Şimdi Ara

H81-Plus anakart kasa fanı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar geçen haftasonu vatandan;
    Asus H81-PLUS,
    Intel G3220,
    Asus GTX650ti boost,
    Corsair lp 4gb ram,
    Xigmatek asgard pure black edition 500w kasa,
    WD caviar blue 1tb HDD,
    satın almış bulundum. Sistemimden şimdilik memnunum ancak bir sonraki 1150 socket işlemci ailesinden bir i5 kapmayı düşünuyorum. Soruma gelirsek. Montajımı kendim yaptım ve ilk defa bir PC montajladım. Ancak kafamda bazı soru işaretleri oluştu. Şimdi anakartta 1 adet chasis fan çıkışı var ancak kasada 2 adet fan var. Ben egzoz fanını bağladım. Ön taraftakı büyük fan çalışmıyor şimdilik bir ısı sorunum yok ama o fanıda bağlamak niyetindeyim. Nasıl bir aparata ihtiyacım var? Bir diğer sorum ise kasanın ön trafındaki soketler USB 3.0 ama anakartta sanırım onları bağlamak için bir giriş yok. Yani arka tarafta USB 3.0 var ama öndekiler anakarta USB 2.0 girişinden bağlı bunu nasıl hallederim? 1-2 hafta sonra bir SSD alsam mevcut işletim sistemimi ona taşıyabilir miyim? 2. elden şöyle ucuz ve sessiz bir işlemci fanı alsam 50TL civarı ne önerirsiniz? Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Konuyu bir üste yollayalım...

•  H81-Plus anakart kasa fanı?
    Fan için şöyle bir aparata ihtiyacın var.
    Anakartın üzerinde 19-pin USB 3.0 çıkışı yok.
    Ama illa ki ön panellerin USB 3.0 olmasını istiyorsan 19pin çıkışı olan harici kartta ihtiyacın var.
    O anakartla Overclock yapamayacağından stok intel fanı yeterli gelir diye düşünüyorum.
    Son olarak mevcut hardiskinizdeki bilgileri başka bir hdd veya ssd'ye taşıyabileceğiniz clonlama programları var.Bildiğim kadarıyla bazı SSD üreticilerinde bu tür programları ürünleriyle birlikte veriyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: Executor Arhêntir

Ama illa ki ön panellerin USB 3.0 olmasını istiyorsan 19pin çıkışı olan harici kartta ihtiyacın var.
    O anakartla Overclock yapamayacağından stok intel fanı yeterli gelir diye düşünüyorum.
    Son olarak mevcut hardiskinizdeki bilgileri başka bir hdd veya ssd'ye taşıyabileceğiniz clonlama programları var.Bildiğim kadarıyla bazı SSD üreticilerinde bu tür programları ürünleriyle birlikte veriyorlar

Cevabınız için teşekkürler bu kablonun tam adı nedir acaba? Birde işlemci fanını sessiz olmadı açısından sormuştum. Genede gereksiz mi?

• Duellist kullanıcısına yanıt
    3pin to molex fan kablosu olarak adı geçer.Örnek olması açısından:
    http://www.gittigidiyor.com/arama/?k=3+pin+to+molex
    CPU fanı konusunda kesin birşey diyemem.
    Oyun veya ağır programlarla çalışmıyorken(Sistem boştayken) bile rahatsız ediyorsa fan ayarı tam yapılmamış yada yanlış montajlanmış olabilir.
    Yük altında rahatsız ediyorsa bu tip soğutucular(ileride i5 işlemci alacağınızı düşünürsek) işinizde yarayabilir.
    http://www.vatanbilgisayar.com/sogutma-sistemleri/xigmatek-gaia-sd1283-gaia-sd1283-intel-lga77511561366-&-amd-am2am3-islemci-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=51606

• quote:

3pin to molex fan kablosu olarak adı geçer.Örnek olması açısından:
    http://www.gittigidiyor.com/arama/?k=3+pin+to+molex
    CPU fanı konusunda kesin birşey diyemem.
    Oyun veya ağır programlarla çalışmıyorken(Sistem boştayken) bile rahatsız ediyorsa fan ayarı tam yapılmamış yada yanlış montajlanmış olabilir.
    Yük altında rahatsız ediyorsa bu tip soğutucular(ileride i5 işlemci alacağınızı düşünürsek) işinizde yarayabilir.
    http://www.vatanbilgisayar.com/sogutma-sistemleri/xigmatek-gaia-sd1283-gaia-sd1283-intel-lga77511561366-&-amd-am2am3-islemci-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=51606

Sizin dediğiniz kablo sanırım tam benim aradığım kablo değil benim 2 fanında girişi 3 pin. Ancak anakartta tek 4 pinlik chasis fan çıkışı var. Ben o tek çıkışı 4-5 tane yapmak istiyorum. Birde acaba işlemci fanında acele etmeyip 60lık SSD'mi alsam?

• 4 pinli olması o seketin(CHA_FAN) PWM yani devir kontrollü olduğunu gösterir.O sekete 3 pinli fan bağlanabilir.Aynı şekilde 3 pinli sokete 4 pinli fanda bağlanabilir.
     H81-Plus anakart kasa fanı?  H81-Plus anakart kasa fanı?
    Ama sen kasa fanları 4 pin ve PWM ile devirlerini anakart üzerinden kontrol etmek istiyorum diyorsan:
    http://www.gold.com.tr/akasa-5-li-pwm-coklayici-kablo_u
    Bu işini görür.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Anakart kasa fanı bağlantısı
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

4 pinli olması o seketin(CHA_FAN) PWM yani devir kontrollü olduğunu gösterir.O sekete 3 pinli fan bağlanabilir.Aynı şekilde 3 pinli sokete 4 pinli fanda bağlanabilir.
     H81-Plus anakart kasa fanı?  H81-Plus anakart kasa fanı?
    Ama sen kasa fanları 4 pin ve PWM ile devirlerini anakart üzerinden kontrol etmek istiyorum diyorsan:
    http://www.gold.com.tr/akasa-5-li-pwm-coklayici-kablo_u
    Bu işini görür.

Aynen tam olarak istediğim buydu teşekkürler :)

• Duellist kullanıcısına yanıt
    Önemli değil :)
    60 gblık ssd az gibi.Kişisel görüşüm en az 120 gblık olan moellerine bak derim.Tabi senin kullanım şekline göre yeterli gelebilir orası ayrı.
    Seçtiğin modeli forumun Depolama bölümüne konu açıp kronik bir sorunu olup-olamadığını bilgili kişilerden öğrenebilirsin
  • quote:

Önemli değil :)
    60 gblık ssd az gibi.Kişisel görüşüm en az 120 gblık olan moellerine bak derim.Tabi senin kullanım şekline göre yeterli gelebilir orası ayrı.
    Seçtiğin modeli forumun Depolama bölümüne konu açıp kronik bir sorunu olup-olamadığını bilgili kişilerden öğrenebilirsin

Tamamdır sağol...

• quote:

şu pci e 19 pin headerli karttan aramaya yoruldum.
    hala sadece Çin'de var.
    o kadar USB 3.0 çoklayıcı satılıyor fakat bunu satmıyorlar.
    sebebi anlaşılır gibi değil.
    Çin'den almaya karar verdim nerdeyse.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.