım o yüzden up

• Logo büyümüş hocam Hacettepe (Beytepe Kampüsü) İncelemesi ve Hazırlık İlk Dönem Görüşlerim 

• pierro10 kullanıcısına yanıt
    Hakikaten çok benzerler hocam.

Elinize sağlık, güzel yazı.

• < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • nc3 en yüksek kur?

• kamikrazywarboy K kullanıcısına yanıt
    Öyle değil mi, bir de dilciler var da onları saymadım farklı kategori diye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F299EF3C6 -- 18 Ocak 2023; 16:25:7 >
  • evet doğru öyle aslında.dilciler ayrı.

• bir kez daha uplayalım, umarım tercih dönemi sonrası etkili bir konu olur

• hacettepeyi severiz hütf'den ötürü.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yeşil vadi operasyon sahasıymış diye duydum hocam doğru mu

• damakcatlatan kullanıcısına yanıt

Nasıl yani hocam

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.